X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te dane też jakieś z czapy

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Paulina3 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Udało się!!! Zwolniło się miejsce w poniedziałek u dr Wrony!! Trzymajcie proszę kciuki o 17... :(
    Najmłodsza, miałaś wskazania do robię ja PAPPY? Jeżeli tak to jakiś?

Amelia25 lubi tę wiadomość

92cm8c2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka Ty się tak dziewczyno nie stresuj, bo zawału do poniedziałku dostaniesz, wszystko będzie cacy :D

Paulina3, Amelia25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza ja mam ryzyko 1:71 i doktor powiedzial, ze to jest male...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam pappy, bo wcześniej robiłam nifty :)

Pocieszylyscie mnie z tym porodem, dziękuje ! :)

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love współczuję. W zaciszu własnego domu łatwiej się przechodzi przez takie akcje. Ja co prawda tak totalnie nie odpłynęłam ale przy ciśnieniu 50/90 (tyle ostatnio miewam) zawroty głowy silniejsze i słabsze mam dość często.

Cherry mi doktorek powiedział, że moge łykać po 2 tabletki paracetamolu nie częściej niż co 6 godzin. I korzystam z tego regularnie :/

Odkryłam wczoraj kolejny sklep internetowy z fatałaszkami dla maluchów (czasnabobasa.pl)i jestem o kolejną stówkę lżejsza ;) chyba się uzależniłam od kupowania dziecięcych ubranek :D

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love współczuję, sama zemdlałam kilka tygodni temu w miejscu publicznym i napędziłam stracha wszystkim. Od lekarza usłyszałam tylko, że TAK SIĘ W CIĄŻY ZDARZA :) Może cukier Ci spadł bo stosunkowo długo nie jadłaś, albo po prostu było duszno... Ja się teraz przegrzewam bardzo łatwo, więc już zapobiegawczo zdejmuję kurtkę w sklepie czy gdziekolwiek. Najchętniej to bym cały czas stała przy oknie, żeby oddychać rześkim powietrzem (i smogiem... :P )

Postanowiłam skorzystać z faktu że mieszkam w Warszawie i zapisuję się na połówkowe do mamyginekolog. Po tym jak moje USG I trymestru zostało zrobione na odpierdziel w luxmedzie chcę, żeby chociaż połówkowe przeprowadził ktoś, kto się na tym na pewno zna...

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ile mg paracetamolu można w ciąży? Rozsadzi mi głowę!!!!

Można takie same dawki jak poza ciążą, poniżej link do filmu, w 20:40 o tym mówi :)
    https://web.facebook.com/mamaginekolog/videos/711490895676840/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=165907476854626&live_video_guests=0&_rdr

• All4love Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka, przypuszczam, że po prostu było duszno, lekarz też mi mówił, żeby unikać stania w kolejkach gdzie ludzie pchają się z tymi wózkami, jest ścisk i w ogóle. Oby pierwszy i ostatni raz :)

Wróciłam ze spotkania z koleżanką, którą dawno nie widziałam, stwierdziła, że nie widać po mnie ciąży :D spodziewała się, że skoro za niedługo zaczynam 5. miesiąc to jestem tak przynajmniej 5 kg na plusie i się będę toczyć z wielkim brzuchem a tu dupa :D

lenka.m, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka! Dzien sie zaczal juz daaaawno temu, co tu taka cisza? ;) Dla mnie sie zaczal po 4 rano, dziecko mi juz prawie czwarty dzien goraczkuje, trzecia noc z rzedu ma prawie 40 stopni, chyba antybiotyk nie dziala ktory ma. Musze jakiegos dobrego lekarza na jutro zalatwic bo ten nasz pediatra to jakis taki... No wiec jak juz jej goraczka troche spadla po syropie, jak juz zasnela spowrotem to ja ledwo przylozylam glowe do poduszki i budzik zadzwonil. Kobieto pracujaca, chcialas byc wyzwolona to szoruj do pracy...

Wspolczuje Wam bardzo tych omdlen, to musi byc niezly kosmos. Dobrze ze mnei to omija bo bym chyba codziennie w dusznym pociagu bez szans na miejsce siedzace mdlala.

Miej niedzieli!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Również witam niedzielnie , przy kawce, słabej bo słabej ale jest :) mmm

Współczuję wczorajszych akcji omdleniowych, masakra.. mi się czasem w głowie zakręci ale to na szczęście tyle :)

Anielle współczuję chorego dzieciątka.. nie lubię jak moje dzieci są chore :( oby Ci szybko Emilka wyzdrowiała :)
    Cherry jak się dziś masz ??

U mnie busy weekend :) wymyśliłam sobie ściąganie białej farby ze starego stołu no i mam robotę.. od wczoraj walczymy :) Starszy syn ma komunie w maju, zaczęły się przygotowania, także dziś do kościółka jeszcze trzeba .. obiadek i będzie niedziela na boku..

U nas nadal straszne wichury.. tragedia

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Anielle przykro mi z powodu córeczki, antybiotyk powinien zadziałać max po 24h. Z tego co się orientuje one są na zakażenia bakteryjne więc mała pewnie ma jakiegoś wstrętnego wirusa. Oby nowy lekarz pomógł.

Weszłam przed chwilą na wagę i się załamałam :( 4,5 kg na plusie, a jeszcze 3 dni temu było 3,5. Przeraża mnie to.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle kochana zdrówka dla pociechy :* sami to niedawno przerabialismy...

Gaduaaa dziękuję, dziś lepiej. Ale mam mega doła, w NIC się nie mieszcze, nie mam w czym chodzić, wyglądam jak foka... :(
    A co do "wymyslania" to ha wczoraj zarządziłam mycie okien i pranie i prasowanie firan. No bo wiosna ponoć idzie to trzeba było.

Witam w 5 miesiącu. Niestety wyglądam i czuje się na 7. Mąż mnie pociesza i twierdzi, że mu się podobam ale serio... ciuchy nie kłamią.

Idziemy do kina z małą, pierwszy raz

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:

Weszłam przed chwilą na wagę i się załamałam :( 4,5 kg na plusie, a jeszcze 3 dni temu było 3,5. Przeraża mnie to.
    Sisi, ale przeraża Cię to czy naprawdę martwi? Bo do połowy ciąży powinno się przybrać 4-5 kg (i w drugiej połowie kolejne tyle) a u Ciebie połowa to niedługo, więc chyba jest w porządku! Ja nie przytyłam nic z kolei i też się martwię i trochę bym chciała też być foką... :D

All4love lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej też chce być trochę foką a tu tylko +1 kg!

#cherry #foka #czasnazakupy

:)

lenka.m, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle kiepsko to wygląda... Musisz faktycznie poszukać jakiegoś dobrego pediatry!! Zdrówka dla córci!

Sisi ;) Mój ginekolog twierdzi, że idealnie jak kobieta przybeira 1kg/mc, a potem na końcówce (ostatnie 2 miesiace) ok 2kg/mc. Ja dokładnie tak przybierałam (i przybieram teraz) i w efekcie na koniec miałam ok 13kg. Wszystko ze szło ze mnie, właściwie nawet na końcówce ciąży miałam tylko brzuch, po za tym wszystko jak przed ciążą. Liczę na powtórkę ;) Na razie ważę dokładnie tyle samo co z synkiem na tym etapie, czyli +3.5kg.

Słonecznego dnia Wam życze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 12:20

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry chyba nie jest tak źle skoro wybierasz się do kina, na pewno w coś się jeszcze mieścisz :P Mnie też przeraża powiększanie się brzucha w takim tempie, w pierwszej ciąży miałam taki w połowie :/ Jak tak dalej pójdzie, to aż się boję jak będę wyglądać na końcówce :( Waga u mnie na początku -3kg, teraz trochę przybrałam, na razie chodzę w normalnych ciuchach, ale spodnie już przy siedzeniu gniotą.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Goście pojechali,super było.
    Ja mam chyba też 4 kg na plusie. Brzuch wywaliło.

Kiepsko si czuję ,słabo mi i jakoś tak niezbyt swojo. Nie umiem tego nazwać.
    Mój mi pomagał i znajomi też że mną przygotowywali,sprzątali. A jednak wczoraj brzuch dał bardzo mocno popalić plus zaparcia. Mam lactulose i chyba zacznę ją regularnie pić.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że na tym etapie powinno się mieć średnio od 3.5 do 6 kg. Przwraża mnie to, że od czwartku do dzisiaj przybył mi aż kilogram! Miałam nadzieję, że przytyję max 15 przez całą ciążę ale chyba będzie bliżej 20 ;)
    Czytałam jeszcze na ovu, że od 20 tygodnia przybiera się średnio 0.5 kg tygodniowo.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już 3,5kg na plusie, brzucha nie mam dużego a i tak się już w większość spodni nie dopinam.

Cherry tak jak Ty zaczynam dziś 5 miesiąc, przeraża mnie to jak ten czas leci, dopiero co były 2 kreski na teście a tu zaraz połowa ciąży!

Tak w ogóle to czy któraś z Was jest alergiczką? Trochę się cieplej zrobiło a mi już ciurkiem leci z nosa i oczy mnie swędzą jak diabli... Nie wiecie czy można brać jakieś tabletki na alergię w ciąży?

ckai9jcgup6f7q7j.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ