Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamy, mi tylko raz się zdarzyło zemdleć jak wstałam z łóżka zaraz po przebudzeniu. Lekarz powiedział, że może tak być częściej z racji hormonów więc zaraz po przebudzeniu trzeba trochę posiedzieć na łóżku. Zabronił też częstego latania po sklepach, stania w kolejkach i w ścisku.
Czasem mi się w głowie kręci ale od razu siadam albo się kładę i daję nogi do góry.
20.08.2017 -
Another gratuluję
śliczny synuś!
Dreamy ja miałam sporo zawrotów głowy ale sie tym zbytnio nie przejmowałam bo słyszałam, że to normalne. Po 3 tygodniach przeszło.
Mnie dzisiaj piersi cały dzień bolą/kłują, czuję, że szykują sie do kolejnego skoku wzrostowegoAnother lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
cześć kochane
Ss
najpeirw gratki dla ciebie! bardzo się cieszę, aż się wzruszyłam!
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Papierówka, Najmłodsza
trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło!
dzisiaj miałam wizytę u mega gbura (tam gdzie Tova robiła prenatalne), niestety tylko on robi genetyczne i Pappa na nfz dla dinozaurów w Toruniu
dobrze, że wiem, że to świetny specjalista
badanie trwało 40 min i lekarz ani razu się nie odezwał! myślałam, że zawału dostanę
FHR 156
CRL 72
NT 2
BPD 22
wszystkie narządy i przepływy prawidłowe
ryzyko trisomii
21 podstawowe 140 skorygowane 2806
18 podstawowe 356 skorygowane 7113
13 podstawowe 1112 skorygowane <20000
uważam, że ze względu na wiek 37 lat ryzyko skorygowane jest świetne
i uwaga, coś czego się kompletnie nie spodziewałam - syn
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d00b29186261.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da5e12c053cc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:53
Kira_, Amelia25, All4love, BrumBrum, Lexi150, Another, ss25, Kfoka, llallka, sisi, Cherry_Blossom, Asiulka83, Tova33, neme lubią tę wiadomość
-
Matko jak mnie krzyze i tylek boli, ala... Boli tak kogos? Normanie chodze jak polamana
Ach ten stan blogoslawiony a co druga narzeka na bole
Another gratuluje synusia, ja sobie przy corce tak dawalam reke obciac ze to synek, wiem dobrze jakie zdziwienie czujeszAle jak to mowila, to nie my wybieramy dzidziusia ale dzidzus nas i napewno taka plec jaka akurat nam sie trafi jest dla nas najlesza opcja, dzieco wie lepiej
SS ja oczywiscie tez sie dolaczam do gratulacji, mi sie tez lezka w oku zakrecila jak czytalam Twoje dobre wiadomosciAaa kuknelam na Twoja strone z tortami, torcik z Peppy super
Moja cora by byla zachwycona
Najmlodsza, Papierowka, mocno wierze ze i u Was wszystko sie dobrze skonczy! Trzeba wierzyc i byc dobrejk mysli bo to potrafi zdzialac cuda. Trzymajcie sie mocno!
Dreamy ja nie miamam takich zawrotow glowy, ale niejedna tutaj pisala ze tak miala, to chyba zupelnie normalne.
Poducha taka ciazowo jest super! Do spania w 3 trymestrze absolutnie niezbedna! Ja mialam taka najzwyklejsza w kszalcie jakby banana i sobie ja dowolnie mietolilam. Tylko uwazajcie i dobrze sprawdzajcie jakie maja wypelnienie przed kupnem. Ja chcialam na swojej zaoszczedzic, dalam chyba z 60 zeta na allegro, a potem sie okazalo ze jest wypchana takimi kuleczkami ze styropianu malutkimi, strasznie glosne przy kazdym ruchu i nie przepuszcza powietrza. I tak uzywalam i przydala sie bardzo, ale chyba teraz nowa kupie, lepszej jakosci.Another, ss25 lubią tę wiadomość
-
Dreamy wrote:Cześć. Zapytam też u was
Czy któraś miała problemy z omdleniem, slabnieciem w czasie ciąży? I znała przyczynę? Niestety od wczoraj leżę w szpitalu. Wczoraj w sklepie zemdlalam.
Od wczoraj leżę na obserwacji i ciśnienie jest ok, z dzieckiem na całe szczęście wszystko ok a dosyć mocno sobą uderzylamdzisiaj przy próbie wstawania znowu ciemno przed oczami i od razu padłam na łóżko.
Miałam badanie serca dzisiaj i tętno jest podwyższone ale po za tym nie ma innych nieprawidłowosci. Cukier w normie, wyniki podstawowych badań też. Jutro jeszcze będę miała wynik żelaza. Lekarze jak na razie podejrzewają anemie (okaże się jutro) a inny uważa, że to się często zdarza w I trymestrze, przez hormony. I uważa, że to normalne...
Miałam dzisiaj wychodzić ale epizod się powtórzyl. Także nadal tu leżę.
Hej, ja miałam taki problem i też wylądowałam w szpitalu na kroplówkach po jednym omdleniu (dodatkowo wymiotowałam). Ogólnie słyszałam od każdego, że tak się zdarza w ciąży. I nadal (16tydz) mam czarno przed oczami jak szybko wstanę, albo nawet dłużej postoję, muszę regularnie się kłaść odpocząć chwilę. Wyniki też w normie mi wyszły, tylko ciśnienie trochę się obniżyło. Więc chyba faktycznie nie ma na to złotego lekarstwa, ja przede wszystkim pilnuję, żeby się nie przegrzewać (pod prysznicem szczególnie robi mi się słabo), jak wchodzę do sklepu czy gdziekolwiek to od razu zdejmuję kurtkę itp. Tylko tyle mogę Ci doradzić. Mam nadzieję, że szybko Ci minie. -
Hejka dzień dobry
Aaaa dwóch facetów w jednym dniu, rośnie szansa że u mnie będzie dziewczyna hihi bo dużo chłopców tu mamy
Najważniejsze że na wszystkich usg są zdrowe dzieciątka
Też chcę kupić kosz.. Na pewno kupię bo też chcę żeby Gadulątko było z nami w sypialni
sisi lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
ss, turystyczne Ci sie zawsze przyda, napewno nie beda to wyrzucone pieniadze. Przydaje sie do wyjazdow, u mnie przez pare miesiecy jak Mala raczkowala to uzywalam w salonie jako kojec do zabawy jak chcialam spokojnie isc do kibelka i sie nie martwiz gdzie zapelznie moje dziecko. A na dlugo potrzebujesz? Bo dla takiego maluszka noworodka to mysle ze kosz lepszy, mniejszy i bardziej mobilny. Albo ta dostawka chicco. Bo lozeczko turystyczne to jest jednak duze i chyba malo ktore ma poziomy materaca, przynajmniej moje ma tylko jeden, ten najnizszy wiec z takiego noworodka niewygodnie ciagle na sam dol dawac i wyciagac.
Milego dnia! Moj sie dzisiaj zaczal o 6 rano, deszcze mnie i corke obudzil, a do pracy dopiero na 12.30, myslalam ze chociaz pospimy sobie dzis porzadnie... -
ss25 wrote:Anielle sama nie wiem na ile hmm.. łóżko do spania bedzie inne tylko chciałam wlasnie cos do ogrodu do kuchni jak sprzątam czy jestem zajęta nawet na chwile włożyć dziecko, pamietam ze siostra miala turystyczne i je woziła na wakacje czy w lato mała sie tam bawiła ale ma juz tak zjechane bo pożyczyła. W smyku widziałam wlasnie piętrowe a ze jest siatka to zawsze widac co dziecko robi
Ja dzis pierwszy raz wstałam o 8! Zawsze po 5 wstawałamheheh
FabianCyprian
Tymuś
-
Dzień dobry dziewczyny.
Miałam tak okropne sny,że masakra. Rano pierwsze co to detektor,odslaniam brzuch a tu....Kulka. wyrazie większa niż wczoraj ! Zaczęło się chybatętno jest
Ja też się zastanawiam nad łóżeczkiem. Na szczęście jeszcze jest czassynuś
Dwa aniołki * -
Witajcie w 16 tygodniu
Lubię czwartki bo zawsze zmieniają mi sie cyferki
W trójmieście świeci boskie słońce juz kolejny dzień. Wczoraj wybrałam się z moim śierściuchem na długi spacer po plaży i dzisiaj zrobimy sobie powtórkę z rozrywki.
Neme, Pestka1, Sisi - powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Awangarda a ja myślałam, że ja sobie wmawiam, że brzuch jest wstanie mi wyskoczyć przez jedną noc
Co do łóżeczek, ja chyba zdecyduję się na normalne drewniane, a turystyczne ewentualnie dokupimy później. Oczywiście przy wyborze takich rzeczy, ja patrzę głównie na walory wizualne, a mąż ma za zadanie wyczytać co jest praktyczneSzczerze mówiąc gdy oboje zaczęliśmy oglądać łóżeczka, to jaj jakimś dziwnym trafem znalazłam się w dziale z pościelami- niektóre są naprawdę cudne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:38
sisi lubi tę wiadomość
-
Zawsze zamiast kosza przez te pierwsze miesiace mozna poprostu uzywac gondoli i wozka po salonie czy tarasie czy kto co ma.
Awangarda ja dalej nie mpge zlapac tetna tym badziewiem co kupilam. Dobrze ze za tydzien wizyta bo sie troche stresuje. Wlasnie Cherry, mozesz mi wpisac wizyte na 23 luty? -
Ja jestem zakochana w tym łóżeczku
http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-megi-mis-120x60-cm-cappucino.html
Anielle, mam to samodzisiaj się nachyliłam i odczułam pieczenie w dole pleców, nie wiem czy to normalne, czy coś nie tak
sisi lubi tę wiadomość
20.08.2017