Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam taka anegdotkę, apropo lekarzy. Moja teściowa miała robione badania, bo miała ataki podobne jak przy woreczku żółciowym. Stwierdzili, ze ma do wycięcia wlasnie woreczek, a jakie oczy zrobili jak ona powiedziała, ze juz go nie ma od kilku lat. I to im niby usg wykazało
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
Sylwia gratulacje! :*
Najmłodsza trzymam kciuki za was
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f79f321b568.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dea722895a22.jpg
My już po badaniach
Nasze szczęście ma 62mm i NT 2,1 czyli w normieChyba spało podczas badanie więc na spokojnie można bylo sprawdzić narządy rączki i nożki
Nawet mężowi podobało sie badanie i powiedział, że będzie na te najważniejsze chodzić
Lekarz proponował test Pappa ale jednak nie skusiłam się, wole nie wiedzieć i nie stresować sie niepotrzebnie chociaż korciło mnie by sie zgodzić na nie.
Będzie DZIEWCZYNKA !!
Kolejne badanie 28.02Samsaramsa, BrumBrum, olis87, ss25, Another, Kfoka, llallka, sisi, Lexi150, All4love, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Mam taka anegdotkę, apropo lekarzy. Moja teściowa miała robione badania, bo miała ataki podobne jak przy woreczku żółciowym. Stwierdzili, ze ma do wycięcia wlasnie woreczek, a jakie oczy zrobili jak ona powiedziała, ze juz go nie ma od kilku lat. I to im niby usg wykazałoFabian
Cyprian
Tymuś
-
ss25 wrote:DZIEWCZYNY DZWONIŁ LEKARZ!!!!! ZDROWA DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BARDZO DZIEKUJE ZA KCIUKI I WSPARCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Twoja matczyna intuicja Cię nie zawiodła
ss25 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sylwia !!!!!! świetne wieści !! Bardzo się cieszę!! Jednak wiara czyni cuda !
ss25 lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
nick nieaktualny
-
No i po wizycie.
Ale jestem zła....
Ogólnie wszystko jest w porządku, ale tak mocno byłam dziś nastawiona na poznanie płci, że zapomniałam wypytać o wszystko inne. Nie znam nawet CRL, tętna itp. Usłyszałam tylko:" Dziecko jest zdrowe, jak na wiek ciąży rozwija się prawidłowo, łożysko ok, szyjka długa zamknięta" i w zasadzie tyle...
Nawet zdjęcia USG nie dostałam.
Ech... No i ten mój lekarz którego tak zawsze chwaliłam trochę się zrobił pospieszny. No ale fakt, czasu mało, na NFZ przyjmuje 3h tygodniowo, a korytarz pełen. Wizyta 5-10 minut. Czego tu się spodziewać?
Martwiłam się erytrocytami w moczu po tym jak diabetolog zrobiła alarm, że ciąża może być zagrożona a on powiedział, że się tym nie przejmować.
Czuje niedosyt i na bank zapisze się prywatnie za jakieś dwa tygodnie jak się uda, bo ciekawość mnie zeźre. Wrrr...Lovi89 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, bosssko!! Tyle kciuków musiało zrobić swoje:) Ja juz wypisana do domu i kuz pi prenatalnych, ale taki to byl stres ze migrena mnie aż dopadła. Po pierwsze wczoraj najwidoczniej usg robila mi niedowidząca p. dr bo dzis sie okazalo, ze kwiak jeszcze jest i kosmowka lekko odklejona i to mni zmartwilo. Po drugie usg genetyczne wyszlo przepięknie
Wszystko w normie, wszystko co ma być na swoim miejscu to jest. A teraz najlepsze, w czwartek była Zośka a dziś jest już Jasio
)) Ja już oczyma wyobraźni córkę na studniówkę stroiłam a tu trzeba będzie się uczyć rodzajów koparek, ciężarówek itp
Cieszylam się na dziewczynkę, ale cieszę się też na chłopca. Wyniki pappa z krwi za 3 tygi
Wracam do migrenowej zamuły
BrumBrum, Lexi150, sisi, Amelia25, llallka, ss25, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
Sylwia, wspaniała wiadomość. Na taką właśnie czekałam
Wkurwia mnie tylko podejście lekarzy, którzy polecali Ci oczekiwać najgorszego. Ani to pocieszające, ani motywujące, ani tym bardziej nie uspokajające. Tylko ludzi dołują, bo nie znają odpowiedzi, więc wolą powiedzieć najgorszą z opcji. A co im tam. Jak będzie do dupy, to się potwierdzą nasze słowa, a jak będzie dobrze, to powiemy, że nie mogliśmy postawić jednoznaczej diagnozy.
Ja dzisiaj byłam na USG jamy brzusznej w związku z krwinkomoczem. Lekarz zapytał dlaczego mój lekarz skierował mnie na USG. Powiedziałam, że dwa erytrocyty w polu widzeniaUśmiechnął się tylko i wiedziałam o co chodzi. Choć zdecydowanie wolę to zapobiegawcze i tochę wyolbrzymiane podejście mojej lekarki, aniżeli olewkę wszystkich poprzednich
A zatem jeśli którąs z Was ma niewielki krwinkomocz, to nie są to powody do obaw. U mnie wszystko w porządku. O Małego go nie pytałam, bo chciałam jak najszybciej stamtąd wyjśćByłam na czczo, a ostatnio, to nie jest dobry pomysł na wychodzenie z domu
Ale myślę, że jest wszystko super, gdyby coś było nie tak z Małym to chyba by mi powiedział
choć na nim zatrzymał się dosłownie na parę sekund.
Kupiłam sobie wczoraj legginsy ciążowe w HM. I DAWNO NIE MIAŁAM NA SOBIE NICZEGO WYGODNIEJSZEGO
A dzisiaj od rana sprzątałam jak świr, aż mnie brzuch rozbolał, rozkręcałam stojak na buty, wyprałam sobie niemal wszystkie ciuchy wiosenno-letnie żeby odświeżyć szafę. Teraz czekam na wiosnę
Drugi dzień bez Duphastonu. Wszystko okss25, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Amelia cudne wieści, gratuluję
A to mój dzisiejszy zakup:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a49cffc44e1.jpg
Stwierdziliśmy, że nie będziemy ładować dużego łóżeczka do nas do sypialni, na pierwsze 4-5 miesięcy wystarczy kołyska, a później może maluszek będzie już spał u siebie w pokoiku, a jak nie to wstawi się łóżeczko do nas.Kira_, Lexi150, BrumBrum, Gaduaaa, All4love, Amelia25, Another, ss25, Lovi89 lubią tę wiadomość
Kfoka, Tova dobrze, że z dzieciaczkami wszytsko ok
Tova, a Ty sie w końcu dowiedziałaś tej płci?
Kfoka nareszcie do domku, tylko się oszczędzaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:42
Tova33, Kfoka lubią tę wiadomość
Gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt!
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
Jakby w waszych H&Mach były legginsy ciążowe SZARE, rozmiar S, te za 39,90, to kupcie mi!U mnie już nie ma tego rozmiaru, w internecie też nie, a zdążyłam kupić tylko 1 parę czarnych
Dziękuję20.08.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySisi ale ładny! Wyglada jak nowka, dobrze pamietam ze używany?
Kira tak juz jest w Polsce. Sa lekarze i lekarze
Tova super ze wszystko okod czasu do czasu możesz isc prywatnie zeby wiecej podpatrzeć dzieciaczka i dostać fotkę na pamiątkę
Kfoka i super, Jaśka tez przyjmiemy!!
Gratuluje wizyt, dobrych wiadomości i czekam na resztę dziewczyn
Zjadłam cały talerz, ten ikeowski - duzy, spaghetti po bolońsku i burczy mi w brzuchu... w tydzien przytyje 10kg jak nic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:14
Tova33, Kfoka, sisi lubią tę wiadomość
-
Kfoka pewnie szczęśliwa jak cholera, że już w domciu. Tylko bez szarżowania- leżysz i pachniesz
no i chłopaczka gratuluję- patrz jak to się jeszcze może pozmieniać...
Tova dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko ok, ale jeśli czujesz niedosyt po wizycie (co doskonale rozumiem) to faktycznie może lepiej skoczyć na dodatkową wizytę.
A Ty Sylwia ze swoją wagą to i 10 talerzy możesz spokojnie zjeść. Swoją drogą u mnie tez była dzisiaj wariacja nt. makaronu
Nie widziałam żadnych wieści od Papierówki. Kochana co tam u Ciebie?ss25, Tova33, Kfoka lubią tę wiadomość