Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie robiłam pappy, bo wcześniej robiłam nifty
Pocieszylyscie mnie z tym porodem, dziękuje !02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
All4love współczuję. W zaciszu własnego domu łatwiej się przechodzi przez takie akcje. Ja co prawda tak totalnie nie odpłynęłam ale przy ciśnieniu 50/90 (tyle ostatnio miewam) zawroty głowy silniejsze i słabsze mam dość często.
Cherry mi doktorek powiedział, że moge łykać po 2 tabletki paracetamolu nie częściej niż co 6 godzin. I korzystam z tego regularnie
Odkryłam wczoraj kolejny sklep internetowy z fatałaszkami dla maluchów (czasnabobasa.pl)i jestem o kolejną stówkę lżejszachyba się uzależniłam od kupowania dziecięcych ubranek
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
All4love współczuję, sama zemdlałam kilka tygodni temu w miejscu publicznym i napędziłam stracha wszystkim. Od lekarza usłyszałam tylko, że TAK SIĘ W CIĄŻY ZDARZA
Może cukier Ci spadł bo stosunkowo długo nie jadłaś, albo po prostu było duszno... Ja się teraz przegrzewam bardzo łatwo, więc już zapobiegawczo zdejmuję kurtkę w sklepie czy gdziekolwiek. Najchętniej to bym cały czas stała przy oknie, żeby oddychać rześkim powietrzem (i smogiem...
)
Postanowiłam skorzystać z faktu że mieszkam w Warszawie i zapisuję się na połówkowe do mamyginekolog. Po tym jak moje USG I trymestru zostało zrobione na odpierdziel w luxmedzie chcę, żeby chociaż połówkowe przeprowadził ktoś, kto się na tym na pewno zna... -
Cherry_Blossom wrote:Ile mg paracetamolu można w ciąży? Rozsadzi mi głowę!!!!
Można takie same dawki jak poza ciążą, poniżej link do filmu, w 20:40 o tym mówi
https://web.facebook.com/mamaginekolog/videos/711490895676840/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=165907476854626&live_video_guests=0&_rdr -
lenka, przypuszczam, że po prostu było duszno, lekarz też mi mówił, żeby unikać stania w kolejkach gdzie ludzie pchają się z tymi wózkami, jest ścisk i w ogóle. Oby pierwszy i ostatni raz
Wróciłam ze spotkania z koleżanką, którą dawno nie widziałam, stwierdziła, że nie widać po mnie ciążyspodziewała się, że skoro za niedługo zaczynam 5. miesiąc to jestem tak przynajmniej 5 kg na plusie i się będę toczyć z wielkim brzuchem a tu dupa
lenka.m, sisi, ss25 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Pobudka! Dzien sie zaczal juz daaaawno temu, co tu taka cisza?
Dla mnie sie zaczal po 4 rano, dziecko mi juz prawie czwarty dzien goraczkuje, trzecia noc z rzedu ma prawie 40 stopni, chyba antybiotyk nie dziala ktory ma. Musze jakiegos dobrego lekarza na jutro zalatwic bo ten nasz pediatra to jakis taki... No wiec jak juz jej goraczka troche spadla po syropie, jak juz zasnela spowrotem to ja ledwo przylozylam glowe do poduszki i budzik zadzwonil. Kobieto pracujaca, chcialas byc wyzwolona to szoruj do pracy...
Wspolczuje Wam bardzo tych omdlen, to musi byc niezly kosmos. Dobrze ze mnei to omija bo bym chyba codziennie w dusznym pociagu bez szans na miejsce siedzace mdlala.
Miej niedzieli! -
Dzień dobry. Również witam niedzielnie , przy kawce, słabej bo słabej ale jest
mmm
Współczuję wczorajszych akcji omdleniowych, masakra.. mi się czasem w głowie zakręci ale to na szczęście tyle
Anielle współczuję chorego dzieciątka.. nie lubię jak moje dzieci są choreoby Ci szybko Emilka wyzdrowiała
Cherry jak się dziś masz ??
U mnie busy weekendwymyśliłam sobie ściąganie białej farby ze starego stołu no i mam robotę.. od wczoraj walczymy
Starszy syn ma komunie w maju, zaczęły się przygotowania, także dziś do kościółka jeszcze trzeba .. obiadek i będzie niedziela na boku..
U nas nadal straszne wichury.. tragediaFabianCyprian
Tymuś
-
Hej
Anielle przykro mi z powodu córeczki, antybiotyk powinien zadziałać max po 24h. Z tego co się orientuje one są na zakażenia bakteryjne więc mała pewnie ma jakiegoś wstrętnego wirusa. Oby nowy lekarz pomógł.
Weszłam przed chwilą na wagę i się załamałam4,5 kg na plusie, a jeszcze 3 dni temu było 3,5. Przeraża mnie to.
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Anielle kochana zdrówka dla pociechy :* sami to niedawno przerabialismy...
Gaduaaa dziękuję, dziś lepiej. Ale mam mega doła, w NIC się nie mieszcze, nie mam w czym chodzić, wyglądam jak foka...
A co do "wymyslania" to ha wczoraj zarządziłam mycie okien i pranie i prasowanie firan. No bo wiosna ponoć idzie to trzeba było.
Witam w 5 miesiącu. Niestety wyglądam i czuje się na 7. Mąż mnie pociesza i twierdzi, że mu się podobam ale serio... ciuchy nie kłamią.
Idziemy do kina z małą, pierwszy raz
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
sisi wrote:
Weszłam przed chwilą na wagę i się załamałam4,5 kg na plusie, a jeszcze 3 dni temu było 3,5. Przeraża mnie to.
All4love lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnielle kiepsko to wygląda... Musisz faktycznie poszukać jakiegoś dobrego pediatry!! Zdrówka dla córci!
SisiMój ginekolog twierdzi, że idealnie jak kobieta przybeira 1kg/mc, a potem na końcówce (ostatnie 2 miesiace) ok 2kg/mc. Ja dokładnie tak przybierałam (i przybieram teraz) i w efekcie na koniec miałam ok 13kg. Wszystko ze szło ze mnie, właściwie nawet na końcówce ciąży miałam tylko brzuch, po za tym wszystko jak przed ciążą. Liczę na powtórkę
Na razie ważę dokładnie tyle samo co z synkiem na tym etapie, czyli +3.5kg.
Słonecznego dnia Wam życze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 12:20
-
Cherry chyba nie jest tak źle skoro wybierasz się do kina, na pewno w coś się jeszcze mieścisz
Mnie też przeraża powiększanie się brzucha w takim tempie, w pierwszej ciąży miałam taki w połowie
Jak tak dalej pójdzie, to aż się boję jak będę wyglądać na końcówce
Waga u mnie na początku -3kg, teraz trochę przybrałam, na razie chodzę w normalnych ciuchach, ale spodnie już przy siedzeniu gniotą.
-
Witam. Goście pojechali,super było.
Ja mam chyba też 4 kg na plusie. Brzuch wywaliło.
Kiepsko si czuję ,słabo mi i jakoś tak niezbyt swojo. Nie umiem tego nazwać.
Mój mi pomagał i znajomi też że mną przygotowywali,sprzątali. A jednak wczoraj brzuch dał bardzo mocno popalić plus zaparcia. Mam lactulose i chyba zacznę ją regularnie pić.
synuś
Dwa aniołki * -
Wiem, że na tym etapie powinno się mieć średnio od 3.5 do 6 kg. Przwraża mnie to, że od czwartku do dzisiaj przybył mi aż kilogram! Miałam nadzieję, że przytyję max 15 przez całą ciążę ale chyba będzie bliżej 20
Czytałam jeszcze na ovu, że od 20 tygodnia przybiera się średnio 0.5 kg tygodniowo.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja też już 3,5kg na plusie, brzucha nie mam dużego a i tak się już w większość spodni nie dopinam.
Cherry tak jak Ty zaczynam dziś 5 miesiąc, przeraża mnie to jak ten czas leci, dopiero co były 2 kreski na teście a tu zaraz połowa ciąży!
Tak w ogóle to czy któraś z Was jest alergiczką? Trochę się cieplej zrobiło a mi już ciurkiem leci z nosa i oczy mnie swędzą jak diabli... Nie wiecie czy można brać jakieś tabletki na alergię w ciąży?