X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, ale wspaniale, masz juz swoje serduszko bijace <3

Kasiula, pozny termin wizyty tez ma swoje plusy - zobaczysz wyraznie fasolke i juz bedzie wieksza pewnosc, ze wszytsko gra.

Ja mam w przyszly czwartek i juz nie moge sie doczekac. Nie wyobrazqm sobie, ze mogloby cos pojsc nie tak. Wyobrazam sobie w kolko, jak patrzymy z doktorem na ekran, a tam pyka serduszko. W poprzednich poronieniach nawet tego nie doczekalam, jajeczka mialy problemy z zakotwiczeniem.

Kiedy bedziemy sie cieszyc ciaza, jak nie teraz? Pozniej tez beda kolejne obawy i zawsze cos moze nam przyslaniac radosc z tego pieknego faktu, ze nosimy juz w sobie dzieciatka. Dlatego ja posyanowila, ze pozowle sobie na szczescie wbrew zlym doswiadczeniom i tak siedze w robocie i sie szczerze do siebie samej. Probuje powstrzymywac odruch glaskania brzucha, zeby nikt nie skapnal sie hehe.

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

zi130tc7zxcdftgw.png
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathuz, jak tam Twoja wizyta i usg? Juz chyba po :]

zi130tc7zxcdftgw.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, właśnie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Mam nadzieje,ze moge do Was dolaczyc ;-) Jestem w 5tc. termin na 18 sierpnia. 30 lat, 3 cs..

Jeszcze do końca nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży, więc od czasu do czasu zerkam sobie na moje testy ciążowe, żeby się upewnić, że nic mi się nie przewidziało:p
    Na szczęscię @ dalej nie ma, za to kłucie/ciągnięcie, czasem takiej pieczenie w jajniku.
    Stresuje sie oby wszystko bylo dobrze... i aby kropek został z nami :)

Krokodylica, sisi, Tova33, Asiulka83 lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do supli, to ja akurat jestem swiruska i biore cala mase. Maz sie smieje, ze to juz obsesja. Ale teraz mam dobra wymowke ;)

Naturalna multiwit
    Naturala prenatalna
    Tran fermentowany
    Wit c
    Magnez
    Zynk
    D3mk4
    Kwas foliowy

I dzis dotral do mnie jodek potasu oraz bakterie na flore jelitowa :)

zi130tc7zxcdftgw.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Czesc Dziewczyny :)
    Mam nadzieje,ze moge do Was dolaczyc ;-) Jestem w 5tc. termin na 18 sierpnia. 30 lat, 3 cs..

Jeszcze do końca nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży, więc od czasu do czasu zerkam sobie na moje testy ciążowe, żeby się upewnić, że nic mi się nie przewidziało:p
    Na szczęscię @ dalej nie ma, za to kłucie/ciągnięcie, czasem takiej pieczenie w jajniku.
    Stresuje sie oby wszystko bylo dobrze... i aby kropek został z nami :)

Witaj z nami :)

Odganiamy czarne myśli, wszystko będzie pięknie <3

labamba lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc labamba :)

Witaj w klubie podgladaczek testow. To moje ulubione zajecie, moglabym na nie patrzec godzinami...
    Masz juz wizyte umowiona? Po niej bedzie mozna patrzec juz na fotke :D

labamba lubi tę wiadomość

zi130tc7zxcdftgw.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    Czesc labamba :)

Witaj w klubie podgladaczek testow. To moje ulubione zajecie, moglabym na nie patrzec godzinami...
    Masz juz wizyte umowiona? Po niej bedzie mozna patrzec juz na fotke :D
    hihi dobrze,ze nie jestem z tym sama ;-)

Mam wizyte na 19 grudnia...i z obawy,ze moze jeszcze zbyt wczesnie na serduszko,rowniez od razu zarezerwowalam termin na 29 grudnia :p
    A co - przezornosci nigdy zbyt wiele, a wolne terminy szybko znikaja - pewnie przez takie jak ja :P

A na serio, to mam problem z tsh, przedwczoraj dostalam wyniki i mam 4,49.w sorde ide do endo i potem wlasnie 19ego do gina na konsultacje...
    Wole miec to wszystko pod kontrola :)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAbamba, bedzie dobrze. Slyszalam, ze tsh zazwyczaj skacze od razu. Mi tydz temu 3,7 wyszlo - normalnie mam 2,5. Czy jestes na lekach na tarczyce?

zi130tc7zxcdftgw.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciekawe jak tam kathuz ...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kathuz Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok :-)
    Widzieliśmy serduszko <3
    Jutro reszta bo ide spac

inaa, Krokodylica, BrumBrum, sisi, Tova33, Uszko, Asiulka83 lubią tę wiadomość

km5sf71x5qx0ypfi.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    LAbamba, bedzie dobrze. Slyszalam, ze tsh zazwyczaj skacze od razu. Mi tydz temu 3,7 wyszlo - normalnie mam 2,5. Czy jestes na lekach na tarczyce?
    Tez wlasnie tak slyszalam i tego chce sie trzymac :) tak, skonsulotwalam sie z lekarzem internista i od razu polecil mi zwikszyc dawke z 3705 do 50mg. takze na szczescie mialam tabletki w domu i od razu moge zaczac zbijac :)
    A co ile lekarz zlecil Ci badac poziom? co 2 tygodnie, czy jakos inaczej?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie odpisal mi endokrynolog, ze mam dalej brac 50mg, i zlecil mi kolejne tsh i ft4 a na wizyte mam sie zglosic dopiero po nowym roku...myslicie,ze to ok?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Lisssa Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez! mnie tez dopiszcie na 13,08 a kiedy wizyta to jeszcze nie wiemy ;-)

Luca lubi tę wiadomość

xnw4s65g2x2038qr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie kiepskie wiadomości.
    Ciąże mam o tydzień młodszą co jest zgodne z moimi obserwacjami owu więc brakiem serduszka nie martwie się. Pęcherzyk ma 1.4 cm za to krwiak zaraz przy pęcherzyku 5x6cm... Jestem totalnie rozbita. Nie chce przechodzić przez to poraz 3ci... A leżec nie dam rady non stop przy małym dziecku którym trzeba się zająć i co chwile podnosić...

Kathuz, Sisi serdecznie Wam gratuluje! I za nadchodzące wizyty mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 08:10

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Ciąże mam o tydzień młodszą co jest zgodne z moimi obserwacjami owu więc brakiem serduszka nie martwie się. Pęcherzyk ma 1.4 cm za to krwiak zaraz przy pęcherzyku 5x6cm... Jestem totalnie rozbita. Nie chce przechodzić przez to poraz 3ci... A leżec nie dam rady non stop przy małym dziecku którym trzeba się zająć i co chwile podnosić...

Kathuz, Sisi serdecznie Wam gratuluje! I za nadchodzące wizyty mocno trzymam kciuki!

Kochana a jest Ci ktoś w stanie pomóc?
    Ile ma Twoje dzidzi?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:

jejka nie wiem na tym to polega i czym grozi taki krwiak, ale może warto iść to sprawdzić jeszcze u innego lekarza.. co Ci w ogóle powiedział tamten?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathuz wrote:
    U nas wszystko ok :-)
    Widzieliśmy serduszko <3
    Jutro reszta bo ide spac

Cieszę się kochana bardzo <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrum a jakie masz leki? Mogło mi gdzieś tu umknąć .
    :-(

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry mlody na 17 miesięcy więc jeszcze maluszek. Od 9 do 15 jest w żlobku ale tak trzeba sobie radzic. M wraca wieczorem zazwyczaj a tak nie chcemy mowic rodzinie chociaż może bwdziemy zmuszeni...

Gaduaaa lekarza mam bardzo zaufanego i naprawde dobrego wiec nie mam potrzeby konsultacji. Krwiak nie jest czymś nienormalnym w ciąży - podczas implantacji pecherzyk trafia na naczynie krwionośne no i tyle. Kwestia jak duży jest. Najważniensze teraz by ciąża rosła normalnie i krwiak jej nie przeszkadzał, czyli np aby pęcherzyk.sie nie odkleił. U mnie lekko sie odkleja ale nie ma jeszcze tragedii. No i oby krwiak nie pękł bo to heh.. Ja na razie wogole nie krwawie, jest szansa że się wchłoni sam jesli sie nie pezeciąże. Doatalam.luteine 2 dziennie po 100mg ale doskonale wiem że to takie placebo w mojej sytuacji. Aby cos robic.
    No wiec mam doła. I czekam do 21 na kolejną wizyte.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ