X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia! Mówiłam, że wszystko będzie ok! ale się cieszę :) To teraz możecie działać dalej :)

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i to na bank dziewczynka? :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka anegdotkę, apropo lekarzy. Moja teściowa miała robione badania, bo miała ataki podobne jak przy woreczku żółciowym. Stwierdzili, ze ma do wycięcia wlasnie woreczek, a jakie oczy zrobili jak ona powiedziała, ze juz go nie ma od kilku lat. I to im niby usg wykazało ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia :-* ale sie ciesze

ss25, BrumBrum lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz obrzęk ładnie zejdzie i Lara/Lena będzie pięknie rosnąć. Jesteś pod opieką świetnego specjalisty.

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Sylwia gratulacje! :*
    Najmłodsza trzymam kciuki za was :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f79f321b568.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dea722895a22.jpg

My już po badaniach
    Nasze szczęście ma 62mm i NT 2,1 czyli w normie :) Chyba spało podczas badanie więc na spokojnie można bylo sprawdzić narządy rączki i nożki :) Nawet mężowi podobało sie badanie i powiedział, że będzie na te najważniejsze chodzić :)
    Lekarz proponował test Pappa ale jednak nie skusiłam się, wole nie wiedzieć i nie stresować sie niepotrzebnie chociaż korciło mnie by sie zgodzić na nie.
    Będzie DZIEWCZYNKA !! :) :)

Kolejne badanie 28.02 :)

Samsaramsa, BrumBrum, olis87, ss25, Another, Kfoka, llallka, sisi, Lexi150, All4love, Lovi89 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Mam taka anegdotkę, apropo lekarzy. Moja teściowa miała robione badania, bo miała ataki podobne jak przy woreczku żółciowym. Stwierdzili, ze ma do wycięcia wlasnie woreczek, a jakie oczy zrobili jak ona powiedziała, ze juz go nie ma od kilku lat. I to im niby usg wykazało ;)
    hahahah a to dobre !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    DZIEWCZYNY DZWONIŁ LEKARZ!!!!! ZDROWA DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    BARDZO DZIEKUJE ZA KCIUKI I WSPARCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3
    Sylwia wspaniale :) Twoja matczyna intuicja Cię nie zawiodła :D

ss25 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • neme Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia !!!!!! świetne wieści !! Bardzo się cieszę!! Jednak wiara czyni cuda ! <3 :) :)

ss25 lubi tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS bardzo się cieszę :) :) :) :)

Amelia również serdecznie gratuluję!! :) :) I jakie cudne zdjęcie. Też mam takie z pierwszej ciąży, jakby maluszek sobie na leżaczku leżał i opalał się ;)

Najmłodsza?

Amelia25, ss25 lubią tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie.
    Ale jestem zła....
    Ogólnie wszystko jest w porządku, ale tak mocno byłam dziś nastawiona na poznanie płci, że zapomniałam wypytać o wszystko inne. Nie znam nawet CRL, tętna itp. Usłyszałam tylko:" Dziecko jest zdrowe, jak na wiek ciąży rozwija się prawidłowo, łożysko ok, szyjka długa zamknięta" i w zasadzie tyle...
    Nawet zdjęcia USG nie dostałam.
    Ech... No i ten mój lekarz którego tak zawsze chwaliłam trochę się zrobił pospieszny. No ale fakt, czasu mało, na NFZ przyjmuje 3h tygodniowo, a korytarz pełen. Wizyta 5-10 minut. Czego tu się spodziewać?
    Martwiłam się erytrocytami w moczu po tym jak diabetolog zrobiła alarm, że ciąża może być zagrożona a on powiedział, że się tym nie przejmować.
    Czuje niedosyt i na bank zapisze się prywatnie za jakieś dwa tygodnie jak się uda, bo ciekawość mnie zeźre. Wrrr...

Lovi89 lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Kfoka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bosssko!! Tyle kciuków musiało zrobić swoje:) Ja juz wypisana do domu i kuz pi prenatalnych, ale taki to byl stres ze migrena mnie aż dopadła. Po pierwsze wczoraj najwidoczniej usg robila mi niedowidząca p. dr bo dzis sie okazalo, ze kwiak jeszcze jest i kosmowka lekko odklejona i to mni zmartwilo. Po drugie usg genetyczne wyszlo przepięknie :) Wszystko w normie, wszystko co ma być na swoim miejscu to jest. A teraz najlepsze, w czwartek była Zośka a dziś jest już Jasio :))) Ja już oczyma wyobraźni córkę na studniówkę stroiłam a tu trzeba będzie się uczyć rodzajów koparek, ciężarówek itp :) Cieszylam się na dziewczynkę, ale cieszę się też na chłopca. Wyniki pappa z krwi za 3 tygi :( Wracam do migrenowej zamuły :/

BrumBrum, Lexi150, sisi, Amelia25, llallka, ss25, Lovi89 lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia piękne zdjęcia :) super wieści !

Amelia25 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wspaniała wiadomość. Na taką właśnie czekałam :)
    Wkurwia mnie tylko podejście lekarzy, którzy polecali Ci oczekiwać najgorszego. Ani to pocieszające, ani motywujące, ani tym bardziej nie uspokajające. Tylko ludzi dołują, bo nie znają odpowiedzi, więc wolą powiedzieć najgorszą z opcji. A co im tam. Jak będzie do dupy, to się potwierdzą nasze słowa, a jak będzie dobrze, to powiemy, że nie mogliśmy postawić jednoznaczej diagnozy. ;)

Ja dzisiaj byłam na USG jamy brzusznej w związku z krwinkomoczem. Lekarz zapytał dlaczego mój lekarz skierował mnie na USG. Powiedziałam, że dwa erytrocyty w polu widzenia :D Uśmiechnął się tylko i wiedziałam o co chodzi. Choć zdecydowanie wolę to zapobiegawcze i tochę wyolbrzymiane podejście mojej lekarki, aniżeli olewkę wszystkich poprzednich ;)
    A zatem jeśli którąs z Was ma niewielki krwinkomocz, to nie są to powody do obaw. U mnie wszystko w porządku. O Małego go nie pytałam, bo chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść ;) Byłam na czczo, a ostatnio, to nie jest dobry pomysł na wychodzenie z domu ;) Ale myślę, że jest wszystko super, gdyby coś było nie tak z Małym to chyba by mi powiedział ;) choć na nim zatrzymał się dosłownie na parę sekund.

Kupiłam sobie wczoraj legginsy ciążowe w HM. I DAWNO NIE MIAŁAM NA SOBIE NICZEGO WYGODNIEJSZEGO <3
    A dzisiaj od rana sprzątałam jak świr, aż mnie brzuch rozbolał, rozkręcałam stojak na buty, wyprałam sobie niemal wszystkie ciuchy wiosenno-letnie żeby odświeżyć szafę. Teraz czekam na wiosnę :D

Drugi dzień bez Duphastonu. Wszystko ok :)

ss25, Tova33 lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia cudne wieści, gratuluję :)

A to mój dzisiejszy zakup:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a49cffc44e1.jpg
    Stwierdziliśmy, że nie będziemy ładować dużego łóżeczka do nas do sypialni, na pierwsze 4-5 miesięcy wystarczy kołyska, a później może maluszek będzie już spał u siebie w pokoiku, a jak nie to wstawi się łóżeczko do nas.

Kira_, Lexi150, BrumBrum, Gaduaaa, All4love, Amelia25, Another, ss25, Lovi89 lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka, Tova dobrze, że z dzieciaczkami wszytsko ok :) Tova, a Ty sie w końcu dowiedziałaś tej płci?
    Kfoka nareszcie do domku, tylko się oszczędzaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:42

Tova33, Kfoka lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt!

OGŁOSZENIE PARAFIALNE:

Jakby w waszych H&Mach były legginsy ciążowe SZARE, rozmiar S, te za 39,90, to kupcie mi! :D U mnie już nie ma tego rozmiaru, w internecie też nie, a zdążyłam kupić tylko 1 parę czarnych :)

Dziękuję :)

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja już bym chciała mieć brzuszek i zacząć kupować ubrania ciążowe ale boje sie, że kupie za male :( Ale z ubrankami dla dziecka to zaszaleje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ale ładny! Wyglada jak nowka, dobrze pamietam ze używany? :)

Kira tak juz jest w Polsce. Sa lekarze i lekarze :D

Tova super ze wszystko ok :) od czasu do czasu możesz isc prywatnie zeby wiecej podpatrzeć dzieciaczka i dostać fotkę na pamiątkę :)

Kfoka i super, Jaśka tez przyjmiemy!! ;)
    Gratuluje wizyt, dobrych wiadomości i czekam na resztę dziewczyn ;)

Zjadłam cały talerz, ten ikeowski - duzy, spaghetti po bolońsku i burczy mi w brzuchu... w tydzien przytyje 10kg jak nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:14

Tova33, Kfoka, sisi lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka pewnie szczęśliwa jak cholera, że już w domciu. Tylko bez szarżowania- leżysz i pachniesz ;) no i chłopaczka gratuluję- patrz jak to się jeszcze może pozmieniać...

Tova dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko ok, ale jeśli czujesz niedosyt po wizycie (co doskonale rozumiem) to faktycznie może lepiej skoczyć na dodatkową wizytę.

A Ty Sylwia ze swoją wagą to i 10 talerzy możesz spokojnie zjeść. Swoją drogą u mnie tez była dzisiaj wariacja nt. makaronu :)

Nie widziałam żadnych wieści od Papierówki. Kochana co tam u Ciebie?

ss25, Tova33, Kfoka lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ