Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ss powied lekrzowi o tsh koniecznie.
Ja właśnie wyszłam od lekarza. W związku z tym ze plamienie nie minelo chciałam sprawdzić czy ok. No i ok. Jakies naczynko mi chyba pękło. No ale juz drugi lekarz mówi że chyba jednak z dziewczynki zrobił się chlopakBrumBrum, All4love, sisi, K_A_M_A, ss25, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pestka1 Waga spada przy za niskim TSH, a przy wyższym wzrasta
.
ss25 Nie martw się, wielu lekarzy uważa że w 2 trymestrze TSH do 3,0 jest w porządku, bo małe korzysta już ze swojej tarczycy:). W 1 trymestrze norma jest do 2. Ja i w 1 trymestrze miałam skoki TSH do 6 i musiałam wtedy zbijac wynik większa dawka Euthyroxu i wszystko jest w porządku. Teraz mój ostatni wynik to 2,59 i endokrynolog mówi ze jest w porzadku. Ogólnie podobno w 2 trymestrze bardziej niebezpieczna jest nadczynność, za niski wynik TSH. Ty przyjmujesz jakies hormony?
Kfoka Dużo zdrówka! Szybkiego powrotu do domu.:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 19:32
Kfoka, pestka1 lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
Otka wrote:pestka1 Waga spada przy za niskim TSH, a przy wyższym wzrasta
.
ss25 Nie martw się, wielu lekarzy uważa że w 2 trymestrze TSH do 3,0 jest w porządku, bo małe korzysta już ze swojej tarczycy:). W 1 trymestrze norma jest do 2. Ja i w 1 trymestrze miałam skoki TSH do 6 i musiałam wtedy zbijac wynik większa dawka Euthyroxu i wszystko jest w porządku. Teraz mój ostatni wynik to 2,59 i endokrynolog mówi ze jest w porzadku. Ogólnie podobno w 2 trymestrze bardziej niebezpieczna jest nadczynność, za niski wynik TSH. Ty przyjmujesz jakies hormony?
Kfoka Dużo zdrówka! Szybkiego powrotu do domu.:*
Tak cos czułam ale nie byłam pewna nie jestem specjalistka od tarczycy, moje tsh dosc niskie wiec moze dlatego waga troche spadła. -
ss25 wrote:Robilam dzis badania z krwi... morfologia, proby watrobowe, lipaza, amylaza, mocznik, kreatynina i tsh. Wszystko w normie, ale nie daje mi spokoju tsh. W grudniu mialam 1,9, dzis 2,53!! oczywiscie jest napisane ze mieszcze sie w normie, ale obok jest tabelka dla kobiet w ciazy i juz nie jestem w normie (II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml. Chyba juz rozmiawialyscie o tsh i nie powinnysmy przekraczac 2?Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Wylądowałam u mojej lekarki z silnymi napięciami brzucha i bólem .
Kochane moje,wszystko jest ok,ale SYNUŚ mamusi szybko rośnie i macica nie nadąża
Mam więcej leżeć i pić ok 3 litrów wodyBrumBrum, K_A_M_A, Andzia1985, ss25, Tova33 lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
BrumBrum wrote:A moja dieta kobiety w ciąży dzisiaj to zapiekanka z jalapeno z sosem tabasco. No uwielbiam bardzo pikantne jedzenie!
Synek to oddziedziczył (wyssał z mlekiem bo całe KP tak jadłam) i zajada się np chili con carne i innymi takimi.
BrumBrum lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Awangarda dobrze, że to skonsultowałaś i gratuluję synka
Kurczę Lexi jednak synuś, ja mam mega przeczucie na chłopaka ale lepiej zacznę się nasawiać na dziewuchę żeby szoku nie było w czwartek20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dobry wieczór kochane. My z maleństwem walczymy i się nie poddajemy.Mam krwotoki i leżę plackiem, lekarz daje nam szanse i nadzieje, łożysko się robi i wgryza. Siusiam do basenu, dostaje kroplówki i czekam na poprawę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:41
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Papierówka wrote:Dobry wieczór kochane. My z maleństwem walczymy i się nie poddajemy.Mam krwotoki i leżę plackiem, lekarz daje nam szanse i nadzieje, łożysko się robi i wgryza. Siusiam do basenu, dostaje kroplówki i czekam na poprawę.Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Awangarda gratuluję Synusia!
Papierówka trzymajcie się dzielnie! :*
Sisi z dziewczynki często wychodzi później chłopak ale z chłopca raczej nie wyjdzie dziewusia więc jak wcześniej wyglądało na chłopaka to raczej tak zostanie