Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielle duzo zdrowka dla corci, tez niedawno przechodzilismy chorobe i goraczka dobijala 40stopni wiec wiem co to za meczarnia zarowno dla dziecka jak i rodzica.
Wy juz na plusie a ja dobilam do wagi wyjsciowej bylo -2kg a teraz tyle co przed ciaza, licze ze teraz nie przytyje tyle co z corka -
Ja też dopiero dobiłam do wagi sprzed ciąży i bardzo się cieszę, że jeszcze nie przybrałam... W poprzedniej ciąży pierwsze gramy na plus zaczęłam łapać dopiero w 19tc, a potem niestety szło bardzo szybko- 2-3 kg miesięcznie. I największy przyrost był na końcu. Młody rósł pod koniec najszybciej. Pewnie przytylabym mniej, gdybym urodziła w 38-39 tc zamiast na początku 42tc.
U nas dziś na obiad domowa pizza, nawet młody sie zajadał
Anielle może to trzydniówka? -
Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze jedno miejsce dla sierpniówki
Termin mam na 2 sierpnia, mam 32 lata a w brzuchu podobno dziewuszka. To moja czwarta ciąża, ale pierwsza, w której przekroczyłam 9 tydzień, dlatego też oprócz ogromnej radości jestem pełna obaw. Póki co wszystkie badania prawidłowo, brzucho rośnie powoli (2kg na plusie) , a fasola fika, chociaż jeszcze niestety nie czuję. Połówkowe badanie 13 marca i już się nie mogę doczekać :)Miłej niedzieli!
sisi, Margaret.Se, ss25, Kfoka, lenka.m, Puldzia, llallka, Luca, Lovi89, Otka, Amelia25 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja tez pierwszy raz na tym forum i licze na przyjecie do sierpniówekJest to moja czwarta ciaza, dwie pierwsze zakończone 7i9tc, trzecia cb. Mam skończone 42 i po tych przejściach jestem przeszczesliwa ze najgorsze mam za sobą a termin porodu mam na 24 sierpnia. Po poronieniach robiłam rozne badania i wyszła mi mutacja genu PAI-1 4G heterozygotyczny, ale nie stwierdzona zakrzepica. Czasammi mysle, czy to przypadek ze teraz się udało a może to ze mam zastrzyki z clexane, które lekarz chciał na dniach odstawić ale po mojej intuicji, konsultacji z innym lekarzem i wiele czytałam, postanowiłam nie odkładac clexane a kontynuować do końca ciąży. Teraz 15tc czuje się już prawie ok, chociaż dzisiaj miałam ogromne wymioty, pierwszy raz takie a cały I trymestr bóle zoładka, mdłości i casami wymioty. Jak na razie nic nie przytyłam a najwidoczniej musiałam ciut schudnąć skoro brzuszek coraz większy a waga ta sama. Kilka dni temu stwierdzo u mnie tez cukrzyce ciazowa, wiec jestem na diecie dosyć rygorystycznej i zapewne waga mało się ruszy do końca ciąży.
Pozdrawiam Was wszystkie i czekam na przyjecie do grona sierpniówekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 16:39
ss25, sisi, Kfoka, lenka.m, Puldzia, llallka, Luca, Lovi89, Otka, Amelia25, neme lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale macie tempo, nie zaglądałam 2 dnia, a tu sporo nadrabiania:)
Margaret.Se witaj, ja też dopiero co dołączyłam, a termin 2 dnia po Tobie:)
Jeszcze nic nie przytyłam, ale brzuch jest, dżinsy ciążowe w ruchu od 2 tygodni:)Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Malvi, Margaret witajcie
Rozgośćcie się i czujcie się jak u siebie
Jeśli chodzi o moją wagę to najpierw mi spadła (-2) potem powoli urosła o te 2 kg i póki co stoi, choć po dzisiejszym obiadku w pizzahut i cieście jakie pochłonęłam, nie ręczę za to co zobaczę jutro
Lexi- super brzuszek. Zważając na fakt, że idziemy łeb w łeb, to mój wygląda trochę blado... Ale jest! I w związku z tym też dołączam fotkę
Lexi150, sisi, All4love, Margaret.Se, Lovi89, Amelia25, Samsaramsa, Karola555, Asiulka83, Otka lubią tę wiadomość
-
Mój też już niczego sobie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e807f8068027.jpgLexi150, All4love, llallka, Margaret.Se, Lovi89, Amelia25, Samsaramsa, Karola555, Asiulka83, Otka lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziekuje dziewczynki za ciepłe przyjecie
Samsaramsa i Awangarda dajcie znac jak po wizycie.
Ja mam wrazenie ze moj gin troche odpuscil sobie starania na wizycie jak weszlam w II trymestr. Pierwsze trymestry byly u mnie fatalne a on tez specjalizuje sie w poronieniach wczesnych. Musze poszukac dodatkowo lekarza innego jeszcze, zeby miec pewnosc ze dba idealnie o nas. Jak macie super lekarzy z Wawy to chetnie skorzystam
Brzuszki macie przepieknelexi a Ty kochana zaszalałas z wielkoscia
juz tez taki chce
Moj to podobny wielkoscia do Sisi
Lurien ja kupilam spodnie ciazowe tydzien temu ale jeszcze nie nosilam ich. Taka pogoda ze wrocilam do mojego cieplego kombinezonu obszernego ale mam juz go dosyc. Fakt czesto nie wychodze z domu, wczesniej jak fatalnie sie czulam to ledwo do sklepu na zakupy 500m docieralam. Jest coraz lepiej i czekam z upragnieniem na wiosne i pokazywanie brzuszka w nowych ciuszkachsisi lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/987117eae67d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/573d2e267301.jpg
Dziewczyny to mój maluszekWidziałam jak ssie kciuk, słodziak
Lexi150, Another, All4love, sisi, Otka, Margaret.Se, Amelia25, Samsaramsa, Gaduaaa, Kasiula09, Asiulka83, llallka lubią tę wiadomość
-
Śliczne macie brzuszki, ja swój też dodam, też jest nawet spory
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, Awangarda i SamsaKto jeszcze wizytuje?
I zrobiłam pierwsze zakupy dla maluszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cbf4624457d.jpgLexi150, Another, sisi, Otka, Margaret.Se, Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość