Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze co do wizyt. Ja mam co 4-5 tygodni. W pierwszej ciąży miałam co 3 więc teraz wydaje mi się to dużo. No ale dopóki nic się nie dzieje to nie będę chodzić częściej.
Mocz wybieram się jutro zrobić bo mam jakieś dziwne urojenia że coś się tam dzieje. To już drugi raz w ostatnim czasie takie urojenia i poprzednio wyszło, że jest ok, więc liczę, że i tym razem jest dobrze. Ale dla pewności sprawdzę.
Sylwia w której części Krakowa masz cukiernię?
Co do smogu to fakt, masakra... Ja niestety dzisiaj musiałam wyjść ale na szczęście na krótko. W domu natomiast szaleje oczyszczacz więc chociaż tutaj nie czuć tego smrodu.
-
Hejoo
dopadło mnie mega przeziębienie.. z nosa leci jak z kranu.. oczy łzawią , głowa boli.. i ogólnie kupa... podczytuje Was ale brak mi weny na napisanie czegokolwiek
cały czas jaram się szczęśliwą nowiną ss
wraz z chorobą chyba mnie dopadło jakieś zimowe przesilenie.. jakaś przybita jestem, a może to przez chorobę.. buuFabianCyprian
Tymuś
-
Moja poduszka już zamówiona- szara w białe gwiazdeczki ze strony poleconej przez Another
Mój brzuch nie jest może jakiś mega duży, ale jak wcisnę pod niego kołdrę to jakoś mi wygodniej. Tylko mąż chyba mniej szczęśliwy. I zmarznięty
A parę minut temu przyszły ciuszki dla maleństwa, które zamówiłam ze sklepu internetowego. Póki co chyba się powstrzymam od dalszych zakupów, aż nie upewnię się co do płci, bo w innym wypadku moje dziecko będzie ciągle chodziło ubrane w pandy -
Dziewczyny, a u mnie po spokojnym i dobrym okresie przyszły gorsze wieści- wyniki testu Pappa... który zrobiłam bardziej "dla pewności" bo usg wyszło prawidłowo
A wiec
Wolne b-hcg odpowiedz 0.305 MoM
Pappa odpowiedz 0,340 MoM
9wiec usłyszałam od lekarz, ze na granicy)
Trisomia 21 podst 1:575 skoryg 1:11506
Trisomia 18 podst 1:1379 skoryg 1:569 - i to jest powód moich zmartwień
Trisomia 13 podst 1:4333 skoryg 1:7966
Na cito położna zapisała mnie na 1 wolny termin i trafiłam do jakiegoś dziadka, który stwierdził ze wszystko zależy od mojego samopoczucia i myśli jak nastawie sie negatywnie to tak będzie
I właściwie jestem w najbardziej niepewnej grupi, bo gdybym miła poniżej 300 to wiadomo, ze przewidywania są kiepskie i dostaje skierowanie n mnie, a wszystkie wyniki pomiędzy 300-600 są najbardziej niepewne i zasugerował nifty
Tak w dużym skrócie- z wizyty wyszłam jeszcze bardziej skołowana i niepewna
Udało mi sie umówić na jutro do genetyka w klinice, w której leczyłam sie żeby zajść w ciąże
Wiec zobaczymy co on powie
Z 1 str nie chce szukać w necie, ale już wariuje sama w domu, bo jak na złość mój R. Musiał wyjechać... siedzę i myśle
Może Wy powiecie mi coś mądrego, bo wiem ze cześć z Was robiła testy, ale jak na złość w gąszczu wielu stron nie mogę odnaleźć tych postow
-
nick nieaktualnypff prl - nie wiem co Ci napisać, staraj się nie myśleć negatywnie. Sama czekam na wyniki testu..ciekawa jestem co nam wyjdzie..
A tak poczytałam poprzednie wiadomości, oj tak smog jest wszedzie, mąż mi dziś zakazal gdziekolwiek wychodzić..z tego powodu.
ja mam wizyty teraz co 4 tyg. pierwsze badania krwi, moczu robiłam 7/8tydz..(chyba) i teraz mam zrobić na kolejną wizytę krew, tarczyce, ft4 czyli to będzie 16 tc jak się nie myle..
mocz co wizyte robie, bo mialam bakterie i lekarz chce to kontrolowac. -
nick nieaktualnyJulii slyszalam ostatnio ze w aptece można kupić jakieś paski dzięki którym można sprawdzic czy to wody czy mocz ulatuje:)
kolezanka mi o tym mówila,bo sama miala obawy ale ona to już w 35 msc jest..i lekarz jej poradził takie paski zakupić by sama się uspokoiła:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie mam za bardzo jak pisac, takze z telefonu na szybko daje znać, ze ok. Dziecinka tak duza, ze nie dalo sie juz zmierzyc crl
Tylko antybiotyk dostalam bo zapalenie pochwy jednak dobrze sobie zdiagnozowalam. Czemu nie zostalam ginekologiem?
Jutro napiszę więcejss25, sisi, Amelia25, Tova33 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
ss25 wrote:Musisz sie zastanowić czy faktyczne zrobić nifty czy po prostu chca na Tobie zarobić, bo podobno dość często sie to zdarza.
Ja miałam trisomie 21 z usg 1:6, z pappa 1:11, trisomie 18 z usg 1:5, z pappa 1:14, wczoraj lekarz zadzwonił ze ma wyniki nifty - zdrowa dziewczynka. Porozmawiaj z genetykiem albo jeszcze z innym lekarzem.
Znając Twoja historie trochę sie pocieszam, zobaczymy co jutro powie genetyk... każdy przypadek jest inny
Kurczę, myślałam ze po naszych przejściach z poronieniem teraz wszystko będzie już dobrze, a tu kolejny stres... -
ss25 wrote:Ruczaj/kliny
tu masz wiecej: https://m.facebook.com/cukierniagornisiewicz/
Teraz przejmie teść bo ja chce od marca juz byc poza Krk
A co do imion to u nas raczej bedzie Laura! Maz juz mowi do brzucha w skrócie Lara, Lala, Larcia
Omg. Tak pojadlam ze sie nie moge ruszyć.. na wadze juz dobre 49. Zjadłam dzis 4 kromki, jogurt i dwa talerze wczorajszego spaghetti a tydzien temu jadłam tylko kromkę na dzień...
Gadua bo Cie ustawie do pionu! Co to ma znaczyć!
eh chyba mnie choróbsko przytłacza...
zdecydowanie dziś nie jest mój dzień..FabianCyprian
Tymuś
-
Another wrote:Nie mam za bardzo jak pisac, takze z telefonu na szybko daje znać, ze ok. Dziecinka tak duza, ze nie dalo sie juz zmierzyc crl
Tylko antybiotyk dostalam bo zapalenie pochwy jednak dobrze sobie zdiagnozowalam. Czemu nie zostalam ginekologiem?
Jutro napiszę więcejAnother lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
ss25 wrote:Ja tez poroniłam, w zeszłym roku w 9/10 tygodniu, w łazience na podłodze. Nie możesz wracać do przeszłości bo nie dasz rady sie cieszyć teraźniejszością, ja nie wracam do tego i nie łącze tematów, tak jest lepiej. Pappa to tylko i wyłącznie wynik, on nie daje Ci diagnozy. Znam przypadki gdzie pappa wynosiła 1:1 a dziecko urodziło sie zdrowe, najgorsze co teraz możesz zrobic to sie zamartwiać i rozmyślać
dlatego ja wcale nie robiłam pappa.. bo wiedziałam, że będę się zadręczać.. intuicja mi podpowiedziała..FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypestka1 wrote:Dziewczyny mam pytanie do mam juz dzieciatych. Czy podwyższone crp moze byc po niedawno przebytej antybiotykoterapii? Mój syn skończył antybiotyk 2 lutego, wczoraj miał badania i moze za wczesnie jeszcze. A czy zaparcia mogą miec na to wplyw?
Podwyższony lekko może mieć chociaż ja bym raczej martwiła się że antybiotyk nietrafiony. Zaparcia nie przyczyniają się do wyniku crp.