X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazłam więcej informacji na temat tego, czym jest ten test PRISCA, który jutro będę miała robiony.
    http://diag.pl/katalogi/badanie/mikrobiologia/prisca-raport/
    --> zakładka ZNACZENIE KLINICZNE

Przeczytałam i zestresowałam się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:31

20.08.2017 <3
  • Basha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, rozmawiałąm dzisiaj z koleżanką. Jej cóeczka urodziła się 3 miesiące temu. Na pierwszym usg referencyjnym w 13 tygodniu NT wynosiło 8,3 mm + uogólniony obrzęk. Miała robioną tylko amniopunkcję, wyszła dobrze. Po narodzinach w 34 tygodniu okazało się, że to zakażenie chlamydią. Mała urodziła się z zapaleniem płuc i trochę wcześniej, ale teraz wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dziewczyna w ogóle nie wiedziała, że to ma. Lekarz mówił jej, że niestety to dość częste, ale na szczęście łatwo się leczy. Jeśli się nie badałaś, może warto żebyś zrobiła sobie na to wymaz jeszcze przed wynikami NIFTY, zawsze wtedy szybciej zaczniesz brać odpowiedni antybiotyk i szybciej się wyleczysz, gdyby to było to.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzięki za trzymanie kciuków :)

U mnie i groszka wszystko ok. Wszystko jak to lekarz stwierdził "prawidłowe". Trochę mnie wygniótł, ale dzięki temu widziałam jak maleństwo się rusza i odpycha łapkami :D
    Ze względu na mój tłuszczyk na brzuchu ciężko było powiedzieć jaka płeć ale lekarz obstawia chłopca. Choć my z Mężem mamy przeczucia na dziewczynkę. Kolejne badanie 7go kwietnia :)

Basha, sisi, All4love, Lexi150, Anielle, ss25, Kfoka, Cherry_Blossom, Epka, Amelia25, K_A_M_A, Lovi89, Tova33 lubią tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Moze za tydzien już ją zobaczę! Trochę sie stęskniłam, ale musze wytrzymac :)
    Ah no i na 100% za tydzień przez nifty już poznamy płeć dziecka!!!!!! :D
    To za tydzień będziemy razem podglądać nasze maluszki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:53

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki gratuluję dobrych wiadomości i synusia :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    All4love z tego co czytam to jest bardzo podobne do pappy. A dlaczego akurat prisca ?
    Nie wiem O.o lekarz na poprzedniej wizycie po prostu mnie poinformował, że następnym razem zrobi mi test Prisca. Nie wnikałam dlaczego ten...

20.08.2017 <3
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki super wieści :)

Ja się zastanawiam bo umówiłam dwie wizyty u mojego gina 24 i 28 lutego i myślę kiedy iść ;)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odpoczywam, odpoczywam, juz sie nawet zmeczylam tym odpoczywaniem :) Po ubogim sniadaniu szpitalnym (3 kromki chleba + 2 plastry mielonki i maslo) podali juz lepszy obiad, zupa krupnik a na drugie rybka z pyszną surówką...od razu czlowiek lepiej sie czuje. Każą mi jeść, bo myślą chyba ze ja taki niejadek , bo waze 48 kg ale mylą sie okrutnie, bo w ciąży jem baaardzo duzo i co chwile odwiedzam tu sklepik :)

ss25 lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u okulisty i jestem zła.
    Miałam operacje w wieku 6 lat na zeza zbierznego czyli jakby tak dalej było to spoko można rodzic SN ale teraz mam delikatnie rozbierzny czyli może się jeszcze bardziej rozejsc. Ale okulistyka przeciwna cc powiedział ze wyrazie czego po porodzie będziemy operować oczy! Muszę pójść zbadać kąt zeza i chyba wybiorę się do okulisty faceta który może powie mi co faktycznie będzie lepsze a nie że on cc nie uznaje

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, tez tak slyszalam teraz ze bardzo malo jest takich wad ktore kwalifikuja do cc, moja przyjaciolka miala jakas strasznie skomplikowana wade, przy ktorej normalnie dawniej robili cc a teraz tez jej to nie zakwalifikowalo. Ale ze ona i tak sie bala to szukala innych sposobow i wkoncu miala cc. Ale tekst ze najwyzej zoperujemy oczy po porodzie to jakas masakra. Koniecznie idz do innego lekarza. Przeciez zdrowie matki jest rownie wazne jak zdrowie dziecka, nie mozna jednego kosztem drugiego.

Gaduaaa wspolczuje tej opieki zdrowotnej. Moja kuzynka w Angli przechodzi druga ciaze teraz i jak obie bylysmy w pierwszej ciazy mniej wiecej rowno, ja jej mowie ze musze byc na zwolnieniu bo mam problem z szyjka a ona w smiech bo tam jej przez cala ciaze nikt w dziurke nie zagladal i ona nie miala pojecia w jakim stanie jest jej szyjka ;)

Kfoka dobrze ze juz lepiej!

A Papierowka co z Toba?

Sylwia niezmiennie podziwiam za Twoje podejscie, napewno bedzie dobrze!

A moi rodzice wlasnie sie spakowali i pojechali do Polski, a ja siedze i poplakuje... Im jestem starsza tym bardziej mi ich na codzien brakuje, czlowiek sie sentymentalny robi ;(

ss25, BrumBrum lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love niestety bole jeszcze nie ustapily, caly czas cos czuje. Ale sklaniam sie ku rozciagajacej macicy, bo w zeszla srode maly mial 58mm, a dzisiaj juz 78mm, wiec szybko podrosl i pewnie sobie teraz robi miejsce :-) Przynajmniej mam taka nadzieje ;-)
    Co do zakupow to ja jeszcze nie mam nic. Postanowilam, ze zaczne po usg polowkowym.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka, dobrze, że już lepiej :)

Kfoka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki super :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    All4love niestety bole jeszcze nie ustapily, caly czas cos czuje. Ale sklaniam sie ku rozciagajacej macicy, bo w zeszla srode maly mial 58mm, a dzisiaj juz 78mm, wiec szybko podrosl i pewnie sobie teraz robi miejsce :-) Przynajmniej mam taka nadzieje ;-)
    Co do zakupow to ja jeszcze nie mam nic. Postanowilam, ze zaczne po usg polowkowym.

Wow szybko rośnie! Więc pewnie to przez to. Dużo leż i pij, żeby maleństwo miało gdzie sobie fikać :)

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25, dobrze, że troszkę się u Ciebie wyklarowało, a po niftach, to już w ogóle będzie wszystko wiadomo i wszystko doskonale, bo nie ma innej opcji. :)
    A co do mojego skierowania, to tak, dostałam na Kopernika do tej Poradni. To ten szpital w którym tak Cię traktowali? No, to teraz już bankowo tam nie idę :D Przesądzone :D
    Kolposkopia poczeka, aż się Mały wykluje :D

pestka1, cytologię sobie możesz zrobić. :) Ja już miałam robioną w ciąży i z tego co wiem jest to standard

A ja dzisiaj zjadłam makaron z kurczakiem i parmezanem. Nie wiem, czy parmezan jest z pasteryzowanego mleka czy nie, ale wymieszałam z gorącym makaronem i to zabiło wszystkie bakteryje :D
    Pragnienie mam jakieś wzmożone w ostatnich dniach :)

ss25 lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja jadlam ostatnio risotto z parmezanem i nie tylko takim "na goraco" ale potem tez posypalam nim wierzch. Mmmm

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dieta kobiety w ciąży dzisiaj to zapiekanka z jalapeno z sosem tabasco. No uwielbiam bardzo pikantne jedzenie!
    Synek to oddziedziczył (wyssał z mlekiem bo całe KP tak jadłam :P) i zajada się np chili con carne i innymi takimi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 18:02

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja wiem, ze w ciazy cytologia to standard ale i tak sie boje ;)

Sylwia mam nadzieje, ze doktor Cie troche uspokoił, teraz tylko zaciskać kciukasy aby wyniki nifty były dobre.

Dziewczyny cieżko was ogarnąć, co ktora pisała produkujecie z prędkością światła ;)

ss25 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh Uh ale mnie dzisiaj wydelo xd wyglądam jak w 8 miesiącu xd

Puldzia, ss25, sisi lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    ss25, dobrze, że troszkę się u Ciebie wyklarowało, a po niftach, to już w ogóle będzie wszystko wiadomo i wszystko doskonale, bo nie ma innej opcji. :)
    A co do mojego skierowania, to tak, dostałam na Kopernika do tej Poradni. To ten szpital w którym tak Cię traktowali? No, to teraz już bankowo tam nie idę :D Przesądzone :D
    Kolposkopia poczeka, aż się Mały wykluje :D

Tak tak! Czasem sie trafią takie łajze..

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ