Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Juuli gratulacje!
Dziewczyny a to nie za wcześnie żeby się wody sączyły? Tak ogólnie to się chyba zdarza bardziej już pod koniec. No ale to mi się tylko tak wydaje.
U mnie pod koniec ciąży w 37 tyg miałam baaardzo dużo śluzu. Testy ph nic nie wykazały u gina to samo a na usg było mało wód. Przeleżałam wtedy 4 dni w szpitalu ale mnie wypisali bo nie było jeszcze źle. A 3 tyg później okazało się że tych wód prawie nie ma i musieli rozwiązać ciążę. Na szczęście wszystko się działo już w terminie. Ale do tej pory nie wiadomo czy mi się te wody faktycznie sączyły czy po prostu taka moja uroda. -
A juz myslalam, ze tylko moje sutki takie suche
ale u mnie póki co nic nie leci, ale widze, ze na czubku sutka jest jakby żółtawa warstewka zaschnięta wiec to pewnie siara i czeka aby sie uaktywnić
chyba muszę kupic wkładki na wszelki wypadek.
Awangarda jakoś wczesnie u ciebie ta siara sie pojawiła, mi wnpierwszej ciazy zaczęła wyciekać w 20 tygodniu, pamietam, ze wróciłam z pracy, a maz mi mowi, ze mam plamę na biuście. I faktycznie, wtedy zaczęłam nosić wkładki, ale moja siara na poczatku była zolta.
Sylwia tez zwróciłam uwage na Twoje spodnie i jak zamawialam rzeczy dwa dni temu, to tez ich szukałam, ale w koncu zamówiłam zwykle czarne.
Mężu robi domowa pizze, ale bedzie wyżerka, a ja wycinam pierdyliard motylków na dekoracje
U Was tez taka dziwna pogoda? Rano było przepięknie az sie gęba śmiała do słońca i pewnie dlatego, ze po wypłacie przyszła "trzynastka", a po południu jak sie zachmurzyło tak leje i leje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:23
-
Neme mnie też czasem brzuch swędzi a nawilżam aż miło. Smaruje oliwka i też olejkiem migdałowy. Ale myślę że to po prostu dlatego że skóra się rozciąga. W sumie to dawno mnie nie siedział. Ale w sumie wyskoczyła mi jakas wysypka na brzuchu ani to swędzi ani nic się z tym nie dzieje wygląda całkiem niegroznie. Mam ją w sumie od paru dni pije wapno ale nie wiem. Miała któraś z was podobnie?
-
Cassie 65 wrote:Neme mnie też czasem brzuch swędzi a nawilżam aż miło. Smaruje oliwka i też olejkiem migdałowy. Ale myślę że to po prostu dlatego że skóra się rozciąga. W sumie to dawno mnie nie siedział. Ale w sumie wyskoczyła mi jakas wysypka na brzuchu ani to swędzi ani nic się z tym nie dzieje wygląda całkiem niegroznie. Mam ją w sumie od paru dni pije wapno ale nie wiem. Miała któraś z was podobnie?
Ja pod koniec ciazy, po całym dniu latem miałam czasami na brzuchu potowki, brałam prysznic i ranem juz nic nie było. -
Pestka ale u mnie po naciśnięciu na sutki...Bo mnie tak swedzialy ,że już nie chciałam drapać i pomyślałam ,że sobie podszczypie
i jest przezroczyste i gęste ,ale nie żółte.
U mnie wszystko jakoś wcześnie. Ruchy też w 16+2 byłam pewna. Teraz to mi tak skacze brzuszek ,że szoksynuś
Dwa aniołki * -
Gaduaa ja też biorę zwykle mama dha-nawet nie wiedziałam że jest jakieś premium
daj spokój te wszystkie witaminy i tak się ponoć w 10% wchlaniaja, jedz owoce i warzywa, jak lubisz to dodawaj do sałatek olej lniany ten z apteki bo ma dużo kwasów omega i wsio
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Ja biorę femibion
Zrobiłam juniorowi album dzisiaj
Mam zamiar kupić instaxa mini (polaroida) i fotografować brzuszek i wklejać tam też zdjęcia,a później fotografować Janka i wklejać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1c07834f02.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a81703ddade9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41e3557e2a60.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec990fdd1ec0.jpgLexi150, Samsaramsa, Gaduaaa, Tova33, K_A_M_A, All4love, sisi, Asiulka83, ss25, Lovi89 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Cassie 65 wrote:Neme mnie też czasem brzuch swędzi a nawilżam aż miło. Smaruje oliwka i też olejkiem migdałowy. Ale myślę że to po prostu dlatego że skóra się rozciąga. W sumie to dawno mnie nie siedział. Ale w sumie wyskoczyła mi jakas wysypka na brzuchu ani to swędzi ani nic się z tym nie dzieje wygląda całkiem niegroznie. Mam ją w sumie od paru dni pije wapno ale nie wiem. Miała któraś z was podobnie?
Cassie ja miałam jakiś czas temu na piersi niby jakiś syfek ale swędziało, przez dwa dni nie chodziłam w stanikach tzn w takich miękkich i dałam temu pooddychać i smarowałam olejkiem, kilka dni później przeszło i nie wrociłoCassie 65 lubi tę wiadomość
-
kurkaSkiters wrote:Margaret, ja się wybieram do szkoły przy szpitalu Orłowskiego. To jest mój faworyt wśród szpitali, więc pójdę tam. Ewentualnie przy Madalińskiego, ale tam tłumy. Słyszałam, że przy św. Zofii jest też spoko.
Kiedys obiło mi się o uszy właśnie o tej sw,Zofii, hmm dzięki poczytam sobie i może dołącze do Ciebie:)
-
Słyszałyście o tym, ze jeżeli nie ma się meldunku w danym miescie to niestety trzeba płacic za szkołe rodzenia?
-
Margaret.Se wrote:Słyszałyście o tym, ze jeżeli nie ma się meldunku w danym miescie to niestety trzeba płacic za szkołe rodzenia?
-
Lexi150 wrote:A od kiedy? Bo w zeszłym roku chodziłam normalnie tu gdzie mieszkam za darmo a jestem zameldowana gdzie indziej.
Tak czytałam z 1,5 roku temu ale zapewne to zależy od szpitala. teraz czytam ze jeżeli pracujesz w danym miescie albo studiujesz to tez jest darmowe -
A mnie kazali brać mama dha premium 2x na dobę i się stosuję. Dużo tam tych witamin nie ma znowu tylko dha, d3, jod, magnez, kwas i coś tam jeszcze.
Nie wiem może to zbieg okoliczności ale w poprzedniej ciąży brałam gołe mamadha i musiałam łykać też euthyrox na tarczycę, bo wyniki FT4 miałam trochę za niskie choć samo TSH 1-1,5. W tej ciąży nie mam problemów z tarczycą. FT4 w normie. Ten jod tu chyba zadziałał i pewnie dha trochę też.
U nas w mieście nie ma problemu z wyborem szpitala, bo porodówka jest tylko jedna. Dobrze, że warunki są świetne, choć ludzie nie koniecznie.
Szkoła rodzenia w prawdzie jest i to chyba nie jedna ale wszystko płatne. E tam, ja w 3 ciąży więc myślę, że jakoś sobie i podczas tego porodu poradzęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:24
-
Margaret.Se wrote:Tak czytałam z 1,5 roku temu ale zapewne to zależy od szpitala. teraz czytam ze jeżeli pracujesz w danym miescie albo studiujesz to tez jest darmowe
Kolejne naciąganie na hajsy pewno.. -
Ale w sumie głupio, że to płatne te szkoły rodzenia. Zwłaszcza te przy szpitalu. Przecież na samym porodzie sprawnym i szybkim powinno też personelowi zależeć. Jeśli kobieta wie co robić i współpracuje to lepiej dla wszystkich. Powinno być to za darmo.
awangarda lubi tę wiadomość
-
Ja chcę iść bo pierwsza ciąża. Mojego chce wyciągnąć,mam nadzieję,że mu się spodoba.
Ja też biorę mama dha premium plus,ale dlatego,że mi lekarka przepisała. Nic innego nie stosuje żadnych witamin . Magnez biorę osobno.
Dostałam dwie bluzeczki. W tym jedna tak śliczna,że już mam ochotę w niej wyjśćsynuś
Dwa aniołki *