X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie boli nic ale miejsce nad wzgórkiem lonowym jest spuhniete i takie grubsze i to jest normalne , możliwe ze boli bo się rozciąga wszystko ...nospa zy apap nie powinna zaszkodzić

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak dużo piszecie, że nie nadążam z czytaniem :)

Mój termin porodu wg OM to 08 sierpnia :)

Z dolegliwości to tylko piersi i to raz bardziej raz mniej.

U mnie wiedzą tylko moi rodzice, narazie nikomu nie mówiliśmy.

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Basha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    Basha, ja mam lekka niedoczynnosc tarczycy - nieleczona, lekarz uwaza, ze nie ma takiej potrzeby (?). Normalnie mam tsh 2,5, kilka dni temu (5t) robilam na wlasna reke badanie i wyszlo o zgorozo 3,7! Skoro na takim wczesnym etapie ciazy tak juz potrafi wystrzelic w gore, to ciekawe, jak to bedzie wygladac za kilka tygodni...
    Ciekawa jestem, co Twoj endo na Twoje podwyzszenie powie.

Jestem już po wizycie u endo. Mam zwiększoną dawkę z 50 na 88. Lekarz stwierdził, że standardowo powinno być zwiększone na 75, ale ostatnio mi tsh skakało i nie chce ryzykować. Według niego jak tsh będzie za niskie to dziecku nic się nie stanie, a przy tsh>2.5 rośnie ryzyko poronienia, więc trzeba je szybko zbić. Dodatkowo mam łykać jod i witaminę D 3

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, Another ja wczoraj miałam taki dzień jak Wy i się martwilam :D czyli 5t4d taki musi być, na pocieszenie dziś 5t5d i jak wstałam z łóżka to tak mnie cyce bolały, że myślałam że odpadna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 12:03

Another, sisi lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka to właśnie chciałam usłyszeć :D
    kupiłam sobie dobry miodek :)
    pyszny z herbatą. pachnie. nigdy nie przepadałam za miodem.

w aptece znów wydałam ponad 200 zł.wychodzi mi,że miesiecznie z 500 zł na leki ;/

Otka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja sobie tak po cichutku myślałam, że dołączenie w Wasze szeregi to kwestia paru dni ale...chyba jednak nie tym razem. Co prawda powinnam testować jutro ale jestem świrem i zrobiłam to już dzis. I tak sobie tłumacze, że może ten negatywny wynik to sprawka kawy albo, że jednak test powinien miec temperaturę pokojową, a ja od razu po -5 stopniowym hartowaniu od razu potraktowałam go cieplutkim płynem...wiecie jak to jest, jak się człowiek nastawi to i lecący samolot może mieć wpływ na wynik testu. Piszę to wszystko po to bo tak sobie Was śledzę odkad pojawił się ból piersi i mdłości sugerując mi, że to TO. I, chociaż myślę, że nic z tego, to chce Wam życzyć żeby to był dla Was piękny czas. Taki pełen radości a nie strachu. Trzymajcie się dzielnie!

inaa, sisi, Ruda Paskuda, Otka, Another, Tova33, neme, Asiulka83 lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin porodu wg OM 4 sierpnia i od razu wpisz mi miasto Puławy

Ja też ciągle czuje podbrzusze ale to chyba normalne macica rośnie :)

preg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Boli Was też mocno podbrzusze? Mnie rwie okropnie co drugi dzien mniejwięcej. Dzisiaj zauważyłam , że tak jakby opuchło miejsce nad wzgórkiem łonowym. Mam nadzieje, że to fasolinka rośnie powoli i rozciąga macice. Można brać nospe czy nie?
    Ja wczoraj wieczorem nie mogłam usnąć tak się stresuję tą wizytą piątkową. A dzisiaj obudziłam się i boli mnie dół brzucha po prawej stronie, mocniej jak przycisnę to miejscę dłonią. Już wkręcam sobie ciążę pozamaciczną :( Narazie wzięłam magnez ale jeśli nie pomoże do poratuję się jeszcze nospą.
    W tym tygodniu macica już się podnosi i wystaje ponad wzgórek łonowy więc Inaa Twoja dzidzia rośnie :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa już się poprawiam :) zatem 27 lat, 1 ciąża, termin porodu 17.08.2017

inaa lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi - wszystko będzie w porządku. Wiem, że się łatwo mowi, ale stres nie pomaga :)! Ja wyobrażam sobie jak leże i pan doktor sprawdza na usg... serce zaczyna mi tak łomotać! Co będzie jak faktycznie się tam znajdę !

No to niech rośnie dzidzia haha ;-) mam nadzieje, że tam w ogole jest i ma się dobrze

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Ja wczoraj wieczorem nie mogłam usnąć tak się stresuję tą wizytą piątkową. A dzisiaj obudziłam się i boli mnie dół brzucha po prawej stronie, mocniej jak przycisnę to miejscę dłonią. Już wkręcam sobie ciążę pozamaciczną :( Narazie wzięłam magnez ale jeśli nie pomoże do poratuję się jeszcze nospą.
    W tym tygodniu macica już się podnosi i wystaje ponad wzgórek łonowy więc Inaa Twoja dzidzia rośnie :)

Ja mam tak samo, ze jak nacisne reka to boli. Tez mialam takie mysli jak Ty a jest wszystko ok. Takze spokojnie, na pewno i u Ciebie dzidzis ladnie rosnie, a to tylko jakis maly skutek uboczny :)

sisi lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam właśnie takie bóle z prawej strony coś jakby mnie chciał skurcz złapać.. i tego się boję.. i też jakaś taka opuchnięta.. i czasami jakby na @ tak czuję

BrumBrum lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa mozesz u mnie jeszcze dopisać 27 lat, 2 ciąża

preg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi doświadczeniami, wygląda na to, że jest to zupełnie normalne. Dzisiaj pierwszy raz złapał mnie taki ból ale magnez pomógł. Zastanawiam się czy tyłozgięcie macicy ma na to jakiś wpływ.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    i czasami jakby na @ tak czuję

Nic dziwnego, zarówno przed @, jak i we wczesnej ciąży za te dolegliwości odpowiada progesteron. Ja też czuję się taka opuchnięta i ociężała. Staram się myśleć, że to dobry znak :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, sikałam dziś chyba ze 20 razy! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:52

• Uszko Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest maluszek 5,4mm ,serduszko bilooooo! Wiek ciazy 6t2d ;-)
    Oprocz tego dowiedzialamc sie ze ma dwurozna macice aleee przezwycoeze wszystko dla Groszka :-D <3<3<3
    Jrst na tyle dobrze ze jutro wracam do pracy,tylko od razu pedze doszefa ze nie bede pracowac po tyle godzin,8godzin i 5dni w tygodniu,koniec ;-)

Aleee bombaaa,ale sie ciesze juhuuuu :-D kolejna wizyta dopiero po swietach 28.12 czyli za trzy tygodnie,dlugo :-P

awangarda, Gaduaaa, BrumBrum, inaa, neme, Asiulka83, Otka, Ruda Paskuda, kasiuleks, Tova33, sisi, santoocha lubią tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby to pierwsze serduszko na sierpniowkach?
    Ja mam mdłości. Lekkie bo lekkie ale jednak.
    Wyspalam się trochę i znowu pewnie będę w nocy przeszkadzać mojemu w spaniu.
    Dużo pojęcie? Ja się staram ale niezbyt mi to idzie. 3 litrów na pewno nie ma.
    Nawet 2 nie będzie. :-\
    Zawsze po zastrzyku wieczornym pobolewa mnie podbrzusze. Taki rytuał :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja wczoraj widzialam serduszko :)

awangarda, kathuz, neme, Asiulka83, Otka, sisi lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszko wrote:
    I jest maluszek 5,4mm ,serduszko bilooooo! Wiek ciazy 6t2d ;-)
    Oprocz tego dowiedzialamc sie ze ma dwurozna macice aleee przezwycoeze wszystko dla Groszka :-D <3<3<3
    Jrst na tyle dobrze ze jutro wracam do pracy,tylko od razu pedze doszefa ze nie bede pracowac po tyle godzin,8godzin i 5dni w tygodniu,koniec ;-)

Aleee bombaaa,ale sie ciesze juhuuuu :-D kolejna wizyta dopiero po swietach 28.12 czyli za trzy tygodnie,dlugo :-P
    gratsy !!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ