X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    O widzicie, czyli połowkowe, a prenatalne 20 tg ciąży to nie to samo :O

A co do przepływów i liczenia palców, to ja już to miałam sprawdzane na tych pierwszych prenatalnych :) No, ale wiadomo, Maluszek się rozwija, nie mam nic przeciwko, żeby go ładnie posprawdzali <3

U mnie też przepływy już sprawdzała, ale na połówkowym podobno serce jest lepiej wykształcone i można wyłapać wady. Moja ginekolog jest dość specyficzna i trzeba "nauczyć się" z nią rozmawiać i wyłapywać ironię i specyficzny dowcip np. podczas ostatniej wizyty mój dzieć nie chciał współpracować, ona tam bada, jeździ po brzuchu głowicą i pyta w końcu: "widziała pani rączki?", ja na to, że tak, ewidentnie Pyza drapała się po nosie czy czole, a ona odpowiada: "bo ja nie". I w tym momencie zbaraniałam na sekundę, ale zaraz mi przeszło osłupienie, bo już ją trochę znam. Wiem, że jest bardzo dokładna i oczywiście nóżki i rączki "odkryła".

Kira_, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm bo jak weszłam na cennik mojego lekarza to nie ma połówkowego, jest tylko usg 2 trymestru i sie zastanawiam czy to jest to samo co połówkowe, zreszta same zobaczcie

esvsib.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Połówkowe to potoczna nazwa badania prenatalnego 2 trymestru:) w 3 trymestrze też się robi

To juz wszystko jasne. Wlasnie nie wiedziałam czy to jest to samo, czy moze cos w podobie ale okrojonego. Dzięki :)

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia więc to pewnie tzw. połówkowe, nie ma różnicy, po prostu chodzi o to, że jest to dokładne badanie z pomiarami wszystkich narządów pewnie.

Co do kołysania w brzuchu, ja jak chodziłam, to dziecię było spokojne i nie dobijało się od środka,a gdy tylko usiadłam to zaraz stuk puk :) zwłaszcza wieczorami po kolacji jak już sobie odpoczywałam w łóżku :D

ss25 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie js tez jak zjem i leze na plecach nieruchomo to czuje :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie zna wagi?! Halo bo ja się załamuje tutaj że mam giganta... Jest 20g większa niż synek dokładnie na tym samym etapie a ja urodziłam kolosa!!

SS ja bylam przekonana bo przeczucie i sama sobie wypatrzyłam na usg bo gin mówił mi że za wcześnie. Ale oznajmiłam mu że widzę chłopca a on stwierdził że na tą chwilę najprawdopodobniej ale to za wcześnie by orzekł na pewno ;)

USG połówkowe to USG prenatalne II trymestru, potem po 30 tyg jest USG prenatalne III trymestru ;)

• awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagi nie znam,ale jak nie zapomne to w poniedziałek poproszę żeby zmierzyła i zwazyla. Ewentualnie 14 marca mam połówkowe :-)

BrumBrum lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum mój jeden maluszek miał wczoraj 8,68cm i ważył 100g

syy28iik833b36lq.png
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko ostatnio (we wtorek) ważyło 78 g, ale ja na innym etapie ciąży.
    A z porodem to można tak jak ja. Cały poród przesiedziałam (no chodziłam, skakałam,) w domu, a do szpitala pojechałam na ostatnie 10 minut. Jak przyjechałam to już miałam parte bóle, więc cały "bałagan" po porodowy był tam ;-)

gannskjom500p586.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Dziewczyny ile ważą Wasze dzieci?
    Mój brzdąc dzisiaj 192g... Wszystko jest ok. No i dolącz do mam które swoje przeczucia mogą sobie wsadzic w... synkowi odpadł siurak.

Super zakupy ;)
    Gratuluję córeczki :) Spora już, ja dzisiaj czytałam, że moja powinna mieć 200 gram pod koniec 18 tygodnia, a Twoja prawie 2 tygodnie młodsza i już tyle ma :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek na ostatnim USG kilka dni temu miał 100g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 22:06

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyglada na to, że wszystkie dzieciaczki większe niż by wynikało z informacji podawanych w necie. Trzeba pamiętać, ze ta waga jest szacowana na podstawie długości kości i objętości brzuszka i główki więc to wszystko tylko w przybliżeniu.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • ×aska× Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta waga to jest roznie u mnie w pierwszej ciąży wychodziło ze synek waży powyżej 4 kg a jak się urodził to miał 2860g bo miał długie nogi i przez to waga tak się różniła.

m3sxs65gcaykmh95.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tym nie przejmowała. To już jest bardzo trudne do oszacowania :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie panie:D
    Ja dzis wpieprzylam 4,5 paczki chyba najwiecej z was hehe a wlasnie teraz skonczylam jesc kolacje, bo tak dlugo mnie te slodkie trzymalo...
    Gadua mam ten sam detektor co ty i do dzis nie wylapal tetna
    SS tez mam jutro wizyte na 9:30 i tak bardzo jestem nastawiona na to ze poznam plec, bo juz mnie korca zakupy dla maluszka
    a takie pytanko z innej beczki... prostownica przestala ze mna wspolpracowac i niestety czas na nowa moze polecacie jakas fajna, ktora wygladza wloski i szybko sie nagrzewa?

Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi moja leży i sie kurzy mogę Ci oddać :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać O.o

Borze, jakie bzdury są o 4. rano w tv. :D
    Pani Krystyna nie umiała podać liczby liter w swoim nazwisku i w końcu przedstawiła się na antenie żeby wróżka za nią policzyła ;)

Another, sisi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi jak masz dostęp do hurtowni fryzjerskiej to polecam prostownice fale loki koki a jeżeli nie to remington. Tą ma moja siostra i jest bardzo zadowolona a co najlepsze ma 5 lat gwarancji. Popsuła się jej po 2 latach i myślała ze juz po gwarancji ale na pudełku było napisane ze 5 lat i wymienili jej na nową :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zero spania od 2 . A poszłam spać o 1
    Czasem nienawidzę swoich zwierząt. Ech

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozrabiaja w nocy?

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ