Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, u mnie będzie chłopak
Ale żeby nie było tak miło lekarz mnie nastraszył, ze wynik Papp-a 1:709 jest zły, bo podstawowe ryzyko wynosiło 1:3800 i polecił albo biopsję kosmówki albo nifty. I teraz nie wiem czy robic, czy nie, bo o takim wyniku niejedna kobieta pewnie mogłaby pomarzyć, ale z drugiej strony może ma racjęMargaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Mamuski mam tez pytanie dot. usg 3D/4D, ktory tydzien ciazy jest najlepszy na to, zeby idealnie uchwycic maluszka? Ja slyszałam ze 24tc jest idealny,czy to prawda?
-
Basha wrote:Dziewczyny, u mnie będzie chłopak
Ale żeby nie było tak miło lekarz mnie nastraszył, ze wynik Papp-a 1:709 jest zły, bo podstawowe ryzyko wynosiło 1:3800 i polecił albo biopsję kosmówki albo nifty. I teraz nie wiem czy robic, czy nie, bo o takim wyniku niejedna kobieta pewnie mogłaby pomarzyć, ale z drugiej strony może ma rację
Dla mnie to wynik marzen hehe a mimo to nie chce ryzykowac zadnej biopsji bo jestem po dwoch poronieniach i ciazy bioch.a do tego mam 42lata.
Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie, jak Ciecto uspokoi tp zrob najpier nifty badanie z dna.
Gratuluje chlopczyka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:55
Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Basha wrote:Dziewczyny, u mnie będzie chłopak
Ale żeby nie było tak miło lekarz mnie nastraszył, ze wynik Papp-a 1:709 jest zły, bo podstawowe ryzyko wynosiło 1:3800 i polecił albo biopsję kosmówki albo nifty. I teraz nie wiem czy robic, czy nie, bo o takim wyniku niejedna kobieta pewnie mogłaby pomarzyć, ale z drugiej strony może ma rację
Basha ja marzyłam o takim wyniku po PAPPie. Głupio, że lekarz Ci powiedział, że to zły wynik.. W mojej klinice zasada jest taka, że jak ryzyko jest mniejsze niż 1:300 to nawet ciężarnym nie dają znać bo wszystko w zwyż 1:300 to prawidłowy wynik.
Ciebie też w takim razie zapraszam do wątku o amnio w dziale problemy i komplikacje
Margaret dobrze, że dziś tu mniejszy ruch bo w pracy mam bardzo dużo roboty dziś
Też chce iść do szkoły rodzenia! Dziwczyny ile trwa taki kurs? -
Basha! Przede wszystkim nie podejmuj pochopnie decyzji! Daj sobie parę dni. Prześpij się z tym. Wiem, ze to trudne bo chciałabyś jak najszybciej wiedzieć co z maluszkiem ale na prawdę daj opaść emocjom bo jak wiadomo pośpiech jest złym doradcą.
Ja tak zrobiłam i nie żałuje. Byłabym o 2300zł w plecy... -
nick nieaktualnyTak, ja też uważam, że to dobry wynik, ale lekarzem nie jestem. U mnie też mówili, że jak wynik powyżej 1:200 czy 1:300 (nie pamiętam dokładnie) to wynik dobry i niska szansa. Ja mam ryzyko na zespół Downa 1:1850 a pozostałe 2 zespoły 1:5000. Przezierność karkowa 1,1 mm.
-
Dzień dobry
My dzisiaj zaczynamy porządki wiosenneładnie słoneczko świeci, psiak od rana na tarasie łapie promienie słoneczka.
Kurcze zrobił mi się pod biustem ogromny bąbel i strasznie swędzi, oczywiście go zdrapalam aż do krwi
Wskoczyłam w stanik sportowy i stwierdzam że to jest najwygodniejsza rzecz na świeciechyba do końca będę już tylko w takich chodzić
Miłego dnia -
nick nieaktualnyCassie 65 wrote:Basha! Przede wszystkim nie podejmuj pochopnie decyzji! Daj sobie parę dni. Prześpij się z tym. Wiem, ze to trudne bo chciałabyś jak najszybciej wiedzieć co z maluszkiem ale na prawdę daj opaść emocjom bo jak wiadomo pośpiech jest złym doradcą.
Ja tak zrobiłam i nie żałuje. Byłabym o 2300zł w plecy...
Ja tam nie żałuje ze wydałam 2,5 tys na badanie. Mogłabym nawet nerkę i rękę oddać, ważne zeby dziecko było zdrowe.
Jedna dziewczyna od nas odeszła, wlasnie przez małe ilości wód, a po amniopunkcji to niestety częsty przypadek.
Wole wydać pieniądze niż sie do czegoś przyczynić.
-
Witam Was
Będę chciała kupić zestaw Minky.. kocyk i podusie ... gdzie najlepiej? A może Cherry chciałaby uszyć i sprzedać ?
Czytam Was na bieżąco, cały czas, ale wiecie co no mówię Wam jakiś nie dość że brak czasu to jeszcze jakaś mgła mózgowa.. nie umiem nic napisać.. nie wiem co się dzieje...FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMówmiAgatka wrote:Tak ss, pewnie każda by z nas takie badanie zrobiła, ale nie każdą stać na takie badanie. Ja bym zrobiła zamiast pappy, ale jednak wydatek jest. Na szczęście pappa u mnie ok
Jeśli ktoś ma wynik poniżej 1:100 to bym zrobiła nifty, natomiast powyżej 1:300 to w ogóle bym nic nie robiła, jesli dziecko na USG ma podstawowe narzady, wyglada na zdrowe to nie rozumiem po co sie w to pchac. A jeśli chodzi o cene to chyba można rozlozyc na raty -
Dzięki dziewczyny, amniopunkcji na pewno nie będę robić. Zresztą nawet na tym wyniku Papp-a jest napisane (wyniki wyliczał inny lekarz), że nie ma wskazań do badań inwazyjnych i jedynie nifty do rozważenia. Zastanawiam się, czy nie przejść się do innego lekarza z tym wynikiem, chociaż jak on mi powie, że nie warto robić to dalej będę miała jeden głos na tak i jeden na nie
Gaduaa, sprawdz na smalldesign.plGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie mi... tak od wczoraj mam cały czas uczucie wilgotności na gaciorach.. jakby mi się coś tam pociło.. nie widzę żadnej wydzieliny czy coś ale taki mi ciągle wilgotno.. zastanawiam się co to może być.. czy coś mi się tak nie sączy..
Po ostatniej akcji co mi brzuch się w nocy tak postawił przez mój extra sen... kolejnej nocy wstałam i miałam od groma śluzu, przeźroczystego, ciągnącego takie jak na dni płodne jajko białka ale z dwa razy więcej... no i od tamtego momentu właśnie to uczucie wilgotności... hmm ruchów czy tego gilania nie czuję od 2 dni chyba w ogóle.. no fisiuje,.. normalnie fisiujeFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyBasha wrote:Dzięki dziewczyny, amniopunkcji na pewno nie będę robić. Zresztą nawet na tym wyniku Papp-a jest napisane (wyniki wyliczał inny lekarz), że nie ma wskazań do badań inwazyjnych i jedynie nifty do rozważenia. Zastanawiam się, czy nie przejść się do innego lekarza z tym wynikiem, chociaż jak on mi powie, że nie warto robić to dalej będę miała jeden głos na tak i jeden na nie
Gaduaa, sprawdz na smalldesign.pl
Najlepiej skonsultuj wynik z dobrym genetykiem. W szpitalach często są dobrzy prof. genetyki -
nick nieaktualnyW poniedziałek genetyk powiedział mi cos co chyba zapamiętam do konca życia i zamierzam je powtarzać codziennie:
Czas aby zacząć cieszyć sie ciąża, a nie szukać problemów tam gdzie ich nie ma. Człowiek tworzy siebie sam i sami musimy tworzyć szczęście.
Another co sie stało? :*Kfoka, Samsaramsa, kurkaSkiters, Margaret.Se, MówmiAgatka, Luca lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Doturlałam się do 5 miesiąca
:D:D
Najmłodsza no brzuszek jak ta lala!
Basha Specjalistką od pappy nie jestem, ale nawet mój lekarz mówił, że wiek mocno zaniża te wyniki. Zerknęłam na 4 stronę i widzę, że Ty tez po 30, więc może stąd taki wynik?
Co do Brum- to zawsze mnie zastanawia skąd te trolujące świry się biorą? Na innych wątkach też były jakieś chore sytucje, fikcyjne konta gdzie ludzie wymyślali jakies niestworzone historie, publikowali czyjeś historie... Może Brum założy nowe konto i wróci do nas
Powodzenia na dzisiejszych wizytachsisi lubi tę wiadomość