Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane
Mnie ostatnio mniej jest i bedzie jeszcze przez jakis tydzien bo niestety w napadzie hormonalnej wscieklosci uszkodzilam telefon a dostep do laptopa mam jako taki i tylko was podczytujenastepnym razem rzuce poduszka
Trzymam kciuki dziewczyny za was, mam nsdzieje ze z dnia na dzien bedzie z waszym stanem coraz lepiej i powodzenia na wizytach :-*
Ide opychac sie ptysiamiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 10:09
Another lubi tę wiadomość
-
Pisałyście dziewczyny o zakupach dla maluszka, ja jak pochodziłam po sklepach to nic unisex mi się nie podobało... Albo przebrane albo takie nijakie... Albo już duże rozmiary.
-
Czesc dziewczyny ale skorobiecie, ja ostatnio tylko po lebkach was podczytywalam mimo ze wkroczylam w drugi trymestr to nadal okropne mdlosci i wymioty czasem juz mam dosyc bo ile moze meczyc.
Co do jedzenia to nie dajcie sie zwariowac, ja tydzien po porodzie jadlam schabowego i ogorka konserwowe i majej nic nie bylo, ja wychodze z zalozenia zeby probowac wszystkiego a jak cos sie bedzie dzialo to wtedy mozna eliminowac a nie od pierwszych dni stosowac diety bo gdzies sie wyczyta ze a to tego nie mozna a to tamtego nie mozna, podobnie w ciazy jak mam na cos ochote to jem i tyle wiadomo kilka rzeczy jest niedozwolonych to tego nie jem i tyle. A jeszcze co do sokow moja ginka zawsze mi powtarzala zeby nie kupowac tych kupnycb tylko samemu kupic sobie owoce albo jak sie ma swoje i wyciskac to najlepsze i najzdrowsze a w tych kupnych to sporo cbemii i nie wiadomo co tam jest.
Sylwia czekamy na wiesci -
Ja mam dużo błękitnych o bialych
przecież i dziewczynka i chłopiec mogą w niebieskim chodzić.
Sylwia mocno trzymam kciuki
Kfoka bidulko lez i pisz z nami
Co do tych bóli,ja mam ogromne. Wystarczy ,że za szybko wstanę albo się przekręce. Dramat. Napina mi się ta macica jak leżę. Czuję że się robi kamień i po kilkunastu sekundach puszcza.
ss25 lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Hej dziewczyny
A ja od wczorajszego popoludnia mialam strasznie napiety brzuch, do tego bole w podbrzuszu. Na poczatku myslalam ze to wzdecia po ciemnym pieczywie, ale wcale nie chcialo przejsc, wzielam nospe, niby bol troche zmalal, ale brzuch wciaz twardy. W nocy obudzilam sie o 3 i dalej to samo. Wiec o 5:20 obudzilam meza i pojechalismy na IP. Na szczescie wszystko ok, szyjka dluga, zamknieta. nie wiadomo od czego bole - moze od rosnacej macicy, a moze cos sie zaczynalo dziac, tylko szybko zareagowalam. Dostalam zalecenie brac nospe i magnez.
Kfoka wspolczuje stresy, dobrze ze juz noc sie nie dzieje, tylko tak sobie tam lezysz.
Sylwia caly czas trzymam kciuki i czekam na info co lekarz Ci powiedzial.
ss25 lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Awangarda jak masz skurcze to koniecznie powiedz lekarzowi. Zaleci pewnie magnez i nospe suplementowac. Ale nie ma co bagatelizować. Bo niestety w niektórych przypadkach skurcze mogą prowadzić do skrócenia szyjki.
-
llallka wrote:Mój mąż się uparł, że trzeba jeszcze dokupić czarnego bodziaka z Darthem Vaderem. Twierdzi, że to unisex...
Moja córka w zeszłym roku na balu przebierańców była Darthem Vaderemhaha. Powiedziała, że nie będzie już żadną księżniczką
Także to chyba unisex hihi
Andzia dobrze, że wszystko ok, ale ważne że pojechałaś i sprawdziłaś.
All4love niedługo będzie coraz większyAnother, llallka, Andzia1985, sisi, Anielle lubią tę wiadomość
-
Awangarda białe i błękity jasne, że tak tylko właśnie nic nie było na czym można było oko zawiesić
Chyba na allegro coś zakupię
Kupujecie w roz. 56 czy większe 62? I jaka ilość hihi -
Takie napinania to właśnie skurcze macicy. Najczęściej to wynik szybko rozrastajacej sie macicy. Ja mialam w poprzedniej ciazy bardzo silne skurcze. 3 razy ladowalam w szpitalu na kroplowkach. Na szczęście szyjka do samego końca miewala sie swietnie. No ale trzeba powiedzieć o tym lekarzowi.
-
Karola na 56 warto mieć ale nie za duzo. Wszystko zalezy od tego jakie dzieciatko się urodzi. Zawsze można dokupic. Nasz Synek mial 56 cm przy urodzeniu a na poczatku zakładaliśmy nawet rozmiar 50 no 56 na nim wisiał. A 56 na jakiś miesiąc, półtora starczyło. Pamiętam że jeszcze dokupowalam kilka sztuk.
Karola555 lubi tę wiadomość
-
Karola555 wrote:Kupujecie w roz. 56 czy większe 62? I jaka ilość hihi
No właśnie ja kupiłam i 56 i 62 ale szczerze mówiąc, ja nie mam żadnego punktu odniesienia. To będzie moje pierwsze dziecko... Chciałam się nawet podpytać mamuś z doświadczeniem
Karola555 lubi tę wiadomość
-
llallka wrote:No właśnie ja kupiłam i 56 i 62 ale szczerze mówiąc, ja nie mam żadnego punktu odniesienia. To będzie moje pierwsze dziecko... Chciałam się nawet podpytać mamuś z doświadczeniem