X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love miałam infekcje po antybiotykach. A nie słyszałam żeby zapobiegawczo brać.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    All4love miałam infekcje po antybiotykach. A nie słyszałam żeby zapobiegawczo brać.

Więc może dopatrzył się jakiś początków infekcji...

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dupka i luteine dopochwowe i już się tak przyzwyczaiłam,że mi to Lotto :-) najgorsza jest fraxy bo mi siniaki i stany zapalne wychodzą .5 miesięcy wytrzymałam to i 5 wytrzymam następnych :-)

Zrobiłam dziś małe zakupy. Chłop też nic nie mówił jak wrzucalam do koszyka :-) zainteresowany był bardzo moimi jednorazowymi majtami po porodzie :-)

szarlo, ana1122, sisi, moniadi lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście kiedyś tak ze po oddaniu moczu czulyscie mocny ból w podbrzuszu i nie moglyscie się wyprostować Po chwili przeszedł Tak jak by po opróżnieniu pęcherza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 23:09

f2w3s65grrcfli18.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesionka miałam miałam :-) zwłaszcza po nocy. Potem miałam wrażenie,że ten ból jest większy po wysikaniu. Teraz tylko rano tak mam jak idę siku przygarbiona no coś mnie ciągnie.
    Zbadaj mocz,jak wszystko ok to znaczy,że ok. Bo może też być zapalenie pęcherza.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesionka wrote:
    Miałyście kiedyś tak ze po oddaniu moczu czulyscie mocny ból w podbrzuszu i nie moglyscie się wyprostować Po chwili przeszedł Tak jak by po opróżnieniu pęcherza
    To chyba robi się Tak jak długo siuski się trzyma

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasionka mam tak. Szczególnie jak długo nie sikam to później wyprostować się nie idzie

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luntrusek czekam na wiadomość z namiarami na Ciebie na fb.. inaczej nie mam możliwości Cię dodać..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another dobrze, że zbadałaś, mało ludzi, a nawet mało ginekologów zdaje sobie sprawę jak ważny jest progesteron na każdym etapie ciąży. Min wynik z przed tygodnia był 39 czyli też na granicy normy. Całą poprzednią ciążę brałam zastrzyki domięśniowe z progesteronu. Dasz radę :-)

Another lubi tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w piątym miesiącu ciąży :-)

ss25, Genshirin, ana1122, All4love, llallka, moniadi, sisi lubią tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami na szybko. Jakos na telefonie nie lubie przegladac Forum bo ciagle mi cos gdzies ucieka. Posty jak mam pisac to tez mnie krew zalewa. A ja teraz jestem "mama zolza". Wszystko mnie denerwuje, placze na zawolanie... zaraz sie zbieram i jedziemy prawie 300 km do innego miasta na zareczyny kuzyna mojego faceta. Nie wiem jak wysiedze bo moja kosc ogonowa wytrzymuje 30 min siedzenia...
    Co do ruchow, ja zaczelam czuc cos tydzien temu przed wizyta, ale nie bylam pewna. Teraz wiem te to to, ale to nie sa regularne ruchy. Jak leniuchuje to jestem w stanie wychwycic no i jak tatus gada do brzucha to czesto dostaje smyranca :)
    Dodam wam fotke z takich pierwszych, personalizowanYch zakupow dla Floriana :) poprzednie to takie uniwersalne ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d68562afd138.jpg n

All4love, Lexi150, moniadi, llallka, sisi, Margaret.Se, Genshirin, neme lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Znowu weekend?
    Za szybko ten czas leci O.o

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo Siemandero!
    Przynbijam pjone z półmetka :O

A ja dalej nie mam żadnej bobasowej rzeczy.. ;p

sisi, Margaret.Se, Genshirin lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka gratuluję udanych zakupów :) i życzę dużo wytrwałości w trakcie podróży.
    All4love, ja tam lubię weekendy :) ale fakt, czas szybko leci. Tydzień śmiga za tygodniem.
    Jesionka, też miewam takie sytuacje przy siusianiu, ale tak jak dziewczyny piszą, raczej po dłuższym nieodwiedzaniu toalety.
    Cassie gratuluję już polmetka :) ja też jeszcze jestem bez niczego dla dzidziusia. Jeszcze jest trochę czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 10:15

marjotka lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w polowie ciazy ;-) kiedy ti zlecialo.... Tylko do szczescia tych ruchow brakuje :-/ leze, czekam i nic :-/ w srode polowkowe wiec podpytam doktorka kiedy powinnam sie ich spodziewac...

moniadi, sisi lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny!
    A przy tym zapaleniu pęcherza można się gździć? :D Przypomnę, ze ja nie czuje mojego zapalenia pęcherza za to znów mnie łeb boli. Wiec liczę na pomoc starego w temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 10:34

Margaret.Se lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasionka, ja tez tak mialam na poczatku ciazy, gdy przez dlugi czas nie oddalam moczu, pozniej przez 15min dochodzilam do siebie, teraz juz nie trzymam. W nocy wstaje regularnie co 3h na siku, a pozniej sie przekrecam na drugi bok, oczywiscie bez budzika sama sie budze.

Dziewczyny pijcie duzo wody tak okolo 2l dziennie, bedziecie sie lepiej czuly, ja czuje sie lepiej, no i zaparcia minely.

Mi tez czas leci jak szalony, po polowkowym to juz wogole zacznie spierdzielac.

Udanego weekendu zycze:-)

moniadi lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek. ZA TYDZIEŃ ŚLUUUUB 0wacko2.gif. Ciekawe kiedy zacznę na serio panikować :D. We wtorek idę na tę kontrolę ze skurczami, ale po magnezie zdecydowanie lepiej jest. Co prawda nie przeszły zupełnie ale są dużo słabsze i krótsze, więc chyba git. Dzisiaj moje dziecię idzie na kolejne urodziny... rozchwytywany chłopak normalnie.

All4love, moniadi, llallka, Genshirin, neme lubią tę wiadomość

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, nie będziesz miała czasu na panikę!
    A panieński już miałaś? ;) Fajnie będzie, śluby i wesela są zajebiste. Zwłaszcza te osobistyczne ;)

0S32p2.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nieźle :-D szybko to minęło :-)
    Co do seksow to nie wiem,ale ja bym pewnie uprawiała jakbym nie czuła tego zapalenia. Tylko pewnie bez końca w środku :-) nie wiem dlaczego :-)

Cassie 65 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ