Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Odebrałam wyniki posiewu. "Proszę natychmiast skontaktować się z lekarzem prowadzącym"... Jak nie urok to sraczka... Bakterii tyle, że chyba zamiast posiłków będę jadła leki. Ciekawe czy mnie prowadzący na oddział nie położy :| Napisałam mu smsa i czekam na odpowiedź. Nawet jakąś klebsielle wyhodowałam, taki ze mnie cipny ogrodnik. A w ogródku to mi kurwa nawet rzodkiewka więdnie! :P

O kurczaki!
    A wyniki krwi i moczu miałaś ok?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam koszmar straszny, az mokra sie obudzilam, pozniej balam sie zamknac oczy, a jak juz zamknelam to snilo mi sie, ze moja babcia zamienila sie w takiego miekkiego, nieduzego zwierzaczka i ja ja nisilam - dziwne to.

Bylam dzisiaj na zajeciach lazlam tam jakies 25 min, bo to 1,5 km. Bylo znosnie malo osob, prowadzaca sie nowymi interesowala, tylko brakowalo mi, ze cwiczenia nie w skarpetkach - strasznie lubie bez butow. Troche sie zmeczylam pewnie jutro bede miala zakwasy. Sprobuje jeszcze w innym klubie tylko, ze dalej na piechote 50 min, nie zechce mi sie isc pieszo - moze na rowerze pojade.
    Teraz leze i odpoczywam, widze plus wiekszego ruchu, jelitka ruszyly ☺, mam juz za soba 2 kupki

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde. Na bank na oddział pójdziesz i w żyłę Ci będą dawać :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    O kurczaki!
    A wyniki krwi i moczu miałaś ok?
    Delikatnie podwyższone leukocyty i neutrofile, reszta książkowo. W moczu bakterie nieliczne, za to w szyjce już kumulacja :|
    awangarda wrote:
    O kurde. Na bank na oddział pójdziesz i w żyłę Ci będą dawać :-)
    O ile znajdą u mnie jakąś żyłę B)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another a jeśli nie miałaś bakterii w moczu, to na co twój gin dał Ci antybiotyk, miałaś jakieś objawy typu pieczenia, upławy itp? Bo z tego co pamiętam, to pisałaś, że byłaś na IP i tam Ci wzięli wymazy na posiewy, bo gin w ciemno antybiotyk przepisal... Chyba że coś pokreciłam. Ale kurde nieciekawie, pewnie dostaniesz teraz leków, że będziesz garściami brała. Daj znać co Twój lekarz na to powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:52

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • HaBi Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dołączam do gron przyszłych Mam z terminem na sierpień! U mnie póki co spokojnie i w miarę ok jeśli chodzi o wyniki :) Jeśli sprawdzą się moje przeczucia i wstępne przepowiednie dwóch lekarzy to za 5 miesięcy pojawi się na świecie Piotrek! :)

K_A_M_A, Another, Juuli, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Odebrałam wyniki posiewu. "Proszę natychmiast skontaktować się z lekarzem prowadzącym"... Jak nie urok to sraczka... Bakterii tyle, że chyba zamiast posiłków będę jadła leki. Ciekawe czy mnie prowadzący na oddział nie położy :| Napisałam mu smsa i czekam na odpowiedź. Nawet jakąś klebsielle wyhodowałam, taki ze mnie cipny ogrodnik. A w ogródku to mi kurwa nawet rzodkiewka więdnie! :P

To się nazywa paradoks moja droga :P oby to nic groznego!

Another lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Another a jeśli nie miałaś bakterii w moczu, to na co twój gin dał Ci antybiotyk, miałaś jakieś objawy typu pieczenia, upławy itp? Bo z tego co pamiętam, to pisałaś, że byłaś na IP i tam Ci wzięli wymazy na posiewy, bo gin w ciemno antybiotyk przepisal... Chyba że coś pokreciłam. Ale kurde nieciekawie, pewnie dostaniesz teraz leków, że będziesz garściami brała. Daj znać co Twój lekarz na to powie...
    Chciałam żeby zrobił mi cytologię na wizycie kontrolnej, on zajrzał między nogi i powiedział, że nie dzisiaj, bo jest infekcja i dał ogólny antybiotyk. A na IP poszłam sama dzień po skończonym antybiotyku bo miałam złe przeczucia i czułam mocny ból w szyjce. Tam babeczka zrobiła mi dopiero posiew.
    Teraz gin dzwonił i kazał mi wysłać te wyniki na maila do niego i oddzwoni co dalej. To dobry lekarz, także na pewno zaradzi temu jakoś. W moczu nie było tragedii więc nic dziwnego, że on nie zrobił posiewów. Zobaczymy co dalej.
    Dam znać.

Jak ta babsko-matczyna intuicja już w ciąży działa :P

bpz77ab.png
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another zdrowka życzę i wygon te bakterie z tamtad.. Ja dostalam 4 flaszke, i nawet zalapalam sie na kleik z jablkiem

ep7weak.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężaróweczki:)

Najmłodsza, kciukam mocno!:)

Kama masz super brzucholek i spory jak na 17tc:)

Cassie nie martw się bo ja tez mam czasami takie sny ze z nog mnie zwalają;) już nie wspomnę jak zboczone sny mam to takie, ze ....skoda gadac ale podobno to normalne. Najlepiej jak sniły mi się zaby piękne w stawie a potem jakies dwie z którymi gadałam i znalazły się poza woda na jakiejś ulicy i okazało sie ze jedna samochód przejechał, matko jaka zapłakana się obudziła:) tak przezywałam:)
    Cassie sory kochana ale rozbawiło mnie z tym łysym bobaskiem:D ja mogę mieć i łysego niemowlaka hehhe oby zdrowe było od urodzenia do starości:)

Samsa wymioty i mdłości z tego co wiem to przechodzą i max 21tc

Andzia duszności tez miewam jak po schodach wchodzę, musze przerwy robic na pietrach bo czuje się jakbym w maratonie biegła:)

Madzik wspołczuje tych meczarni po lodach, jakies firmy jadłas?

Cherry rozbawiłas mnie i Ty:D hehhehe wiem czasami laski takie głupoty gadaja ze nie wiem czy zartuja czy az takie głupie sa:)

Another ja miałam w pierwszej morfologii bakterie liczne i się połozna mi powiedziała, w jaki sposób wlac do tego kubka mozc i nast. razem idelanie. Kazała mi nawet tampona sobie wsadzić bo sluz może się przedostać i z tego tez mogą wyjść bakterie

K_A_M_A lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret z moczu nie miałam bakterii, tylko z szyjki macicy, a stamtąd to lekarz pobiera, także nie mam tu wpływu na wynik :(

bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wypłatę i idę robić powtórne posiewy. Uroplazma mykoplazma czy coś. Wiecie ile to kosztuje?
    Zalatwilam dziś kilka rzeczy. Zadowolona jestem

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycoplasme/uro mi robili teraz też. Oczywiście dodatnia :| Ja dzięki Bogu nic nie płaciłam w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 16:22

bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do labu. Koszt 55 zł i położna pobiera. Bo to z kanału szyjki macicy. Wieczorem toaleta i dwie godziny przed badaniem nie sikać. Tylko nie dopytalam o luteine dopochwowa. Wieczorem wezmę,rano wypłynie i pojadę na badanie. Ona chyba nie powinna zakłócić wyniku.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Margaret z moczu nie miałam bakterii, tylko z szyjki macicy, a stamtąd to lekarz pobiera, także nie mam tu wpływu na wynik :(

O cholerka nie doczytałam, to lec szybko do lekarza po lekarstwa kochana

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie. Bąbel rośnie zdrowo, kręci się, macha łapkami i wszystko z nim ok :) Prawdopodobnie będzie chłopiec! Mąż oszalał ze szczęścia :) <3

Co do snów to mi się co noc śnią takie pierdoły, że czasem mi się śmiać chce :)

Andzia1985, All4love, Another, Samsaramsa, Cherry_Blossom, llallka, awangarda, K_A_M_A, Margaret.Se, Kasiula09, ss25, sisi, Lovi89, Tova33 lubią tę wiadomość

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • HaBi Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ostatnio sny d czapy ;) zero ładu ani składu ;) Podobno to sprawka hormonów ;)

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, gratuluję:)

basia_en lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Another leki jakie dostaniesz to zapewne będą dowcipne więc się nimi nie najesz.

Co do lodów, to ja bym o tej porze roku nie ryzykowała tych sklepowych, już na samą myśl mi się niedobrze robi, a ja w ogóle nie wymiotuję. Ja lody lubię, ale poczekam na lato :)

Ale dziś u mnie leje, pogoda masakra, za to mam nowe paznokcie :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia zazdro <3 no i oczywiście gratulacje :)

basia_en lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ