X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Babeczki jak już kupujecie poduszki do spania, to nie przepłacajcie za nie, bo 200 zł to kosmos. U producenta supermami.pl supr poduszka w kształcie C jest za niecałą stówkę. https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/131-wzor-14_107_mix

Dokładnie tą poduszkę mam i jak pisałam - świetna jest - ja mam białą w niebieskie wzorki i jest śliczna :)

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka śliczny brzusio :)

Rudzielec mnie średnio co drugi/trzeci dzień męczą bóle głowy, może nie migrenowe ale wystarczająco uprzykrzające życie. Mi pomaga wyjście na świerze powietrze i picie dużo wody.

Sabina szkoda, że nie udało się poznać płci ale najważniejsze, że z maluchem ok. Ja idę jutro i mam nadzieję, że dziecko nie wywinie mi takiego numeru i nie schowa się za kością łonową. Może dla pewności święcę zrobię przed gabinetem, hehe ;)

Najmłodsza dobrze, że doktor znalazł przyczynę krwawienia i jeśli będziesz leżeć to łozysko na bank się zrośnie!

Papierówka myślami jesteśmy z Tobą, oby czas szybko zleciał do kolejnego usg.

Sylwia tak kosz używany ale wygląda jak nówka, dzisiaj tylko popiorę wszystkie materiały i będzie git :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej z "rana" ;-)

Ladniutkie poduszki az chyba tez sobie zamowie :-)

Kurcze, mowicie ze co jakiś czas macie usg. Mi moj lekarz robi na kazdej wizycie co 2 tygodnie mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi :-/
    Ja tez najpierw przytylam z 59,5 na 60,5 a wczoraj znow pokazalo 59,5 brzuszka jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:21

• llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec u mnie ten sam problem z bólami głowy :/ Bolała mnie ponad tydzień i dopiero wczoraj przeszło. Ja to powiązałam trochę z ciśnieniem atmosferycznym- ostatnio było cały czas wysokie i dopiero od wczoraj zaczęło spadać i u mnie ten cały ból jak ręką odjął. Gdzieś czytałam, że tak reagują te z niskim ciśnieniem 9 ja się do nich zaliczam). Widziałam prognozy pogody i teraz przez najbliższe dni ciśnienie ma lecieć w dół- licze na dobre samopoczucie i tego samego życzę Tobie :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ja też latałam na usg co 2 tygodnie, teraz mam wielką przerwę- 3 tygodnie ;) Z tego co sie orientuję to nie szkodzi, a jak uspokaja...;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ja mam USG teraz co ok 4-6 tygodni. Wg mojego lekarza tak naprawdę wpływ USG na płód nie jest znany, podobnie z falami Dopplera dlatego on jest w tej kwestii ostrożony i jak nie ma absolutnej potrzeby to on woli USG nie robić częściej.
    U nas te USG to niezły biznes w prywatnych gabinetach ;)

lenka.m lubi tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to pewnie żołądek, który często promieniuje na lewy bok i plecy. Lez na boku i wcinaj nospe. Pomaga tez picie wody małymi łykami. Poza tym chyba powinnyśmy unikać pepsi bo szkodliwa w ciąży. Ja mam usg co 4 tyg, w dodatku takie szybkie, żebym za nie nie płaciła. Aa i dowiedzialam sie jak to jest z badaniami krwi. Jak ciąża zdrowa to pierwsze badanie robi sie do 10 tyg a kolejne między 10 a 20. Później co 4 tyg.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to dosyć często masz wizyty. Mnie rzadko chce widywac

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krew macie pobierana co miesiac ? Ja mialam raz w 7 tygodniu i tyle... tak to przed kazda wizyta ważenie i mierzenie ciśnienia.... a ta glukoza w pl w ktorym tygodniu ??

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ja podobnie jak ty w 7 albo 8 tyg i później nic. Teraz mam zbadać za jakieś 2 tyg przed kolejną wizytą. Mnie rodzina i koleżanki nastraszyly że nic nie robię więc się wywiedziałam

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ja mam i krew i mocz zlecane przed kazda wizyta. Glukoza jak ta na czczo jest ok, wykonywana jest miedzy 24 a 28 tyg ciazy.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krew miałam raz w 7 tygodniu, no i teraz dostałam jeszcze skierowanie na tarczycę.

Też się zastanawiam nad tą poduszką ciążową, ale chyba się jeszcze wstrzymam do czasu aż mi brzuch urośnie :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss w Warszawie też smog, aż nie ma czym oddychać, a szkoda bo słońce piękne dzisiaj!

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Amelia to dosyć często masz wizyty. Mnie rzadko chce widywac

Ogolnie jak bylam wczoraj to powiedzial, ze widzimy sie za 4 tygodnie a potem jak zobaczyl, ze ja z enel medu za darmo mam wizyty to jednak zmienil na za 2 tygodnie co mnie zdziwilo no ale pieniadze z tego dostaja

Marjotka ja tez mialam pobierana krew w 7 tyg i mocz tylko raz

• Another Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. Jadę k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_cj_orig.gif

sisi, Asiulka83, kurkaSkiters, Amelia25, awangarda, llallka, Otka, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na kazda wizyte robie mocz , morfologia była raz robiona ale gino stwierdzila ze ja jestem pod kontrola hematologa to nie ma potrzeby robic podwojnie wynikow...ja mam zawsze wizyte co 3 tyg .usg na każdej wizycie i to NFZ teraz jedynie mam dluga przerwę bo 4,5 tyg ( gino ma 2 tyg urlopu )

ja tez mam poduszke ciazowa ale taka zwykla http://allegro.pl/xxl-180-cm-poduszka-ciazowa-rogal-ciazowy-max-i6663940808.html cos takiego i jest z nami 4 lata :)
    do spania rewelacja , później młodemu często sluzyla do podparcia w zabawie , poznej była podkladana by nie spadl z wyra :) na razie używam a jak spi z nami do oddzielenia aby mnie w brzuch nie kopnal Wiec ja polecam :)

u nas tez piekna <<wiosna >> ale mnie cos brzuch pobolewa wiec wole poczekać na M jak wroci z pracy i pójdzie z nami na spacer

Moja kuzynka wczoraj urodzila chłopaka SN 4280 kg :) i to był dość szybki porod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 14:14

sisi lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie mysle o tej poduszce, bo brzuszek mam malutki, nawet w pon doktorek na wizycie zdziwil sie, ze macica taka duza :-)
    I ja dolaczam do bolacych glow - od wczoraj masakra, mam nadzieje, ze lada dzien cisnienie sie uspokoi. Na spacer strach wyjsc bo w Wawie normy przekroczone nawet o 500%.
    A dzisiaj jade do okulisty bo zauwazylam tydzien temu, ze wzrok mi sie pogorszyl. Bola mnie oczy a wieczorami jak w tv leci jakis tekst, to przeczytac przeczytam, ale mam wrazenie tak jakby sie zaczynal rozmywac :-/

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche uspokoilyscie mnie,bo juz zaczelam panikowac, ze z dzieckiem cos sie dzieje. Chyba faktycznie jakas kolka jelitowa mnie dopadla, po nospie troche przechodzi. Jak sie klade to bol jakby sie nasilal. Popijam wlasnie rumianek z koperkiem (bleeeeee) i moze cos ruszy bo czuje sie wzdeta. Jak do jutra nie przejdzie to lekarz obowiazkowy. Mocz robilam z miesiac temu, byl ok.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi hahahaha genialny pomysl z ta swieca przed wizyta :D Jakbym wiedziala, ze dziecko taki numer wywinie, to tez bym na rekach weszla do gabinetu :D

sisi lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Sand Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudowne wieści! :) nie mogło być inaczej :) trzymam kciuki żeby obrzęk szybko się wchłonął i do sierpnia pozostała już sama radość z ciąży.

Papierówka nieustannie trzymam kciuki żeby u Ciebie również wszystko się wyjaśniło i było już tylko dobrze.

Najmłodsza całe szczęście, że znana jest już przyczyna. Dużo odpoczynku na pewno pomoże :)
    Do Krakowa zapraszamy :) z tego co kojarzę, to oprócz mnie i Sylwii są tutaj jeszcze jakieś dziewczyny. Akurat na wiosnę jakaś kawka :)

Co do płci to u mnie wszystko wskazuje na dziewczynkę, ciąża zupełnie inna od tej z synkiem. I póki co na USG też raczej bardziej wygląda na płeć żeńską. Wizyta za dwa tygodnie, liczę, że uda się wtedy potwierdzić.

Jeżeli chodzi o imiona to synek już wybrał dla siostry ;) Laura. Ma koleżankę Laurę, która jest jego miłością, to jest pierwsze imie jakie nauczył się wymawiać. Każda dziewczynka w książeczce to jest Laura, na placu zabaw. Jak pytamy jak będzie miała na imię siostrzyczka to odpowiedź jest tylko jedna :)
    A tak na poważnie to raczej Laury nie będzie (nie wiem jak on to przeżyje :) ). Mąż obstaje za Kingą, córce miał on wybierać więc... Aaaale to jeszcze dużo czasu.

W zachowaniu synka widzę też zmiany dotyczące mojego brzucha, na początku totalnie go ignorował a od kilku dni chodzi i pokazuje palcem. Jak się go pytamy gdzie mama ma dzidziusia to pokazuje swój brzuch. A jak przychodzą goście to pierwsze co robi to biegnie to mojego brzucha i im pokazuje. Ciekawa jestem ile z tego tak naprawdę rozumie, a na ile po prostu fascynuje go ta zagadka.

Poduchy w ciąży nie miałam więc nie pomogę. Skusiłam się natomiast na kurę babci Dany (właśnie z La Millou). U nas niestety się nie sprawdziła. Synek jest z lipca i potwornie pociła mu się na niej głowa, upaly były straszne więc w zasadzie użyliśmy dosłownie kilka razy. Ale potwierdzam, jakość wykonania dobra i ładnie wygląda. Stoi sobie i można podziwiać :)

Another kciuki za wizytę!

ss25 lubi tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ