X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa w 4 i 5 miesiącu to ponoć normalne. Produkujemy dużo śluzu, żeby nam bakterie nie właziły do szyjki. Ja ostatnio to mam. Nie przejmuj się, nie wczuwaj za bardzo, tylko ciesz ciążą! :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego śluzu jeszcze to ja raz jak wstałam, jeszcze byłam w piżamce i kręciłam się po kuchni, raptem czuje jak mi cieknie cos po nogach, myslalam ze zawału dostane bo oczywisie pierwsza myśl ze może krew ale to było jakiś dziwny sluz. Było to raz ale fakt ze teraz już az takiego rzadkiego nie mam a raczej gęściejszy. ja mysle ze takie sluzy to tez kwestia indywidualna każdej kobiety. ja zawsze miałam dosyć mocne upławy, wiec dlatego zapewne teraz tez więcej się ulewa ze mnie niż u innych

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak śluz nie śmierdzi, czy nie ma jakiegoś egzotycznego koloru, to nie ma się czym przejmować.

Cassie 65 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy chcecie się zapisywać do szkoły rodzenia? Za miesiąc? Bo nie wiem, kiedy jest na to dobry moment...

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt :)
    Basha polubiłam Twój wpis za chłopca, nie za wynik pappy. Tak jak dzieczyny radzą, najlepiej spodkać się najpierw z dobrym genetykiem.

Rzeczywiście dziwna sprawa z Brum.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć :)

Taka piękna pogoda była i bach deszcz... Kurka ja żałuje, że blisko mnie nie ma żadnej szkoły chetnie bym sie wybrała ale do najbliższej 60km :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa ja też mam bardzo dużo śluzu, często jest on wodnisty i zastanawiało mnie to nie raz czy to wody płodowe. Tak jak dziewczyny piszą, wody od śluzu byś odróżniła bo leci ciągle i więcej.
    W pierwszej ciąży często bywałam na IP bo myślałam że to wody i zawsze był to śluz. Poza tym jak bardzo Ciebie to martwi to są testy do kupienia w aptece. Możesz w domku sprawdzić zawsze czy to wody.
    I tak jak ss piszę, cieszmy się ciążą! :)

• Another Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pojechałam na tą izbę...
    Rano obudziłam się z mega miękkim brzuchem, a od 2 dni ciągle czuję ucisk na szyjkę. Od 3 dni jem za 3 i waga mi spada, więc panika. Do tego do wczoraj brałam antybiotyk i zamiast luteiny duphaston i wydawało mi się, że coś jest nie tak, szczególnie, że dawka duphastonu dużo mniejsza niż luteiny. Dzięki Bogu tylko mi się wydawało. Szyjka krótsza o 1,5 mm względem ostatniej wizyty - 3,42 cm, więc ok. Młody wg usg 18+3, główka pod pępkiem, nogi nad pępkiem :P Ruchów nie czuję i pani doktor powiedziała, że jeszcze nie poczuję z 2-3 tygodnie, bo łożysko na przedniej ścianie i amortyzuje ruchy. Wody płodowe w dobrej ilości (Gaduaa u mnie od tygodnia wrażenie, że się sączyły wody, potrafiło mi nawet po nogach pocieknąć, a mimo to ok), serducho 140 uderzeń na minutę. Zrobiła mi lekarka 3 posiewy, bo powiedziała, że bez sensu mój gin (mega dobre opinie ma mój lekarz) dał mi antybiotyk bez posiewu i leczy nie wiedząc co (i chyba rację ma ta babeczka). Zrobiła mi też posiew na chlamydie i jeszcze coś. W poniedziałek mam dzwonić po wyniki.

Noszę w sobie 244 gramy szczęścia <3 Taki chłop będzie :D Boże jak mi ulżyło :)

Gaduaaa, Amelia25, Lexi150, Asiulka83, sisi, Margaret.Se, MówmiAgatka, ss25, Cassie 65, llallka, Cherry_Blossom, All4love, neme, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Gaduaaa ja tak miałam, normalnie czułam jakby cały czas ze mnie coś ciurkiem wpływało. Ale wszystko wygląda dobrze
    Ja tylko nie miałam śluzu tego podobnego do plodnego
    no to zostało mi dalej się obserwować.. nie chcę spanikować..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi z cycków cieknie jak nacisne :-) biała gęsta maź.
    A naciskalam bo mnie swędzą tak,że bym je pogryzla :-)
    Robię drugie pranie,poukladalam w szafce na ubrania. Jestem syfiara

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej po 25 tc zacząć kurs w szkole. Ale wszystko zależy od ilości spotkań.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    I pojechałam na tą izbę...
    Rano obudziłam się z mega miękkim brzuchem, a od 2 dni ciągle czuję ucisk na szyjkę. Od 3 dni jem za 3 i waga mi spada, więc panika. Do tego do wczoraj brałam antybiotyk i zamiast luteiny duphaston i wydawało mi się, że coś jest nie tak, szczególnie, że dawka duphastonu dużo mniejsza niż luteiny. Dzięki Bogu tylko mi się wydawało. Szyjka krótsza o 1,5 mm względem ostatniej wizyty - 3,42 cm, więc ok. Młody wg usg 18+3, główka pod pępkiem, nogi nad pępkiem :P Ruchów nie czuję i pani doktor powiedziała, że jeszcze nie poczuję z 2-3 tygodnie, bo łożysko na przedniej ścianie i amortyzuje ruchy. Wody płodowe w dobrej ilości (Gaduaa u mnie od tygodnia wrażenie, że się sączyły wody, potrafiło mi nawet po nogach pocieknąć, a mimo to ok), serducho 140 uderzeń na minutę. Zrobiła mi lekarka 3 posiewy, bo powiedziała, że bez sensu mój gin (mega dobre opinie ma mój lekarz) dał mi antybiotyk bez posiewu i leczy nie wiedząc co (i chyba rację ma ta babeczka). Zrobiła mi też posiew na chlamydie i jeszcze coś. W poniedziałek mam dzwonić po wyniki.

Noszę w sobie 244 gramy szczęścia <3 Taki chłop będzie :D Boże jak mi ulżyło :)
    ufff... no to dobre wieści no i uspokoiłaś mnie i to nawet bardzo...
    ja się boję też że spanikuję przed tym 6 kwietnia... cały czas coś mnie martwi i trapi więc jak najbardziej rozumiem Twój niepokój no i dzięki Bogu sprawdziłaś wszystko i jest okey :)

Another lubi tę wiadomość

• basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dużo więcej śluzu niż przed ciążą, jest biały i dość gęsty. Czasem też mi się wydaje, że mam strasznie mokro i lecę do toalety sprawdzić czy to nic złego. Moja pani doktor powiedziała, że dopóki nie pachnie brzydko i nic mnie nie swędzi to jest ok.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    A mi z cycków cieknie jak nacisne :-) biała gęsta maź.
    A naciskalam bo mnie swędzą tak,że bym je pogryzla :-)
    Robię drugie pranie,poukladalam w szafce na ubrania. Jestem syfiara
    wow fajnie ! siara ! ;)

• awangarda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another no i dobrze! Super! Może mój syn też mniej więcej tyle waży :-D

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another dobrze, że wszystko ok i gratuluje sporego synka :)

Awangarda to chyba siara ;)

Ja od początku mam bardzo gęsty, kremowy śluz i jest go dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:03

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:

Sylwia, zdradzisz mi czy spodnie ze zdjęcia, które ostatnio wstawiałaś są ciążowe ? ( chodzi mi o to zdjęcie z brzusiem z herbatki ze Starym :p)

To są ciążówki z H&M, obecna kolekcja coś ok 129zł. Chyba zaniżona rozmiarówka bo mam 34 ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another super wieści! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another no i super! Widzisz, siadać na dupie i sie nie przejmować :D Ja jeszcze nie znam wagi :( może na następnej wizycie mi powie co i jak
    Kto dziś wizytuje?

W ogóle to spojrzałam na moje uda i jestem załamana.........

Awangarda jak miałam robione USG piersi to doktorek mowil ze moze leciec, jak biale to ok, jak krew to trzeba sie zglosic do lekarza

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kurcze, na stronie ich nie ma :(
    Ile temu je kupowałaś ?

Czemu zaniżona ?

Another, cieszę się, ze takie cudne wieści :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:44

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ