Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agroszek, wedlug informacji belly to pomiedzy 11+0 a 13+6. Ktory to bedzie dokladnie tydzien + dzien u Ciebie?
Awangarda i Lexi, wstepnie gratuluje chlopcowTak to jest z tym szostym zmyslem ciezarnych, ja z corka bylam PRZEKONANA ze bedzie chlopak i jak mi na polowkowym powiedzieli ze dziewczynka to 2 dni chodzilam w szoku a teraz ciaze przechodze podobnie wiec myslalam ze bedzie siostra a lekarz byl calkiem pewny ze widzi chlopaka. Jak przepowiadam ciezarnym kolezankom czy w rodzinie plec to sie sprawdza prawie zawsze a u siebie zupelnie na odwrot
Dziewczyny juz dzieciate, mowicie dzieciom ze beda miec rodzenstwo? Moja Mala jeszcze malutka, ale juz jej mowimy, i normalnie nie reaguje na ta informacje, jakby ja totalnie olewala. Jest strasznie komunikatywna jesli chodzi o wszystko, a jak jej mowimy ze bedzie dzidzus, ze u mamy w brzuszku jest i zeby mu dala buzi to poprostu ignoruje, tak jakby nie slyszala. I zauwazylam ze odkad jej mowimy o dzidzusiu to zrobila sie o mnie strasznie zazdrosna i zaborcza. Wszyskto tylko mama, nawet wczoraj jak sie obudzila to ja tulilam, glaskalam po plecach a jak ja tata zaczal glaskac to w krzyk "Nie! Mama tylko!" Normalnie tylko mi pozwala przy sobie cokolwiek zrobic, juz sie boje co to bedzie w sierpniu... -
Anielle wrote:Agroszek, wedlug informacji belly to pomiedzy 11+0 a 13+6. Ktory to bedzie dokladnie tydzien + dzien u Ciebie?
Awangarda i Lexi, wstepnie gratuluje chlopcowTak to jest z tym szostym zmyslem ciezarnych, ja z corka bylam PRZEKONANA ze bedzie chlopak i jak mi na polowkowym powiedzieli ze dziewczynka to 2 dni chodzilam w szoku a teraz ciaze przechodze podobnie wiec myslalam ze bedzie siostra a lekarz byl calkiem pewny ze widzi chlopaka. Jak przepowiadam ciezarnym kolezankom czy w rodzinie plec to sie sprawdza prawie zawsze a u siebie zupelnie na odwrot
Dziewczyny juz dzieciate, mowicie dzieciom ze beda miec rodzenstwo? Moja Mala jeszcze malutka, ale juz jej mowimy, i normalnie nie reaguje na ta informacje, jakby ja totalnie olewala. Jest strasznie komunikatywna jesli chodzi o wszystko, a jak jej mowimy ze bedzie dzidzus, ze u mamy w brzuszku jest i zeby mu dala buzi to poprostu ignoruje, tak jakby nie slyszala. I zauwazylam ze odkad jej mowimy o dzidzusiu to zrobila sie o mnie strasznie zazdrosna i zaborcza. Wszyskto tylko mama, nawet wczoraj jak sie obudzila to ja tulilam, glaskalam po plecach a jak ja tata zaczal glaskac to w krzyk "Nie! Mama tylko!" Normalnie tylko mi pozwala przy sobie cokolwiek zrobic, juz sie boje co to bedzie w sierpniu...FabianCyprian
Tymuś
-
Aaa, ss25, ja mieszkam we Francji, od rodzicow dzieli mnie 1660 km wiec troszke duzo... Jestesmy w Polsce jakies 2 razy w roku, oni 1-2 razy wpadaja na pare dni, niby tragedii nie ma, ale jak widze jak corka za nimi teskni i lubi jak sa blisko to mi sie serce kraje czasami... A Ty masz daleko?
-
nick nieaktualnyAgroszek a termin z USG jak ma sie do terminu z OM?
Ja miałam w 13tyg 1 dn i było widać wszystko super.
Anielle ja mówię, ale on ma dopiero 1.5 roku. Niestety bardzo lubi siedzieć na moim brzuchu i o ile nie skacze pozwalam mu. Jak kilka dni temu zacząl skakać to powiedziałam że nie wolno bo dzidzia w brzuszku będzie płakać. Pobiegł po swoją przytulankę do spania, położył mi na brzuchu i zaczął śpiewac aaaa. Powiedziałam że dzidzia już szczęśliwa a on się zrobił taaaaami dumnyawangarda, sisi, All4love, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba mam tak,że jak sama nie zobaczę to nie uwierzę. Mojej cioci drugie dziecko dwa dni przed porodem okazało się jednak dziewczynka
tak się skubana zasłaniała. Ale to było 11 lat temu to i sprzęt inny był
Dopiero wstaje ...synuś
Dwa aniołki * -
Anielle ja bym się na razie nie przejmowała tym, że córka nie reaguje na rodzeństwo. To dla niej pojęcie abstrakcyjne na razie, nie rozumie tego, dopiero jak brzuch Ci urośnie i zobaczy, że w środku się ktoś rusza to zrozumie. Zacznij jej czytać jakieś książeczki na ten temat, są specjalne bajki przygotowujące na rodzeństwo. Co do zazdrości, to niestety, licz się z tym, że będzie tylko gorzej. Jak się maleństwo urodzi, to staraj się wygospodarować czas w ciągu dnia tylko dla córki, aby coś tylko z nią robić, mów jak bardzo jest ważna rola starszej siostry, angażuj ją do pomocy przy dziecku. Spodziewaj się, że kiedy będziesz karmić, to wtedy ona zawsze będzie akurat wtedy chciała pić, jeść, siku itp.
Mój syn ma 3,5 roku i też jakoś specjalnie nie ekscytuje się wizją rodzeństwa. Ale wczoraj mąż obierał mu mandarynkę, a on przyniósł dla mnie kawałek i powiedział, że to dla małego bejbika aby miał witaminkisisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Anielle wrote:Aaa, ss25, ja mieszkam we Francji, od rodzicow dzieli mnie 1660 km wiec troszke duzo... Jestesmy w Polsce jakies 2 razy w roku, oni 1-2 razy wpadaja na pare dni, niby tragedii nie ma, ale jak widze jak corka za nimi teskni i lubi jak sa blisko to mi sie serce kraje czasami... A Ty masz daleko?Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Agroszek wrote:Hej, powiedzcie mi dokładnie do którego dnia można robić badania prenatalne? Bo lekarz umówił mnie na 28 lutego a z moich obliczeń wynika, że to już będzie rozpoczęty 14 tydzień, czy to nie za późno?
-
Agroszek faktycznie może być trochę za późno. Jeśli jesz witaminki to nawet 13+3 może być za późno, jeśli dzidziol nagle nadrobi kilka dni, co często się zdarza
Dzień dobry w 16 tc
4 dni do wizyty i oczywiście czym bliżej tym większy stres. To się już chyba nie zmienisisi lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Brum, Pestka; rozczulily mnie wasze dzieci
Mam nadzieje ze u nas jeszcze sie na to naklada bunt dwulatka i ostatnie podrygi zabkowania i nie bedzie tak zle jak sie dzidzus urodzi. W koncu nie ona pierwsza i ne iostatnia bedzie miala rodzenstwo, nie ma wyjscia, musi sie jakos w tym odnalezc. Dzieki za rady.
Gaduaaa no wlasnie tez sie ciesze ze jeszcze samochodem dajemy rade dojechac do Polski, chociaz z dzieckiem to juz wyprawa na dwa dni albo tylko noca zeby jak najwiecej przespala wiec jest to meczace. Ale jest wtedy duzo wieksza swoboda. Dobrze ze mnie za ocean nie wywialo by bym chyba padla z tesknoty!BrumBrum, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas spadło troszkę śniegu w Birmingham więc szybkie śniadanie i lecimy na spacer bo to prawdopodobnie ostatna okazja żeby nacieszyć się takim widokiem
Miłego weekendu laski i powodzenia na wizycie &&&Gaduaaa, BrumBrum lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Anielle mamy dzieciaki w tym samym wieku. Nasz Filip 1.02 skończył dwa lata
. My go jeszcze nie uświadamiamy, myślę, że będzie jeszcze na to dużo czasu, zwłaszcza jak coś będzie widać. Nie będę go na razie stresować, chcę, żeby to było naturalne. A jak przez pół roku będę mówiła mu o czymś co jest dla niego czystą abstrakcją to go tylko zniechęcę
mam w planach zakup książeczki jakiejś o rodzeństwie i ze spokojem, powoli myślę, że go przygotujemy
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam!
Moje maleństwo cały czas miało tydzień różnicy z OM a teraz się elegancko wyrównałosamo USG trwało z 10 minut, gdzie razem z mężem dokładnie wszystko obejrzeliśmy. W 3D też
Najbardziej się stresowałam tym badaniem PRISCA, ale lekarz powiedział, że nie widzi potrzeby, bo wszystko się idealnie rozwija
Potem jak szalona poleciałam do Pepco i kupiłam maluśką czapeczkę i rękawiczki niedrapki
Aaa i płeć jeszcze nieznana. Lekarz stwierdził tylko, że chłopczyka nie widzi... Czyżby dziewczynka?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8de5ec4b9974.jpgBrumBrum, Basha, Andzia1985, Another, Lexi150, llallka, Epka, sisi, Tova33, Amelia25 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
All4love wrote:Wróciłam!
Moje maleństwo cały czas miało tydzień różnicy z OM a teraz się elegancko wyrównałosamo USG trwało z 10 minut, gdzie razem z mężem dokładnie wszystko obejrzeliśmy. W 3D też
Najbardziej się stresowałam tym badaniem PRISCA, ale lekarz powiedział, że nie widzi potrzeby, bo wszystko się idealnie rozwija
Potem jak szalona poleciałam do Pepco i kupiłam maluśką czapeczkę i rękawiczki niedrapki
Aaa i płeć jeszcze nieznana. Lekarz stwierdził tylko, że chłopczyka nie widzi... Czyżby dziewczynka?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8de5ec4b9974.jpg
i super wieśćiAll4love lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i zakupów
Czy was też denerwuje, że jak się wchodzi do takiego smyka to jest osobna półka dla dziewczynek i wszystko jest różowe i osobna dla chłopców i tam albo niebieskie, albo zwierzątka.All4love lubi tę wiadomość