X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już si zaczynam niecierpliwic przed wizytą.
    Nagram sobie dziś filmik,tylko żebym nie zapomniała !!!!

Muszę jechać na pocztę,potem do labu odebrać wyniki i do lekarza.
    15.30 wyjadę

Margaret.Se lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Już si zaczynam niecierpliwic przed wizytą.
    Nagram sobie dziś filmik,tylko żebym nie zapomniała !!!!

Muszę jechać na pocztę,potem do labu odebrać wyniki i do lekarza.
    15.30 wyjadę
    Powodzenia :)
    W Anglii wszędzie jest zakaz filmowania, a szkoda :(

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski,
    Sylwia gratki, że wszystko ok! na pewno nie ma zespołu turnera. Dziewuszka będzie zdrowa i tyle :)
    Gadałyście o ciuchach ciążowych. Mi się nei podobają ciuchy z h&ma, za to ostatnio kupiłam w przecenie niezłe spodnie i koszulkę z c&a. Polecam, choć teraz pewnie ceny mają wyższe. To prawda, że rozmiar tych ciuchów nieco przeraża :P chyba nie chcę być aż tak gruba!
    Któraś pytała się o alergię w ciąży. Ja jestem alergiczką i teraz miałam przeprawy... ogólnie przed ciążą miewałam napady duszności, jak mnie coś mega uczuliło. Teraz był na szczęście katar i wysypka na skórze. Lekarz powiedział, że jak będzie trzeba, to mam brać ventolin, choć on szkodliwy i jakieś sterydy do nosa. Jak się naczytałam, jak to szkodzi dziecku, to przetrzymałam i nic nie wzięłąm. Ogólnie jak czujesz, że coś cię bierze to często wietrz mieszkanie, myj codziennie głowę i powinna kiedyś przejść. A! i alergolog mówiła coś o profilaktycznej diecie krzyżowej, poczytaj o tym w necie.
    Dziewczyny, za godzinę idę do lekarza, trzymajcie kciuki!

Amelia25, Margaret.Se, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrum ja też jeszcze pracuje ☺ I jeżeli będę się dobrze czuć to planuje pracować do końca czerwca. Mam pracę biurową i atmosfera w pracy znośna ☺

Zazdroszczę tym mamusiom które wiedzą czy będą miały syna czy córkę. Ja dowiem się dopiero w 20tc a już chciałabym poszaleć na zakupach

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    dziewczyny, ale miałam "przygodę" dzisiaj w pociągu - straciłam wzrok na jakieś 20-30 sekund. Zakręciło mi się w głowie i nagle czarno przed oczami. Wszystko słyszałam i wiedziałam co się dzieje, wpadłam w lekką panikę. Na szczęście jakaś starsza kobieta podeszła do mnie i zapytała czy wszystko w porządku bo zrobiłam się biała jak papier i oddała mi swoje miejsce. Na szczeście byłam w drodze do endokrynologa, stwierdził, że tak bywa, bo po prostu spadło mi cisnienie za bardzo i mam się upominać w pociągu o miejsce siedzące :)

Miałam podobnie kilka dni temu w sklepie i wiem co czułaś :(
    Od dzisiaj walcz o miejsce siedzące!

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy gratuluję!

Mi przełożyli wizytę na 19

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basha, też tak miałam ostatnio, na szczęście w domu, i od razu sobie zmierzyłam ciśnienie. Wyszło 82/46 i puls 82. Czyli troszkę nisko. Podobno tak się zdarza w ciąży...

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie nam ulżyło. Koniec juz z lekarzami i konsultacjami. Uff. Dziecko zdrowe i nie ma co szukać dziury w całym. Jedynie bedziemy sie bardziej przyglądać na narządy w usg 2 trymestru :)
    Mowilam lekarzowi o bólach brzucha i ze czasem twardnieje, mam leżeć i nic nie robic, w 3 trymestrze powinno przejść ;)

Najmłodsza a kiedy masz wizytę? Nie stresuj sie :*
    Ja w nocy miałam koszmar ze krwawiłam tak mocno ze nie mogłam tego zatamować...

Dziewczyny czekam na wieści z wizyt i oczywiście zdjęcia ;)

Cudne macie te brzuszki, mi po weekendzie wyskoczył. Któraś pytała o prace. Ja nadal pracuje ale juz coraz ciężej mi sie robi torty, juz po mału sie wycofuje.
    A tu moj brzuchol, akurat stary zabrał nas na herbatę.
    oh1ffn.jpg

Samsaramsa, Gaduaaa, basia_en, Asiulka83, sisi, llallka, Lovi89, Amelia25, Otka lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią- szukajcie a znajdziecie ;) A z tymi ciuszkami ciążowymi zerkałyście na bonprixa? Właśnie łażę po ich stronie- sporo tego mają, a co ważne dużo jeansów, różnych spodni i to w cenie ok. 100zł. Szczerze mówiąc z tego sklepu zamawiałam tylko raz całe lata temu, więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za opnie.

Sorry dziewczyny, ale muszę też trochę ponarzekać. Wpadła do mnie dziś koleżanka ze swoim dwulatkiem. Siedziała ze 2 godzinki w trakcie których, chyba z 10 razy usłyszałam "straszenia" w stylu: zobaczysz jak to będzie, gdy Twoje się urodzi- koniec tego, koniec tamtego, i że bałagan będzie, i że dziecko niszczyć będzie, a dla psa to już w ogóle nie będziecie mieć czasu (będziemy mieć!)...Jezu litości! Ja naprawdę nie urwałam się z choinki i nie liczę na wieczną idyllę. Kiedyś obiecałam sobie, że nigdy nikogo nie będę pytała "kiedy na Was kolej" w kontekście posiadania dzieci, teraz dorzucam jeszcze to straszenie innych własnym dzieckiem ;) Ot taka frustracja mnie dzisiaj naszła...

Gaduaaa, sisi, ss25, Amelia25 lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bój brzuchol
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8542676920af.jpg

Leżę i odpoczywam, mąż robi obiadek :)

Asiulka83, sisi, llallka, Lexi150, ss25, Amelia25, Otka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    A kto jeszcze pracuje? Ja, Rudzielec, Anielle i ktoś jeszcze? :P
    jaa ale nie wiem jak to określić.. na pół etatu :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llallka, mnie tez szlak trafia jak mnie tak inni strasza. Moja siostra jest w tym mistrzynia. Ma troje dzieci i uwaza, ze wszystkie rozumy zjadla. Jak zaszlam w ciaze z Zuzia, to ciagle bylo "skonczy ci spanie dlugo, wyjscia z domu itp itd). Oczywiscie, ze dziecko wywraca swiat do gory nogami, ale jakos spie codziennie min do 9-10 rano (Zuza to rasowy spioch), wychodzimy do znajomych, czasem zostawimy mala z babcia i gdzies jedziemy. Ostatnio bylismy na kreglach i o 4 rano poszlismy spac. Teraz znowu slucham, ze jak sie drugie urodzi, to juz w ogole do wc ciezko mi bedzie wyjsc. Skomentowalam, ze trudno, najwyzej kupie pampersy dla siebie... Z dwojka na pewno bedzie ciezko na poczatku, ale wiem, ze jak czlowiek chce to wszystko da sie ogarnac...

Sylwia super wiadomosci z wizyty :) I dziewczyny super macie brzuszki. Moj z rozstepami po 1 ciazy takze nie ma co pokazywac :/

llallka, ss25 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka o alergii ja pisałam, póki co jakoś przetrzymam, bo na wszystkich lekach jest napisane, że w ciąży nie wolno. Zobaczymy co będzie jak wiosna ruszy pełną parą...

Na ciuchy z bonprixa też patrzyłam, ale boję się zamawiać bo nie wiem jak z jakością i jak tam rozmiary wypadają.

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na wizycie u GP i posłuchałam serduszka.. chociaż Wam powiem, ze najadłam się strachu, bo dobrych kilka minut szukała.. nawet poszła po inny żel. Na szczęście udało się namierzyć, zastanawiam się co to gadulątko jest takie zakamuflowane, że tak ciężko je wysłuchać..

llallka, Amelia25, Otka, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss25 super ze masz juz za soba najgorsze.
    Ja dzisiaj odbieram wyniki calosciowe z badan prenatalnych. Po usg wszystko dobrze.

Ja tez nie znosze jak ktos tak gada a zobaczysz jak bedzie, zero tego tamtego, juz sie nie wyspisz itp ja chce zerp wolnosci i cieszyc sie kazda chwila moja rodzina. Nie wspomne jak slyszalam czesto ze czas na dziecko,kiedy slub itp to zaczelam mowic jasne wyjde za byle kogo zeby tylko miec slub i dziecko a potem....jak woekszosc byc nieszczesliwym bo trzeba i juz czas ehhhh. Czekalam na wszystko dlugo ale warto bylo bo jestem z wartosciowym facetem i jestem tal szczesliwa z nim, ze wiele osob mi zazdrosci :)

basia_en, llallka, ss25, Otka, sisi lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret święta racja, nie ma co się spinać, wszystko w swoim czasie. Mnie też denerwowały takie komentarze rodziny, że chyba już najwyższy czas na ślub i dziecko, tym bardziej że wzięliśmy ślub po prawie 7 latach odkąd się poznaliśmy, więc trochę się nasłuchałam przez ten czas :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa super że posłuchałaś serduszka :-) tego stresu przy szukaniu nie zazdroszczę

U mnie prawie każdy kto dowiadywał się że będą bliźniaki to komentarze padały typu: macie przerąbane... masakra... ja piernicze i wiele innych
    Niech sobie gadają jak to będzie ciężko, ale jak dla mnie to największe szczęście :-)

Margaret.Se, llallka, Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę, u nas wszystko ok po wizycie. Później napiszę więcej. Mam problem z kupieniem ActiFolinu, a mam to brać do końca ciąży. Czy któraś z Was też przyjmuje ten lek i jest on może dostępny w aptekach w Waszym mieście? W Białymstoku nie ma nigdzie, przez Internet też jest niedostępny w żadnej aptece i nie wiem co zrobić, bo ponoć nie ma zamiennika :(

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to nie tylko ja ;) A wiecie co mnie kompletnie rozwaliło? Pytanie czy biorę witaminy i piję dużo wody. I pyta o to osoba, która wie, że staraliśmy sie o dziecko wiele lat i myśli, że co? Zapomniałam o witaminach? Całe poirytowanie zwalam na hormony ;)
    basia_en ja to mam spore obawy co do rozmiarówki. Gdzieś mi się obiło o uszy, że iuchy są dużo większe niż wskazuje na to rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 16:00

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Ja tylko na chwilkę, u nas wszystko ok po wizycie. Później napiszę więcej. Mam problem z kupieniem ActiFolinu, a mam to brać do końca ciąży. Czy któraś z Was też przyjmuje ten lek i jest on może dostępny w aptekach w Waszym mieście? W Białymstoku nie ma nigdzie, przez Internet też jest niedostępny w żadnej aptece i nie wiem co zrobić, bo ponoć nie ma zamiennika :(
    W Actifolinie chodzi o ten tzw aktywny kw.foliowy. A może Swanson jako zamiennik? Tam jest metafolin. To nie jest dokładnie to samo ale tak jakby chodzi o to samo.

Otka lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ