X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj od samego rana mdli :( obudziłam się po 4 taka głodna że masakra
    Milej niedzieli <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac male dziecko nie da sie go nie nosic i oszczedzac sie. Narazie jest ok, ciaza poki co bezproblemowa, nie wiem co bedzie jak brzuszek urosnie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co zrobić... Ja mimo tego krwiaka i tak noszę bo musze wsadzic do krzeselka do.łóżeczka albo jak się uderzy uspokoić.... Tym bardziej że ma faze na mamamamamamamama i co zrobię. Nic. Mam czarne myśli i chyba nie mam co się przyzwyczajac do tej ciąży.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :-) u mnie objawow nadal brak oprocz wrazliwych cyckow i czesto mnie brzuch pobolewa.

Ja moja corke odzwyczajam od noszenia, biore ja na rece jak juz musze i to tez za chwile z nia siadam bo to jednak prawie 14 kg wazy wiec jest co nosic.

Brumbrum zabraniam Ci tak myslec wszystko bedzie dobrze dzidzia jest silna i pokona krwiaka glowa do gory

age.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ósmym tygodniu mojej drugiej ciąży :D !

Dzisiaj budziłam się przez bolące cycuchy i obudziłam się o 6 koszmarem, a później mnie tak mdliło :( blyyy.

Brum Brum !!!! Nie myśl tak !

sisi lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Sand Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się z Wami witam :)

Termin według OM - 18.08.
    To moja druga ciąża, w domu mam już 17 miesięcznego synka.

Mam nadzieję, ze dane mi będzie zostać z Wami do końca :)
    Co do objawów - bardzo tkliwe piersi, brzuch od czasu do czasu pobolewa okresowo.

Trzymam kciuki za wszystkie sierpniowe mamy:) i za najbliższe wizyty.

sisi, neme, Asiulka83, Luca lubią tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ciężko mi myśleć inaczej... Dzisiaj prawie calą noc synek spał na mnie w pionie albo musiałam.chodzic i nosić. Koszmarnie ząbkuje i bardzo cierpi... No i teraz to jest dla mnie priorytetem. A niestety on tylko ze mną śpi. Z M od razu wpada w histerie i mnie woła... No nic. Nie smęce Wam.

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Przez to że tak piszecie o mandarynkach, to też sobie kupiłam, ale na razie wygrywa z nimi kiwi :)

Awangarda, też tak mam, jak zła, to głodna, czy raczej na odwrót :)
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1870691046500053&id=1427413157494513

U mnie nadal objawów brak, wczoraj mnie tylko ciągnęło podbrzusze całe popołudnie, nie wiem czy nie dlatego, że byłam na spacerze z córką i trochę ją musiałam nosić / podnosić... Dziewczyny z maluchami, jak sobie z tym radzicie? Bo to łatwo powiedzieć, żeby nic ciężkiego nie nosić.

Ja nosze moje 12 kg sloneczko :) Nie moge nie nosic. Kiedys czytalam ze noszenie dziecka to inaczej rozlozony ciezar niz np siat z zakupami po 12 kg i przez to takie noszenie dziecka nie zagraza (oczywiscie mowa o zdrowej ciazy).

Strasznie sie boje Dziewczyny. Jutro ide na pierwsza wizyte. Tyle sie tu naczytalam o nieszczesciach itd. ze teraz bardzo sie boje. Wiem, ze jutro nic nie wyjdzie na badaniu bo za wczesnie - to bedzei dopiero skonczony 5 tydz. Ale i tak sie boje :/

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh BrumBrum ... trzeba czekać modląc się o dobre zakonczenie :* !

Ja pierdykam... czy Was też tak obsyfiło? :o wyglądam jak nastolatka z trądzikiem.

A

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jeśli chodzi o herbatki owocowe to rzeczywiście liście maliny i same owoce raczej nie są polecane. Podobno istnieje taka osoba jak dyplomowany zielarz np w sklepach herbapolu i tam można zasięgnąć porady. Aż sama z ciekawości sprawdzę, czy nie ma kogoś takiego u mnie w mieście :) Dam znać :)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, witaj z nami :*

zFolwarku, każda ciąża u każdej kobiety jest inna a co dopiero u innych kobiet. To, że innym się to przydarzyło nie znaczy, że Tobie też :*

ODGANIAMY ZŁE MYŚLI!!!!!!

zFolwarku, Otka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko, też słyszałam o tych malinach ale nie wiem ile w tym prawdy :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum prosze odgonić czarne myśli przecież nie plamisz prawda? Będzie dobrze, zobaczysz! Kiedy masz następną wizytę?

Inaa Ciebie też dopadły mdłości, a dopiero co się martwiłyśmy, że coś jest nie tak ;) Mi z rana jest ok, lekkie mulenie w żołądku zaczyna się popołudniu ale całkiem do zniesienia. Mam nadzieję, że już tak zostanie i się nie pogorszy.

O malinach to słyszałam, że chodzi o wyciąg z liści, a nie samych owoców ale nie jestem ekspertem więc lepiej się dopytać.

Dziewczyny złapał mnie wczoraj lekki ból w dole pleców albo kości ogonowej i promieniował do nogi. Macie albo miałyście coś takiego? Trochę wczoraj poczytałam i to może być powiększająca się macica uciskająca na nerwy ale ciekawa jestem waszych przeżyć.

Miłej niedzieli :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Another Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ta cudowną, słoneczną niedzielę! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,007_9R_orig.gif
    Jakoś kompletnie nie rusza mnie ta chu*@#a pogoda za oknem :D

Kakariki czyli mam dzisiaj zjeść rosół bez natki pietruszki? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

ale.ale padłam z tego tekstu :D
    BrumBrum negatywnym nastawieniem sobie nie pomożesz. Musisz być dobrej myśli, może to śmiesznie brzmi, ale często to większa połowa sukcesu <3
    zFolwarku zero stresu! Idź z pozytywnym nastawieniem, a zobaczysz więcej niż się spodziewasz :)
    inaa mnie wysypało na twarzy i plecach jak w wieku 14 lat :O Wyglądam jakbym jeszcze raz dojrzewała B)

Mimo tego, że nie mam zamiaru wynurzać się z domu w tą pogodę, to mam wrażenie, że to będzie dobry dzień. Oby i tak było <3

Spokojnej niedzieli sierpnióweczki! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,037_2Y_orig.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 11:46

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś leniwy dzień, córcia zrobiła sok z pomarańczy, mąż śniadanko, teraz idziemy leżeć i się byczyc :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wysypalo. Wyglądam normalnie :-)
    Jutro wizyta. Przestałam się denerwować . zeszło mi ciśnienie. Pewnie w nocy z nerwów nie będę spać ale co tam :-) jutro się okaże czy jest serduszko czy nie ma.

Piję kawę. Poodkurzalam sobie i zaraz zacznę robić obiad. Słonko gdzieś zaszło.

Witam wszystkie nowe ciężarówki i dostajecie zakaz wynoszenia się stąd :-)

Wiecie co mi chodzi po głowie? Chciałabym nagrać jutrzejsze USG jakby było serducho. Żeby mój mógł zobaczyć . bo ani razu nie zdążył widzieć. Ale to raczej niemożliwe bo lekarka by musiała mi telefon trzymać przed ekranem :-D

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, mam dokładnie to samo - w wyglądzie bez zmian, jutro wizyta i mamy nadzieję na <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę się doczekać waszych serduszek <3
    Ja narazie staram się nie myśleć o wtorkowej wizycie, ale pewnie jutro ogarnie mnie panika

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będą piękne serduszka <3

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo mojego snu okołoowulacyjnego.

Śniło mi się , że wbijam jajka do miski bo robię ciasto. a z jednego jajka wyluło się pisklątko .. takie różowe śliczne i podziwiałam jak lata mi po domu :D. No i bach jestem w ciąży i póki co zbrzydłam więc to może będzie dziewuszka? :D

sisi, Luca lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ