X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Sand Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do wizyt. Ja mam co 4-5 tygodni. W pierwszej ciąży miałam co 3 więc teraz wydaje mi się to dużo. No ale dopóki nic się nie dzieje to nie będę chodzić częściej.
    Mocz wybieram się jutro zrobić bo mam jakieś dziwne urojenia że coś się tam dzieje. To już drugi raz w ostatnim czasie takie urojenia i poprzednio wyszło, że jest ok, więc liczę, że i tym razem jest dobrze. Ale dla pewności sprawdzę.

Sylwia w której części Krakowa masz cukiernię? :)

Co do smogu to fakt, masakra... Ja niestety dzisiaj musiałam wyjść ale na szczęście na krótko. W domu natomiast szaleje oczyszczacz więc chociaż tutaj nie czuć tego smrodu.

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do mam juz dzieciatych. Czy podwyższone crp moze byc po niedawno przebytej antybiotykoterapii? Mój syn skończył antybiotyk 2 lutego, wczoraj miał badania i moze za wczesnie jeszcze. A czy zaparcia mogą miec na to wplyw?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo

dopadło mnie mega przeziębienie.. z nosa leci jak z kranu.. oczy łzawią , głowa boli.. i ogólnie kupa... podczytuje Was ale brak mi weny na napisanie czegokolwiek :)
    cały czas jaram się szczęśliwą nowiną ss
    wraz z chorobą chyba mnie dopadło jakieś zimowe przesilenie.. jakaś przybita jestem, a może to przez chorobę.. buu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poduszka już zamówiona- szara w białe gwiazdeczki ze strony poleconej przez Another :) Mój brzuch nie jest może jakiś mega duży, ale jak wcisnę pod niego kołdrę to jakoś mi wygodniej. Tylko mąż chyba mniej szczęśliwy. I zmarznięty ;)
    A parę minut temu przyszły ciuszki dla maleństwa, które zamówiłam ze sklepu internetowego. Póki co chyba się powstrzymam od dalszych zakupów, aż nie upewnię się co do płci, bo w innym wypadku moje dziecko będzie ciągle chodziło ubrane w pandy ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, od wczoraj mam problem, leci mi wodnista wydzielina, boje sie ze moga to byc wody, czy ktos cos wie na ten temat?

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie po spokojnym i dobrym okresie przyszły gorsze wieści- wyniki testu Pappa... który zrobiłam bardziej "dla pewności" bo usg wyszło prawidłowo
    A wiec

Wolne b-hcg odpowiedz 0.305 MoM
    Pappa odpowiedz 0,340 MoM
    9wiec usłyszałam od lekarz, ze na granicy)

Trisomia 21 podst 1:575 skoryg 1:11506
    Trisomia 18 podst 1:1379 skoryg 1:569 - i to jest powód moich zmartwień :(
    Trisomia 13 podst 1:4333 skoryg 1:7966

Na cito położna zapisała mnie na 1 wolny termin i trafiłam do jakiegoś dziadka, który stwierdził ze wszystko zależy od mojego samopoczucia i myśli jak nastawie sie negatywnie to tak będzie
    I właściwie jestem w najbardziej niepewnej grupi, bo gdybym miła poniżej 300 to wiadomo, ze przewidywania są kiepskie i dostaje skierowanie n mnie, a wszystkie wyniki pomiędzy 300-600 są najbardziej niepewne i zasugerował nifty
    Tak w dużym skrócie- z wizyty wyszłam jeszcze bardziej skołowana i niepewna
    Udało mi sie umówić na jutro do genetyka w klinice, w której leczyłam sie żeby zajść w ciąże
    Wiec zobaczymy co on powie

Z 1 str nie chce szukać w necie, ale już wariuje sama w domu, bo jak na złość mój R. Musiał wyjechać... siedzę i myśle
    Może Wy powiecie mi coś mądrego, bo wiem ze cześć z Was robiła testy, ale jak na złość w gąszczu wielu stron nie mogę odnaleźć tych postow

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pff prl - nie wiem co Ci napisać, staraj się nie myśleć negatywnie. Sama czekam na wyniki testu..ciekawa jestem co nam wyjdzie..

A tak poczytałam poprzednie wiadomości, oj tak smog jest wszedzie, mąż mi dziś zakazal gdziekolwiek wychodzić..z tego powodu.

ja mam wizyty teraz co 4 tyg. pierwsze badania krwi, moczu robiłam 7/8tydz..(chyba) i teraz mam zrobić na kolejną wizytę krew, tarczyce, ft4 czyli to będzie 16 tc jak się nie myle..

mocz co wizyte robie, bo mialam bakterie i lekarz chce to kontrolowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julii slyszalam ostatnio ze w aptece można kupić jakieś paski dzięki którym można sprawdzic czy to wody czy mocz ulatuje:)
    kolezanka mi o tym mówila,bo sama miala obawy ale ona to już w 35 msc jest..i lekarz jej poradził takie paski zakupić by sama się uspokoiła:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 35 tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss 25 jejuu takie wyniki otrzymując jakie mialaś to bym ze stresu zeszła :((

• Another Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam za bardzo jak pisac, takze z telefonu na szybko daje znać, ze ok. Dziecinka tak duza, ze nie dalo sie juz zmierzyc crl :D Tylko antybiotyk dostalam bo zapalenie pochwy jednak dobrze sobie zdiagnozowalam. Czemu nie zostalam ginekologiem? o.O
    Jutro napiszę więcej :)

ss25, sisi, Amelia25, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Musisz sie zastanowić czy faktyczne zrobić nifty czy po prostu chca na Tobie zarobić, bo podobno dość często sie to zdarza.
    Ja miałam trisomie 21 z usg 1:6, z pappa 1:11, trisomie 18 z usg 1:5, z pappa 1:14, wczoraj lekarz zadzwonił ze ma wyniki nifty - zdrowa dziewczynka. Porozmawiaj z genetykiem albo jeszcze z innym lekarzem.

Znając Twoja historie trochę sie pocieszam, zobaczymy co jutro powie genetyk... każdy przypadek jest inny
    Kurczę, myślałam ze po naszych przejściach z poronieniem teraz wszystko będzie już dobrze, a tu kolejny stres...

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Ruczaj/kliny ;) tu masz wiecej: https://m.facebook.com/cukierniagornisiewicz/
    Teraz przejmie teść bo ja chce od marca juz byc poza Krk ;)
    A co do imion to u nas raczej bedzie Laura! Maz juz mowi do brzucha w skrócie Lara, Lala, Larcia ;)

Omg. Tak pojadlam ze sie nie moge ruszyć.. na wadze juz dobre 49. Zjadłam dzis 4 kromki, jogurt i dwa talerze wczorajszego spaghetti a tydzien temu jadłam tylko kromkę na dzień...

Gadua bo Cie ustawie do pionu! Co to ma znaczyć! :D
    bo ja już chcę słońce ! a nie ciągle szaro, buro... do dupy tak...
    eh chyba mnie choróbsko przytłacza...
    zdecydowanie dziś nie jest mój dzień..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Nie mam za bardzo jak pisac, takze z telefonu na szybko daje znać, ze ok. Dziecinka tak duza, ze nie dalo sie juz zmierzyc crl :D Tylko antybiotyk dostalam bo zapalenie pochwy jednak dobrze sobie zdiagnozowalam. Czemu nie zostalam ginekologiem? o.O
    Jutro napiszę więcej :)
    no własnie, może byś dziś była sławna jak mamaginekolog :D

Another lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Ja tez poroniłam, w zeszłym roku w 9/10 tygodniu, w łazience na podłodze. Nie możesz wracać do przeszłości bo nie dasz rady sie cieszyć teraźniejszością, ja nie wracam do tego i nie łącze tematów, tak jest lepiej. Pappa to tylko i wyłącznie wynik, on nie daje Ci diagnozy. Znam przypadki gdzie pappa wynosiła 1:1 a dziecko urodziło sie zdrowe, najgorsze co teraz możesz zrobic to sie zamartwiać i rozmyślać
    o właśnie ! to jest to...
    dlatego ja wcale nie robiłam pappa.. bo wiedziałam, że będę się zadręczać.. intuicja mi podpowiedziała..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss Laura - ładne imię :) a na drugie? heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety drugie po matce - Sylwia :D
    Małżon ma bardzo długie nazwisko wiec szukaliśmy krótkich imion :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:50

• awangarda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa powinna być zakazana :-) bezsensowna jest i tyle.
    Masz małe ryzyko moim zdanirm,zwłaszcza,że USG było ok.
    Dla spokoju możesz zrobić badania i usłyszeć dokładnie to co SS :-)

ss25 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do mam juz dzieciatych. Czy podwyższone crp moze byc po niedawno przebytej antybiotykoterapii? Mój syn skończył antybiotyk 2 lutego, wczoraj miał badania i moze za wczesnie jeszcze. A czy zaparcia mogą miec na to wplyw?
    Przede wszystkim czy znasz poziom sprzed antybiotyku? Jaki ma poziom teraz?
    Podwyższony lekko może mieć chociaż ja bym raczej martwiła się że antybiotyk nietrafiony. Zaparcia nie przyczyniają się do wyniku crp.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też strasznie meczy ból głowy :/ do tego jeszcze te suszarki, maszynki i ogólny hałas masakra :/
    Dobrze że już do domu :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ