X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie będzie chłopak
    Ale żeby nie było tak miło lekarz mnie nastraszył, ze wynik Papp-a 1:709 jest zły, bo podstawowe ryzyko wynosiło 1:3800 i polecił albo biopsję kosmówki albo nifty. I teraz nie wiem czy robic, czy nie, bo o takim wyniku niejedna kobieta pewnie mogłaby pomarzyć, ale z drugiej strony może ma rację :(

Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski mam tez pytanie dot. usg 3D/4D, ktory tydzien ciazy jest najlepszy na to, zeby idealnie uchwycic maluszka? Ja slyszałam ze 24tc jest idealny,czy to prawda?

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Ale żeby nie było tak miło lekarz mnie nastraszył, ze wynik Papp-a 1:709 jest zły, bo podstawowe ryzyko wynosiło 1:3800 i polecił albo biopsję kosmówki albo nifty. I teraz nie wiem czy robic, czy nie, bo o takim wyniku niejedna kobieta pewnie mogłaby pomarzyć, ale z drugiej strony może ma rację :(

Dla mnie to wynik marzen hehe a mimo to nie chce ryzykowac zadnej biopsji bo jestem po dwoch poronieniach i ciazy bioch.a do tego mam 42lata.
    Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie, jak Ciecto uspokoi tp zrob najpier nifty badanie z dna.
    Gratuluje chlopczyka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:55

Cassie 65 lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzięki za wyjaśnienie w sprawie Brum... Dziwna sprawa :(
    Mam nadzieję, że jeszcze do nas wróci ...

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:

Basha ja marzyłam o takim wyniku po PAPPie. Głupio, że lekarz Ci powiedział, że to zły wynik.. W mojej klinice zasada jest taka, że jak ryzyko jest mniejsze niż 1:300 to nawet ciężarnym nie dają znać bo wszystko w zwyż 1:300 to prawidłowy wynik.
    Ciebie też w takim razie zapraszam do wątku o amnio w dziale problemy i komplikacje ;)

Margaret dobrze, że dziś tu mniejszy ruch bo w pracy mam bardzo dużo roboty dziś :D

Też chce iść do szkoły rodzenia! Dziwczyny ile trwa taki kurs?

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha! Przede wszystkim nie podejmuj pochopnie decyzji! Daj sobie parę dni. Prześpij się z tym. Wiem, ze to trudne bo chciałabyś jak najszybciej wiedzieć co z maluszkiem ale na prawdę daj opaść emocjom bo jak wiadomo pośpiech jest złym doradcą.

Ja tak zrobiłam i nie żałuje. Byłabym o 2300zł w plecy...

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny .
    Pozdrawiam spod kołderki :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też uważam, że to dobry wynik, ale lekarzem nie jestem. U mnie też mówili, że jak wynik powyżej 1:200 czy 1:300 (nie pamiętam dokładnie) to wynik dobry i niska szansa. Ja mam ryzyko na zespół Downa 1:1850 a pozostałe 2 zespoły 1:5000. Przezierność karkowa 1,1 mm.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wkroczyłam w 17tc.
    STOP.
    Nadaję z pracy. Zaraz zwalą się pacjenci.
    STOP.
    Dziś wieczorem wizyta. Może siusiak odpadnie :)
    STOP.
    Miłego dnia!

ss25, Cassie 65, awangarda, sisi, Luca, Tova33 lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj zaczynamy porządki wiosenne :) ładnie słoneczko świeci, psiak od rana na tarasie łapie promienie słoneczka.

Kurcze zrobił mi się pod biustem ogromny bąbel i strasznie swędzi, oczywiście go zdrapalam aż do krwi :/
    Wskoczyłam w stanik sportowy i stwierdzam że to jest najwygodniejsza rzecz na świecie :) chyba do końca będę już tylko w takich chodzić :)
    Miłego dnia

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Basha! Przede wszystkim nie podejmuj pochopnie decyzji! Daj sobie parę dni. Prześpij się z tym. Wiem, ze to trudne bo chciałabyś jak najszybciej wiedzieć co z maluszkiem ale na prawdę daj opaść emocjom bo jak wiadomo pośpiech jest złym doradcą.

Ja tak zrobiłam i nie żałuje. Byłabym o 2300zł w plecy...

Ja tam nie żałuje ze wydałam 2,5 tys na badanie. Mogłabym nawet nerkę i rękę oddać, ważne zeby dziecko było zdrowe.
    Jedna dziewczyna od nas odeszła, wlasnie przez małe ilości wód, a po amniopunkcji to niestety częsty przypadek.
    Wole wydać pieniądze niż sie do czegoś przyczynić.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Będę chciała kupić zestaw Minky.. kocyk i podusie ... gdzie najlepiej? A może Cherry chciałaby uszyć i sprzedać ?

Czytam Was na bieżąco, cały czas, ale wiecie co no mówię Wam jakiś nie dość że brak czasu to jeszcze jakaś mgła mózgowa.. nie umiem nic napisać.. nie wiem co się dzieje... :/

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ss, pewnie każda by z nas takie badanie zrobiła, ale nie każdą stać na takie badanie. Ja bym zrobiła zamiast pappy, ale jednak wydatek jest. Na szczęście pappa u mnie ok :D

Cassie 65 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Tak ss, pewnie każda by z nas takie badanie zrobiła, ale nie każdą stać na takie badanie. Ja bym zrobiła zamiast pappy, ale jednak wydatek jest. Na szczęście pappa u mnie ok :D

Jeśli ktoś ma wynik poniżej 1:100 to bym zrobiła nifty, natomiast powyżej 1:300 to w ogóle bym nic nie robiła, jesli dziecko na USG ma podstawowe narzady, wyglada na zdrowe to nie rozumiem po co sie w to pchac. A jeśli chodzi o cene to chyba można rozlozyc na raty

• Basha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, amniopunkcji na pewno nie będę robić. Zresztą nawet na tym wyniku Papp-a jest napisane (wyniki wyliczał inny lekarz), że nie ma wskazań do badań inwazyjnych i jedynie nifty do rozważenia. Zastanawiam się, czy nie przejść się do innego lekarza z tym wynikiem, chociaż jak on mi powie, że nie warto robić to dalej będę miała jeden głos na tak i jeden na nie :/

Gaduaa, sprawdz na smalldesign.pl

Gaduaaa lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi... tak od wczoraj mam cały czas uczucie wilgotności na gaciorach.. jakby mi się coś tam pociło.. nie widzę żadnej wydzieliny czy coś ale taki mi ciągle wilgotno.. zastanawiam się co to może być.. czy coś mi się tak nie sączy..
    Po ostatniej akcji co mi brzuch się w nocy tak postawił przez mój extra sen... kolejnej nocy wstałam i miałam od groma śluzu, przeźroczystego, ciągnącego takie jak na dni płodne jajko białka ale z dwa razy więcej... no i od tamtego momentu właśnie to uczucie wilgotności... hmm ruchów czy tego gilania nie czuję od 2 dni chyba w ogóle.. no fisiuje,.. normalnie fisiuje :/

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mam jakieś chu*owe myśli i przeczucia. Chyba pójdę na IP. Mam nadzieję, ze to wina pogody...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Dzięki dziewczyny, amniopunkcji na pewno nie będę robić. Zresztą nawet na tym wyniku Papp-a jest napisane (wyniki wyliczał inny lekarz), że nie ma wskazań do badań inwazyjnych i jedynie nifty do rozważenia. Zastanawiam się, czy nie przejść się do innego lekarza z tym wynikiem, chociaż jak on mi powie, że nie warto robić to dalej będę miała jeden głos na tak i jeden na nie :/

Gaduaa, sprawdz na smalldesign.pl

Najlepiej skonsultuj wynik z dobrym genetykiem. W szpitalach często są dobrzy prof. genetyki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek genetyk powiedział mi cos co chyba zapamiętam do konca życia i zamierzam je powtarzać codziennie:
    Czas aby zacząć cieszyć sie ciąża, a nie szukać problemów tam gdzie ich nie ma. Człowiek tworzy siebie sam i sami musimy tworzyć szczęście.

Another co sie stało? :*

Kfoka, Samsaramsa, kurkaSkiters, Margaret.Se, MówmiAgatka, Luca lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Doturlałam się do 5 miesiąca :D:D:D

Najmłodsza no brzuszek jak ta lala!

Basha Specjalistką od pappy nie jestem, ale nawet mój lekarz mówił, że wiek mocno zaniża te wyniki. Zerknęłam na 4 stronę i widzę, że Ty tez po 30, więc może stąd taki wynik?

Co do Brum- to zawsze mnie zastanawia skąd te trolujące świry się biorą? Na innych wątkach też były jakieś chore sytucje, fikcyjne konta gdzie ludzie wymyślali jakies niestworzone historie, publikowali czyjeś historie... Może Brum założy nowe konto i wróci do nas :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

sisi lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ