Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Babeczki jak już kupujecie poduszki do spania, to nie przepłacajcie za nie, bo 200 zł to kosmos. U producenta supermami.pl supr poduszka w kształcie C jest za niecałą stówkę. https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/131-wzor-14_107_mix

Dokładnie tą poduszkę mam i jak pisałam - świetna jest - ja mam białą w niebieskie wzorki i jest śliczna :)

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka śliczny brzusio :)

Rudzielec mnie średnio co drugi/trzeci dzień męczą bóle głowy, może nie migrenowe ale wystarczająco uprzykrzające życie. Mi pomaga wyjście na świerze powietrze i picie dużo wody.

Sabina szkoda, że nie udało się poznać płci ale najważniejsze, że z maluchem ok. Ja idę jutro i mam nadzieję, że dziecko nie wywinie mi takiego numeru i nie schowa się za kością łonową. Może dla pewności święcę zrobię przed gabinetem, hehe ;)

Najmłodsza dobrze, że doktor znalazł przyczynę krwawienia i jeśli będziesz leżeć to łozysko na bank się zrośnie!

Papierówka myślami jesteśmy z Tobą, oby czas szybko zleciał do kolejnego usg.

Sylwia tak kosz używany ale wygląda jak nówka, dzisiaj tylko popiorę wszystkie materiały i będzie git :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej z "rana" ;-)

Ladniutkie poduszki az chyba tez sobie zamowie :-)

Kurcze, mowicie ze co jakiś czas macie usg. Mi moj lekarz robi na kazdej wizycie co 2 tygodnie mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi :-/
    Ja tez najpierw przytylam z 59,5 na 60,5 a wczoraj znow pokazalo 59,5 brzuszka jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:21

• llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec u mnie ten sam problem z bólami głowy :/ Bolała mnie ponad tydzień i dopiero wczoraj przeszło. Ja to powiązałam trochę z ciśnieniem atmosferycznym- ostatnio było cały czas wysokie i dopiero od wczoraj zaczęło spadać i u mnie ten cały ból jak ręką odjął. Gdzieś czytałam, że tak reagują te z niskim ciśnieniem 9 ja się do nich zaliczam). Widziałam prognozy pogody i teraz przez najbliższe dni ciśnienie ma lecieć w dół- licze na dobre samopoczucie i tego samego życzę Tobie :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ja też latałam na usg co 2 tygodnie, teraz mam wielką przerwę- 3 tygodnie ;) Z tego co sie orientuję to nie szkodzi, a jak uspokaja...;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ja mam USG teraz co ok 4-6 tygodni. Wg mojego lekarza tak naprawdę wpływ USG na płód nie jest znany, podobnie z falami Dopplera dlatego on jest w tej kwestii ostrożony i jak nie ma absolutnej potrzeby to on woli USG nie robić częściej.
    U nas te USG to niezły biznes w prywatnych gabinetach ;)

lenka.m lubi tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to pewnie żołądek, który często promieniuje na lewy bok i plecy. Lez na boku i wcinaj nospe. Pomaga tez picie wody małymi łykami. Poza tym chyba powinnyśmy unikać pepsi bo szkodliwa w ciąży. Ja mam usg co 4 tyg, w dodatku takie szybkie, żebym za nie nie płaciła. Aa i dowiedzialam sie jak to jest z badaniami krwi. Jak ciąża zdrowa to pierwsze badanie robi sie do 10 tyg a kolejne między 10 a 20. Później co 4 tyg.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to dosyć często masz wizyty. Mnie rzadko chce widywac

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krew macie pobierana co miesiac ? Ja mialam raz w 7 tygodniu i tyle... tak to przed kazda wizyta ważenie i mierzenie ciśnienia.... a ta glukoza w pl w ktorym tygodniu ??

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ja podobnie jak ty w 7 albo 8 tyg i później nic. Teraz mam zbadać za jakieś 2 tyg przed kolejną wizytą. Mnie rodzina i koleżanki nastraszyly że nic nie robię więc się wywiedziałam

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ja mam i krew i mocz zlecane przed kazda wizyta. Glukoza jak ta na czczo jest ok, wykonywana jest miedzy 24 a 28 tyg ciazy.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krew miałam raz w 7 tygodniu, no i teraz dostałam jeszcze skierowanie na tarczycę.

Też się zastanawiam nad tą poduszką ciążową, ale chyba się jeszcze wstrzymam do czasu aż mi brzuch urośnie :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss w Warszawie też smog, aż nie ma czym oddychać, a szkoda bo słońce piękne dzisiaj!

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Amelia to dosyć często masz wizyty. Mnie rzadko chce widywac

Ogolnie jak bylam wczoraj to powiedzial, ze widzimy sie za 4 tygodnie a potem jak zobaczyl, ze ja z enel medu za darmo mam wizyty to jednak zmienil na za 2 tygodnie co mnie zdziwilo no ale pieniadze z tego dostaja

Marjotka ja tez mialam pobierana krew w 7 tyg i mocz tylko raz

• Another Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. Jadę k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_cj_orig.gif

sisi, Asiulka83, kurkaSkiters, nick nieaktualny, awangarda, llallka, Otka, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na kazda wizyte robie mocz , morfologia była raz robiona ale gino stwierdzila ze ja jestem pod kontrola hematologa to nie ma potrzeby robic podwojnie wynikow...ja mam zawsze wizyte co 3 tyg .usg na każdej wizycie i to NFZ teraz jedynie mam dluga przerwę bo 4,5 tyg ( gino ma 2 tyg urlopu )

ja tez mam poduszke ciazowa ale taka zwykla http://allegro.pl/xxl-180-cm-poduszka-ciazowa-rogal-ciazowy-max-i6663940808.html cos takiego i jest z nami 4 lata :)
    do spania rewelacja , później młodemu często sluzyla do podparcia w zabawie , poznej była podkladana by nie spadl z wyra :) na razie używam a jak spi z nami do oddzielenia aby mnie w brzuch nie kopnal Wiec ja polecam :)

u nas tez piekna <<wiosna >> ale mnie cos brzuch pobolewa wiec wole poczekać na M jak wroci z pracy i pójdzie z nami na spacer

Moja kuzynka wczoraj urodzila chłopaka SN 4280 kg :) i to był dość szybki porod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 14:14

sisi lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie mysle o tej poduszce, bo brzuszek mam malutki, nawet w pon doktorek na wizycie zdziwil sie, ze macica taka duza :-)
    I ja dolaczam do bolacych glow - od wczoraj masakra, mam nadzieje, ze lada dzien cisnienie sie uspokoi. Na spacer strach wyjsc bo w Wawie normy przekroczone nawet o 500%.
    A dzisiaj jade do okulisty bo zauwazylam tydzien temu, ze wzrok mi sie pogorszyl. Bola mnie oczy a wieczorami jak w tv leci jakis tekst, to przeczytac przeczytam, ale mam wrazenie tak jakby sie zaczynal rozmywac :-/

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche uspokoilyscie mnie,bo juz zaczelam panikowac, ze z dzieckiem cos sie dzieje. Chyba faktycznie jakas kolka jelitowa mnie dopadla, po nospie troche przechodzi. Jak sie klade to bol jakby sie nasilal. Popijam wlasnie rumianek z koperkiem (bleeeeee) i moze cos ruszy bo czuje sie wzdeta. Jak do jutra nie przejdzie to lekarz obowiazkowy. Mocz robilam z miesiac temu, byl ok.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi hahahaha genialny pomysl z ta swieca przed wizyta :D Jakbym wiedziala, ze dziecko taki numer wywinie, to tez bym na rekach weszla do gabinetu :D

sisi lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Sand Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cudowne wieści! :) nie mogło być inaczej :) trzymam kciuki żeby obrzęk szybko się wchłonął i do sierpnia pozostała już sama radość z ciąży.

Papierówka nieustannie trzymam kciuki żeby u Ciebie również wszystko się wyjaśniło i było już tylko dobrze.

Najmłodsza całe szczęście, że znana jest już przyczyna. Dużo odpoczynku na pewno pomoże :)
    Do Krakowa zapraszamy :) z tego co kojarzę, to oprócz mnie i Sylwii są tutaj jeszcze jakieś dziewczyny. Akurat na wiosnę jakaś kawka :)

Co do płci to u mnie wszystko wskazuje na dziewczynkę, ciąża zupełnie inna od tej z synkiem. I póki co na USG też raczej bardziej wygląda na płeć żeńską. Wizyta za dwa tygodnie, liczę, że uda się wtedy potwierdzić.

Jeżeli chodzi o imiona to synek już wybrał dla siostry ;) Laura. Ma koleżankę Laurę, która jest jego miłością, to jest pierwsze imie jakie nauczył się wymawiać. Każda dziewczynka w książeczce to jest Laura, na placu zabaw. Jak pytamy jak będzie miała na imię siostrzyczka to odpowiedź jest tylko jedna :)
    A tak na poważnie to raczej Laury nie będzie (nie wiem jak on to przeżyje :) ). Mąż obstaje za Kingą, córce miał on wybierać więc... Aaaale to jeszcze dużo czasu.

W zachowaniu synka widzę też zmiany dotyczące mojego brzucha, na początku totalnie go ignorował a od kilku dni chodzi i pokazuje palcem. Jak się go pytamy gdzie mama ma dzidziusia to pokazuje swój brzuch. A jak przychodzą goście to pierwsze co robi to biegnie to mojego brzucha i im pokazuje. Ciekawa jestem ile z tego tak naprawdę rozumie, a na ile po prostu fascynuje go ta zagadka.

Poduchy w ciąży nie miałam więc nie pomogę. Skusiłam się natomiast na kurę babci Dany (właśnie z La Millou). U nas niestety się nie sprawdziła. Synek jest z lipca i potwornie pociła mu się na niej głowa, upaly były straszne więc w zasadzie użyliśmy dosłownie kilka razy. Ale potwierdzam, jakość wykonania dobra i ładnie wygląda. Stoi sobie i można podziwiać :)

Another kciuki za wizytę!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ