Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Ja dopiero wstałam, bo miałam dzisiaj jakąś straszną noc. Najpierw pobolewał mnie mocniej brzuch, aż się wystraszyłam i wzięłam nospę, uspokoiło się. Potem całą noc śniło mi się, że w ciąży trafiłam do więzienia i mąż mnie odwiedzał na spacerniaku - to pewnie przez te jego durne filmy takie rzeczy mi się śnią. A o 6 nad ranem obudziłam się z bólem żeber? Musiałam jakoś się w nocy przekręcać i źle ułożyć. I dopiero koło 10 zasnęłam na spokojnie.
Ja jutro zaczynam 7 tydzień. Piersi bolą mniej, tylko jak sobie je posmyram to odczuwam jakiś ból. Poza tym czuję się całkiem normalnie. Przy myciu zębów mam odruch wymiotny, ale nie wymiotuję.
Ja dziś też mam jakiegoś doła trochę, bo trochę finansowo u nas słabo ostatnio, ja swoją działalność dopiero rozkręcam, a u męża jakiś słabszy okres. A teraz te leki i wizyty tyle kosztują, że ciągle jesteśmy na minusie . Nigdzie na NFZ się nie umawiam, bo przez pół roku od ostatniego poronienia szukałam odpowiednich lekarzy, którym zaufam i znalazłam takich, niestety wszystko prywatnie, ale zdrowie dzidzi jest teraz najważniejsze. A tak musiałam się pożalić...
Sisi i jak tam?
Która jeszcze ma wizytę w poniedziałek i o której? Ja o 12.15Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 13:29
2 Aniołki -
nick nieaktualnyHej.
Pozwolicie, że dołączę.
wg kalkulatora tutaj wychodzi mi termin na 13.08, na innym 15. Wychodzi, że jestem w 5tygodniu ciąży.
To moja druga ciąża, mam już synusia 15m-cznego.
Do gina tez chodzę prywatnie, jakoś na nfz nie mam zaufania. Wizytę mam dopiero 28 grudnia.sisi, Uszko, kasiuleks, Luca, Tova33, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Ola5 wrote:Hej.
Pozwolicie, że dołączę.
wg kalkulatora tutaj wychodzi mi termin na 13.08, na innym 15. Wychodzi, że jestem w 5tygodniu ciąży.
To moja druga ciąża, mam już synusia 15m-cznego.
Do gina tez chodzę prywatnie, jakoś na nfz nie mam zaufania. Wizytę mam dopiero 28 grudnia.
Witaj z nami
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Otka razem m jutro zaczynamy 7 tc
Ja mam tyle leków że jak znajdę lekarza na NFZ choćby tylko dla badań to i tak nie wiem czy mu wyjaśniać sytuację z lekami. Badania na HIV hcv mam aktualne więc te wyższe koszty odpadną. Jedynie toxo i cytomegalie muszę zrobić . kasę mamy na szczęście . nie jakoś dużo,ale nie musimy wyliczać każdego grosza.synuś
Dwa aniołki * -
awangarda musisz zmienić nastawienie bo to do nieczego Cie nie doprowadzi, wiem że się martwisz jak każda z nas, zwłaszcza te które maja już za sobą strate dzieciątka, ale naprawde uwierz mi że pozytywne nastawienie pomaga. Ja w poprzedniej co miałam biochemiczną od początku jakos nie umiałam się cieszyć dopiero jak mnie M opieprzył żebym myślała pozytywnie to zmieniłam nastawienie ale niestety moja radość długo nie trwała, a teraz jak aby zrobiłam test jestem pozytywnie nastawiona, nie myśle że może być coś zle, nie czytam nic a nic w internecie żeby się nie denerwować itp itd, teraz musi się udać i nie ma innej opcji rodzimy w sierpniu i koniec kropka.
Ja na NFZ nie chodzę jakoś nie jestem przekonana do lekarzy w moim mieście dlatego tylko i wyłącznie prywatnie. -
awangarda wrote:Ja się zamartwia m i jednocześnie wkurzam że jestem głupia.
Czemu te pieprzony cycki nie bolą, że wolałabym rzygać i mieć objawy. Podlaczylabym sobie na stałe USG i sprawdzała co minutę. Jestem histeryczka,
Sądziłam że jak znajdę w ciążę to będę szczęśliwa a ten strach o kolejną porażkę powoduje ,że zaczynam żałować że się na to zdecydowałam. I myślę że jak się nie uda to znowu powrót do pracy i te ich spojrzenia .
Chcę zasnąć i obudzić się po 12 tyg.
Chociaż nawet jak dotrwam to i tak wyląduje w psychiatryku.
Sorki ale jestem wściekła,zła wkurwiona ,smutna i nie wiem co jeszcze.
boję się wszystkiego.. nawet jak za szybko idę... nawet jak sram za przeproszeniem..
chyba też skończę w psychiatrykuFabian Cyprian Tymuś -
Ina, nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też zmuszona jestem na dentyste i idę w poniedziałek. Mówi że musi mi dać znieczulenie bo ból jest grozniejszy od znieczulenia. Mimo to wolałabym tego uniknąć ale nie mogę, bo zostawienie zęba do drugiego trymestru pewnie skończyło by się antybiotykiem. Eh, ja wiecznie mam problem z zębami, kilka razy w roku witam u dentysty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:24
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Ja wszystkie zęby zaleczyłam teraz przed ciążą, ale że już się staraliśmy wtedy to prosiłam o znieczulenie takie jakbym była już w ciąży. Trochę słabsze było, ale ból był do zniesienia , a miałam między innymi taką dziurę, że cały ząb praktycznie odbudowała (3 lata nie byłam u dentysty) .
2 Aniołki -
nick nieaktualnyJa mam tą przyjemno9ść wizyty u dentysty w środę, na szczęście znieczulenie nie będzie potrzebne. Znieczulenie miałam krótko przed zrobieniem testu. No i w stresie poczytałam o znieczuleniu, to w ciąży dają słabsze, nie obkurczające naczyń krwionośnych.
Mam nadzieje że nie zaszkodziło.
-
Ja tez chodze do dr prywatnie. Jak zaszlam pierwszy raz w ciaze to zaczelam plamic. Przyjeli mnie do szpitala, po czym chamski lekarz z laska mnie zbadal, po czym stwierdzil, ze "z tego nic nie bedzie". W Wielka Sobote bo bylo to na Swieta Wielkanocne ordynator zrobil mi usg i stwierdzil, ze to ciaza pozamaciczna. Na swieta puszcza mnie do domu, ale zaraz po swietach mam sie zglosic na czyszczenie. Swieta byly masakryczne, zaraz we wtorek po swietach pojechalam do lekarza prywatnie i okazalo sie, ze wszystko jest ok!!! Byl pecherzyk, jeszcze bez zarodka, a to co mialo byc ciaza pozamaciczna to byla mala torbiel ktora zaraz sie wchlonela! Takze moja ciaza pozamaciczna ma rok, gania i rozrabia w calym domu. Nie chce myslec co by bylo, gdybym nie pojechala prywatnie... Takze ja juz nie mam zaufania ani troche do lekarzy z nfz. Oczywiscie nie mowie, ze wszyscy tacy sa.
neme lubi tę wiadomość
-
Witajcie I ja się dołączę termin wg kalkulatora z tej strony 13.08.17 beta 11dpo 47 13dpo 116. To moja pierwsza ciąża mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się dodaje ta od czasu pod postami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:29
Papierówka, kasiuleks, Tova33 lubią tę wiadomość