Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira_ wrote:O widzicie, czyli połowkowe, a prenatalne 20 tg ciąży to nie to samo
A co do przepływów i liczenia palców, to ja już to miałam sprawdzane na tych pierwszych prenatalnychNo, ale wiadomo, Maluszek się rozwija, nie mam nic przeciwko, żeby go ładnie posprawdzali
U mnie też przepływy już sprawdzała, ale na połówkowym podobno serce jest lepiej wykształcone i można wyłapać wady. Moja ginekolog jest dość specyficzna i trzeba "nauczyć się" z nią rozmawiać i wyłapywać ironię i specyficzny dowcip np. podczas ostatniej wizyty mój dzieć nie chciał współpracować, ona tam bada, jeździ po brzuchu głowicą i pyta w końcu: "widziała pani rączki?", ja na to, że tak, ewidentnie Pyza drapała się po nosie czy czole, a ona odpowiada: "bo ja nie". I w tym momencie zbaraniałam na sekundę, ale zaraz mi przeszło osłupienie, bo już ją trochę znam. Wiem, że jest bardzo dokładna i oczywiście nóżki i rączki "odkryła".Kira_, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia więc to pewnie tzw. połówkowe, nie ma różnicy, po prostu chodzi o to, że jest to dokładne badanie z pomiarami wszystkich narządów pewnie.
Co do kołysania w brzuchu, ja jak chodziłam, to dziecię było spokojne i nie dobijało się od środka,a gdy tylko usiadłam to zaraz stuk pukzwłaszcza wieczorami po kolacji jak już sobie odpoczywałam w łóżku
ss25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikt nie zna wagi?! Halo bo ja się załamuje tutaj że mam giganta... Jest 20g większa niż synek dokładnie na tym samym etapie a ja urodziłam kolosa!!
SS ja bylam przekonana bo przeczucie i sama sobie wypatrzyłam na usg bo gin mówił mi że za wcześnie. Ale oznajmiłam mu że widzę chłopca a on stwierdził że na tą chwilę najprawdopodobniej ale to za wcześnie by orzekł na pewno
USG połówkowe to USG prenatalne II trymestru, potem po 30 tyg jest USG prenatalne III trymestru -
Moje dzieciątko ostatnio (we wtorek) ważyło 78 g, ale ja na innym etapie ciąży.
A z porodem to można tak jak ja. Cały poród przesiedziałam (no chodziłam, skakałam,) w domu, a do szpitala pojechałam na ostatnie 10 minut. Jak przyjechałam to już miałam parte bóle, więc cały "bałagan" po porodowy był tam -
BrumBrum wrote:Dziewczyny ile ważą Wasze dzieci?
Mój brzdąc dzisiaj 192g... Wszystko jest ok. No i dolącz do mam które swoje przeczucia mogą sobie wsadzic w... synkowi odpadł siurak.
Super zakupySpora już, ja dzisiaj czytałam, że moja powinna mieć 200 gram pod koniec 18 tygodnia, a Twoja prawie 2 tygodnie młodsza i już tyle ma
BrumBrum lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
To wyglada na to, że wszystkie dzieciaczki większe niż by wynikało z informacji podawanych w necie. Trzeba pamiętać, ze ta waga jest szacowana na podstawie długości kości i objętości brzuszka i główki więc to wszystko tylko w przybliżeniu.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
witam wszystkie panie:D
Ja dzis wpieprzylam 4,5 paczki chyba najwiecej z was hehe a wlasnie teraz skonczylam jesc kolacje, bo tak dlugo mnie te slodkie trzymalo...
Gadua mam ten sam detektor co ty i do dzis nie wylapal tetna
SS tez mam jutro wizyte na 9:30 i tak bardzo jestem nastawiona na to ze poznam plec, bo juz mnie korca zakupy dla maluszka
a takie pytanko z innej beczki... prostownica przestala ze mna wspolpracowac i niestety czas na nowa moze polecacie jakas fajna, ktora wygladza wloski i szybko sie nagrzewa?Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość
-
Lovi jak masz dostęp do hurtowni fryzjerskiej to polecam prostownice fale loki koki a jeżeli nie to remington. Tą ma moja siostra i jest bardzo zadowolona a co najlepsze ma 5 lat gwarancji. Popsuła się jej po 2 latach i myślała ze juz po gwarancji ale na pudełku było napisane ze 5 lat i wymienili jej na nową