Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo co zrobić... Ja mimo tego krwiaka i tak noszę bo musze wsadzic do krzeselka do.łóżeczka albo jak się uderzy uspokoić.... Tym bardziej że ma faze na mamamamamamamama i co zrobię. Nic. Mam czarne myśli i chyba nie mam co się przyzwyczajac do tej ciąży.
-
Witam niedzielnie u mnie objawow nadal brak oprocz wrazliwych cyckow i czesto mnie brzuch pobolewa.
Ja moja corke odzwyczajam od noszenia, biore ja na rece jak juz musze i to tez za chwile z nia siadam bo to jednak prawie 14 kg wazy wiec jest co nosic.
Brumbrum zabraniam Ci tak myslec wszystko bedzie dobrze dzidzia jest silna i pokona krwiaka glowa do gory -
Witam się w ósmym tygodniu mojej drugiej ciąży !
Dzisiaj budziłam się przez bolące cycuchy i obudziłam się o 6 koszmarem, a później mnie tak mdliło blyyy.
Brum Brum !!!! Nie myśl tak !sisi lubi tę wiadomość
-
Nieśmiało się z Wami witam
Termin według OM - 18.08.
To moja druga ciąża, w domu mam już 17 miesięcznego synka.
Mam nadzieję, ze dane mi będzie zostać z Wami do końca
Co do objawów - bardzo tkliwe piersi, brzuch od czasu do czasu pobolewa okresowo.
Trzymam kciuki za wszystkie sierpniowe mamy:) i za najbliższe wizyty.sisi, neme, Asiulka83, Luca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh ciężko mi myśleć inaczej... Dzisiaj prawie calą noc synek spał na mnie w pionie albo musiałam.chodzic i nosić. Koszmarnie ząbkuje i bardzo cierpi... No i teraz to jest dla mnie priorytetem. A niestety on tylko ze mną śpi. Z M od razu wpada w histerie i mnie woła... No nic. Nie smęce Wam.
-
ale.ale wrote:Cześć dziewczyny
Przez to że tak piszecie o mandarynkach, to też sobie kupiłam, ale na razie wygrywa z nimi kiwi
Awangarda, też tak mam, jak zła, to głodna, czy raczej na odwrót
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1870691046500053&id=1427413157494513
U mnie nadal objawów brak, wczoraj mnie tylko ciągnęło podbrzusze całe popołudnie, nie wiem czy nie dlatego, że byłam na spacerze z córką i trochę ją musiałam nosić / podnosić... Dziewczyny z maluchami, jak sobie z tym radzicie? Bo to łatwo powiedzieć, żeby nic ciężkiego nie nosić.
Ja nosze moje 12 kg sloneczko Nie moge nie nosic. Kiedys czytalam ze noszenie dziecka to inaczej rozlozony ciezar niz np siat z zakupami po 12 kg i przez to takie noszenie dziecka nie zagraza (oczywiscie mowa o zdrowej ciazy).
Strasznie sie boje Dziewczyny. Jutro ide na pierwsza wizyte. Tyle sie tu naczytalam o nieszczesciach itd. ze teraz bardzo sie boje. Wiem, ze jutro nic nie wyjdzie na badaniu bo za wczesnie - to bedzei dopiero skonczony 5 tydz. Ale i tak sie boje
-
Gaduaaa jeśli chodzi o herbatki owocowe to rzeczywiście liście maliny i same owoce raczej nie są polecane. Podobno istnieje taka osoba jak dyplomowany zielarz np w sklepach herbapolu i tam można zasięgnąć porady. Aż sama z ciekawości sprawdzę, czy nie ma kogoś takiego u mnie w mieście Dam znać
-
Sand, witaj z nami :*
zFolwarku, każda ciąża u każdej kobiety jest inna a co dopiero u innych kobiet. To, że innym się to przydarzyło nie znaczy, że Tobie też :*
ODGANIAMY ZŁE MYŚLI!!!!!!zFolwarku, Otka lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Brum prosze odgonić czarne myśli przecież nie plamisz prawda? Będzie dobrze, zobaczysz! Kiedy masz następną wizytę?
Inaa Ciebie też dopadły mdłości, a dopiero co się martwiłyśmy, że coś jest nie tak Mi z rana jest ok, lekkie mulenie w żołądku zaczyna się popołudniu ale całkiem do zniesienia. Mam nadzieję, że już tak zostanie i się nie pogorszy.
O malinach to słyszałam, że chodzi o wyciąg z liści, a nie samych owoców ale nie jestem ekspertem więc lepiej się dopytać.
Dziewczyny złapał mnie wczoraj lekki ból w dole pleców albo kości ogonowej i promieniował do nogi. Macie albo miałyście coś takiego? Trochę wczoraj poczytałam i to może być powiększająca się macica uciskająca na nerwy ale ciekawa jestem waszych przeżyć.
Miłej niedzieli20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Witam w ta cudowną, słoneczną niedzielę!
Jakoś kompletnie nie rusza mnie ta chu*@#a pogoda za oknem
Kakariki czyli mam dzisiaj zjeść rosół bez natki pietruszki?
ale.ale padłam z tego tekstu
BrumBrum negatywnym nastawieniem sobie nie pomożesz. Musisz być dobrej myśli, może to śmiesznie brzmi, ale często to większa połowa sukcesu
zFolwarku zero stresu! Idź z pozytywnym nastawieniem, a zobaczysz więcej niż się spodziewasz
inaa mnie wysypało na twarzy i plecach jak w wieku 14 lat Wyglądam jakbym jeszcze raz dojrzewała
Mimo tego, że nie mam zamiaru wynurzać się z domu w tą pogodę, to mam wrażenie, że to będzie dobry dzień. Oby i tak było
Spokojnej niedzieli sierpnióweczki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 11:46
Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Mnie nie wysypalo. Wyglądam normalnie
Jutro wizyta. Przestałam się denerwować . zeszło mi ciśnienie. Pewnie w nocy z nerwów nie będę spać ale co tam jutro się okaże czy jest serduszko czy nie ma.
Piję kawę. Poodkurzalam sobie i zaraz zacznę robić obiad. Słonko gdzieś zaszło.
Witam wszystkie nowe ciężarówki i dostajecie zakaz wynoszenia się stąd
Wiecie co mi chodzi po głowie? Chciałabym nagrać jutrzejsze USG jakby było serducho. Żeby mój mógł zobaczyć . bo ani razu nie zdążył widzieć. Ale to raczej niemożliwe bo lekarka by musiała mi telefon trzymać przed ekranemCherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
apropo mojego snu okołoowulacyjnego.
Śniło mi się , że wbijam jajka do miski bo robię ciasto. a z jednego jajka wyluło się pisklątko .. takie różowe śliczne i podziwiałam jak lata mi po domu . No i bach jestem w ciąży i póki co zbrzydłam więc to może będzie dziewuszka?sisi, Luca lubią tę wiadomość