X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj od samego rana mdli :( obudziłam się po 4 taka głodna że masakra
    Milej niedzieli <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac male dziecko nie da sie go nie nosic i oszczedzac sie. Narazie jest ok, ciaza poki co bezproblemowa, nie wiem co bedzie jak brzuszek urosnie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co zrobić... Ja mimo tego krwiaka i tak noszę bo musze wsadzic do krzeselka do.łóżeczka albo jak się uderzy uspokoić.... Tym bardziej że ma faze na mamamamamamamama i co zrobię. Nic. Mam czarne myśli i chyba nie mam co się przyzwyczajac do tej ciąży.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :-) u mnie objawow nadal brak oprocz wrazliwych cyckow i czesto mnie brzuch pobolewa.

Ja moja corke odzwyczajam od noszenia, biore ja na rece jak juz musze i to tez za chwile z nia siadam bo to jednak prawie 14 kg wazy wiec jest co nosic.

Brumbrum zabraniam Ci tak myslec wszystko bedzie dobrze dzidzia jest silna i pokona krwiaka glowa do gory

preg.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ósmym tygodniu mojej drugiej ciąży :D !

Dzisiaj budziłam się przez bolące cycuchy i obudziłam się o 6 koszmarem, a później mnie tak mdliło :( blyyy.

Brum Brum !!!! Nie myśl tak !

sisi lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Sand Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się z Wami witam :)

Termin według OM - 18.08.
    To moja druga ciąża, w domu mam już 17 miesięcznego synka.

Mam nadzieję, ze dane mi będzie zostać z Wami do końca :)
    Co do objawów - bardzo tkliwe piersi, brzuch od czasu do czasu pobolewa okresowo.

Trzymam kciuki za wszystkie sierpniowe mamy:) i za najbliższe wizyty.

sisi, neme, Asiulka83, Luca lubią tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ciężko mi myśleć inaczej... Dzisiaj prawie calą noc synek spał na mnie w pionie albo musiałam.chodzic i nosić. Koszmarnie ząbkuje i bardzo cierpi... No i teraz to jest dla mnie priorytetem. A niestety on tylko ze mną śpi. Z M od razu wpada w histerie i mnie woła... No nic. Nie smęce Wam.

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Przez to że tak piszecie o mandarynkach, to też sobie kupiłam, ale na razie wygrywa z nimi kiwi :)

Awangarda, też tak mam, jak zła, to głodna, czy raczej na odwrót :)
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1870691046500053&id=1427413157494513

U mnie nadal objawów brak, wczoraj mnie tylko ciągnęło podbrzusze całe popołudnie, nie wiem czy nie dlatego, że byłam na spacerze z córką i trochę ją musiałam nosić / podnosić... Dziewczyny z maluchami, jak sobie z tym radzicie? Bo to łatwo powiedzieć, żeby nic ciężkiego nie nosić.

Ja nosze moje 12 kg sloneczko :) Nie moge nie nosic. Kiedys czytalam ze noszenie dziecka to inaczej rozlozony ciezar niz np siat z zakupami po 12 kg i przez to takie noszenie dziecka nie zagraza (oczywiscie mowa o zdrowej ciazy).

Strasznie sie boje Dziewczyny. Jutro ide na pierwsza wizyte. Tyle sie tu naczytalam o nieszczesciach itd. ze teraz bardzo sie boje. Wiem, ze jutro nic nie wyjdzie na badaniu bo za wczesnie - to bedzei dopiero skonczony 5 tydz. Ale i tak sie boje :/

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh BrumBrum ... trzeba czekać modląc się o dobre zakonczenie :* !

Ja pierdykam... czy Was też tak obsyfiło? :o wyglądam jak nastolatka z trądzikiem.

A

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jeśli chodzi o herbatki owocowe to rzeczywiście liście maliny i same owoce raczej nie są polecane. Podobno istnieje taka osoba jak dyplomowany zielarz np w sklepach herbapolu i tam można zasięgnąć porady. Aż sama z ciekawości sprawdzę, czy nie ma kogoś takiego u mnie w mieście :) Dam znać :)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, witaj z nami :*

zFolwarku, każda ciąża u każdej kobiety jest inna a co dopiero u innych kobiet. To, że innym się to przydarzyło nie znaczy, że Tobie też :*

ODGANIAMY ZŁE MYŚLI!!!!!!

zFolwarku, Otka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko, też słyszałam o tych malinach ale nie wiem ile w tym prawdy :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum prosze odgonić czarne myśli przecież nie plamisz prawda? Będzie dobrze, zobaczysz! Kiedy masz następną wizytę?

Inaa Ciebie też dopadły mdłości, a dopiero co się martwiłyśmy, że coś jest nie tak ;) Mi z rana jest ok, lekkie mulenie w żołądku zaczyna się popołudniu ale całkiem do zniesienia. Mam nadzieję, że już tak zostanie i się nie pogorszy.

O malinach to słyszałam, że chodzi o wyciąg z liści, a nie samych owoców ale nie jestem ekspertem więc lepiej się dopytać.

Dziewczyny złapał mnie wczoraj lekki ból w dole pleców albo kości ogonowej i promieniował do nogi. Macie albo miałyście coś takiego? Trochę wczoraj poczytałam i to może być powiększająca się macica uciskająca na nerwy ale ciekawa jestem waszych przeżyć.

Miłej niedzieli :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Another Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ta cudowną, słoneczną niedzielę! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,007_9R_orig.gif
    Jakoś kompletnie nie rusza mnie ta chu*@#a pogoda za oknem :D

Kakariki czyli mam dzisiaj zjeść rosół bez natki pietruszki? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

ale.ale padłam z tego tekstu :D
    BrumBrum negatywnym nastawieniem sobie nie pomożesz. Musisz być dobrej myśli, może to śmiesznie brzmi, ale często to większa połowa sukcesu <3
    zFolwarku zero stresu! Idź z pozytywnym nastawieniem, a zobaczysz więcej niż się spodziewasz :)
    inaa mnie wysypało na twarzy i plecach jak w wieku 14 lat :O Wyglądam jakbym jeszcze raz dojrzewała B)

Mimo tego, że nie mam zamiaru wynurzać się z domu w tą pogodę, to mam wrażenie, że to będzie dobry dzień. Oby i tak było <3

Spokojnej niedzieli sierpnióweczki! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,037_2Y_orig.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 11:46

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś leniwy dzień, córcia zrobiła sok z pomarańczy, mąż śniadanko, teraz idziemy leżeć i się byczyc :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wysypalo. Wyglądam normalnie :-)
    Jutro wizyta. Przestałam się denerwować . zeszło mi ciśnienie. Pewnie w nocy z nerwów nie będę spać ale co tam :-) jutro się okaże czy jest serduszko czy nie ma.

Piję kawę. Poodkurzalam sobie i zaraz zacznę robić obiad. Słonko gdzieś zaszło.

Witam wszystkie nowe ciężarówki i dostajecie zakaz wynoszenia się stąd :-)

Wiecie co mi chodzi po głowie? Chciałabym nagrać jutrzejsze USG jakby było serducho. Żeby mój mógł zobaczyć . bo ani razu nie zdążył widzieć. Ale to raczej niemożliwe bo lekarka by musiała mi telefon trzymać przed ekranem :-D

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, mam dokładnie to samo - w wyglądzie bez zmian, jutro wizyta i mamy nadzieję na <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę się doczekać waszych serduszek <3
    Ja narazie staram się nie myśleć o wtorkowej wizycie, ale pewnie jutro ogarnie mnie panika

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będą piękne serduszka <3

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • inaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo mojego snu okołoowulacyjnego.

Śniło mi się , że wbijam jajka do miski bo robię ciasto. a z jednego jajka wyluło się pisklątko .. takie różowe śliczne i podziwiałam jak lata mi po domu :D. No i bach jestem w ciąży i póki co zbrzydłam więc to może będzie dziewuszka? :D

sisi, Luca lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ