Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina3 wrote:Pestka, również trzymam kciuki
Wiem, że mieści się w granicach i widzę, że podobny do Twojego rozmiarowochociaż ja miałam badania w czwartek - 4 dni po Tobie, więc Twój musi być teraz większy.
No nic dla mnie wyznacznikiem będzie opinia dobrego ulstrasonografiaty, który jeszcze do tego jest pasjonatem przeźiernosci karkowej. Mam nadzieję, źe wszystko ok, ale jednak po badaniu będę spokojniejsza
Wszystko będzie dobrze zobaczysz, ja robiłam usg u lekarki, która jest podobno jedną z najlepszych w moim mieście, ma różne certyfikaty i pasjonuje się tym. Teraz pozostaje nam czekać i trzymać kciuki za dobre wyniki, ja dodatkowo trochę martwię się moim wiekiem - 32 lata i dlatego nie byłam przekonana do tego badania, bo wiem, że z automatu wynik może być zaniżony. -
nick nieaktualnyCzasem moze byc tak ze idziemy do lekarza w 13t2d a na usg okazuje sie ze to juz ponad 14 i wtedy ta NT to o nogę rozbić.
Czytałam ze najlepiej isc do drugiego lekarza czasem zdążalo sie tak ze lekarz sie pomylił o pare mm przy mierzeniu, zamiast mniej wyszło wiecej wiec nie ma co sie zamartwiać -
Dzień dobry sierpnióweczki!
"Jesteś w 18 tygodniu ciąży
(17 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2
Wiek płodu: 15 tydzień "
ALE TEN CZAS ZAPIERDZIELA
Boże, jestem w 5 miesiącu ciąży! Pół roku temu jakby mi ktoś to powiedział, to bym ze śmiechu padła.
Żeby nie było za cudownie to mnie od wczoraj mega brzuch ciągnie, cały czas coś mnie boli tam. Liczę, że młody sobie powiększa powierzchnię mieszkalną i poczuję go w końcu tak na 100%Bo chyba jako jedna z nielicznych nie czuję dzieciaczka na tyle, żeby stwierdzić, że to na pewno on
Spokojnej soboty babeczki! U nas jak zwykle sobota/niedziela cisza,pewnie 2 strony max. A w poniedziałek z 6 naskrobiecie
Buziole!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 10:37
All4love, sisi, Cherry_Blossom, ss25, llallka lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Dzień dobry!
Sylwia jakie wspaniałe wiadomości, nie mogło być inaczej
Itkasia, Pff i reszcie dziewczyn (przepraszam nie chcę pokręcić nicków) również gratuluję pomyślnych wieści, zdrowych synków i córeczek
Od dwóch dni moja córeczka jest dużo spokojniejsza, na tyle, że wczoraj odpaliłam mojego dopplera i posłuchaliśmy serduszka. Fajne to bo na tym etapie to słychać również jak sobie tam plumka z prawa na lewo i kopie
Mam nadzieję, że uda nam się też skończyć z pokojem malutkiej.
Miłej soboty kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 10:46
ss25 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ss25 wrote:Czasem moze byc tak ze idziemy do lekarza w 13t2d a na usg okazuje sie ze to juz ponad 14 i wtedy ta NT to o nogę rozbić.
Czytałam ze najlepiej isc do drugiego lekarza czasem zdążalo sie tak ze lekarz sie pomylił o pare mm przy mierzeniu, zamiast mniej wyszło wiecej wiec nie ma co sie zamartwiać
Właśnie tego zamierzam się trzymaćss25 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
Ja wczoraj robiłam za nianie a dzisiaj idziemy do sąsiadów na imprezę, tylko muszę zrobić jakąś sałatkę ale nie mam pomysłu... Jakieś propozycje? Ale jakaś prostą bo nie chce mi się bawić xd
Miłego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:26