X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Gaduaaa super że posłuchałaś serduszka :-) tego stresu przy szukaniu nie zazdroszczę

U mnie prawie każdy kto dowiadywał się że będą bliźniaki to komentarze padały typu: macie przerąbane... masakra... ja piernicze i wiele innych
    Niech sobie gadają jak to będzie ciężko, ale jak dla mnie to największe szczęście :-)
    Agula bo Tobie to pewnie wszyscy zazdroszczą- mieć dwójkę za jednym porodem to przywilej a nie problem ;)

agula1983, Margaret.Se lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Gaduaaa super że posłuchałaś serduszka :-) tego stresu przy szukaniu nie zazdroszczę

U mnie prawie każdy kto dowiadywał się że będą bliźniaki to komentarze padały typu: macie przerąbane... masakra... ja piernicze i wiele innych
    Niech sobie gadają jak to będzie ciężko, ale jak dla mnie to największe szczęście :-)

Dla nas bliźniaki to wielka radość a ktoś chce Was przekonać, że nie powinniście się cieszyć? Chamskie trochę...

Margaret.Se lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Dla nas bliźniaki to wielka radość a ktoś chce Was przekonać, że nie powinniście się cieszyć? Chamskie trochę...
    Powiem Ci że kilka osób by się znalazło niestety i tylko wynajdują śmieszne jak dla mnie argumenty że bliźniaki to tylko podwójne obowiązki, problemy, że oni by nie chcieli etc... ale Ja widzę same pozytywy i nie przejmuję się takimi komentarzami.

Margaret.Se, llallka lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:

Bo jak wiele osob czy to z rodziny czy ze znajomych mieli wpadke albo wszystko idzie idealnie to narzekaja. Znam wiele osob co nie doceniaja tego co maja.

llalka trzeba bylo udac glupia i powiedziec ojej a to witaminy tez sie bierze :D ojej nie wiedzialam :P ehhh :) ja to lubie czasami jak slysze takie slowa udac glupia a wtedy reakcja jest tak przekomiczna ze mam ubaw z tego :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Powiem Ci że kilka osób by się znalazło niestety i tylko wynajdują śmieszne jak dla mnie argumenty że bliźniaki to tylko podwójne obowiązki, problemy, że oni by nie chcieli etc... ale Ja widzę same pozytywy i nie przejmuję się takimi komentarzami.

W zyciu nie chodzi o to co inne osoby chca ale czego my chcemy! Nie rozumiem oceniania w taki sposob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:09

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret powiedziałam, że biorę i popijam je wódką z colą ;) Mam cięty język ;)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

"Dobre rady" ciotek klotek to najgorsze co moze byc. Dziewczyny nie słuchajcie nikogo tylko swego serca i intuicji, owszem z dziecmi jest inaczej i sa pewne ograniczenia ale nie dajmy sie zwariować, wszystko da sie poukładać i dograć. Co jednemu wydaje sie niemożliwe innemu nie sprawia problemu. Tak samo z praca, jeśli kobieta ma ciężka prace, złe sie czuje czy lekarz zabrania to nie miejcie wyrzutów tylko odpoczywającie i dbajcie o siebie. Z drugiej strony jeśli wszystko jest ok i praca dostosowana do mozliwosci ciężarnej, to nie widze powodów dlaczego miałaby nie pracowac.

Co do ciuchów ciążowych to tez zauważyłam, ze sa droższe niż normalnie co najmniej o 50%. W hm z ciuchami szału nie ma moim zdaniem, co fajniejszych spodni ceny sa mocno zawyżone, te tansze sa kiepskie. Dzis założyłam legginsy i sie okazały za duże.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    W zyciu nie chodzi o to co onne osoby chca ale czego my chce! Nie rozumiem oceniania w taki sposob.
    Zgadzam się z Tobą, ale w Moim otoczeniu jest jeszcze dużo osób które starają się o rodzeństwo lub pierwszego maluszka i być może tutaj jest pies pogrzebany

syy28iik833b36lq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zadzwonili w sprawie testu pappa z pytaniem czy chce aby wysłali mi poczta, podobno nie ma sie czym martwić no zobaczymy ;)

Gaduaaa, basia_en, Otka, ss25, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:

Oni nie chcą i to nie znaczy, że ktoś inny też nie.
    Jak ja "uwielbiam|" ludzi którzy narzucają swoje zdanie innym...
    Podobnie jest z wszystkimi ciotkami, które same nie potrafiły sobie zorganizować czasu z małym dzieckiem i wszystkim opowiadają, że po narodzinach na nic się nie ma czasu.

pestka gratuluję dobrego wyniku :)

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Oni nie chcą i to nie znaczy, że ktoś inny też nie.
    Jak ja "uwielbiam|" ludzi którzy narzucają swoje zdanie innym...
    Podobnie jest z wszystkimi ciotkami, które same nie potrafiły sobie zorganizować czasu z małym dzieckiem i wszystkim opowiadają, że po narodzinach na nic się nie ma czasu.

pestka gratuluję dobrego wyniku :)

Pół biedy jak sie wypowiadają osoby, ktore maja dzieci ale szczyt szczytów to "dobre rady" od bezdzietnych :P

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Wlasnie zadzwonili w sprawie testu pappa z pytaniem czy chce aby wysłali mi poczta, podobno nie ma sie czym martwić no zobaczymy ;)
    jak tak mówili to na pewno tak jest :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok. Chyba nadal chłopiec. Nie wiem ile ma bo był pozwijany w kulkę :-)
    Co do napięć...Taka chyba moja uroda. Mam się oszczędzać bo wszystko wygląda ok

All4love, Lexi150, Andzia1985, llallka, Amelia25, Lovi89, Margaret.Se, basia_en, Otka, ss25, Asiulka83, BrumBrum, sisi, Another lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z perspektywy mamy wiem ze pierwsze tygodnie sa strasznie ciezkie. Spadek hormonów, zmęczenie itp. I tu jestem za tym zeby przyszłe mamy o tym przestrzegać bo np mi nikt o tym nie powiedzial i zalapalam po porodzie strasznego dola. Ale to co sie dzieje później to juz tylko kwestia organizacji. My z Młodym od początku chodziliśmy a to na obiad do knajpy a to wychodzilam z kolezanka na pogadychy z nim. Bylismy nad morzem i teraz w kwietniu chcemy jechać do spa. Mieliśmy tez w planach wczasy za granica ale trochę nam się pokomplikowalo. Ogólnie niczego sobie nie odmawiamy tylki teraz musimy planować wszystko na 3 osoby :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda super że wszystko jest dobrze :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, drugi lekarz też powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka, więc chyba tak zostanie. Z dzieckiem wszystko super. Mi tylko dolega krwawiąca nadżerka. Mamy się oszczędzać z seksem, to może nie będzie krwawić. I koniec z badaniami na samolocie.
    Basia, pytałam raz jeszcze o alergię i lekarka powiedziała, że po 12 tyg. bez wyrzutów sumienia można brać zyrtec, jak potrzeba

Lexi150, All4love, awangarda, Amelia25, llallka, Andzia1985, basia_en, Otka, ss25, BrumBrum, Another lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nagrane dwa filmiki,ale niewiele tam widać :-)
    Synuś ma długie nogi i jest lobuzem.tak stwierdziła pani doktor.

Szyjka 3.8 cm nie pamiętam ile mówiła ostatnio...Wydaje mi się że było więcej.

Lexi150, Otka, ss25, BrumBrum lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę to się rozpiszę :)

Jestem alergiczką i w ciąży miałam dużo słabsze objawy. Liczę że tym razem będzie podobnie.

Praca po porodzie- wróciłam do roboty 20 dni po porodzie. Z dzieckiem i mężem. Skakałam między pacjentami a niemowlakiem żądającym piersi. Nie raz serce mi pękało, gdy byłam w środku operacji, a Młody budził się i płakał, a ani ja ani mąż nie mogliśmy do niego natychmiast iść :(
    Pracowaliśmy tak do czasu zakończenia kp, czyli 4 miesiące. Potem mąż został z synem w domu, a ja pracowałam dalej.
    W obecnej ciąży byłam w sumie 6 dni na L4. Teraz pracowałam 5-6 h dziennie, ale od jutra zostajemy bez pracownika, więc znów będę musiała być 8h w pracy.
    Jeśli do sierpnia nie znajdę pracownika, który poprowadzi mi samodzielnie biznes, to będzie niewesoło :/

• awangarda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha a jaki masz zawód ?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, kurka gratuluję wizyt :)

Gaduaaa super, że usłyszałas serducho

Ja czekam w poczekalni... kij go wie ile jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:06

awangarda, Gaduaaa, basia_en, kurkaSkiters lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ