X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet nie pytali czy pracuję w tym mieście i czy się uczę. Także może nieaktualne. :) u mnie akurat chyba 3 szkoły były darmowe ale nie przy szpitalach. Wybrałam ze względu na opinie jedną z nich i później do położnej-właścicielki sr złożyłam deklarację wyboru położnej i przychodziła do nas po porodzie :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki...
    Czy któraś z Was już wspominała, że w TESCO fajne przeceny? Dziś kupiłam 5 par body na długi rękaw w cenie 25zł...

K_A_M_A, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A mnie kazali brać mama dha premium 2x na dobę i się stosuję. Dużo tam tych witamin nie ma znowu tylko dha, d3, jod, magnez, kwas i coś tam jeszcze.
    Nie wiem może to zbieg okoliczności ale w poprzedniej ciąży brałam gołe mamadha i musiałam łykać też euthyrox na tarczycę, bo wyniki FT4 miałam trochę za niskie choć samo TSH 1-1,5. W tej ciąży nie mam problemów z tarczycą. FT4 w normie. Ten jod tu chyba zadziałał i pewnie dha trochę też.
    U nas w mieście nie ma problemu z wyborem szpitala, bo porodówka jest tylko jedna. Dobrze, że warunki są świetne, choć ludzie nie koniecznie.
    Szkoła rodzenia w prawdzie jest i to chyba nie jedna ale wszystko płatne. E tam, ja w 3 ciąży więc myślę, że jakoś sobie i podczas tego porodu poradzę :-)
    akurat jodu jest tyle samo w gołym dha co w premium ..
    więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    akurat jodu jest tyle samo w gołym dha co w premium ..
    więcej mam wit d3, i kwasów omega.. i kwas foliowy w formie metylowanej.. a tego nie mamy w gołym dha.. ale myślę, że już na tym etapie tego Nam nie trzeba..
    A to ciekawe...
    To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:34

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A tak z innej beczki...
    Czy któraś z Was już wspominała, że w TESCO fajne przeceny? Dziś kupiłam 5 par body na długi rękaw w cenie 25zł...

O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie Tesco nie po drodze a lubię tam robić zakupy :)
    Jak ja się ciężko czuję... Nic tylko jem i pije i sikam i tak w kółko :P dobrze że mi teściowa wagę zbila bo aż strach by na nią wejść... Przecież ja już mam tak wielki bęben że kuciapki nie widzę!! :D

awangarda, Cassie 65 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama czego nie widzisz? Kuciapki? Hahaha :D no tego określenia to ja nie słyszałam ;) mój tez duży bębenek :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    O masz, a ja dzis byłam w Tesco na zakupach i nawet na ciuchy nie spojrzałam, bo patrzyłam juz dwa razy i na nic nie mogłam sie zdecydować, nie znam płci, a z unisex tylko biale.
    No niestety w TESCO wszystko bardzo dziewczęce albo bardzo chłopięce, jak chyba w większości sklepów. Były też piękne kompleciki dla dziewczynek: leginsy, body, tuniczka i czapeczka chyba, a to za 27zł. No ale nie wzięłam, bo ostatnia sztuka była w rozmiarze 44 dla wcześniaka. Chociaż rozmiarówki zawyżone to chyba jednak trochę małe to... A szkoda, bo prześliczne było

Paulina3 lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko nie było mnie tydzień, a tu tyyyyle nadrabiania znowu

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu ucięło mi post. Gratulacje wszystkich wizyt!! Ja jutro idę na dodatkowe usg, bo ciekawa jestem mojej pasozytki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:53

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem co sie dzieje z forum, pisze elaborat a wyświetla sie po 1 zdaniu. Dziewczyny, czym smarujecie brzuch i piersi? Bo powoli przymierzam sie do jakiś zakupów.. i myślałam o czymś na nogi bo mi cellulit sie pojawił Delikatny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:55

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje skórę na razie olejem kokosowym i masłem shea ale mam próbkę olejku Weledy na rozstępy i jak mi podpasuje to to będę kupować.

• pff_prl Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Słyszałyście o tym, ze jeżeli nie ma się meldunku w danym miescie to niestety trzeba płacic za szkołe rodzenia?

No ciekawa jestem jak to w końcu jest. My np mieszkamy pod Warszawa, ale podatki rozliczamy w warszawskim US, ostatnio dzwoniłam do szpitala, bo nastraszyla mnie siostra, ze na karowej zawsze dużo chętnych, ale położna powiedziała żeby dopiero za miesiąc zadzwonić. Przy okazji powiedziała, ze wystarczy przynieść 1 str pita i to wystarczy, raczej nie będę płacić, ciekawa jestem jak wyjdzie w praktyce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 18:58

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham to smyranie w brzuchu <3

Samsaramsa, ss25, Margaret.Se, Paulina3 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A to ciekawe...
    To chyba w tej ciąży mam jakies wyjątkowe szczęście pod względem tarczycy :-)
    mi endo zapowiedział , że koło 20tc może być gorzej.. i już mnie przyszykował na 100mg letroxu..więc może wszystko przed nami :)

Tova33 lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja mam palmersa i oliwkę. Oliwkę wlewam do wanny jak siedzę a palmersa stosuje jak mi się przypomni :-)
    A to niezły patent z tą oliwką w wannie. Nie znoszę smarowania tego tłuszczu na sobie. Wchłania to się pół godziny a piżamy i tak tłuste. Spróbuję przy kąpaniu. A dużo tego lejesz?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    słuchajcie jestem sucha jak wiór... normalnie między cyckami się skóra łuszczy.. pod oczami to aż mnie piecze i swędzi.. musiałam się wysmarować wazeliną.. ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższa metę... też macie takie coś? przeważnie to mam tendencje do przetłuszczania się.. a teraz nie wiem co to..
    Ja mam suche dłonie. Wyglądają jak pazury kury. Ale reszta też taka jakby suchsza niż normalnie. Tak chyba musi być.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    ja sobie kupiłam dove olejek do kąpieli , normalnie tym olejkiem się smaruje w wodzie, fajnie się pieni, potem się spłukuję i super taka osłona zostaje :) gładziutko polecam :)

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ