Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie nawet nie pytali czy pracuję w tym mieście i czy się uczę. Także może nieaktualne.
u mnie akurat chyba 3 szkoły były darmowe ale nie przy szpitalach. Wybrałam ze względu na opinie jedną z nich i później do położnej-właścicielki sr złożyłam deklarację wyboru położnej i przychodziła do nas po porodzie
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
akurat jodu jest tyle samo w gołym dha co w premium ..Tova33 wrote:A mnie kazali brać mama dha premium 2x na dobę i się stosuję. Dużo tam tych witamin nie ma znowu tylko dha, d3, jod, magnez, kwas i coś tam jeszcze.
Nie wiem może to zbieg okoliczności ale w poprzedniej ciąży brałam gołe mamadha i musiałam łykać też euthyrox na tarczycę, bo wyniki FT4 miałam trochę za niskie choć samo TSH 1-1,5. W tej ciąży nie mam problemów z tarczycą. FT4 w normie. Ten jod tu chyba zadziałał i pewnie dha trochę też.
U nas w mieście nie ma problemu z wyborem szpitala, bo porodówka jest tylko jedna. Dobrze, że warunki są świetne, choć ludzie nie koniecznie.
Szkoła rodzenia w prawdzie jest i to chyba nie jedna ale wszystko płatne. E tam, ja w 3 ciąży więc myślę, że jakoś sobie i podczas tego porodu poradzę
więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
A to ciekawe...Gaduaaa wrote:akurat jodu jest tyle samo w gołym dha co w premium ..
więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..
To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:34
-
Tova33 wrote:A tak z innej beczki...
Czy któraś z Was już wspominała, że w TESCO fajne przeceny? Dziś kupiłam 5 par body na długi rękaw w cenie 25zł...
O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale. -
Kurcze mnie Tesco nie po drodze a lubię tam robić zakupy

Jak ja się ciężko czuję... Nic tylko jem i pije i sikam i tak w kółko
dobrze że mi teściowa wagę zbila bo aż strach by na nią wejść... Przecież ja już mam tak wielki bęben że kuciapki nie widzę!!
awangarda, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
No niestety w TESCO wszystko bardzo dziewczęce albo bardzo chłopięce, jak chyba w większości sklepów. Były też piękne kompleciki dla dziewczynek: leginsy, body, tuniczka i czapeczka chyba, a to za 27zł. No ale nie wzięłam, bo ostatnia sztuka była w rozmiarze 44 dla wcześniaka. Chociaż rozmiarówki zawyżone to chyba jednak trochę małe to... A szkoda, bo prześliczne byłopestka1 wrote:O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale.
Paulina3 lubi tę wiadomość
-
Kurde, nie wiem co sie dzieje z forum, pisze elaborat a wyświetla sie po 1 zdaniu. Dziewczyny, czym smarujecie brzuch i piersi? Bo powoli przymierzam sie do jakiś zakupów.. i myślałam o czymś na nogi bo mi cellulit sie pojawił Delikatny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:55

-
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Słyszałyście o tym, ze jeżeli nie ma się meldunku w danym miescie to niestety trzeba płacic za szkołe rodzenia?
No ciekawa jestem jak to w końcu jest. My np mieszkamy pod Warszawa, ale podatki rozliczamy w warszawskim US, ostatnio dzwoniłam do szpitala, bo nastraszyla mnie siostra, ze na karowej zawsze dużo chętnych, ale położna powiedziała żeby dopiero za miesiąc zadzwonić. Przy okazji powiedziała, ze wystarczy przynieść 1 str pita i to wystarczy, raczej nie będę płacić, ciekawa jestem jak wyjdzie w praktyceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:58

-
mi endo zapowiedział , że koło 20tc może być gorzej.. i już mnie przyszykował na 100mg letroxu..więc może wszystko przed namiTova33 wrote:A to ciekawe...
To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy

Tova33 lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
A to niezły patent z tą oliwką w wannie. Nie znoszę smarowania tego tłuszczu na sobie. Wchłania to się pół godziny a piżamy i tak tłuste. Spróbuję przy kąpaniu. A dużo tego lejesz?awangarda wrote:Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni

-
słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Ja mam suche dłonie. Wyglądają jak pazury kury. Ale reszta też taka jakby suchsza niż normalnie. Tak chyba musi być.Gaduaaa wrote:słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..
-
ja sobie kupiłam dove olejek do kąpieli , normalnie tym olejkiem się smaruje w wodzie, fajnie się pieni, potem się spłukuję i super taka osłona zostajeawangarda wrote:Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni

gładziutko polecam
Fabian
Cyprian
Tymuś 

mój tez duży bębenek