Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jutro według belly zaczynam 7 tydzień
Nie wiem czy to dobrze, czy źle ale jak dłużej pochodzę to zaczyna boleć mnie podbrzusze. jajniki czasem zakłują, a moze bardziej po prostu je czuje...
Dzisiaj zaciągnełam mojego do sklepu dziecięcego śmiał się ze mnie
Przeraża mnie ta wyprawka -
Hej Dziewczyny
Lissa -wychodzi na to, że jesteśmy na tym samym etapie, tylko ja jeszcze u lekarza nie byłam...
My z mężem szalejemy, kupujemy brakujące jeszcze w mieszkaniu karnisze i zasłony:p
i do tego małą jodełkę na święta
jajnik też mnie wcześniej bolał, ale dzisiaj przestał...sama nie wiem czy to dobrze czy to źle:p
-
Quote:Dzisiaj zaciągnełam mojego do sklepu dziecięcego śmiał się ze mnie
Przeraża mnie ta wyprawka
Ja najchętniej już bym kupowała te śliczne ubranka. Za każdym razem jak przechodzę koło smyka mam ochotę wejść i zaszaleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:14
-
nick nieaktualnyRodzice mojego ucieszeni bardzo, ale obiecali nic nie mówić, żebyśmy reszcie rodziny powiedzieli w święta sami.
U mnie dzisiaj mega leniwie. Trochę popracowałam, trochę porobiłam, ale jakoś nie mam powera. Podbrzusze nie boli nic a nic, mdlić nie mdli nic a nic. Jedynie co to biust mi odpada z bólu, normalnie czuję się jakby ktoś mnie obił w cyckach . Pewnie zaraz wlezę do łożeczka bo już mnie zaczyna przymulać wieczorowo -
Cherry moja córka ma 15 i mimo wieku dojrzewania, który zresztą przechodzi bardzo burzliwie, to w jakiejś małej części wciąż jeszcze jest małą dziewczynką. Co roku robimy pierniki. Co roku też razem z tatą w Wigilie oglądają te same świąteczne bajki, co najmniej już od 10 lat, choć znają już je na pamięć. Takie nasze małe tradycje.
Różnica wieku między córką a synkiem to 15 lat i jak na razie porozumienia brak. Podobnie pewnie będzie z tym jeszcze nie narodzonym. Ale wierzę, że to się zmieni jak maluchy troszkę podrosną i zaczną gadać.
Jakby mi ktoś powiedział 10 lat temu, że będę miała jeszcze dziecko, dzieci to bym się chyba nogami nakryła. A tu masz... Faktycznie... Ale dzieci to szczęście i nie sądziłam, że tyle będzie mi go dane.
Oho... Czy mnie się zdaje, że już zaczynam rzygać tęczą? Podczas poprzedniej ciąży tak mi się często zdarzało... -
Basha wrote:Dziewczyny, znalazłam informacje że do 16.12 można za darmo zrobić badanie na konflikt płytkowy i małopłytkowość u płodu.
http://diag.pl/pacjent/nieodplatne-badania-dla-kobiet-ciazy/
Może któraś z was będzie chciała skorzystać.
dzięki za info , ja skorzystam, akurat w poniedziałek jadę do labo porobic pierwsze zlecone badania, to od razu zrobię to darmowe. u mnie wizyta dopiero za tydzień !! czeeeeekam z niecierpliwością
witam nowe ciężarówki !neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
marjotka wrote:ja jutro według belly zaczynam 7 tydzień
Nie wiem czy to dobrze, czy źle ale jak dłużej pochodzę to zaczyna boleć mnie podbrzusze. jajniki czasem zakłują, a moze bardziej po prostu je czuje...
Dzisiaj zaciągnełam mojego do sklepu dziecięcego śmiał się ze mnie
Przeraża mnie ta wyprawka
Ja tez wlasnie zauwazylam ze jak za duzo latam w ciagu dnia, a bywam bardzo aktywna, to wieczorem zle sie czuje i brzuch mnie tak rozpiera, muli, jak poleze ze 2 h mija powoli. Nie wiem jak to nazwac. Dziwi mnie to na tym etapie ciazy i troche martwi. Dziewczyny, macie takie uczucie?
-
Hej dziewczyny,u mnie tez juz bateryjki siadaja...czas przystopowac,za duzo tego karthuz bomba informacja,nie ma nic cenniejszego niz usg na ktorym widac po raz pierwszy pulsujacy punkcik
Luca tylko pozytywne myślenie wchodzi w gre,takze prosze sie dgonic od tych zlych
Another jak pech to pech a raczej zlosliwosc rzeczy martwych... :-*
Brumbrum wiem co przezywasz,na przedostatnim usg dowiedzialam sie ze mam krwiaka,przez ktorego w noc przed wizyta krwawilam....wystraszona oczywiscie,ale dostalam leki,oszczedzalam sie i myslalam pozytywnie nic gin nawet nie mowil o pecherzyku,zarodki itp tylko ze nieciekawie to wyglada ale by jeszcze nie przesadzal,a teraz w srode zobaczylam groszka rozmiarow 5,4mm i bijace serduszko,a dziaaad krwiak sie wchlonal i a siooo! Mam dwurozna macice sie okazalo i przez to moglam miec tego krwiaka,ale Ty u siebie prosze tez wlacz,choc wiem ze cieKo,pozytywne myslenie i MUSI byc dobrze i koniec!
Sisi czuje ze jestes bratnia dusza,bo najpierw zobaczylam ze wg OM wiek ciazy ten sam,teraz po usg Twoj groszek podobnych rozmiarow,wiekszy od mojego,wiekciazy delikatnie tez starszy,wiYtujemy prawie w te same dni,teraz ja mam na 28.12 a Ty na 30tego
sisi, Another, Luca lubią tę wiadomość
-
Ja ze zmęczenia mam jakiś humor kiepski. Wszystkiego się czepiam i wymyślam scenariusze co mi nie pasuje w moim chłopie. Dobrze,że chociaż milcze
Głodna jestem. U mnie jest prosta zależność:
ZACZYNAM BYC ZŁOŚLIWA? NAKARM MNIE.synuś
Dwa aniołki * -
Witam. Czy mogę się przyłączyć? Co prawda termin mam teoretycznie na 30.07 ale najprawdopodobniej ciąża jest młodsza. Byłam na początku tygodnia na usg i nieciekawie to wyglądało. Mam nadzieję że dzidziuś był po prostu zbyt mały. Betę robiłam 7.12 i wyszła 11776.4 więc sporo. W pon będą wyniki z bety z 9.12
neme, sisi, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Ja padłam dzisiaj nawet nie wiem kiedy, obudziłam się po około godzinie głodna na słodkie. Zjadłam kilka toffifee i zagryzłam paluszkami To były moje pierwsze słodycze od dobrych 4 tygodni.
Another miałaś dzień z przygodami, najważniejsze, że w końcu dotarłaś do domku.
Uszko ja też mam dwurożną macicę I tak oglądam to moje zdjęcie z usg i się zastanawiam czy tam krwiaka nie ma. Ja ogólnie to oprócz tego ,że jest dziecko z bijącym serduszkiem to nic się nie dowiedziałam. Gdybym nie zapytała ile ma mm to by mi nie powiedziała. Badanie przeprowadzała pielęgniarka więc pewnie nawet nie umiałaby stwierdzić czy jest krwiak czy go nie ma. A ja z wrażenia zapomniałam o wszystko wypytać. Martwi mnie też trochę ten spłaszczony pęcherzyk ale oglądałam zdjęcia w galerii i sporo takich.
No nic, muszę poczekać 3 tygodnie na usg w Polsce i pewnie wszystko dokładnie sprawdzi i mi opisze.
Tova to Ty będziesz miała dwa maluszki w domku niedługo. Będzie wesoło A mogę zapytać czemu taka duża różnica wieku między córką, a synkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 23:06
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi, bo to z innego związku jest córka. Jestem po rozwodzie od 5 lat. Ale też po ślubie od roku. Z drugim mężem mam syna. Niestety tak się czasem w życiu układa, że choćby się chciało to nie idzie poskładać tego co rozwalone. Bardzo żałuję z powodu córki, bo ona przeżyła to najbardziej. Ale jeśli chodzi o mnie to mi to wyszło zdecydowanie na dobre. Mam cudownego męża, który się o mnie troszczy, pomaga mi i jest w stanie znieść moje humory. Nawet kiedy potrzebuję się z nim pokłócić bez powodu hehe ... Ale przede wszystkim akceptuje mnie taką jaką jestem i nie próbuje mnie zmieniać. Ło matko... Chyba znów rzygam tęczą... Powstrzymajcie mnie jakbym za mocno słodziła...
Another lubi tę wiadomość
-
Magdziunia12 wrote:Witam. Czy mogę się przyłączyć? Co prawda termin mam teoretycznie na 30.07 ale najprawdopodobniej ciąża jest młodsza. Byłam na początku tygodnia na usg i nieciekawie to wyglądało. Mam nadzieję że dzidziuś był po prostu zbyt mały. Betę robiłam 7.12 i wyszła 11776.4 więc sporo. W pon będą wyniki z bety z 9.12
Witaj z nami
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Tova i bardzo dobrze, widocznie tak miało być. Każdy zasługuje na szczęście
Rzyganie tęczą mi nie przeszkadza. Fajnie jest być szczęśliwym. Ja też trochę się naczekałam na mojego męża i nacałowałam sie sporo żab po drodzeTova33 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczyny a ja wreszcie znalazłam chwilę czasu aby zgodnie z obietnicą napisać o ziołach i olejkach dla kobiet w ciąży.
BEZPIECZNE OLEJKI
Stosowane w stężeniu zmniejszonym o połowę:
*lawendowy,
*grejpfrutowy
*pomarańczowy
*cytrynowy
*trawa cytrynowa
*mandarynkowy
*satsuma
*mieszanka znana jako nerola
*olejki z drzewa sandałowego
*ylang-ylang
*bergamotka
*imbir
*eukaliptus
*drzewo herbaciane
NIE NALEŻY STOSOWAĆ W CIĄŻY:
*krwawnik pospolity
*anyż
*estragon
*kminek
*drzewo cedrowe
*kamfora
*hyzop
*mięta polej
*mięta zielona
*natka i nasiona pietruszki
*rozmaryn
*gałka muszkatołowa
*rumian szlachetny
*rumianek pospolity
*mirra
*jałowiec
*lubczyk
*mięta pieprzowa
*bazylia
*majeranek
*szałwia (prawie każdy gatunek w tym lekarska)
*liść laurowy
*wetiwera
*sosna
*tymianek
*jaśmin
*wrzos arktyczny
*dzięgiel
HERBATKI ZIOŁOWE
Zaleca się picie nie więcej niż 3 herbatek ziołowych dziennie
POWSZECHNIE UZNAWANE ZA BEZPIECZNE
*herbatka z mięty pieprzowej
*ze świeżego imbiru
*z melisy
*z rumianka
*liści mniszka lekarskiego (bezpieczny środek moczopędny)
INFORMACJE POCHODZĄ Z KSIĄŻKI PT. "CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY"
A ja weryfikuję powoli swój "brak objawów", oficjalnie od kilku dni ból sutków, głód, zgaga i co najgorsze bezsenność W piątek mam wizytę i będziemy podglądać maleństwo już się nie mogę doczekać muszę coś zrobić by te dni szybko zleciały
sisi, Another, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Kakariki a jak jest z typowymi herbatami sklepowymi OWOCOWYMI ? te mieszanki gdzie jest malina, truskawka, jagoda, jeżyna ? dozwolone picie ? bo o malinach mówią różnie.. że niby w ciąży nie można liści.. a owoce w umiarze..
labamba ja mam dokładnie to samo, że po większej aktywności normalnie czuje napięcie,twarde to podbrzusze i muszę się położyć.. tak samo jak chcę wykonać jakiś szybki, nagły ruch to zaraz mnie jakby chciał skurcz złapać.. oczywiście nie łapie, ale nie przyjemne to uczucie,, też nie wiem czy to dobrze ..
i witam się niedzielnie Panie ładne..
wczoraj w gościach byliśmy do wieczora i też tam zjadłam z pół kila mandarynek, co się później zemściło bo w drodze do domu miałam takie mdłości , że myślałam , że nie dojadę.. heh
Kuzynka która wie o ciąży jako jedna z 2 osób oprócz mnie i męża... jak mnie wczoraj zobaczyła to zrobiła duże oczy.. mówi ze mega po mnie widać że jestem w ciąży.. moja twarz podobno się zmieniła - beka w poprzedniej którą poroniłam, też mi mówiono że widać po mnie ciąże heh może coś w tym jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 08:41
Fabian Cyprian Tymuś -
Cześć dziewczyny
Przez to że tak piszecie o mandarynkach, to też sobie kupiłam, ale na razie wygrywa z nimi kiwi
Awangarda, też tak mam, jak zła, to głodna, czy raczej na odwrót
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1870691046500053&id=1427413157494513
U mnie nadal objawów brak, wczoraj mnie tylko ciągnęło podbrzusze całe popołudnie, nie wiem czy nie dlatego, że byłam na spacerze z córką i trochę ją musiałam nosić / podnosić... Dziewczyny z maluchami, jak sobie z tym radzicie? Bo to łatwo powiedzieć, żeby nic ciężkiego nie nosić.sisi, Another lubią tę wiadomość