Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie nie boli nic ale miejsce nad wzgórkiem lonowym jest spuhniete i takie grubsze i to jest normalne , możliwe ze boli bo się rozciąga wszystko ...nospa zy apap nie powinna zaszkodzić
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Kochane tak dużo piszecie, że nie nadążam z czytaniem
Mój termin porodu wg OM to 08 sierpnia
Z dolegliwości to tylko piersi i to raz bardziej raz mniej.
U mnie wiedzą tylko moi rodzice, narazie nikomu nie mówiliśmy.
-
Luca wrote:Basha, ja mam lekka niedoczynnosc tarczycy - nieleczona, lekarz uwaza, ze nie ma takiej potrzeby (?). Normalnie mam tsh 2,5, kilka dni temu (5t) robilam na wlasna reke badanie i wyszlo o zgorozo 3,7! Skoro na takim wczesnym etapie ciazy tak juz potrafi wystrzelic w gore, to ciekawe, jak to bedzie wygladac za kilka tygodni...
Ciekawa jestem, co Twoj endo na Twoje podwyzszenie powie.
Jestem już po wizycie u endo. Mam zwiększoną dawkę z 50 na 88. Lekarz stwierdził, że standardowo powinno być zwiększone na 75, ale ostatnio mi tsh skakało i nie chce ryzykować. Według niego jak tsh będzie za niskie to dziecku nic się nie stanie, a przy tsh>2.5 rośnie ryzyko poronienia, więc trzeba je szybko zbić. Dodatkowo mam łykać jod i witaminę D 3 -
awangarda, Another ja wczoraj miałam taki dzień jak Wy i się martwilam czyli 5t4d taki musi być, na pocieszenie dziś 5t5d i jak wstałam z łóżka to tak mnie cyce bolały, że myślałam że odpadna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 12:03
Another, sisi lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja sobie tak po cichutku myślałam, że dołączenie w Wasze szeregi to kwestia paru dni ale...chyba jednak nie tym razem. Co prawda powinnam testować jutro ale jestem świrem i zrobiłam to już dzis. I tak sobie tłumacze, że może ten negatywny wynik to sprawka kawy albo, że jednak test powinien miec temperaturę pokojową, a ja od razu po -5 stopniowym hartowaniu od razu potraktowałam go cieplutkim płynem...wiecie jak to jest, jak się człowiek nastawi to i lecący samolot może mieć wpływ na wynik testu. Piszę to wszystko po to bo tak sobie Was śledzę odkad pojawił się ból piersi i mdłości sugerując mi, że to TO. I, chociaż myślę, że nic z tego, to chce Wam życzyć żeby to był dla Was piękny czas. Taki pełen radości a nie strachu. Trzymajcie się dzielnie!
inaa, sisi, Ruda Paskuda, Otka, Another, Tova33, neme, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
inaa wrote:Boli Was też mocno podbrzusze? Mnie rwie okropnie co drugi dzien mniejwięcej. Dzisiaj zauważyłam , że tak jakby opuchło miejsce nad wzgórkiem łonowym. Mam nadzieje, że to fasolinka rośnie powoli i rozciąga macice. Można brać nospe czy nie?
W tym tygodniu macica już się podnosi i wystaje ponad wzgórek łonowy więc Inaa Twoja dzidzia rośnie20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi - wszystko będzie w porządku. Wiem, że się łatwo mowi, ale stres nie pomaga ! Ja wyobrażam sobie jak leże i pan doktor sprawdza na usg... serce zaczyna mi tak łomotać! Co będzie jak faktycznie się tam znajdę !
No to niech rośnie dzidzia haha mam nadzieje, że tam w ogole jest i ma się dobrze -
sisi wrote:Ja wczoraj wieczorem nie mogłam usnąć tak się stresuję tą wizytą piątkową. A dzisiaj obudziłam się i boli mnie dół brzucha po prawej stronie, mocniej jak przycisnę to miejscę dłonią. Już wkręcam sobie ciążę pozamaciczną Narazie wzięłam magnez ale jeśli nie pomoże do poratuję się jeszcze nospą.
W tym tygodniu macica już się podnosi i wystaje ponad wzgórek łonowy więc Inaa Twoja dzidzia rośnie
Ja mam tak samo, ze jak nacisne reka to boli. Tez mialam takie mysli jak Ty a jest wszystko ok. Takze spokojnie, na pewno i u Ciebie dzidzis ladnie rosnie, a to tylko jakis maly skutek ubocznysisi lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi doświadczeniami, wygląda na to, że jest to zupełnie normalne. Dzisiaj pierwszy raz złapał mnie taki ból ale magnez pomógł. Zastanawiam się czy tyłozgięcie macicy ma na to jakiś wpływ.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
I jest maluszek 5,4mm ,serduszko bilooooo! Wiek ciazy 6t2d
Oprocz tego dowiedzialamc sie ze ma dwurozna macice aleee przezwycoeze wszystko dla Groszka <3<3
Jrst na tyle dobrze ze jutro wracam do pracy,tylko od razu pedze doszefa ze nie bede pracowac po tyle godzin,8godzin i 5dni w tygodniu,koniec
Aleee bombaaa,ale sie ciesze juhuuuu kolejna wizyta dopiero po swietach 28.12 czyli za trzy tygodnie,dlugoawangarda, Gaduaaa, BrumBrum, inaa, neme, Asiulka83, Otka, Ruda Paskuda, kasiuleks, Tova33, sisi, santoocha lubią tę wiadomość
-
Czyżby to pierwsze serduszko na sierpniowkach?
Ja mam mdłości. Lekkie bo lekkie ale jednak.
Wyspalam się trochę i znowu pewnie będę w nocy przeszkadzać mojemu w spaniu.
Dużo pojęcie? Ja się staram ale niezbyt mi to idzie. 3 litrów na pewno nie ma.
Nawet 2 nie będzie.
Zawsze po zastrzyku wieczornym pobolewa mnie podbrzusze. Taki rytuał
synuś
Dwa aniołki * -
Uszko wrote:I jest maluszek 5,4mm ,serduszko bilooooo! Wiek ciazy 6t2d
Oprocz tego dowiedzialamc sie ze ma dwurozna macice aleee przezwycoeze wszystko dla Groszka <3<3
Jrst na tyle dobrze ze jutro wracam do pracy,tylko od razu pedze doszefa ze nie bede pracowac po tyle godzin,8godzin i 5dni w tygodniu,koniec
Aleee bombaaa,ale sie ciesze juhuuuu kolejna wizyta dopiero po swietach 28.12 czyli za trzy tygodnie,dlugoFabian Cyprian Tymuś