X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Cherry mlody na 17 miesięcy więc jeszcze maluszek. Od 9 do 15 jest w żlobku ale tak trzeba sobie radzic. M wraca wieczorem zazwyczaj a tak nie chcemy mowic rodzinie chociaż może bwdziemy zmuszeni...

Gaduaaa lekarza mam bardzo zaufanego i naprawde dobrego wiec nie mam potrzeby konsultacji. Krwiak nie jest czymś nienormalnym w ciąży - podczas implantacji pecherzyk trafia na naczynie krwionośne no i tyle. Kwestia jak duży jest. Najważniensze teraz by ciąża rosła normalnie i krwiak jej nie przeszkadzał, czyli np aby pęcherzyk.sie nie odkleił. U mnie lekko sie odkleja ale nie ma jeszcze tragedii. No i oby krwiak nie pękł bo to heh.. Ja na razie wogole nie krwawie, jest szansa że się wchłoni sam jesli sie nie pezeciąże. Doatalam.luteine 2 dziennie po 100mg ale doskonale wiem że to takie placebo w mojej sytuacji. Aby cos robic.
    No wiec mam doła. I czekam do 21 na kolejną wizyte.

Kochana może właśnie dlatego warto powiedzieć w tej sytuacji? Żebyś miała więcej odpoczynku?

Trzymam kciuki :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda dostałam luteine 2x100mg. Ale nie ukrywajmy - w tej sytuacji to niewiele daje.

Cherry może tak.. Ale mają swoje lata i wiem jak przeżywali poprzednie straty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 09:18

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2c05bd400508ac185bbe0bf3d701cd25.jpg

Gaduaaa, inaa, sisi, Another lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum oby ten krwiak sam się wchłoną, ale w tej sytuacji chyba lepiej powiedzieć wcześniej żebyś mogła jak najwięcej odpoczywać

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrum trzymam zatem kciuki, aby krwiak się wchłonął ;) będzie dobrze, głowa do góry :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • inaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brum .. ja wierze, że u Ciebie ten krwiak się wchłonie :) i wszystko będzie w porządku. Dziadkom powiedz, że dzisiaj takie czasy niestety ogrom kobiet doświadcza niejednej straty

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrum trzymam kciuki zeby krwiak sie wchlonal i nie przeszkadzal dzidzi, na Twoim miejscu powiedzialabym rodzinie zeby dzieckiem sie bardziej zajmowali a ty zebys jak najwiecej odpoczywala teraz dobro maluszka jest najwazniejsze

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

preg.png
  • kathuz Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do wczorajszej wizyty:
    serduszko bije jak dzwon, dzidziuś ma niecałe 5 mm :)
    na następnej wizycie doktor obliczy kiedy termin porodu i założy kartę ciąży :)
    powiedzieliśmy wczoraj teściom bo mieszkają niedaleko nas, a do swoich rodziców dzwoniłam dzisiaj. reszta rodzimy dowie się przy wigilijnym stole :)

BrumBrum, awangarda, inaa, Tova33, Luca, Asiulka83 lubią tę wiadomość

km5sf71x5qx0ypfi.png

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathuz wrote:
    powiedzieliśmy wczoraj teściom bo mieszkają niedaleko nas, a do swoich rodziców dzwoniłam dzisiaj. reszta rodzimy dowie się przy wigilijnym stole :)

Super <3 <3 <3
    To już duże dzidzio :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathuz wrote:
    no i super :) wszystko gra :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum brum a może pokłam,że masz problem z kręgosłupem,ze dysk się wysunął i nie możesz dźwigać i prosisz o pomoc, jak kiedyś powiesz że nie chciała mówić o ciąży to myślę,że spokojnie zrozumieją. Bo w tych krwiakach tylko czas i oszczędzanie się.

Kombinuj :-)

Cycki mi wracają!

sisi lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, u mnie obficie ale totalnie bez bólu. Mąż dziś wraca to będzie zadowolony, bo nie będę kwiczec przy dotykaniu :D

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem nie do życia :/ słabo mi, niedobrze. Nic nie mogę zrobić bo zaraz musze usiąść

BrumBrum lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za wsparcie.

Samsaramsa to bardzo dobry znak.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień z dupy.
    Głowa mnie boli i spać mi się chce. Byle co mnie męczy.
    Dlatego między innymi nie lubię być w ciąży..

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja południową drzemkę zaliczyłam ;) ale paskudna pogoda, cały dzień pada :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Brum - pozytywnie! Powiedz rodzinie, jeśli razem z tobą przezywali poprzednie straty to właśnie teraz powinni Ci pomóc.

Rodzice mojego byli wczoraj. Mieliśmy nic nie mówić, no ale Julas wystrzelił "Bo mama nie może się denerwować bo będę miał brata albo siostrę". No i cały misterny plan wziął w łeb :P. Takie to moje gadatliwe dziecko ;).

Ja dzisiaj o dziwo w miarę ok. Cycuchy bolą ciągle, ale chyba zaczynam do tego przywykać. Brzuch wyjątkowo cicho i spokojnie. Trochę robimy, trochę się obijamy z młodym :) Weekendowo.

Tova33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Dobry...

Brum - pozytywnie! Powiedz rodzinie, jeśli razem z tobą przezywali poprzednie straty to właśnie teraz powinni Ci pomóc.

Rodzice mojego byli wczoraj. Mieliśmy nic nie mówić, no ale Julas wystrzelił "Bo mama nie może się denerwować bo będę miał brata albo siostrę". No i cały misterny plan wziął w łeb :P. Takie to moje gadatliwe dziecko ;).

Ja dzisiaj o dziwo w miarę ok. Cycuchy bolą ciągle, ale chyba zaczynam do tego przywykać. Brzuch wyjątkowo cicho i spokojnie. Trochę robimy, trochę się obijamy z młodym :) Weekendowo.

Dlatego my młodej nie mówimy, bo to też papla jest :P zwłaszcza, że o tej straconej wiedziała też i nieraz pyta

I jak rodzice, skakali pod sufit? ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kathuz gratuluje serduszka, cudowne uczucie prawda? :)

Brum krwiaczek na pewno się wchłonie. Tak jak dziewczyny radzą powiedz, że nadwyrężyłaś kręgosłup czy coś i potrzebujesz pomocy przy małym.

Awangarda Tobie cycuchy wracaja, a mi przechodzą. Musi być równowaga w naturze ;)

Mnie dzisiaj obudził sen z finałem, to już czwarty raz od kiedy jestem w ciąży. Z wrażenia nie mogłam usnąć ponownie ;)
    Umówiłam się też na kolejna wizytę na 30 grudnia na 11 20. Inaa wpiszesz mnie na listę? To bedzie 10t1d maluszek będzie juz fikał :D

Cherry_Blossom, Tova33 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • inaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju .. ja się znowu gotuje od środka... meliskę można prawda? Bo zwariuje z nerwów !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ