X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę taką poduche,ale teraz mnie zabilass tymi cyferkami :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja patrzyłąm na tej stronie http://omedika.pl/poduszki-dla-kobiet-w-ciazy-c136.html Właśnie wypatrzyłam jeszcze U i J :D

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka, ja właśnie zaczęłam przeszukiwać internet i chce poduchę zamówić zaraz. Na pocieszenie, żeby mi się lepiej leżało, a co :D

Ale jest tego tyle, że zgłupiałam.. może zamówię dyplomatycznie "J" od swojego imienia, Julii ? Haha :P

A tak serio, ktoś może jest mniej zielony i się wypowie ? :D

Papierówka, jak u Ciebie sprawy się mają kochana ?

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży wiedziałam, że chłopak chociazby po tym jak się czułam i jak wyglądałam - super figura, piękny zgrabny brzuszek, jadłam wszystko (po za serkiem wiejskim), piękna cera i piękne włosy. A teraz... Już z jedzeniem ok w miarę, ale za to cera masakra, brzuch rozlany i okropny, czuje się jakbym miała zaraz umrzeć i te sprawy a wszystko wskazuje na drugiego chłopca ;)

Najmłodsza leż i oszczędzaj się!

Tova ja bym chyba zmieniła.. .Wg mnie lekarz do którego masz zaufanie w ciązy to podstawa.

Tova33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-promocja-i6011804260.html

znalazłam taką.. jak na razie, podoba mi się najbardziej :D

Another dużo kciuków za poznanie płci i za samą wizytę oczywiście :)

Sylwia, ty jesteś z Krakowa, tak ? Śmiać mi się chce, bo Twój małż wyjeżdża do Gdyni, gdzie ja mieszam, a mój niemałż zakłada firmę w Krakowie, więc tam gdzie ty jesteś, haha :D

U mnie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na dziewczynkę.. będzie chłopiec :P

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ten kojec. Jest spoko. Służył mi całą pierwszą ciąże. A teraz niestety nie ma jak bo mój młody zajmuje za dużo miejsca w łóżku i się nie mieszcze z nim ;)

Ja jakoś nie wierzę, że będzie dziewczynka, ale w gruncie rzeczy jest mi to obojętne ;) Chociaż chciałabym już wiedzieć, ale muszę jeszcze czekać 8 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:32

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratuuuuunku. Od rana dosc mocno boli mnie brzuch tylko z lewej strony, a w sumie to bardziej plecy na dole z tej lewej strony. Nie plamie, nie krwawie. Nie wiem co robic. Wczoraj na wizycie bylo wszystko oki a dzis takie atrakcje. Mozliwe, zeby kolka jelitowa az tak dawala sie we znaki? Wczoraj zjadlam na wieczor kebaba i popilam go pepsi. Zwykle nie jem i nie pije takich rzeczy i czulam sie jak balon.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa raczej nerka... Na dole i plecy, jak nic nerka. Kiedy miałaś badanie moczu?

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czekanie na usg , jutro lub pojutrze. Leżę i mam kroplówku. Krwawienie jest codziennie.

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza czyli jednak C :) Tak sobie myślę, że te inne trochę przekombinowane.
    Sylwia- to kurką to mnie zabiłaś :D Jakby wybór w literkach i cyferkach nie był wystarczająco skomplikowany ;)

Co do znaków wskazujących na płeć- cerę niby mam lepszą, włosy- rewelacja! Co do smaków- trochę się gubię- co dzień to coś nowego... Ciężko mi określić czy brzuszek jest zgrabny czy nie... No piłka klasyczna to to nie jest...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa spróbuj łyknąć nospe- jeśli to kolka czy jakieś inne problemy gastryczne to powinnaś odczuć choc częściową ulgę, a jeśli nie pomoże- to może faktycznie cos z nerką...

Papierówka, biedactwo. Ta niewiedza pewnie też Cię wykańcza. Trzymaj sie jakoś kochana- myślami cały czas z Tobą.

kurkaSkiters lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o poduchy, to ja w pierwszej ciąży kupiłam w zestawie literę c dużą i małą i byłam zadowolona. Obie przydały się w ciąży, podczas karmienia, jako ochrona w łóżku a potem jako poduchy do podtrzymania w czasie kiedy Filip zaczynał siadać. Do teraz są w jego już dużym łóżku i się do nich przytula :-) także polecam.

llallka, neme lubią tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam ich stronę ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalka, raczej kształt C :D
    9 też wydaje się spoko, ale czytałam, że jest typowo do spania na lewym boku.. u mnie by to chyba nie zdało egzaminu ;)

Sylwia, ja pewnie kilka miesięcy spędzi w Krakowie. Jakoś od Maja do Września. Damian otwiera tam firmę, w Trójmieście wypowiedział już pracę, więc ja tu sama gnić nie będę.. :D Na stałe się nie przeniesiemy, ale na te kilka miesięcy, aż wszystko nie zacznie dobrze działać. Także może kiedyś jakaś kawa.. :D Tym bardziej, że ja w tamtych rejonach prawie nikogo nie znam i będę gnić samotnie z brzuchem :P ( no, może nie samotnie, a w dwupaku)

Papierówka,trzymaj się kochana. Wszystkie myślami jesteśmy z Tobą <3

Dziewczyny, a polecicie może jakieś seriale/filmy? :D Bo kurcze nudno się robi.. ale chociaż mam czas, żeby trochę z wami tu pogadać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:09

ss25 lubi tę wiadomość

relgwn156k56cgiw.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam na wizyte z nadzieją, ze dowiem sie kto mieszka u mnie w brzuszku, a ona wysloczyla mi z ide tycznym detektorem jaki mam w domu :)) wyszlam taka wsciekla... ale przeszlo mi. Serduszko bije, skoro inne mamy maja 3 usg na cala ciaze to widocznie tak ma byc. Ja na pewno zrobie dodatkowo 3D bo moja lekarka nie robi. Tylko zastanawiam sie kiedy...
    Musialam kupic spodnie ciazowe, co iznacza ze brzuszek rosnie :) myslalam ze to moja ciaza spozywcza, ale chyba jednak nie :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80c3ee3879c7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:09

llallka, ss25, sisi, Lexi150, Another, Amelia25, Kira_, Tova33 lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka, piękny brzuszek ! :)

relgwn156k56cgiw.png
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dawno ni nie pisałam ale czytam codziennie i razem z Wami przeżywam wszytskie smutki i radości

Sylwia megaaaa się cieszę że nifty wyszło tak dobrze, napewno kamień spadł Ci z serca, Twojej rodzinie także bo często zapominamy o tym, że i nasi mężowie/ partnerzy/ rodzice itd tak samo to przeżywają ale nie dają po sobie poznać żebyśmy i my się nie martwiły jeszcze bardziej, mam nadzieję że u pozostałych dziewczyn się wszystko dobrze ułoży i w sierpniu będziemy się śmiać że przeżywałyśmy każdą byle pierołkę a teraz mamy zdrowe piękne dzieci:)
    Wogólę widzę że coraz więcej mamy chlopaków sierpniowych - super:)

co do poduszki ciążowej od 2 tygodni użytkuję taką w kształcie C i napraw3dę jest mega wygodna już nawet nie do samego spania bo brzucha jak nie było tak nie ma :) ale do oglądania tv na boku świetna a maż siada na ziemi opiera sie o kanapę zawija sobie to C dookoła siebie jak gra na PS-ie i wtedy mu się robi taka podpórka na łokcie i ręce z Padem - chwali że hej - a ja byłam szoku jaki to mój chłop pomysłowy :)

Ostatnio miewam meega migreny nie wiem co to się dzieje kiedyś nie miałam wcale widocznie taka moja przypadłość ciążowa, wczoraj nie poszłam do pracy przez ten ból bo promieniuje mi do karku aż i mam cały kark sztywny i ból taki że spać się nie da - apap nie działa dopiero ciepła kompiel i spanie w ciągu dnia i ból ustaję a tak mnie w robocie goni z tyloma rzeczami że masaka

no i... witam się dziś w 17 tygodniu :):), niedawno robiłyśmy testy czy są 2 kreseczki a tu przed nami połówkowe niedługo ...:) :0 :)

ss25, sisi lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Another Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki jak już kupujecie poduszki do spania, to nie przepłacajcie za nie, bo 200 zł to kosmos. U producenta supermami.pl supr poduszka w kształcie C jest za niecałą stówkę. https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/131-wzor-14_107_mix

Najmlodsza ja właśnie obejrzałam "super się kłamie w miłym towarzystwie". Niby z założenia miała być komedia, a jest trochę tragikomedia. Ale film bardzo nieprzewidywalny mimo tego, że akcja rozrywa się w jednym pomieszczeniu. A jak bardzo prawdziwy w dzisiejszych czasach... Zakończenie też całkiem niespodziewane. Jak się nudzisz to obejrzyj :)

Ss to chyba u nas norma. U mnie i tak już jest spokojniej, bo pamiętam jak około 10tc parkowałam auto (zatoczka pod górkę) i jakiś idiota wjechał mi prawie na sam bagażnik (a wjeżdżam tyłem) i nie mogłam wejść w miejsce. Bez żadnego zastanowienia zaciągnęłam ręczny, wrzuciłam luz, wysiadłam i otworzyłam drzwi od jego auta i skoczyłam z łapami. Biedny nie wiedział o co mi chodzi, a koleżanka, która czekała na mnie pod klatką aż papierocha wypuściła z ręki i rozdziawiła ryjek :P Także można śmiało powiedzieć, że dość wybuchowa jestem :P

Najmłodsza_staraczka, ss25 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez czujecie jakby ktoś wam wbijał szpilkę w brzuch?

• llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another właśnie rozwiązałaś mój problem! Wielkie dzięki. Poduszki na tej stronie są prześliczne (tyle wzorów!!!!) zaraz zamówię tylko muszę wybrać wzór :) I cena też spoko.

Another lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ