X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, ale wspaniale, masz juz swoje serduszko bijace <3

Kasiula, pozny termin wizyty tez ma swoje plusy - zobaczysz wyraznie fasolke i juz bedzie wieksza pewnosc, ze wszytsko gra.

Ja mam w przyszly czwartek i juz nie moge sie doczekac. Nie wyobrazqm sobie, ze mogloby cos pojsc nie tak. Wyobrazam sobie w kolko, jak patrzymy z doktorem na ekran, a tam pyka serduszko. W poprzednich poronieniach nawet tego nie doczekalam, jajeczka mialy problemy z zakotwiczeniem.

Kiedy bedziemy sie cieszyc ciaza, jak nie teraz? Pozniej tez beda kolejne obawy i zawsze cos moze nam przyslaniac radosc z tego pieknego faktu, ze nosimy juz w sobie dzieciatka. Dlatego ja posyanowila, ze pozowle sobie na szczescie wbrew zlym doswiadczeniom i tak siedze w robocie i sie szczerze do siebie samej. Probuje powstrzymywac odruch glaskania brzucha, zeby nikt nie skapnal sie hehe.

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

zi130tc7zxcdftgw.png
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathuz, jak tam Twoja wizyta i usg? Juz chyba po :]

zi130tc7zxcdftgw.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, właśnie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Mam nadzieje,ze moge do Was dolaczyc ;-) Jestem w 5tc. termin na 18 sierpnia. 30 lat, 3 cs..

Jeszcze do końca nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży, więc od czasu do czasu zerkam sobie na moje testy ciążowe, żeby się upewnić, że nic mi się nie przewidziało:p
    Na szczęscię @ dalej nie ma, za to kłucie/ciągnięcie, czasem takiej pieczenie w jajniku.
    Stresuje sie oby wszystko bylo dobrze... i aby kropek został z nami :)

Krokodylica, sisi, Tova33, Asiulka83 lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do supli, to ja akurat jestem swiruska i biore cala mase. Maz sie smieje, ze to juz obsesja. Ale teraz mam dobra wymowke ;)

Naturalna multiwit
    Naturala prenatalna
    Tran fermentowany
    Wit c
    Magnez
    Zynk
    D3mk4
    Kwas foliowy

I dzis dotral do mnie jodek potasu oraz bakterie na flore jelitowa :)

zi130tc7zxcdftgw.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Czesc Dziewczyny :)
    Mam nadzieje,ze moge do Was dolaczyc ;-) Jestem w 5tc. termin na 18 sierpnia. 30 lat, 3 cs..

Jeszcze do końca nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży, więc od czasu do czasu zerkam sobie na moje testy ciążowe, żeby się upewnić, że nic mi się nie przewidziało:p
    Na szczęscię @ dalej nie ma, za to kłucie/ciągnięcie, czasem takiej pieczenie w jajniku.
    Stresuje sie oby wszystko bylo dobrze... i aby kropek został z nami :)

Witaj z nami :)

Odganiamy czarne myśli, wszystko będzie pięknie <3

labamba lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc labamba :)

Witaj w klubie podgladaczek testow. To moje ulubione zajecie, moglabym na nie patrzec godzinami...
    Masz juz wizyte umowiona? Po niej bedzie mozna patrzec juz na fotke :D

labamba lubi tę wiadomość

zi130tc7zxcdftgw.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    Czesc labamba :)

Witaj w klubie podgladaczek testow. To moje ulubione zajecie, moglabym na nie patrzec godzinami...
    Masz juz wizyte umowiona? Po niej bedzie mozna patrzec juz na fotke :D
    hihi dobrze,ze nie jestem z tym sama ;-)

Mam wizyte na 19 grudnia...i z obawy,ze moze jeszcze zbyt wczesnie na serduszko,rowniez od razu zarezerwowalam termin na 29 grudnia :p
    A co - przezornosci nigdy zbyt wiele, a wolne terminy szybko znikaja - pewnie przez takie jak ja :P

A na serio, to mam problem z tsh, przedwczoraj dostalam wyniki i mam 4,49.w sorde ide do endo i potem wlasnie 19ego do gina na konsultacje...
    Wole miec to wszystko pod kontrola :)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Luca Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAbamba, bedzie dobrze. Slyszalam, ze tsh zazwyczaj skacze od razu. Mi tydz temu 3,7 wyszlo - normalnie mam 2,5. Czy jestes na lekach na tarczyce?

zi130tc7zxcdftgw.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciekawe jak tam kathuz ...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kathuz Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok :-)
    Widzieliśmy serduszko <3
    Jutro reszta bo ide spac

inaa, Krokodylica, BrumBrum, sisi, Tova33, Uszko, Asiulka83 lubią tę wiadomość

km5sf71x5qx0ypfi.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    LAbamba, bedzie dobrze. Slyszalam, ze tsh zazwyczaj skacze od razu. Mi tydz temu 3,7 wyszlo - normalnie mam 2,5. Czy jestes na lekach na tarczyce?
    Tez wlasnie tak slyszalam i tego chce sie trzymac :) tak, skonsulotwalam sie z lekarzem internista i od razu polecil mi zwikszyc dawke z 3705 do 50mg. takze na szczescie mialam tabletki w domu i od razu moge zaczac zbijac :)
    A co ile lekarz zlecil Ci badac poziom? co 2 tygodnie, czy jakos inaczej?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie odpisal mi endokrynolog, ze mam dalej brac 50mg, i zlecil mi kolejne tsh i ft4 a na wizyte mam sie zglosic dopiero po nowym roku...myslicie,ze to ok?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Lisssa Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez! mnie tez dopiszcie na 13,08 a kiedy wizyta to jeszcze nie wiemy ;-)

Luca lubi tę wiadomość

xnw4s65g2x2038qr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie kiepskie wiadomości.
    Ciąże mam o tydzień młodszą co jest zgodne z moimi obserwacjami owu więc brakiem serduszka nie martwie się. Pęcherzyk ma 1.4 cm za to krwiak zaraz przy pęcherzyku 5x6cm... Jestem totalnie rozbita. Nie chce przechodzić przez to poraz 3ci... A leżec nie dam rady non stop przy małym dziecku którym trzeba się zająć i co chwile podnosić...

Kathuz, Sisi serdecznie Wam gratuluje! I za nadchodzące wizyty mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 08:10

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Ciąże mam o tydzień młodszą co jest zgodne z moimi obserwacjami owu więc brakiem serduszka nie martwie się. Pęcherzyk ma 1.4 cm za to krwiak zaraz przy pęcherzyku 5x6cm... Jestem totalnie rozbita. Nie chce przechodzić przez to poraz 3ci... A leżec nie dam rady non stop przy małym dziecku którym trzeba się zająć i co chwile podnosić...

Kathuz, Sisi serdecznie Wam gratuluje! I za nadchodzące wizyty mocno trzymam kciuki!

Kochana a jest Ci ktoś w stanie pomóc?
    Ile ma Twoje dzidzi?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:

jejka nie wiem na tym to polega i czym grozi taki krwiak, ale może warto iść to sprawdzić jeszcze u innego lekarza.. co Ci w ogóle powiedział tamten?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathuz wrote:
    U nas wszystko ok :-)
    Widzieliśmy serduszko <3
    Jutro reszta bo ide spac

Cieszę się kochana bardzo <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrum a jakie masz leki? Mogło mi gdzieś tu umknąć .
    :-(

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry mlody na 17 miesięcy więc jeszcze maluszek. Od 9 do 15 jest w żlobku ale tak trzeba sobie radzic. M wraca wieczorem zazwyczaj a tak nie chcemy mowic rodzinie chociaż może bwdziemy zmuszeni...

Gaduaaa lekarza mam bardzo zaufanego i naprawde dobrego wiec nie mam potrzeby konsultacji. Krwiak nie jest czymś nienormalnym w ciąży - podczas implantacji pecherzyk trafia na naczynie krwionośne no i tyle. Kwestia jak duży jest. Najważniensze teraz by ciąża rosła normalnie i krwiak jej nie przeszkadzał, czyli np aby pęcherzyk.sie nie odkleił. U mnie lekko sie odkleja ale nie ma jeszcze tragedii. No i oby krwiak nie pękł bo to heh.. Ja na razie wogole nie krwawie, jest szansa że się wchłoni sam jesli sie nie pezeciąże. Doatalam.luteine 2 dziennie po 100mg ale doskonale wiem że to takie placebo w mojej sytuacji. Aby cos robic.
    No wiec mam doła. I czekam do 21 na kolejną wizyte.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ