Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi gratuluje, gonie cie e przyszlym tygodniu do ciebie dolacze
Powiem wam ze co do wozkow to odkad zobaczylam ten Emmaljunga ktory wyslala Margart to strasznie mi sie spodobal ♡! Taki wlasnie masywny z ladna, gleboka gondola i fajnym desginem.. u nas jakis marny wybor przynajmniej na stronach internetowych. A w sklepie jeszcze zadnego nie ogladalam wiec jedyne jak moge ocenic czy mi sie cos podoba czy nie to wizualnie. Ale niedlugo ciagne malza na zakupy nie ma to tamtosisi lubi tę wiadomość
-
Llallka tak sporo ale tez ceny sa różne tzn wysokie a ten ma rewelacyjna cene a jedyna wada to koło. czekam od tej babki na smsa zrobi mi zdjecie tej części co brakuje i zadzwonię do sklepu spytac się o ta czesc.
Tak ja tez uważam Chusy ze te wózki sa piękne i solidne a co czytam czy nikt po roku używania gondoli nie sprzedaje wózka albo po 1,5 roku tylko słuzy dziecku długo czyli około 3-5 lat dla jednego a to o czyms swiadczy, jakos sama mówi za siebie. Szwedzi robia super bryki i wózki jak widać tez rewelacja. -
Chusy ja mysle ze ta marka powinna być wszędzie dostepna hmm a może się myle. Ja jeszcze nie testowałam wózka osobiście ale mysle ze jutro pojedziemy jakos ogladac i sprawdze jak się prowadzi bo wygląd podoba mi się najbardziej ze wszystkich i ciesze się ze mam wózek na którym się skupie konkretnie i nie będę czytac o innych bo przytłaczało mnie to na maxa, tyle tego ze głowa mi pekała
-
Tak mysle ze i tak nie na sensu za bardzo skupiac sie na przegladaniu wozkow w internecie bo pojdziemy do sklepu i jeszcze moze sie wszystko zmienic :p
Ale jak cos sie wizualnie podoba to juz jest jakis trop : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:59
-
Chusy oglądałam wózki w jednym sklepie gdzie było trochę tych marek i tylko jedna mi się spodobała stokke ale wiadomo jaka cena, wiec odpada bo nawet używany to o wiele droższe sa niż te emmaljunga a reszta nawet w 2 % mi się nie spodobała. Musze tylko na zywo je zobaczyć ale tez kolory już mam upatrzone bo nie wszystkie mnie powalają, jestem typowym wzrokowcem i potrafię sobie wyobrazić na zywo taki wózek i kolory ale oczywiście trza sprawdzić na zywca bo bez tego nigdy bym nie kupiła:)
-
Awangarda no zyje forum i ma się dobrze:) a Ty czemu uciekłaś i nas zaniedbujesz???? Co u Ciebie???
Kolejna i ostatnia dostawa z 5.10.15 i taki cudne ciuszki przyszły:) martwiłam się ta kurteczka ale jest przepiekna:) do tego szaliczek i rękawiczki, spódniczka przecudna, sukieneczka i opaska aaa i te body było tanie i z sówkami ale ma jakas peleryne heheh ale można ja zdjąć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5ffa90ccf1a.jpgszarlo, sisi, llallka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u gina wszystkie badania ok, tardyferon co dwa dni zostaje, glukoza super i co mi się najbardziej spodobało: "szyjka długa jak trąba słonia" , pomimo deszczu mam dobry dzień. Muszę tylko popracować nad swoją dietą, bo za dużo tyję, przy takim tempie to 20kg napewno przekroczę.
Genshirin, sisi, Chusy lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Super Szarlo!!! ciesze się bardzo a jaką długa msz szyjke? No ja stwierdziłam ze musze ograniczyć czekolade gorzkę i majonez wyeliminować całkowicie bo w tym miesiącu już przytyłam 3 kg a jeszcze weekend hmmm
-
Chusy teraz tak sobie mysle z tym czekaniem na kupno wózka jak będzie ciepło to jest plus bo fakt pewnie i będzie więcej ale mysle ze tez mogą być droższe, bo tak sobie mysle ze to tak samo jak z kupnem samochodu im zimniej tym sa tansze a im cieplej bo sezon to droższe, tak jest i z wózkami może być podobnie
-
Hej dziewczyny
Widzę, że temat wózków się rozkręcił ja jeszcze nie mam swojego typu wybranego, ale podczytuje Was i wasze opinie i odnotowuje, które warte uwagi są Niby takie nic, wózek, a ile z tym zachodu żeby trafić na odpowiedni, nie ?
Sisi, gratuluję już III trymestru. Jejku, jak ten czas leci
Szarlo, jeśli zauważysz, że jakieś zmiany w diecie przyniosły oczekiwany efekt, to podziel się, z chęcią skorzystam ze sprawdzonych rad, bo i u mnie waga rośnie strasznie szybko
Margaret, szalejesz zakupowo w dalszym ciągu jak widzę niedługo to wyprawkę na rok do przodu będziesz miała
All4love, gratuluję udanej wizytyMargaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość
-
Cassie, Margaret - ma byc labamba :p wiecie taka piosenka jest i mi sie podobala
Sisi - szalejszesz ja do konca maja to na pewno nie bede miec torby, zreszta mam nadzieje jeszcze wtedy byc w miare mobilna i odwiedzic siostre czy tesciow, wtedy zawsze zostajemy u nich na noc.. i zawsze sie pakuje do tej torby,co musze wziac do szpitala :p musze to jakos logistycznie ogarnac w razie W hehe
Szarlo - o widzisz! tego potrzebowalam! balam sie tej glukozy,bo wszyscy tak strasza:p czy u CIebie tez nie pozwalaja chodzic? a co z odwiedzaniem lazienki w miedzyczasie? ja 2 godzin bez siusiania nie wytrzymam na pewno :p
Dobrze ze napisalas o tych podkladach bez kleuj,bo ja sie wlasnie do tych z klejem przykladalam, bo wydawalo mi sie to jednak wygodniejsze...jak myslicie?
My przywiezlismy od moich rodzicow moja stara drewniana komode, ktora mamy zamiar przemalowac na bialo, a maz ma dorobic do tego nakladany przewijak.
Ciesze sie,bo zaoszczedzimy kilka stowek w kieszeni dzieki temu:)
All4Love- a to musiałbyć cudny widok:Dsisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
Sisi dziekuje ale uważam ze na zywo te ciuszki o niebo lepiej się prezentują
Sisi szaleje bo już chyba ma wsio kupione i zaraz się prasuje a potem pakuje:)
Moniadi no trochę mam tych ciuszków ale bardziej do około poł roku bo do rozmiaru 68 i zależne jak moja gwiazdeczka będzie rosła to albo max do poł roku albo trochę dłużej:)
Labamba ojj tak fajna piosenka a w szczególności film, uwielbiam biograficzne:) fajne sa takie komody stare i pomalowane na biało to będzie przepięknie wygladac, no my musimy wszystko kupic. Co do przewijaka to chyba się zdecyduje na regał z przewijakiem a potem będzie miała zwykły regał na rzne rzeczy:)
Glukoza nie jest taka zła i żeby tylko siusiu isc zrobić to nie wyczyn i nie ma problemu, żeby kilka metrów przejśćmoniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chwilke wcześniej pisałam o diecie a tu zaszalałam z jedzeniem (pizza jedne kawałek i trochę makaronu) i załuję bo po pierwsze fatalnie się czuje i kreci mi się w głowie a do tego glukozę miałam ogromna bo 164!!! nie raz wcześniej jadłam ten makaron i ta pizze i było nie więcej niż 110. Po sniadaniu dzisiaj miałam 120 jak nigdy. Tak sobie mysle dlaczego tak się dzieje, wiem ze z wiekiem ciąży glukoza tez rosnie i ma swoja kulminacje około 28tc, wiec i u mnie może zaczyna rosnąć ehhhh mam nadzieje ze taki dzień dzisiaj bo tez i tak bywa, chyba...
-
Labamba, do łazienki możesz śmiało iść tylko trzeba uważać u mnie np nie można było gdzieś sobie iść, trzeba było siedzieć w poczekalni. Nawet pozwolili się napić trochę wody. Wiec elegancko było
Margaret, bo jak tak patrzę na Twoje zakupy, to mnie się wydaje, że za mało tych ciuszków mam chociaż ja kupowałam z myślą o początku tylko, na później nie kupuję jeszcze, bo nie wiem, jak młody będzie rósł i jaka pogoda będzie. Także wolę się na razie wstrzymać, zawsze dokupić mogę później. Przynajmniej teoretycznie -
Margaret super ciuszki! Co do wozkow to hm u nas zawsze jest cieplo wiec ciezko powiedziec zeby byly jakies przeceny z tego tytulu. Z tego co widze to ceny sie nie zmieniaja. Bie moge sie doczekac wyprawy do sklepu
A jesli chodzi o diete to ja sie nie moge powstrzymac od jedzenia slodyczy, szczegolnie lodow heh.
-
Margaret nie wiem ile ma cm, lekarz tylko paluchem sprawdza, wierzę mu, że się zna, ostatnio przed połówkowym też mówił, że długa i wyszło ponad 4cm, więc mam nadzieję, że i teraz jest tyle. Niezłą masz tą wyprawkę już
Moniadi, lekarz zalecił wyeliminowanie cukrów czyli słodyczy i owoców, powiedział nawet abym zasugerowała się dietą dla ciężarych z cukrzycą. Dodał, że te słodkości nas gubią i dlatego nadmiernie tyjemy, ale też powiedział, że miał pacjentki jak to określił "patyczaki" i tyły w ciąży po 30kg, choć się pilnowały, mogą być to też predyspozycje genetyczne, czyli możemy tyć podobnie do naszych mam. Ja spróbuję wyeliminować cukry choć trochę, czyli zero słodyczy i owoce na początek co dwa dni, niestety w wielu dodatkach do potraw jest cukier i z tym u mnie będzie gorzej, aby wyeliminować. Zaczynam się bardzo źle czuć z pulchnymi udami które lekko ocierają się o siebie.
Sisi, maluch dobrze choć tylko chwilkę go podglądaliśmy, serduszko ładnie bije, kopał w trakcie badania, a ja nie czułam, także jak czuję to musi się nieźle wysilić.
Labamba, kazali siedzieć i nie opuszczać terenu przychodni i wrazie gdyby było mi bardzo niedobrze to kazały przyjść. Siku robiłam nim upłynęła godzina, ale później to nie miałam czym, bo nie mogłam jeść ani pić. Po godzinie pozwoliły zamoczyć dzioba w wodzie, aby go trochę zwilżyć, ale nie pić wody. Co do podkładów to po kilku dniach przejdziesz na podpaski w miarę naturalne, więc w nich klej jest. Dużo zależy w jakim stanie będzie krocze czy bez obrażeń, czy z otarciami, czy ze szwami, wiadomo im większa rana tym trzeba bardziej się przykładać do higieny krocza. Zalecali nam aby w szpitalu wietrzyć krocze, czyli położyć się bez majtek podłożyć pod pupę podkład, zgiąć nogi w kolanach i przykryć się kołdrą, taki a'la namiot, w domu już na to za późno. W szpitalu też za bardzo się nie poruszasz także ten podkład nie powinien się wydostaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 17:47
moniadi, sisi lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016