Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySS a hmmm.... NIFty daje wynik 100%? Bo to z tego co wiem badanie przesiewowe więc też 100% wyniku nie daje?
Ja nie piszę tego, aby zniechecić do robienia NIFty bo pewnie bym postąpiła tak jak Ty, ale jesli jest tak jak piszę to jest znaczna różnica miedzy amniopunkcją a NIFty... -
kurkaSkiters wrote:Basha nie stresuj się i broń Boże teraz nie czytaj neta! Jak lekarz powiedział że jest wszystko w normie, to znaczy że ok. Przecież skończył medycynę i ma chyba jakieś certyfikaty?
Mi tylko skomentował, że tętno jest akurat pośrodku (160) a byłam w połowie 13 tyg
Nie czytam internetu, po pierwszej stronie od razu wyłączyłam. Też stwierdziłam, że jak lekarz mówi, że jest ok to znaczy, że tak jest. Specjalnie jeżdżę przez pół miasta, żeby chodzić do niego do wizyty, więc nie będę się zadręczać, tylko mu zaufam i poczekam spokojnie na następną wizytęBrumBrum lubi tę wiadomość
-
Moja kumpela alergiczka przez obydwie ciąże brała leki bo inaczej nie mogłaby oddychać. I wszystko ok. Czasami trzeba wybrać mniejsze zlo.
Ja teraz tez lykam tyle leków ze az głowa mała. Paracetamol co 4 godziny bo inaczej temperatura rośnie. Krople tez używam na noc bo inaczej nie mogłabym oddychać a niedotlenienie dla Malucha noe potrzebne. Lekarz sam mi powiedział że trzeba przemyśleć co będzie większa szkoda dla dziecka branie czy nie leków. W moim przypadku większe zagrożenie jest bez leków . -
Sylwia chudzino! Brzuch brzuchem, ale jaka Ty opalona! Kwestia mieszkania nad morzem? Ja tez mam jeszcze resztki opalenizny z ostatnich wakacji w Chorwacji, ale na pewno nie taka jak u Ciebie. Maz miał jednak nosa z tym wyjazdem, bo powiedział, ze za rok nie pojedziemy, bo pewnie bede w dwupaku, no i wykrakał
ss25 lubi tę wiadomość
-
Ja licze na to ze nie bedzie potrzeby aby wykonywac amnio zreszta na 90% i tak sie na nie nie zdecyduje. Co do nifty zastanawiam się i zdecyduje w piątek po wizycie.
Co do ginekologa to na tym etapie raczej nic nie da konsultacja u innego bo obraz z usg jest prawidłowy, nie widać tam żadnych nieprawidłowości, a chodzę do Olszewskich.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. -
ss25 wrote:Mieszkam w Krakowie ale często jeździmy nad morze (średnio co 3 miesiące), teraz maz był sam bo nie mam nastroju na żadne wyjazdy. Tez byłam w Chorwacji we wrześniu
smaruje sie balsamem i olejkami wiec moze mi cos tam zostało
Jezu z moja głowa dzis naprawdę cos nie halo, przeciez wiem, ze mieszkasz w Krakowie, pomyliłam sie pewnie przez to, ze Teoj maz pojechał nad morze i pracuje jako marynarz. Swoją droga to ma ładny dystans, gdzie Krakow, a gdzie morzeja byłam w sierpniu, bo we wrześniu juz rok szkolny sie zaczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 13:47
-
nick nieaktualnyss25 masz zakaz wrzucania takich zdjęć!
poczytałam kilka wiadomości wstecz i macie racje niektóre warzywka strasznie drogie! ja ostatnio objadam się kiwi! place za sztuke 79 gr..a w jednym sklepie chcieli 1,29 za sztuke!
Ja chciałam robić tylko usg prenatalne a skończyło się, że zrobiłam test pappa.. gdyż wynik z usg wyszedł niby wszystko ok ale jeden parametr na pograniczu i zgłupialam..
w rodzinach nie ma chorób genetycznych.. , mam 28 lat.
ale niestety nie wiedzialam, co zrobić i czekam teraz na wyniki pappa chociaż wiem, że to czysta statystyka.. i na dwoje babka wróżyła.
moim zdaniem za dużooteraz jest możliwości że się głupieje! z jednej strony oczywiście to dobrze.. ale i człowiek ma pózniej dylemat.
ss25 lubi tę wiadomość
-
Koło mojej pracy jest mały sklepik warzywny w którym sprzedają też ogórki małosolne na kg. Ostatnio tak mnie na takiego naszła ochota, że poszłam sobie kupić... Jak zobaczyłam cenę 48 zł za kg to myślałam, że padnę!Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Sylwia kurde aż zaczęłam piszczeć z radości!!!!!!!!!!!!
Cholera jasna cudownie!!!!!!!!
Pisz od razu na tej żeście komplikacje,gdzie dziewczyny też mają podobne problemy . Twój przypadek daje taką nadzieję że ja nie wiem.
Doskonale!!!!ss25 lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Puldzia wrote:Koło mojej pracy jest mały sklepik warzywny w którym sprzedają też ogórki małosolne na kg. Ostatnio tak mnie na takiego naszła ochota, że poszłam sobie kupić... Jak zobaczyłam cenę 48 zł za kg to myślałam, że padnę!
-
Sylwia aż się popłakałam z radości
Nasze maluchy mogą wszystko!ss25 lubi tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480