X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy, mi tylko raz się zdarzyło zemdleć jak wstałam z łóżka zaraz po przebudzeniu. Lekarz powiedział, że może tak być częściej z racji hormonów więc zaraz po przebudzeniu trzeba trochę posiedzieć na łóżku. Zabronił też częstego latania po sklepach, stania w kolejkach i w ścisku.

Czasem mi się w głowie kręci ale od razu siadam albo się kładę i daję nogi do góry.

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another gratuluję :) śliczny synuś!

Dreamy ja miałam sporo zawrotów głowy ale sie tym zbytnio nie przejmowałam bo słyszałam, że to normalne. Po 3 tygodniach przeszło.

Mnie dzisiaj piersi cały dzień bolą/kłują, czuję, że szykują sie do kolejnego skoku wzrostowego :/

Another lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane :)
    Ss
    najpeirw gratki dla ciebie! bardzo się cieszę, aż się wzruszyłam!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
    Papierówka, Najmłodsza
    trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło!

dzisiaj miałam wizytę u mega gbura (tam gdzie Tova robiła prenatalne), niestety tylko on robi genetyczne i Pappa na nfz dla dinozaurów w Toruniu
    dobrze, że wiem, że to świetny specjalista
    badanie trwało 40 min i lekarz ani razu się nie odezwał! myślałam, że zawału dostanę

FHR 156
    CRL 72
    NT 2
    BPD 22

wszystkie narządy i przepływy prawidłowe

ryzyko trisomii
    21 podstawowe 140 skorygowane 2806
    18 podstawowe 356 skorygowane 7113
    13 podstawowe 1112 skorygowane <20000

uważam, że ze względu na wiek 37 lat ryzyko skorygowane jest świetne

i uwaga, coś czego się kompletnie nie spodziewałam - syn :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d00b29186261.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da5e12c053cc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:53

Kira_, Amelia25, All4love, BrumBrum, Lexi150, Another, ss25, Kfoka, llallka, sisi, Cherry_Blossom, Asiulka83, Tova33, neme lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mnie krzyze i tylek boli, ala... Boli tak kogos? Normanie chodze jak polamana ;) Ach ten stan blogoslawiony a co druga narzeka na bole ;)

Another gratuluje synusia, ja sobie przy corce tak dawalam reke obciac ze to synek, wiem dobrze jakie zdziwienie czujesz :) Ale jak to mowila, to nie my wybieramy dzidziusia ale dzidzus nas i napewno taka plec jaka akurat nam sie trafi jest dla nas najlesza opcja, dzieco wie lepiej :)

SS ja oczywiscie tez sie dolaczam do gratulacji, mi sie tez lezka w oku zakrecila jak czytalam Twoje dobre wiadomosci ;) Aaa kuknelam na Twoja strone z tortami, torcik z Peppy super :) Moja cora by byla zachwycona :)

Najmlodsza, Papierowka, mocno wierze ze i u Was wszystko sie dobrze skonczy! Trzeba wierzyc i byc dobrejk mysli bo to potrafi zdzialac cuda. Trzymajcie sie mocno!

Dreamy ja nie miamam takich zawrotow glowy, ale niejedna tutaj pisala ze tak miala, to chyba zupelnie normalne.

Poducha taka ciazowo jest super! Do spania w 3 trymestrze absolutnie niezbedna! Ja mialam taka najzwyklejsza w kszalcie jakby banana i sobie ja dowolnie mietolilam. Tylko uwazajcie i dobrze sprawdzajcie jakie maja wypelnienie przed kupnem. Ja chcialam na swojej zaoszczedzic, dalam chyba z 60 zeta na allegro, a potem sie okazalo ze jest wypchana takimi kuleczkami ze styropianu malutkimi, strasznie glosne przy kazdym ruchu i nie przepuszcza powietrza. I tak uzywalam i przydala sie bardzo, ale chyba teraz nowa kupie, lepszej jakosci.

Another, ss25 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia! Gratuluje! Jakas odmiana po corkach :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Sisi, pieeeeekny ten kosz-kolyska! Az mi smaka narobilas, zastanawiam sie nad tym albo nad ta dostawka chicco i musze to dobrze przemyslec:)

sisi lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Cześć. Zapytam też u was

Czy któraś miała problemy z omdleniem, slabnieciem w czasie ciąży? I znała przyczynę? Niestety od wczoraj leżę w szpitalu. Wczoraj w sklepie zemdlalam. :(
    Od wczoraj leżę na obserwacji i ciśnienie jest ok, z dzieckiem na całe szczęście wszystko ok a dosyć mocno sobą uderzylam :( dzisiaj przy próbie wstawania znowu ciemno przed oczami i od razu padłam na łóżko.
    Miałam badanie serca dzisiaj i tętno jest podwyższone ale po za tym nie ma innych nieprawidłowosci. Cukier w normie, wyniki podstawowych badań też. Jutro jeszcze będę miała wynik żelaza. Lekarze jak na razie podejrzewają anemie (okaże się jutro) a inny uważa, że to się często zdarza w I trymestrze, przez hormony. I uważa, że to normalne...

Miałam dzisiaj wychodzić ale epizod się powtórzyl. Także nadal tu leżę.

Hej, ja miałam taki problem i też wylądowałam w szpitalu na kroplówkach po jednym omdleniu (dodatkowo wymiotowałam). Ogólnie słyszałam od każdego, że tak się zdarza w ciąży. I nadal (16tydz) mam czarno przed oczami jak szybko wstanę, albo nawet dłużej postoję, muszę regularnie się kłaść odpocząć chwilę. Wyniki też w normie mi wyszły, tylko ciśnienie trochę się obniżyło. Więc chyba faktycznie nie ma na to złotego lekarstwa, ja przede wszystkim pilnuję, żeby się nie przegrzewać (pod prysznicem szczególnie robi mi się słabo), jak wchodzę do sklepu czy gdziekolwiek to od razu zdejmuję kurtkę itp. Tylko tyle mogę Ci doradzić. Mam nadzieję, że szybko Ci minie.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzień dobry

Aaaa dwóch facetów w jednym dniu, rośnie szansa że u mnie będzie dziewczyna hihi bo dużo chłopców tu mamy ;)
    Najważniejsze że na wszystkich usg są zdrowe dzieciątka ;)

Też chcę kupić kosz.. Na pewno kupię bo też chcę żeby Gadulątko było z nami w sypialni :)

sisi lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, turystyczne Ci sie zawsze przyda, napewno nie beda to wyrzucone pieniadze. Przydaje sie do wyjazdow, u mnie przez pare miesiecy jak Mala raczkowala to uzywalam w salonie jako kojec do zabawy jak chcialam spokojnie isc do kibelka i sie nie martwiz gdzie zapelznie moje dziecko. A na dlugo potrzebujesz? Bo dla takiego maluszka noworodka to mysle ze kosz lepszy, mniejszy i bardziej mobilny. Albo ta dostawka chicco. Bo lozeczko turystyczne to jest jednak duze i chyba malo ktore ma poziomy materaca, przynajmniej moje ma tylko jeden, ten najnizszy wiec z takiego noworodka niewygodnie ciagle na sam dol dawac i wyciagac.

Milego dnia! Moj sie dzisiaj zaczal o 6 rano, deszcze mnie i corke obudzil, a do pracy dopiero na 12.30, myslalam ze chociaz pospimy sobie dzis porzadnie...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie wiedzialam ze turystyczne tez moga byc poziomowe, ja mam chyba bardzo prosty model ;) No to jest zakup ktory napewno sie przyda i go nie pozalujesz.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Anielle sama nie wiem na ile hmm.. łóżko do spania bedzie inne tylko chciałam wlasnie cos do ogrodu do kuchni jak sprzątam czy jestem zajęta nawet na chwile włożyć dziecko, pamietam ze siostra miala turystyczne i je woziła na wakacje czy w lato mała sie tam bawiła ale ma juz tak zjechane bo pożyczyła. W smyku widziałam wlasnie piętrowe a ze jest siatka to zawsze widac co dziecko robi :)
    Ja dzis pierwszy raz wstałam o 8! Zawsze po 5 wstawałam :)
    wiesz kosz masz tylko na chwilę.. one są bardzo małe.. najczęściej do 4-5 miesiąca życia i wtedy warto myślę przejść na łóżeczko turystyczne.. taki maluszek miesięczny czy kilki tygodniowy w takim turystycznym Ci zaginie że tak to ujmę :) heheh

• awangarda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Miałam tak okropne sny,że masakra. Rano pierwsze co to detektor,odslaniam brzuch a tu....Kulka. wyrazie większa niż wczoraj ! Zaczęło się chyba :-) tętno jest :-)

Ja też się zastanawiam nad łóżeczkiem. Na szczęście jeszcze jest czas ;-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 16 tygodniu :) Lubię czwartki bo zawsze zmieniają mi sie cyferki :)
    W trójmieście świeci boskie słońce juz kolejny dzień. Wczoraj wybrałam się z moim śierściuchem na długi spacer po plaży i dzisiaj zrobimy sobie powtórkę z rozrywki.

Neme, Pestka1, Sisi - powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Awangarda a ja myślałam, że ja sobie wmawiam, że brzuch jest wstanie mi wyskoczyć przez jedną noc :)

Co do łóżeczek, ja chyba zdecyduję się na normalne drewniane, a turystyczne ewentualnie dokupimy później. Oczywiście przy wyborze takich rzeczy, ja patrzę głównie na walory wizualne, a mąż ma za zadanie wyczytać co jest praktyczne ;) Szczerze mówiąc gdy oboje zaczęliśmy oglądać łóżeczka, to jaj jakimś dziwnym trafem znalazłam się w dziale z pościelami- niektóre są naprawdę cudne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:38

sisi lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zamiast kosza przez te pierwsze miesiace mozna poprostu uzywac gondoli i wozka po salonie czy tarasie czy kto co ma.

Awangarda ja dalej nie mpge zlapac tetna tym badziewiem co kupilam. Dobrze ze za tydzien wizyta bo sie troche stresuje. Wlasnie Cherry, mozesz mi wpisac wizyte na 23 luty?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie coś o dziwo cicho i spokojnie.. nic mnie nie boli..nie ciągnie... i mnie to martwi.. detektor o kant dupy rozbić.. nic nie slychać.. ja nie wiem jak ja wytrzymam bez usg do 6 kwietnia

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też już przyzwyczaiłam do boli i ciagniec że jak jest spokój to się martwię
    Miłego dnia :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, ale sobie kupilysmy detektory cudowne ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:04

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zakochana w tym łóżeczku
    http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-megi-mis-120x60-cm-cappucino.html

Anielle, mam to samo :( dzisiaj się nachyliłam i odczułam pieczenie w dole pleców, nie wiem czy to normalne, czy coś nie tak O.o

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na detektorze nie ma co oszczędzać. Jednak sonoline wygrywa :-) ja dziś się w miarę dobrze czuje więc chyba posprzątam.... Sporo tego mam

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Gaduaaa, ale sobie kupily detektory cudowne ;) :)
    wiesz Ty co... masakra.... czekam już z niecierpliwością na pierwsze ruchy..

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: