Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pestka ja mam termin na 3 sierpnia z ostatniego USG
Brum czekamy na info. Może faktycznie usunęli jej konto? I czyta,ale nie ma jak odpisać.
Meil jak coś: [email protected]synuś
Dwa aniołki * -
Cassie 65 wrote:Margaret otóż to ja też wolę się nie spieszyć. Ta sypialnie też zamierzamy przerobić w maju gdzieś dopiero. Tym bardziej że to tylko wynajmowane mieszkanie a w planie są szafy pod wymiar więc nie ma pośpiechu.. Ale bankowo i tak dziewczyny mi się tu zwala z gratami jak poznamy płeć
ja nawet nie miałabym gdzie chowac tych boskich ciuiszków, ledwo ze swoimi się mieszcze. My musimy całe przemeblowanie zrobić, przycisnąć w salonie wszystko i dodac szafe tam i mam jeszcze biurko z kompem w sypialni i nie wiem gdzie je dac. Pomalowac pokoik, wyznaczyć kacik dla maluszka, kupic spopra komode a wtedy za ciuszki się wezme no i cała reszte. Moja kumpela tez po przejściach jak ja zrobiła zakupy całościowe, łącznie z umeblowaniem pokoiku w kilka dni przez neta i jak pamiętam jakos na początku 8mca. tak długo nie będę czekac bo ja zawsze musze wszystko przemyslec, żeby było idealnie, wiec czasu musze mieć więcej -
nick nieaktualny
-
Cassie mam pytanie bo widze ze masz napisany wynik pappy i proszę powiedz mi jak dalej postepowałas po tym wyniku? jakies dodatkowe badania?
-
Margaret no tak po tej pappie wlasbie przystąpiła do forum bo pierwsze wrażenie to oczywiście szok i niedowierzaniem i zbieranie info w internetach. Więc tak, zaraz po wyniku pappa zalecono mi konsultacje z genetykiem w celu podjęcia dalszych decyzji. Od wyniku do ostatecznej decyzji co robimy minęły 2tyg więc sporo. Początkowo miałam bardzo mieszane uczucia po rozmowie z Panią genetyk jednak już byłam prawie pewna, że zrobię amnio i tak wlasbie się stało. Sama konsultacja nie wiele wniosła do moich rozmyślań bo przed wizytą tak przeczytam internet, że w sumie w trakcie rozmowy nie dowiedziałam się niczego nowego heh. Tyle właśnie że Pani genetyk obalila kilka mitów na temat amniopunkcji. Nie uśmiechalo mi się bardzo wydawać tych 2300zl na NIFTY. W ubiegły czwartek jednak miałam amniopunkcje i czekam na wyniki. Poszłam na "zabieg" z bardzo dobrym nastawieniem więc sie nie bałam i wszystko na prawdę przebiegło BARDZO DOBRZE. Wiem moje ryzyko jest przy górnej granicy może jakbym miała silniejsza psychikę to i całkiem olalabym dalsze badanie ale nie mogłam. Muszę wiedzieć.
-
basia_en wrote:Popatrzcie na te słodkości
https://m.facebook.com/pg/lulirajhandmade/shop/?rid=363250770728735&rt=9
zawieszki na smoczki sa sliczne, ale cena mega!! wiec polecam zajrzec na allegro podobne zawieszki jeszcze imienne sa juz od 25 zl:D:D
http://allegro.pl/zawieszka-lancuszek-do-smoczka-z-imieniem-imie-i6730792657.html?reco_id=e672f91f-febc-11e6-b512-0261df806ec6&ars_rule_id=201
ja na pewno ja kupie!
basia_en lubi tę wiadomość
-
Cassie ja tez miałam fatalny wynik, pisałam jakiś czas temu ale nie wiem czy czytałaś to. Mój wiek pewnie miał wpływ na mój wynik bo na wstępie miałam 1:47 i podskoczyło mi do 1:127. Wiem ten nifty jest swietny ale tyle kosztuje ze masakra i raczej dam sobie spokoj z tym. Co do amnio to tyle się nasłuchałam o tym badaniu inwazyjnym, ze takie ryzyko poronienia, wiec ja nie wyobrażam sobie takiego ryzyka, jestem za stara na cos takiego. mam 42 lata i jeżeli cos by się stało, to zapewne już pożegnałabym się z mozliwoscia zostania matka. Dzisiaj po wizycie u mojego gin dostałam skierowanie na amnio, bo stwierdził, ze może zmienie zdanie ale mowi ze skoro mam takie nastawienie, ze nie wyobrażam sobie ryzykować, wiec powinnam sobie odpuscic amnio. W piątek mam genetyka i zapisałam się prywatnie ale skoro mam skierowanie na amnio to umówiłam się na to badanie, wtedy mam konsultacje genetyka w pakiecie nfz. szczerze jak zapisałam się na to amnio to az dreszcze miałam i po samym zapisaniu się, potwierdziło tylko to ze nie zrobiłabym tego badania. Podziwiam Ciebie ze się zdecydowałaś i trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka<3 daj znac jak wyniki:)
-
I mi powoli jakiś brzuszek wyskakuje ..
Trochę oszukany, bo zdjęcie robione wieczorem, ale jest, haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96399ffca14a.jpgLexi150, Margaret.Se, basia_en, All4love, Cherry_Blossom, awangarda, Cassie 65, Kfoka, Amelia25, Samsaramsa, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
czesc Mamuśki
jak już tak podglądamy nasze dzidziorki to ja wstawie zdjęcie mojego synusia, lekarz powiedział że na 100% chłopak, no i chyba to widać na tym zdjęciuwięc tak wygląda pituś na usg w 17 tc (to było 16 lutego)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be51091c2ee6.jpg
a co do Brum to już właśnie 2 dni temu zauważyłam że jej konta nie ma, jak was nadrabiałam i czytałam ostatnich kilkanaście stron... może coś się stało i usunęła konto .... ? to była moja pierwsza myśloby niee ! ale mi gdyby usunęli konto założyłabym drugie i się ponownie zameldowała, tu sytuacja trochę dziwna ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 21:42
Lexi150, Cherry_Blossom, Margaret.Se, Tova33, Amelia25, Samsaramsa, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
a w ogóle byłam dziś w szkole rodzenia na spotkaniu organizacyjnym, ogólnie spoko, zaczynamy spotkania 14 marca - ale akurat wtedy mam wizytę u gina (mam lekarza z innego miasta 100 km dalej i nie zdążę dojechać na pierwsze spotkanie
) no i w ogóle sporo ludzi chodzi do tej szkoły i ja chciałam na gimnastykę dla ciężarnych ale okazało się że prowadzą tylko w poniedziałki - jedną grupę, max to 6 osób i jestem wpisana na listę rezerwową, jak którejś ciężarnej coś wypadnie to dostanę znac smsem - pewnie chwilę przed że jest miejsce.... dupa straszna .... zniechęciłam się jakoś przez to, bo brakuje mi ruchu i chciałam na tą gimnastykę.... pacjentek w szkole jest pewnie z 60 a na gimnastyke zapisali 6 .... szał ...
neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
a w ogóle polecacie chodzić do szkoły rodzenia ??neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Iiii.. poczułam dzisiaj dwa lekkie kopniaczki jak D. całował brzuszek
Cudowne uczucie !
Neme gratuluję synka
Co do szkoły rodzenia się niestety nie wypowiem, bo nie mam pojęcia z czym to się je.. wiem jedynie, że się wybieramneme, Cassie 65, Asiulka83 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Margaret to zapraszam cię jeszcze do wątku właśnie o amnio i nifty e dziale problemy i komplikacje. Tam nas jest więcej i każda dziewczyna opisuje swoje wyniki i odczucia co do badań. Faktycznie Twoja sytuacja jest trochę inksza od mojej. Ja mam 26 lat i długo zmagałam się z decyzją między nifty a amnio aż pewnego dnia wprawy się popłakałam z tej niemocy i wróciłam do domu przed 12. I powiem Ci nagle decyzja stała się taka OCZYWISTA coś er mnie pękło i już wiedziałam że amniopunkcja to będzie dobry wybór. Lekarz u którego robiłam Aleksander Ilski w Katowicach to na prawdę świetny fachowiec jak pytałam w klinice to podobno nie było jeszcze przypadku, żeby Pan dr wykonał zabieg i były po nim komplikacje. Jak ja byłam na zabiegu były jeszcze 3 panie prócz mnie. Każda starsza że dwie też miały ok 40lat. Ja na prawde jakoś tak się pozatywnie nastawiam (z resztą pisałam o tym w wątku o amnio) że wiedziałam że wszystko będzie dobrze i nie halo innej opcji. Ale w pełni Cie rozumiem i rozterki w końcu sama niedawno przez to przechodziłam no i u Ciebie faktycznie dochodzi wiek.. Wydaje mi się, że to też zwiększa ryzyko powikłań. Nie chcę się tu za bardzo rozpisywać. Zapraszam na prawdę do wątku o amnio chodzby miała sobie poczytać może coś nowego to wniesie do Twoich przemysln a dziewczyny bardzo się tam wspierają i raczej nie straszą
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
neme wrote:a w ogóle polecacie chodzić do szkoły rodzenia ??
To moja pierwsza ciąża, więc wydaje mi się, że wszelka wiedza w temacie porodu, skurczy, oddechu mi się przyda. Tym bardziej, że często uczą też masażu na kolki, jak kąpać maluszka, jak się nim opiekować, zapoznają z zasadami pierwszej pomocy itd...
Ja idę! W kwietniu rusza kursneme lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Hej dziewczyny- napisze o Brum bo widzę ze się zastanawiacie- usunęła konto sama bo z niewiadomych powodów albo ona sama albo ktoś podszywajacy się pod nią kopiowal wpisy na innym forum ze zmienionym detalami... nie chce wchodzić w szczegóły bo sama.tego postępowania nie ogarniam, pisałam z nią na tym drugim forum i tam też się usunęła... jeśli to czyta to nich wie ze dziewczynom jest przykro ze odeszła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 23:05
-
Cassie dziekuje kochana<3 jeszcze nie odezwalam sie na tym watku ale cos tam przeczytalam i sporo juz mi dalo do myslenia:)
Ja dzisiaj jakos niezbyt pogodna jestem, moze tez dlatego ze nie wyspana.
Dzisiaj jakos cicho tutaj...
Milego dnia mamuśki:)Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Tez myslalam o szkole rodzenia, ktora polecacie w Warszawie?