Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tego śluzu jeszcze to ja raz jak wstałam, jeszcze byłam w piżamce i kręciłam się po kuchni, raptem czuje jak mi cieknie cos po nogach, myslalam ze zawału dostane bo oczywisie pierwsza myśl ze może krew ale to było jakiś dziwny sluz. Było to raz ale fakt ze teraz już az takiego rzadkiego nie mam a raczej gęściejszy. ja mysle ze takie sluzy to tez kwestia indywidualna każdej kobiety. ja zawsze miałam dosyć mocne upławy, wiec dlatego zapewne teraz tez więcej się ulewa ze mnie niż u innych
-
Dzień dobry dziewczynki.
Gratuluje kolejnych udanych wizyt
Basha polubiłam Twój wpis za chłopca, nie za wynik pappy. Tak jak dzieczyny radzą, najlepiej spodkać się najpierw z dobrym genetykiem.
Rzeczywiście dziwna sprawa z Brum.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGaduaa ja też mam bardzo dużo śluzu, często jest on wodnisty i zastanawiało mnie to nie raz czy to wody płodowe. Tak jak dziewczyny piszą, wody od śluzu byś odróżniła bo leci ciągle i więcej.
W pierwszej ciąży często bywałam na IP bo myślałam że to wody i zawsze był to śluz. Poza tym jak bardzo Ciebie to martwi to są testy do kupienia w aptece. Możesz w domku sprawdzić zawsze czy to wody.
I tak jak ss piszę, cieszmy się ciążą! -
I pojechałam na tą izbę...
Rano obudziłam się z mega miękkim brzuchem, a od 2 dni ciągle czuję ucisk na szyjkę. Od 3 dni jem za 3 i waga mi spada, więc panika. Do tego do wczoraj brałam antybiotyk i zamiast luteiny duphaston i wydawało mi się, że coś jest nie tak, szczególnie, że dawka duphastonu dużo mniejsza niż luteiny. Dzięki Bogu tylko mi się wydawało. Szyjka krótsza o 1,5 mm względem ostatniej wizyty - 3,42 cm, więc ok. Młody wg usg 18+3, główka pod pępkiem, nogi nad pępkiemRuchów nie czuję i pani doktor powiedziała, że jeszcze nie poczuję z 2-3 tygodnie, bo łożysko na przedniej ścianie i amortyzuje ruchy. Wody płodowe w dobrej ilości (Gaduaa u mnie od tygodnia wrażenie, że się sączyły wody, potrafiło mi nawet po nogach pocieknąć, a mimo to ok), serducho 140 uderzeń na minutę. Zrobiła mi lekarka 3 posiewy, bo powiedziała, że bez sensu mój gin (mega dobre opinie ma mój lekarz) dał mi antybiotyk bez posiewu i leczy nie wiedząc co (i chyba rację ma ta babeczka). Zrobiła mi też posiew na chlamydie i jeszcze coś. W poniedziałek mam dzwonić po wyniki.
Noszę w sobie 244 gramy szczęściaTaki chłop będzie
Boże jak mi ulżyło
Gaduaaa, Amelia25, Lexi150, Asiulka83, sisi, Margaret.Se, MówmiAgatka, ss25, Cassie 65, llallka, Cherry_Blossom, All4love, neme, Tova33 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Samsaramsa wrote:Gaduaaa ja tak miałam, normalnie czułam jakby cały czas ze mnie coś ciurkiem wpływało. Ale wszystko wygląda dobrze
Ja tylko nie miałam śluzu tego podobnego do plodnegoFabianCyprian
Tymuś
-
Another wrote:I pojechałam na tą izbę...
Rano obudziłam się z mega miękkim brzuchem, a od 2 dni ciągle czuję ucisk na szyjkę. Od 3 dni jem za 3 i waga mi spada, więc panika. Do tego do wczoraj brałam antybiotyk i zamiast luteiny duphaston i wydawało mi się, że coś jest nie tak, szczególnie, że dawka duphastonu dużo mniejsza niż luteiny. Dzięki Bogu tylko mi się wydawało. Szyjka krótsza o 1,5 mm względem ostatniej wizyty - 3,42 cm, więc ok. Młody wg usg 18+3, główka pod pępkiem, nogi nad pępkiemRuchów nie czuję i pani doktor powiedziała, że jeszcze nie poczuję z 2-3 tygodnie, bo łożysko na przedniej ścianie i amortyzuje ruchy. Wody płodowe w dobrej ilości (Gaduaa u mnie od tygodnia wrażenie, że się sączyły wody, potrafiło mi nawet po nogach pocieknąć, a mimo to ok), serducho 140 uderzeń na minutę. Zrobiła mi lekarka 3 posiewy, bo powiedziała, że bez sensu mój gin (mega dobre opinie ma mój lekarz) dał mi antybiotyk bez posiewu i leczy nie wiedząc co (i chyba rację ma ta babeczka). Zrobiła mi też posiew na chlamydie i jeszcze coś. W poniedziałek mam dzwonić po wyniki.
Noszę w sobie 244 gramy szczęściaTaki chłop będzie
Boże jak mi ulżyło
ja się boję też że spanikuję przed tym 6 kwietnia... cały czas coś mnie martwi i trapi więc jak najbardziej rozumiem Twój niepokój no i dzięki Bogu sprawdziłaś wszystko i jest okeyAnother lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja też mam dużo więcej śluzu niż przed ciążą, jest biały i dość gęsty. Czasem też mi się wydaje, że mam strasznie mokro i lecę do toalety sprawdzić czy to nic złego. Moja pani doktor powiedziała, że dopóki nie pachnie brzydko i nic mnie nie swędzi to jest ok.
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Another dobrze, że wszystko ok i gratuluje sporego synka
Awangarda to chyba siara
Ja od początku mam bardzo gęsty, kremowy śluz i jest go dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:03
Another lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:
Sylwia, zdradzisz mi czy spodnie ze zdjęcia, które ostatnio wstawiałaś są ciążowe ? ( chodzi mi o to zdjęcie z brzusiem z herbatki ze Starym :p)
To są ciążówki z H&M, obecna kolekcja coś ok 129zł. Chyba zaniżona rozmiarówka bo mam 34 ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnother no i super! Widzisz, siadać na dupie i sie nie przejmować
Ja jeszcze nie znam wagi
może na następnej wizycie mi powie co i jak
Kto dziś wizytuje?
W ogóle to spojrzałam na moje uda i jestem załamana.........
Awangarda jak miałam robione USG piersi to doktorek mowil ze moze leciec, jak biale to ok, jak krew to trzeba sie zglosic do lekarzaAnother lubi tę wiadomość
-
Sylwia, kurcze, na stronie ich nie ma
Ile temu je kupowałaś ?
Czemu zaniżona ?
Another, cieszę się, ze takie cudne wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:44
Another lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.