Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja w h&m'ie. Nic innego nie kojarzę. Byłam raz w takim sklepie z ciuchami dla kobiet w ciąży i spytałam sie o takie spodnie, to pani mi pokazała jakis spadochron
Poważnie- ktoś wyszedł chyba z założenia, że w ciąży nie tylko rośnie brzuch, ale robią sie tez gigantyczne uda no i generalnie rośnie się do 1,80cm wzorstu.
Margaret.Se, Kira_ lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj rano robiłam morfologie i mocz wyniki ok tylko bakterie w moczu.
Brzuch w nocy miałam bardzo napięty. Macica wyraźnie się odznaczala.
Awangarda na którą masz wizytę?
Najmłodsza odpoczywaj
No i Limfocyty mam 18% a norma od 25%Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:14
-
basia_en wrote:A gdzie kupujecie spodnie ciążowe? U mnie w h&m strasznie mały wybór jest.
Chyba większość z nas ma te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0120129001.html#Czarny
Chyba pomału im się kończą, bo kiedyś były inne kolory, a teraz zostały czarne i to nie wszystkie rozmiary.20.08.2017 -
U nas w h$m dużo tych spodni jest.
W innych sklepach dramat.
Samsa na 16.30 bardzo mnie już martwi ten brzuch bo napina się mimo leżenia. Ja już mam wszystkie leki jakie mogę mieć. Mam nadzieję,że szyjka utrzymana...
Zastanawiam się czy zaparcia mają wpływ na takie napięcia.bo logicznie mogą mieć....A ja mam z tym problem.
Piękna wiosna u nas. Zamiast na spacer leżę w łóżku z otwartym oknem.
Najmłodsza kochana tule Cię z całej siły i życzę siły. Nich nawet leje cały czas żeby Ci mniej przykro było
synuś
Dwa aniołki * -
Awangarda daj znac co lekarz powiedzial na to napinanie. Ja ogolnie jestem na l4 i siedze/leze w domu. Wczoraj wyszlismy z mezem na spacer i mialam wlasnie wrazenie, ze brzuch byl taki napiety. Wizyte mam dopiero za tydzien, wiec ciekawa jestem, co powie Twoj lekarz. To moja pierwsza ciaza, wiec moze to tylko takie odczucie przy wiekszym brzuszku. Nie potrafie jeszcze rozrozniac co jest co.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyCudzie trwaj...
-
Ja akurat zaparć nie mam a brzuch się napina. I tak samo mimo leżenia się napina. Czasami jak stoję i coś robię tak się napnie jakby miał zaraz pękać mam takie uczucie. Mam nadzieje że to maleństwa nasze się tak rozpychaja
Ja dzisiaj w pracy do 14 ale nie ma ruchu to leżę i odpoczywam. Jutro jak coś wolne na telefon -
Hej mamuśki, produkujecie, że ciężko Was nadrobić,
nie pisze regularnie ale codziennie czytam, jednak praca po 8 godzin dziennie plus dojazdy co daje 10 wykańcza mnie, mam ochotę w domu tylko coś zjeść i spać
Brzuszki macie cudowne, piękne i wogóle mega mega kochane, też muszę wrzucić fotkę swojego, ale ja mam raczej póki o taki mały więc u mnie w zasadzie mało kto w pracy wie że jestem w ciąży tylko szef plus dwie przyjaciółki które nikomu nie rozgadały, nie mówiłam nikomu bo jestem kierownikiem i wiem że wiele ludzi niekoniecznie dobrze mi życzy ( taka specyfika dużych zakładów) i nie mam ochoty słuchać złotych rad typu idź na L4 a tak naprawdę już by ktoś rączki zacierał na moje stanowisko... chętnie bym sobie odpoczęła w domu na L4 ale mam fajną pracę, fajną kasę i wiem że potem będzie ciężki powrót a tak to myślę już po 2-3 miesiącach macierzyńskiego wracać ( mam nadzieję że nie wyleję się na mnie fala krytyki za to:) )ale mąż prowadzi działalność i planujemy wspólnie na zmianę zajmować się dzieckiem, ja do pracy wróciłabym na ok 5 godzin dziennie od 7 do 12 wtedy On by się Młodą zajmował a potem ja a On spokojnie by sobie pracował - tak sobie tu właśnie rozkminiam i sama nie wiem czy tak mi to się uda, jest tu jakaś mama która zdołał pogodzić macierzyństwo z praca szczególnie na początku? Mam tyle dylematów i nad tyloma rzeczami się zastanawiam... masakra jakaś
a co do spodni czy widziałyście jeansy gdzieś indziej niż w HM? bo w HM sa po 129 zł i szczerze szkoda mi tej kasy bo za chwilę i tak się zrobi ciepło i jeansy pójdą w odstawkę, leginsy już mam są mega te z hm właśnie, a jeansy też by mi się przydały do pracy zwłaszcza bo nie mam dużo tunik więcej bluzek i coś muszę tu rozkminićWOGÓLE COŚ ZA DUŻO OSTATNIO MYŚLĘ
Pozdrawiam Was kochane i czekam na wieści od Was i trzymam kciuki za udane wizyty :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:29
Margaret.Se, Luca lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Samsaramsa ja tez nie mam zaparc, ale z kolei jak sie poloze to jest ok. Wczoraj pierwszy raz mi sie to zdarzylo, ale dzisiaj jak wchodzilam po schodach tez mialam wrazenie, ze troche sie napial. Rowniez mam nadzieje, ze to normalne skoro juz jestesmy we trzyCudzie trwaj...
-
nick nieaktualny
-
Mi mój kupił za 149 zł ale powiem Ci że warto. Wyglądają zajebiście,szczuplo i non stop w nich chodzę.
Ruda jak masz taką możliwość że z tatą na zmianę opieka to jak najbardziej. Tata też przecież się dobrze zajmie. Ja jestem daleka od oceniania. Moje dziecko moje decyzje więc nie wpieprzam się w decyzję innych
Rudzielec :), Margaret.Se, K_A_M_A lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
zaraz was nadrobię.
Wyszłam ze szpitala. Genetyk powiedział ze wyniki sa bardzo dobre, bardzo dobrze ze obrzęk maleje i nie widzi sensu zeby robic amniopunkcji, możemy zrobic żebym była spokojna ponieważ moze wyjsc zespół turnera (ale z tym sie nic nie robi, ani nie leczy ani nic, dziewczynki maja po prostu pózniej okres i problem z zajściem w ciaze), ale to nic nie wniesie. Ryzyko poronienia jest 1:300 wiec sie nie podejmujemy. Moj lekarz jest zadowolony z konsultacji genetycznej i w sumie tyleBrumBrum, Amelia25, Rudzielec :), All4love, sisi, Samsaramsa, Cherry_Blossom, Asiulka83, llallka, lenka.m, Gaduaaa, Margaret.Se, Kasiula09, Lexi150, basia_en, Kira_, santoocha, Otka, Epka, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Tak z ciekawości przejrzałam co tam internet dla nas oferuje i musze przyznać, że jestem rozczarowana
Spodni jak na lekarstwo, wszędzie same legginsy, ewentualnie dresy. Ja osobiście panicznie nie cierpię chodzić w legginsach, getrach czy jak to tam zwą. Dresy sa dobre po domu. Wygląda na to, że pozostaje hm. Mam 1 parę spodni- takich czarnych a'la jeansy.
Awangarda Zauważyłąm, że Ty też masz dziś wizytę- oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Rudzielec Jeśli tylko będziesz czuć się na siłach, to nie ma co oglądać sie na innych. Ja siedzę na zwolnieniu prawie od początku, ale nie miałąm na to do końca wpływu- najpierw były problemy, a teraz zapewne wykończyłaby mnie "cudowna" atmosfera w pracy. Zawsze byłam dośc aktywna i nadal średnio odnajduję się siedząc w domu, ale Ty jeśli tylko masz możliwość, to rób to co jest dla Ciebie ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:47
Rudzielec :), Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzielec
ja wróciłam do pracy jak młody miał 8 miesięcy właśnie w takim systemie jak piszesz. Dla mnie nie możliwe było wrócenie wcześniej bo młody był na kp, wogóle nie potrafił złapać butelki więc nie było opcji abym ja wróciła wcześniej (chciałam na 2 dni w tygodniu po pare h jak młody skończył 3 miesiące). Dlatego wiem, że to ciężko planować. No i tęsknota za takim szkrabem chyba by mi złamała serce, tym bardziej że takie maluszki najlepiej się czują u mamy (przynajmniej tak miał mój syneczek). Tatuś fajny, ale na chwilę.
Brzuszki piękne!
Najmłodsza kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:48
-
nick nieaktualnySylwia super wiadomości
Moj maly brzuch też sie pokaże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02e1c69b1770.jpg
Oraz zakupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4da058b64e4.jpgBrumBrum, Samsaramsa, sisi, Rudzielec :), llallka, Margaret.Se, Lexi150, ss25, Otka, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, ale macie piekne brzuszki, u mnie cały czas taki jak przed ciążą, i do tego cały czas 1kg na minusie, zaczynam sie trochę martwić, a wizyta dopiero za 2 tyg...
Co do napinania brzuchA, to też to czasami odczuwam, ale nie biore nospy ani nic, bo po chwili przechodzi, do tej pory zakładałam, że to po prostu dziecko się rozpycha, teraz już sama nie wiem... Dajcie koniecznie znać co Wam lekarz na te napięcia powiedział, trzymam kciuki:)
Najmłodsza, bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że to już ostatnie takie przeboje, i w końcu będziesz się cieszyć bezproblemową ciąża.
Sylwia, ciesze się bardzo razem z Tobą! Takie wiadomości od genetyka musiały Was uspokoić.ss25 lubi tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Dzień dobry
Karola gratuluję wizyty!
Wszystkie wasze brzuszki są przepiękne,a za parę tygodni żadna się nie ukryje
Powodzenia na dzisiejszych wizytach &&&
Sylwia bardzo się cieszę, że u Ciebie ciąg dalszy pozytywnych wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:55
Margaret.Se, ss25, Karola555 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860