X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tych 56 jest mało...Myślałam, że to może dlatego, że jednak lepiej większe kupować...Ale Lexi napisała, że nawet te 56 bywały za duże a jak tak zaczęłam się zastanawiać to większość dzieciaczków ma ok.50-56 cm po urodzeniu.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje rozmiary od 50/56 do 68 :D
    Ale tez się nie znam kompletnie i doradza mi mama.

Ogólnie wpadłam w zakupowy szał i mam tyle ciuszków, ze aż wstyd, haha.
    Ale możliwe, ze z mama nie zobaczę się już do porodu ( rodze w Niemczech ) i bardzo zależało mi, żeby to właśnie z nią pobuszować po sklepach i wybierać rzeczy dla Janka ;)

Sylwia, kiedy wyniki nifty ?

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto miec kilka na 56 ale nie za duzo, ja zakladalam zeby miec tak 6 kompeltow na zmiane a jak zaczelam buszowac po lumpach to oczywiscie wiecej kupilam bo nie moglam sie opanowac :-)

Sylwia czyli jeszcze nie jest zle, duzo cierpliowsci zycze to czekanie teraz najgorsze

ss25 lubi tę wiadomość

preg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych 56 mam dużo bardzo.
    Sylwia ja Cię będę wspierać w każdej decyzji także jak coś możesz pisać.
    My rodzimy w lecie więc bodziaki 56 będą dobre przez jakiś czas. Wiadomo,że dziecko szybko rośnie ale najwyżej się pojedzie dokupić :-)

ss25 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam to miałam uwaga 65 cm, ojciec mojego dziecka miał 63, więc nie nastawiam się na ciuszki 50, nawet na 56 nie bardzo. Zaczynam od 62 :P

Ss pozostaje poczekać do wyników nifty. Trzymam za Was kciuki z całych sił i wierzę, że będzie dobrze <3.

Awangarda masz jeszcze premium? Bardzo mnie interesuje wpis z kalendarza ciąży z soboty, 14t0d, "rozważ zmianę". Czego? Odzieży?

ss25 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, życzę Ci żeby ten czas zleciał szyyyyybkoooooooo

ss25 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny to kilka zakupię :)

Sylwia to czekamy na wyniki nifty, i trzymaj się kochana i dbaj o siebie, jedz. Nie zależnie od Twojej decyzji jestem z Tobą, ale wierzę, ze wszystko się okaże w jak najlepszym porządku :*

ss25 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zmiana bisutonosza. Jutro że można czuć pierwsze ruchy typu bąbelki. Ale na te normalne jeszcze trzeba poczekać.

Sylwia ja sama nie wiem co bym zrobiła...
    To jest mega trudna decyzja .

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, najgorsze jest to czekanie i kolejny tydzień niepewności ;/ mam nadzieję że za kilka dni odetchniesz z ulgą i skończy się ten stres :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 11:29

ss25 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dzięki Wam. Chyba chodziło im o trzecią zmianę biustonosza :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka sztuk 56cm. Chyba ze 4x pajacyk i całe szczęście, bo po 2 tygodniach były już za małe. Ja spokojnie mogłam mojego kloca ubierać w 62cm po urodzeniu. On miał tylko 54cm ale ważył 4.3kg ;) Więc no wiecie, długość nie była najważniejsza ;) Ja bym wzięła tylko kilka 56cm a w razie co można spokojnie dokupić. W 50cm w życiu bym go nie wcisnęła!

SS no to czekamy! :)

ss25, llallka lubią tę wiadomość

• pff_prl Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo mocno trzymam za Was kciuki, musi być dobrze! Ale.. gdyby jednak okazało sie, ze wystąpią jakieś wady genetyczne, uważam ze jest to wyłącznie Wasza decyzja i nikt nie ma prawa oceniać. Bo jest masa "matek teres" tylko to nie one będą potem żyły z piętnem choroby dziecka, jego życia i życia waszej rodziny, bo wpływa to na każdego...
    Gdyby natomiast okazało sie, ze malutka ma wadę serca, nie załamujcie sie bardzo. Jestem świetnym przykładem, ze nawet po b ciężkiej wadzie można normalnie funkcjonować, nie odmawiać sobie życia, kochać a w sierpniu zostać mamusia wyczekanego malucha ;)

Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:07

ss25 lubi tę wiadomość

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, czyli dziś mały pozytyw! Ziarnko do ziarnka ... :)

ss25 lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Jestem juz po. Pobrała mi krew, zbadała cukier glukometrem, ważenie (znowu waga w dół), ciśnienie średnie, ale cukier mi wyszedł 75 po śniadaniu wiec ok. Pewnie stres i mam jeść. Miał taki kocioł ze gadaliśmy z nim ok 10 min w innym gabinecie, usg nie robił, mowil o pappa ze przeliczył i jest troche na plus, jest lepszy wynik niż z USG ale i tak jestem w średnim ryzyku ze dziecko moze miec wadę i trzeba nifty, wiec za tydzien spotykamy sie bo bedą wyniki. No i chyba tyle, maz pytał o przypadki inne mowil np o babce której wyszło ze dziecko ma downa i 3 razy szła na zabieg ale dzień przed rezygnowała aż w końcu urodizla dziecko, ale mowil ze nas bedzie wspierał niezależnie jaka podejmiemy decyzje, czy bedziemy chcieli usunac czy urodzić. Zobaczymy co wyjdzie i bedziemy działać, czy wada serduszka czy wada genetyczna czy w ogole nic groźnego ;)
    czyli dalej czekamy.. jeszcze tydzień !
    dzielna jesteś - podziwiam :)

ss25 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie zakładaj najgorszego, ale oczywiście, decyzja w takiej sytuacji jest tylko dla was. Ja nie mam pojęcia, co bym zrobiła. Szkoda, że nie pokazał wam małej. A mieliście w rodzinie kogoś, kto był chory?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry możesz mi wpisać kolejną wizytę .. 6 kwietnia na 9:30 hahah śmiechu warte - IRLANDIA ! wrrr

aa to mają być połówkowe ... :D czad !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:07

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze, że dzisiaj dostałaś dobrą wiadomość, jak to Kfoka wyżej napisała ziarnko do ziarnka :) Szkoda, że nie podejrzałaś malutkiej.
    Ja nawet nie chcę się teraz zastanawiać co bym zrobiła gdyby sie okazało, że maluszek ma wady genetyczne.

Witam się z wami na początku 17 tygodnia, ciężko mi uwierzyć, że za tydzień zacznę już 5 miesiąc :D
    Niestety dopadł mnie ból głowy, a umówiłam się dzisiaj z długo niewidzianą koleżanką na kawę.

ss25 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Czytam o szkodliwym czosnku zajadając się wędzonym łososiem i zastanawiam się cz jestem nienormalna :P

Ja przez to wszystko mam tysiac mysli czy zjadlam cos np. jakies mieso i moze ta infekcja to toksoplazmoza itd. zaraz bede jesc tylko chleb ktory sobie sama zrobie ;< juz mnie to meczy i mam ochote zjesc cos normalnego, bez wyrzutow sumienia ze nie szkodze malej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Sylwia nie zakładaj najgorszego, ale oczywiście, decyzja w takiej sytuacji jest tylko dla was. Ja nie mam pojęcia, co bym zrobiła. Szkoda, że nie pokazał wam małej. A mieliście w rodzinie kogoś, kto był chory?

Właśnie nikt.. Mam w rodzinie 3 lekarzy, dwoch ma ponad 50 lat i wiedza wiecej o chorobach u nas, nawet mojej mamie mowili teraz ze wszyscy u nas zdrowi..
    mojego meza babcia ma ponad 80 lat, maluje sobie paznokcie i skacze na trampolinie. Takze zadnych chorob...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Sylwia, czyli dziś mały pozytyw! Ziarnko do ziarnka ... :)

PRZEPRASZAM, ale czy kolezanka nie powinna odpoczywac? :D pochwal sie co dzis jadlas na sniadanie :D W ogole jak jedzenie w szpitalu? ja sie juz boje...

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ