Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale te skurcze chyba koło 20 tyg . Teraz za wcześnie.
Zdecydowałam ,że jednak dziś będzie carbonara .Ciekawe ile razy jeszcze mi się zmieni.
Robię loki na chusteczkach nawilzanych dla dzieci:-) ciekawe co wyjdzie.
Miałam pić 3 litry wody dziennie a tak mi obrzydla ,że autentycznie mam już odruch wymiotnysynuś
Dwa aniołki * -
Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco od samego początku ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć, jeśli mogę? Jestem z Gdańska, mam synka 4 lata, termin porodu z om 29.08 a z wczorajszego usg 22.08 prawdopodobnie dziewczynka. W sierpniu tego roku straciłam ciążę w 8 tyg.
Wczoraj miałam badania prenatalne i nie wyszły najlepiej wolna beta zawazyno tzn usg super trisomia 21 1:2110 natomiast test pappa dość mocno zawyżył ryzyko 1:675 w stosunku do usg. W piątek mam wizytę u genetyka i zobaczymy co dalej? Czy amnio, której się bardzo obawiam czy może wystarcza inne badania.Amelia25 lubi tę wiadomość
-
Awangarda, fajnie by było, bo się już zaczynam zastanawiać. A jak tam u ciebie ze skurczami? Przeszło? A z tym obrzydzeniem do wody, to też tak mam... Nigdy nie lubiłam za dużo pić, dlatego ją sobie doprawiam cytryną albo jakimś sokiem, żeby miała smaka.
-
Kurka, nie przejmuj się
U mnie 2 tygodnie temu brzucha zero, teraz się w normalne spodnie nie mieszczę. A na wieczór to już w ogóle wyglądam jakbym miała termin na wiosnę
Awangarda, spróbuj pić wodę przez rurkę, jest trochę lepsza xDawangarda lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
nick nieaktualnykurkaSkiters ja też mam non stop przytkany nos... Ja bym sobie sterydy odpuściła albo poszła po opinie do innego lekarza. Mi pomaga od czasu do czasu jak mam czas inhalacja z Nebudose (stężona sól fizjologiczna).
SS to są skurcze dzięki którym macica przygotowuje się do porodu. Są normalne i wręcz porządanePonoć już zaczynają się w 6 tygodniu, ale wyczuwalne są dopiero po 20 chociaż ja nie czułam ani jednego.
aska a do jakiego genetyka idziesz?
-
BrumBrum do Prof Limona
Tez się zastanawiam nad nifty jednak mój lekarz stwierdził że najlepiej to skonsultować z genetykiem i żeby on zaproponował co dalej. Niby ryzyko nie jest aż tak duże ale jednak wyniki z krwi mocno podniosły ryzyko a zdarza się tak że obraz usg wychodzi prawidłowy a mimo to jest coś nie tak.
Wczoraj przesiedzialam cały wieczór czytając Internet i u mnie nie jest tak najgorzej więc czekam do wizyty i potem będę myśleć co dalej. Póki co jestem dobrej myśli.BrumBrum lubi tę wiadomość
-
Ja tez chodze w ciuchach sprzed ciazy, spodnie na tyłku wisza, ale wieczorami juz guzik rozpinam.
Aśka ja bym amniopunkcję odpuściła, to dosc inwazyjne badanie. Mój początkowy termin tez był na 29 sierpnia, teraz jest na 27, zobaczymy jak bedzie po prenatalnych. Juz pisałam, ze sie boje tym bardziej, ze mam 32 lata wiec wynik moze byc kiepski. Chyba, ze tylko zrobie samo usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 13:01
-
Wyczytałam teraz że jest coś takiego jak hormonalny nieżyt nosa, hormony powodują, że puchnie śluzówka. Może to to? Jeśli tak, to też przerąbane, nie ma na to skutecznego leczenia. Sama już nie wiem. Odpuszczę te sterydy, nie będę truć dziecka, nie ma opcji, już wolę się poświęcić, choć lekarka powiedziała, że lepiej wziąć, bo dziecko będzie niedotlenione.
Aska, a to nie jest tak jak mówi Sylwia? Że jak jest poniżej 1:300 to wtedy się działa? Pappa zawyża wynik, dlatego go nie robiłam, żeby się nie denerwować.BrumBrum lubi tę wiadomość
-
Najmłodsza powodzenia dzisiaj, cały czas trzymam kciuki &&&
Co do serduszka to w UK nikt mi ani razu nie zbadał jak szybko bije, w Polse w 10 tygodniu było 165/min. Po skończonym 11 tygodniu kupiłam dopplera i pokazywało 150-160, a teraz jest tylko 140 co jest kolejnym znakiem, że w środku siedzi raczej chłopak
Greya przeczytałam po paru miesiącach, za namową koleżanek które podniecały się tą książką jak nie wiem. I pierwsze 20-30 stron spoko ale później tak mnie ta książka znudziła, że brałam ją ze sobą tylko do toalety i męczyłam ją chyba 2 tygodnie. Szczerze powiedziawszy kiedyś wpadł mi w ręce harlekin mojej ciotki i był dużo lepszyCoś jednak musi być w tej książce skoro została bestselerem.
Z okazji Walentynek skoczymy na jakiś dobry obiadek ale wcześniej jadę obejrzeć kosz mojżesza. Używany ale na zdjęciach wygląda super i za jedyne 20 funtów.
Udanych walentynek!!!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyaska pewnie będą namawiać do dalszych badań np nifty czy amniopunkcja. Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu i powiem szczerze, że właśnie dlatego nie robiłam pappa. To jest tylko statystyka... Może powinnaś zasięgnąć rady u innego ginekologa? Do kogo chodzisz?