X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka chyba taki urok bo szybko ten brzuch mi rośnie.
    Czujecie brzeg macicy? Ja czuję że 3 cm pod pępkiem czyli wysoko.
    Ale zrobię wymaz dla spokoju

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne zrób. Będzie wiadomo,że taki twój urok... Ja czuję. Mam takie wybrzuszenie. A mozesz tez mieć kolki jelitowe. Wprowadź sobie może dietę lekkostrawna. Wzdęcia tez mogą uciskać macice.

awangarda lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj w Pepco byłam i jakąś dostawę rzucili, bo mnóstwo nowych bodziaków i czapeczek :D

Kupiłam 3-pak skarpeteczek 0-15 <3

f2w3skjonuh3887q.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze na razie niedzielne lenistwo i bedzie dzis pierwsza ;)

Ja przy kawie i drożdżowych rogalikach :D

Jak minęła nocka, samopoczucie ok?
    Avangarda jak Teoje bóle? Lexi dobrze sie czujesz?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to ja ostatnio sie zdziwiłam w Tesco na dziale z ubrankami, bo oczywiście wszystko było niebieskie i różowe i białych kilka bodziakow. Byjy takie unisex na przecenie zestaw za 11zl nawet mi sie podobały ale jakie było moje zdziwienie jak na metce zobaczyłam rozmiar 44! Wiedziałam, ze sa takie na 50, ale 44 to pewnie dla wcześniaków. Mój syn urodził sie przed terminem i był mały bo 50cm i większość rzeczy była za duża na poczatku, no ale 44? W sumie nic nie kupiłam, czekam na moment az nie zobaczę siusiaka ;) na prenatalnych powinni cos powiedziec nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 08:48

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko raczej nie. Może bedziesz wiedziała, że CHYBA chłopiec/dziewczynka. Ale to zazwyczaj za wczesnie by było wiadomo na 100% ;) Ja wiem, że chyba chłopiec czyli wiem że dalej nie wiem ;)

Co do ubranek to faktycznie tak jest. Ja głównie kupowałam dla synka białe i szare ciuszki, troszkę błekitu więc czy chłopak czy dziewczynka na pierwsze miesiące ubranka mam :) A kupowałam głównie w FF w tesco i w HM. Tam coś się da znaleźć unisex ale teraz po wyprzedażach FF puste...

Ja mam cały czas taki jakby ucisk na szyjke. No ale tobza pewne od ciągłego dźwigania. No nic jakoś dam rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi pytam bo jestem stałym bywalcem. Mamy tam rodziców ;)

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum ja wiem, że to nie będzie pewne na 100% ale chciałabym już usłyszeć cokolwiek zamiast "dziecko nie ma jeszcze płci" ;)

BrumBrum lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :-)
    Moje bóle nieszczęsne niestety są. Zastanawiam się jednak nad tymi jelitami. Bo macica macica ,ale kłucie i te bóle to mogą być jelita. Zwłaszcza,że mam ogromny problem z dwojeczka ;-)

Mi już drugi raz stwierdzili obecność siusiaka i cieszę się bardzo na synka ,ale jakoś nie do końca ufam :-) może 14 marca na prenatalnych uwierzę jak się pokaże ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :-)
    Moje bóle nieszczęsne niestety są. Zastanawiam się jednak nad tymi jelitami. Bo macica macica ,ale kłucie i te bóle to mogą być jelita. Zwłaszcza,że mam ogromny problem z dwojeczka ;-)

Mi już drugi raz stwierdzili obecność siusiaka i cieszę się bardzo na synka ,ale jakoś nie do końca ufam :-) może 14 marca na prenatalnych uwierzę jak się pokaże ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez Witam :)

Pestka, jakie lenistwo, ja juz o 7.20 w pociagu bylam, z pracy nadaje ;) Takze korzystajcie z niedzielnego lenistwa ile mozecie ;)

Awangarda to moze byc faktycznie od jelit, nie stresuj sie na zapas, u dzidzia napewno wszystko okej.

Labamba, super ze u Ciebie wszystko okej z dzidzusiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 10:22

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda też miałam takie bóle i faktycznie przy problemach z wyróżnieniem nasilaly się bardzo. Ale ostatnie kilka dni już opuściły. Jak wszystkie objawy poza nadmierna ilością śluzu i już wariuje. Byle do jutra wytrzymać do wizyty!

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chorob to ja tez mam juz dosc, mam wrazenie ze ciagle sie za mna ciagnie przeziebienie, tez ju znie moge patrzec na herbate z malinami i miodem... Byle do wiosny! U mnei w przyszlym tygodniu zapowiadaja nawet 14 stopni w dzien wiec juz prawie jak wiosna :)

sisi lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! :)
    Strasznie się nie wyspałam. Ciągle się budziłam do łazienki, a jak wstałam o 4:30 to do 7. nie mogłam zasnąć... Więc co zrobiłam? Włączyłam sobie dokument o yeti w Rosji, żeby się znudzić i zasnąć, ale wyszło na odwrót, bo się wciągnęłam :D Eh.

Pestka, może na prenatalnych będzie już jakieś podejrzenie :) Jak chłopczyk to może szybko się pochwali tym co ma :)

Anielle, u mnie podobnie, za parę dni po 10-14 stopni. Chyba żegnamy się z zimą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 10:44

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę idzie wiosna?????? Cudownie!!!!

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, pij dużo wody w takim razie i jedz dużo błonnika. Mi pomaga jedzenie kaszy, jabłek i kiwi i picie kawy inki. No i koniec ze smażonym niestety. Serio, jak trzymasz dietę, to ten brzuch się inaczej zachowuje. Wiosna mówicie? U mnie za oknem ponuro i szaro.
    Pestka jak 11 tydzień, to może być jeszcze za wcześnie, ale może? :) a co byś wolała? Dziewczynkę? :)
    Uli nie stresuj się, w 12 tyg jest już trochę lepiej, większość objawów ustępuje, ale nie martw się, pewnie zaraz do ciebie wrócą :P Będzie dobrze i trzymam kciuki

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Anielle we Francji to inaczej ;) W Pl to chyba do wiosny daaaleko. Ja mam dość tego ubierania małego w milion warstw. On wqrzony ja spocona, potem grzanie samochodu, rozbieranie, potem znowu ubieranie. DRAMAT.

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... Francja to wiadomo. :) Anielle tak z ciekawości a macie tam polskie przedszkole/żłobek czy mała chodzi do francuskiego? U nas szarzyzna i zimno, ale słyszałam, że idzie ocieplenie i ma teraz być na plusie.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście, że w październikowych mamach jest laska w ciąży z trojaczkami? I to naturalny cykl. Ale jazda :D
    Dzisiaj mnie już lekko ćmi ta szyjka, czy jajniki, czy co to mnie tam boli. Wysłałam starego do apteki bo od 5 dni nie jem B12 więc od razu kupi mi magnez. Pojem trochę i wytrzymam do środy do wizyty jeśli bóle się nie nasilą.
    Spokojnej niedzieli! :)

sisi lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo :)
    ja sobie rano puściłam pawia... a potem zjadłam ogromne śniadanie i wzięłam się za faworki.. :)

Awangarda mi pomagało wypicie na czczo szklanki ciepłej wody z cytryną :) i oczywiście w ciągu dnia dużo wody trzeba pić

w Irla mamy mroźno a niby wg kalendarza już wiosna :) miejmy nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy :)

też myślała że objawy ustąpiły ale niestety dziś się przywitałam z toaletą

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ