X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Z maluszkiem wszystko w porządku na szczęście :) Jestem jedynie niepocieszona tym, że nie dowiedziałam się kto mieszka w tym moim brzuszku. Mimo tego, że doktorek się mocno starał i zrobił mi USG zarówno przez brzuch jak i dowcipnie to maluch nie współpracował i nie chciał pokazać co tam ma. A kolejna wizyty dopiero za 5 tygodni. Chyba zwiariuje do tego czasu.

llallka, K_A_M_A, ss25, BrumBrum, Another, All4love, Lexi150, sisi lubią tę wiadomość

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, nawet lekarze, czy pielęgniarki komentują czasami po badaniu czy po zabiegu budowę narządów, jak coś odbiega od normy i gadają sobie o tym. I wiem, co piszę, wierz mi :P
    Dla mnie to też po prostu są ludzie zwykli. I moje skrępowanie nie znika wcale, kiedy mam świadomość, że lekarz jest koło mnie, czy pielęgniarka. Ot, człowiek i tyle.

Dla mnie najwspanialszą i najbardziej komfortową opcją byłby poród w domu <3 ale nie wiem, czy tak można, jak to wygląda i ile kosztuje. A jak kosztuje, to pewnie obecnie by mnie stać nie było :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Aaaaaaaaaaa przed chwilą czułam dziwnie łaskotanie w brzuchu <3 <3 <3

Uczucie jakby coś po mnie łaziło od środka :D

To na pewno pająk! Zjadłaś go w nocy gdy spałaś :D

Kira_, llallka, All4love lubią tę wiadomość

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, żeby u mojego Młodego nic nie odpadło, bo by się mój chłopina popłakał :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira oczywiście że komentują. Tylko pytanie w jaki sposób. :-)

Poród domowy oczywiście że mowliwy. Szukasz położnej ,która będzie chętna,zgłaszasz w przychodni żeby położna się przygotowała i zamówiła szczepionki ,które podaje się w pierwszej dobie. Ale jak znajdziesz położna która jest chętna na takie coś to ona Ci wszystko wyjaśni.
    Jak daleko masz do szpitala? W razie jakby się coś działo? Jesteś świadoma jak to wygląda?:-)
    Ja osobiście nie zdecydowabym się na to. O pierwsze poczucie bezpieczeństwa,po drugie wiem ile problemu jest z przyjściem położnej z poz do szczepienia bo fundusz robi problemy i nie chce płacić za to. Później boję się komplikacji i po trzecie: kto mi to wszystko później posprząta?? :-D

Agroszek lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja ostatnio z nudów czytałam ulotkę ze szpitala, chyba można ze szpitalem pogadac i ustalić ze sie chce w domu rodzic, ale nie mam pojecia ile kosztuje. Moj maz chce prywatny poród i jak sie dowiadywał to w Krakowie ceny sa od 3 - 16 tys. wiec obstawiam cos koło tego ;)

Kira_ lubi tę wiadomość

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital mam 10 min spacerkiem od domu, szczepionek nie będzie potrzebowała, bo nie podam żadnej w pierwszej dobie życia. Może i by się położna znalazła. Zapytam, kiedy będę na wizycie :D Choćby z ciekawości, jak to wygląda.

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puldzia wrote:
    Melduję się po wizycie. Z maluszkiem wszystko w porządku na szczęście :) Jestem jedynie niepocieszona tym, że nie dowiedziałam się kto mieszka w tym moim brzuszku. Mimo tego, że doktorek się mocno starał i zrobił mi USG zarówno przez brzuch jak i dowcipnie to maluch nie współpracował i nie chciał pokazać co tam ma. A kolejna wizyty dopiero za 5 tygodni. Chyba zwiariuje do tego czasu.

Tez miałam z tym problem, mała leżała nie tak jak trzeba i na dodatek schowała sie pod kością po prawej stronie :)
    Czytałam ze chodzenie kołysze dziecko i wtedy ono usypia lub staje sie spokojniejsze, jutro przed wejściem do gabinetu bede chodziła w kółko haha :D

Puldzia lubi tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira no to jak jesteś zdecydowana to nie powinno być problemu . Zwłaszcza że szpital blisko :-)
    Ja tam wolę szpital ,koleżanki do mnie najwyżej przyjdą :-D

Poza tym ja na acardzie,fraxyparynie to wiesz,żadną położna się nie zgodzi :-)

Szukaj bo z ciekawości posłucham :-)

Kira_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie!
    Usg 2 trymestru (prenatalne) to jest to samo co połówkowe?

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puldzia wrote:
    Dobrze, że maluszek zdrowy :) Moja panienka też nie chciał ujawnić co tam ma- pępowina zasłaniała. Lekarz pół godziny kombinował, uciskał mi brzuch, w końcu kazał położyć sie na boku i wtedy się pokazało ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą mam taką teorię (spiskową;) ) że to dziewczynki takie "nieśmiałe" i tajniaczką się z tymi swoimi insygniami władzy ;) Może już w okresie prenatalnym wyczuwają, że jak dorosną i przyjdzie im rodzić to się jeszcze napokazują :P

Kira_ lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mnie się wydaje,że tak .

Mój jak mu powiedziałam o misiu szumisiu to już chce :-D poszedł po paczka ,gumy,parówki i zupke chińska PHO :-D

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia prenatalne robi sie najpóźniej do 14 tygodnia, a połówkowe ok 20 tygodnia moim zdaniem to nie to samo no chyba, ze cos sie zmieniło. A moze to jest to samo skoro w 2 trymestrze tylko ta nazwa prenatalne jakoś mi nie pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 20:10

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis znowu salatka grecka na tapecie, chyba jednak mój organizm potrzebuje żelaza :) no a oprócz tego małż zrobił faworki :D

Sylwia na połowowym lekarz sprawdza dokładnie ile dziecko ma palców u rak i nóg, bada serce i przepływy, bo jest juz lepiej rozwinięte i mase innych rzeczy

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss to dokładnie to samo :)
    Awangarda wish jest podobny do aliexpressu tylko można w zł płacić, tyle, że trzeba się zalogować przez konto google, fejsa, albo założyć konto żeby w ogóle obejrzeć ofertę.

https://mama.wish.com/ Z różnych stron świata można zamawiać i przesyłka tańsza niż w Polsce :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mój wrócił właśnie z polowania i teraz się obżeram. <3
    Zresztą, obżeranie wychodzi mi ostatnio całkiem dobrze :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c03fdedf6962.jpg

sisi lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cherry_Blossom takie pytanko: zerknęłam na 4 stronę i moja dziewczynka znowu jest chłopcem i znikła moja wizyta (14 marca), to tylko u mnie czy coś się wykasowało?

Dobrze, że piszesz. Czasem coś mi ten post nie chce współpracować i coś poprawiam a potem on wraca do stanu poprzedniego, kiedyś pół listy mi się skasowało. Już poprawiam!

dziewczyny sprawdzajcie czasem czy wszystko ok na liście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 20:19

llallka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie, czyli połowkowe, a prenatalne 20 tg ciąży to nie to samo :O

A co do przepływów i liczenia palców, to ja już to miałam sprawdzane na tych pierwszych prenatalnych :) No, ale wiadomo, Maluszek się rozwija, nie mam nic przeciwko, żeby go ładnie posprawdzali <3

f2w3skjonuh3887q.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe to potoczna nazwa badania prenatalnego 2 trymestru:) w 3 trymestrze też się robi

BrumBrum ale jaja! :D gratuluję córeczki

Puldzia gratuluję wizyty

ss25, Puldzia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ