X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie te historie u mnie nuda poznalismy sie na zabawie po kilku spotkaniach i codziennych smsach zaczelismy chodzic, bylismy ze soba miesiac potem ja zerwalam w miedzy czasie chodzilam z kolezankami na dyskoteki on byl z inna dziewczyna ale jak tylko tamtej nie bylo to zawszee mna sie bawil, i w pewnym momencie napisalam do niego ze mize bysmy mogli sie spotkac i tak sie zlozylo ze zaczelismy chodzic po ponad 3 latach zareczylismy sie a niecaly rok potem wzielismy slub i juz ponad 4 lata jestesmy malzenstwem

sisi lubi tę wiadomość

age.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie żebym specjalnie tęskniła za tym badaniem ;) Trochę poczytałam i niby sa lekarze którzy tego po prostu nie praktykują. Podobno za granicą (uk, usa min.)w ogóle tego nie robią. Ale trochę mi to dało do myślenia...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zatem zastosuję się do rad i ograniczę tłuste, tym bardziej, że mój organizm sam daje mi znaki pod postacią nudności, kiedy tylko coś tłustego wjedzie mi do żołądka :D

A My dzisiaj byliśmy z psami na spacerze, roztopy, weszłam w bajoro i klnęłam jak szewc. Poza tym było bardzo przyjemnie i romantycznie. :D

Rudzielec :) lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Hmmm nie żebym specjalnie tęskniła za tym badaniem ;) Trochę poczytałam i niby sa lekarze którzy tego po prostu nie praktykują. Podobno za granicą (uk, usa min.)w ogóle tego nie robią. Ale trochę mi to dało do myślenia...
    w Irl też nie badają na samolocie i szyjki nie sprawdzają ani nic ...
    ale mi w Pl badała na prenatalnym..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te wasze historie Dobrze ze z happy end który już jest albo i będzie
    Ja swojego męża poznałam w pierwszej liceum i zostaliśmy para Później wspólne studia a później wyprowadza na swoje Po 9 latach ślub I teraz 1 sierpnia druga rocznica ślubu A poród 5 Może małusek nam zrobi pełen na rocznicę :)
    Kasiula09 ślicznie zdjęcie :)
    Ilalka mi prędzej tez nie sprawdzała szyjki a wczoraj na wizycie miałam tylko badanie na fotelu i wtedy stwierdziła że szyjka prawidłowa

f2w3s65grrcfli18.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do historii miłosnych, ja jakoś nie mam potrzeby brać ślubu. Dla mnie to tylko papier, on nie umacnia więzi. Jeżeli jednak kiedyś się zdecyduję, to bardziej dla rodziców i będzie to małe przyjęcie z najbliższą rodziną. Nie mam jakiegoś parcia na bycie żoną, białą suknię, ani tym bardziej nie czuję presji ślubu ze względu na to, że jestem w ciąży. Czas pokaże, czy się zdecydujemy, na dzień dzisiejszy po prostu jesteśmy razem, tolerujemy swoje wady i zalety i raczej dobrze się dogadujemy :)

Another, sisi lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szyjkę mierzył na usg genetycznym. I też mam za każdym razem badanie, żeby sprawdzić czy czyściutko i bez grzybków :)
    Kasiula ale wstydzioch!

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj Non stop wymiotuje nawet po herbacie ale dzis to juz jest masakra, od rana zjadłam tylko 4 kromki i wszystko zwymiotowałam, brzuch mnie boli a raczej żołądek, mierzylam teraz ciśnienie i mam 84/58 czyli takie jak normalnie ale mam zawroty w głowie mdłości i czasem napady duszności i ręce mi sie pocą :( wizytę mam w piatek o 12 wiec poczekam. Moge cos uzyc zażyć? Wszystkie wyniki mi wyszły ok. Napisałam mężowi zeby wrócił wczesniej jak da radę i zeby mi kupił colę w puszce

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, po coli to wyrzygasz wszystko włącznie z żołądkiem :D
    Pij wodę, nie herbatę, ale nie odwodnij się ;)

ss25, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, naprawdę? Ja zawsze chciałam mieć białą suknię i wyglądać i czuć się jak księżniczka. I szczerze powiem, że nie żałuję, że mieliśmy ślub i wesele, bo to była najlepsza impreza w moim życiu :) i nie zgodzę się, że ślub nie umacnia więzi, u nas umocnił. Jest na pewno inaczej. Zresztą jakoś fajniej się mówi do kogoś o facecie per "mój mąż"

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss mozesz elektrolity pić. A aptece kupisz do rozpuszczenia.

ss25 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia coli nie wolno w ciąży bo szkodliwa. A ziólka jakieś piłaś? Rumianek jest dobry na ból brzucha. Ja bym dużo piła i leżała w łóżku. No i zjedz coś delikatnego, jakieś biszkopty czy coś

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może jakiś Kisiel zjedz? Ponoć to uspokaja żołądek, tylko najlepiej zrób domowy

ss25 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie byłam mężatką, więc nie wiem, jak to jest i nie wiem też na 100% czy to umocni, czy nie umocni więź. Bardziej piszę z perspektywy teraz i moich subiektywnych odczuć, że w moim przypadku raczej tak by się nie stało. Na szczęście mój chłopak też nie naciska, a wręcz jest podobnego zdania, co ja. :D
    Poza tym zawsze należałam do osób, które lubią mieć pewną furtkę i możliwość ucieczki bez większych konsekwencji i kłopotów. I nie mam tu na myśli, że jestem nieszczęśliwa w związku i nie wróżę nam wspólnej przyszłości, a wręcz przeciwnie. Sądzę, że właśnie dlatego, że mam tę możliwość, nie będę musiała z niej korzystać :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na napady duszności to najlepiej spać na dużej poduszce, z głową wysoko.

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja tez tak miałam. Z resztą i tak nie miałam wypasionej sukni tylko sukienkę kupiona w orsay. Bez fotografa, bez mega imprezy. I to był idealny dzień. Później tylko obiad na 15 osób i wieczór w spokoju :D
    A w pewnym momencie zwyczajnie chcialam nosić jego nazwisko. Rzadko się o tym myśli ale gdyby cos kiedyś poszlo nie tak to on widnieje w papierach jako moj Mąż i pod względem prawnym nie było by bałaganu. Mam na myśli ze gdyby ktoremus z nas cos sie stało.

Kira_ lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze po tej coli mi sie tak w głowie nie bedzie kręciło, bo glukoza zawsze 72-75 wychodzi. Zrobie sobie miętę a rumianek niech mi maz przywiezie bo mam na cukierni. Jem zwykły chleb, a co do biszkoptów to pisałam zeby mi przywiózł z cukierni taki biszkopt z tortu z mała ilością cukru to bede sie tym żywiła :( chyba sie czymś zatrulam

• All4love Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, może napisz smsa do lekarza co masz robić, powinien pomóc :)

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Orsay ma czasami naprawdę ładne sukienki :D Więc myślę, że nie przepłaciłaś, a wyglądałaś tak, że każdy wiedział, że to jest TWÓJ dzień :D
    Właśnie to, o czym piszesz, te wszystkie prawne kwestie związane ze zdarzeniami losowymi by mogły do mnie jeszcze przemawiać. Jak już pisałam, nie jestem na nie, ale też nie czuję potrzeby na dzień dzisiejszy.

ss, colę i wszelkie gazowane napoje pije się, żeby stymulować wymioty, więc ten... no, ne radzę :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi drapanie trochę przeszło, jeszcze trochę swędzą dłonie, ale za to pojawił się nowy problem, macie rwanie nóg? Jeszcze nigdy w życiu mnie tak noga nie bolała, jak dziś i wczoraj w nocy.
    Kira no dla każdego coś innego, ja w każdym razie polecam małżeństwo, choć też nie chciałam jakoś szybko.

rfxg9jcgekq5byzd.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ