Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie nawet nie pytali czy pracuję w tym mieście i czy się uczę. Także może nieaktualne.
u mnie akurat chyba 3 szkoły były darmowe ale nie przy szpitalach. Wybrałam ze względu na opinie jedną z nich i później do położnej-właścicielki sr złożyłam deklarację wyboru położnej i przychodziła do nas po porodzie
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Tova33 wrote:A mnie kazali brać mama dha premium 2x na dobę i się stosuję. Dużo tam tych witamin nie ma znowu tylko dha, d3, jod, magnez, kwas i coś tam jeszcze.
Nie wiem może to zbieg okoliczności ale w poprzedniej ciąży brałam gołe mamadha i musiałam łykać też euthyrox na tarczycę, bo wyniki FT4 miałam trochę za niskie choć samo TSH 1-1,5. W tej ciąży nie mam problemów z tarczycą. FT4 w normie. Ten jod tu chyba zadziałał i pewnie dha trochę też.
U nas w mieście nie ma problemu z wyborem szpitala, bo porodówka jest tylko jedna. Dobrze, że warunki są świetne, choć ludzie nie koniecznie.
Szkoła rodzenia w prawdzie jest i to chyba nie jedna ale wszystko płatne. E tam, ja w 3 ciąży więc myślę, że jakoś sobie i podczas tego porodu poradzę
więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:akurat jodu jest tyle samo w gołym dha co w premium ..
więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..
To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:34
-
Tova33 wrote:A tak z innej beczki...
Czy któraś z Was już wspominała, że w TESCO fajne przeceny? Dziś kupiłam 5 par body na długi rękaw w cenie 25zł...
O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale. -
Kurcze mnie Tesco nie po drodze a lubię tam robić zakupy
Jak ja się ciężko czuję... Nic tylko jem i pije i sikam i tak w kółkodobrze że mi teściowa wagę zbila bo aż strach by na nią wejść... Przecież ja już mam tak wielki bęben że kuciapki nie widzę!!
awangarda, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale.
Paulina3 lubi tę wiadomość
-
Kurde, nie wiem co sie dzieje z forum, pisze elaborat a wyświetla sie po 1 zdaniu. Dziewczyny, czym smarujecie brzuch i piersi? Bo powoli przymierzam sie do jakiś zakupów.. i myślałam o czymś na nogi bo mi cellulit sie pojawił Delikatny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:55
-
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Słyszałyście o tym, ze jeżeli nie ma się meldunku w danym miescie to niestety trzeba płacic za szkołe rodzenia?
No ciekawa jestem jak to w końcu jest. My np mieszkamy pod Warszawa, ale podatki rozliczamy w warszawskim US, ostatnio dzwoniłam do szpitala, bo nastraszyla mnie siostra, ze na karowej zawsze dużo chętnych, ale położna powiedziała żeby dopiero za miesiąc zadzwonić. Przy okazji powiedziała, ze wystarczy przynieść 1 str pita i to wystarczy, raczej nie będę płacić, ciekawa jestem jak wyjdzie w praktyceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:58
-
Tova33 wrote:A to ciekawe...
To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy
Tova33 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
awangarda wrote:Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni
-
słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..
-
awangarda wrote:Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni
gładziutko polecam
FabianCyprian
Tymuś