X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba eraz sie kapnelam ze wszystkie pisalysmy twoj nick zle haha, juz poprawilam. Fajnie ze maz sie ogarnal : ) pewnie chlopak pod presja jest ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy,mój mąż od początku mnie pilnował ze wszystkimi przyprawami które w ciąży są niedozwolone,co skutkowało tym ze generalnie nie miałam jak i czym przyprawiać;) i tak się cieszyłam że cynamon na słodko mi został. Na Temat cynamonu nie wyczytal nic albo mu to umknęło więc cynamon dodawałam czesto. Chyba muszę się doedukowac:)

Ps.lamamba - do mnie też przyjeżdża jutro teściowa i zostaje do srody
    . Mam nadzieję że pogoda się poprawi bo w innym wypadku wytrzymać przez tyle dni na 38 M2 może być ciężko:p

W końcu zdecydowaliśmy się na imię dla naszego synka - będzie Szymon:)

sisi, Cassie 65, Genshirin lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Moja rwa kulszowa nie przechodzi niestety ale lepiej mi się spało w nocy bo wsadziłam sobie miedzy nogi poduszke. Na to wygląda ze jednak musze sobie kupic taka poduszke w literke C do spania a potem do karmienia będzie

Jak gdies kiedyś tez przeczytałam o cynamonie ale w małych ilościach to mysle ze nie szkodzi a o herbacie zielonej to ja pisałam bo tak mi mówiła lekarka która specjalizuje się z kardiologii płodów ze zle wpływa na rozwój maluszków, widocznie jakos to sprawdzili skoro ona mówiła o tym.

Lambada super ze przerosił i tak myślała ze tak właśnie będzie:) niestety złość powoduje ze głopio się gada a u mnie tez nie raz potrafiła ehhh na szczęście mój tego nie ma ale ja nadrabiam;)

Byłam dzisiaj w ciuchawce blisko mnie a tak nigdy nie byłam, babcia mi powiedziała ze tak takie super rzeczy sa no i dzisiaj wlazłam i kupiłam Laurunie dwa pajacecieplejsze 56 i 56/62 do tego body 56 i ala sweterek cos w tym stylu granatowy i moim zdaniem to wszystko jest nowe bo były ciuszki ale zmechacone czyli widać ze noszone i wiele razy prane, no albo ktoś raz ubrał i za to wszystko zapłaciłam 26zł:) i lece zaraz bo ja głupia nie wzięłam połspioszków i jeansów a tez na nowe wyglądały hehehhe babka mowi ze jak jest dostawa to takie cudeńka sa i bardzo dużo tego, wiec już się szykuje na 18maja:)
    Oto one:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e135d930a48.jpg
    tylko nie wiem co to jest przy tycm pajacyku bo to nie czapeczka a może jakas zabawka sensoryczna????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:02

Chusy lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, to dobrze ze mi przyszlo do glowy ten cynamon sprawdzic dzisiaj :p

Szymon bardzo ladne imie : ) pewnie tez bym je brala pod uwage gdybym miala chlopca

Margaret sliczne ciuszki! Ten granatowy sweterek piekny ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:00

Margaret.Se lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy no lambada tez spoko ;-) nawet mi sie podobal:p
    Ankieta- jakie macie plan? zdradź, moze cos wykorzstyam na pobyt moich :D

Dodzwoniłam się przed chwilą do szkoły rodzenia. Już nie ma wolnych terminów na najblizszy czas i zalapalm sie dopiero na 23 czerwca. Ostatnie zajęcia będę miec w 37 tygodniu ciąży...myślicie,że dotrwwam? :D:D:D

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba ja z moim też się ostatnio ostro pożarłam i wykrzyczałam mu, że po co ze mną jest to mi w złości odpowiedział, że dlatego, że noszę jego dziecko. Było mi bardzo przykro ale wiem, że tak nie myśli, ja mu też wiele rzeczy nagadałam, kazałam wyprowadzać i straszyłam rozwodem. W ogóle nad sobą nie panuje w tej ciąży.

Cassie dzięki za cenne informacje, chociaż pewnie prawa pacjenta się nieco różnią z tymi z UK. Na pewno nie dam sobie dziecka uciskać w brzuchu, mechanicznie odwracać czy wyprawiać inne cuda. Jak coś to niech mi robią cesarkę.

Margaret śliczne ciuszki <3 Ja w sumie zamknęłam już rozmiarówkę 0-3 miesiące, dzisiaj przyszła ostatnia paczuszka z lekką kurteczką na 62 cm i czekam jeszcze na ozdobne opaski na główkę no i może dokupię jakieś skarpeteczki malusie. Na rozmiar 3-6 też mam już większość i wczoraj zaczęłam oglądać 6-9. Podejrzewam, że jak moje dziecko przyjdzie na świat to będzie ustawione na rok w przód ;)

Co to prodóktów zakazanych to mój ojciec się na mnie prawie obraził w święta, że nie chciałam zjeść pasztetu domowej roboty, za cholerę nie szło mu wytłumaczyć, że nie powinnam, że lepiej dmuchać na zimne, że bakterie...
    To mi później dopierdzielał, że z telefonem za długo siedzę, nawet mi artykuł na temat szkodliwiści fal na płód w gazecie pokazywał, że wzięłam kilka łyków coli itd,itp.... a pasztetu nie spróbowałam.

Kurczę ale mnie ramię boli po tej wczorajszej szczepionce, dobrze, że wbiła się w lewe bo inaczej nic bym dzisiaj nie mogła zrobić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ma być w końcu labamba czy lambada? :D ja widzę, że słownik podpowiada mi labamba czyli zawsze tak pisałam :D Dasz radę do końca po lekku! Chyba że będziesz musiała wchodzić po takich schodach jak u nas na drugie piętro w szkole rodzenia w stuletnim szpitalu :D
    Ankieta- Szymek super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:57

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja mieszkam na 4 pietrze bez windy takze sie czlowiek nameczy ;p
    Tez juz jestem prawie ogarnieta z wyprawka ciuszkowa. Musze dokupic mebelki za to i kosmetyki. I to na tyle : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pize lambada hehehhe a najlepsze ze tak widziałam bo człowiek widzi to co chce heheh:)

No ja tez już prawie wszystko mam a ciuszków 0-3 ale na bank jeszcze cos znajde, bo czapeczki jeszcze ze dwie, rajstopki i skarpetunie a pewnie i pajacyk by się przydał no i nie mam zadnego kombinezonu.

Sisi ja ograniam ciuszki do 68 ale te kilka sa 74 ale mysle ze na 74 to jeszcze poczekam.

Teraz na weekend malowanie, potem w kolejny wolny dzień mojego Misia jedziemy po mebelki i po wypłacie ogarniam reszte wyprawki z podzieleniem na maj i czerwiec i dekoracje. Chce mieć wszystko na 100% oganiete do końca czerwca i mieć luz blus aaaa i wózek jeszcze hmmm cały czas mysle i mysle i nie mogę się zdecydować na żaden, oglądam tez używane ale jakos nic mi nie odpowiada ale cena za wysoka. Musi się trafic jaka perełka idealna tylko kiedy hmm

poszłam i dokupiłam jeansy ale takie mięciutkie w ciuchawce i śpiochy. Ostatnio jak zamawiałam z 5.10.15 zastanawiam się nad identycznymi jeansami za 25zł w promocji a oglądałam tez takie same w h&m za 40 albo 50zł a ja kupiłam za 3zł:) tez jak nowe wygladaja i sobie stwierdziłam, ze przez neta nie będę zamawiac ciuszków używanych bo ktoś zrobi fotki i pięknie wygląda a na zywo róznie może być, a w tej ciuchawce widze co kupuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 13:18

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się miałam ograniczyć z ciuszkami do 68 ale gdy kupiliśmy komodę i wszystko pukładałam to mi się cała szuflada pod łóżkiem zwolniła i już mnie ciągnie do oglądania kolejnych. Przed świętami zamówiłam 3 bluzeczki i dwie pary jeansów na 74 i dzisiaj doszło i jejku jakie duże mi się to wydaje w porównaniu z tymi pierwszymi 50-56 :)
    Z wyprawki zostały mi kosmetyki i rzeczy do porodu dla mnie. Myślę, że do końca maja będę już gotowa ze spakowaną torbą do szpitala ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie, generalnie nie był tak strasznie jak myślałam, pielęgniarka kazała wypić w ciągu 10min tą glukozę, bo inaczej mndli, ja wypiłam szybciej na 3 razy generalnie w smaku nie była taka zła nawet tylko, że ulepek. Przed upływem pierwszej godziny zaczęła mnie boleć głowa i był mi tak sobie, ale po pobraniu przeszło i później z górki. Tylko mi się trochę odbijała. Z mojej perspektywy nie ma się czego bać (nawet po gastro powiedziałam, że nie było tak źle i mogę iść jeszcze raz :) ), jak to się mówi strach ma tylko wielkie oczy :D

Margaret gdzie ten super ciuch, bo może ja bym go odwiedziła w mojej okolicy nie ma żadnego, a te które są fajne to są mega daleko odemnie.

Ja ubrankową wyprawkę też mam w komplecie tylko skarpetek brakuje, zastanawiam się też nad śpiworkiem do spania. Muszę jeszcze kupić kosmetyczno/ateczne produkty dla malucha i dla mnie do szpitala.

Na mojej szkole rodzenia powiedzieli, że większość ciąż jest przenoszona i, aby temu zapobiec polecają stosować naturalne metody wywoływania porodu. Od 35 (skończonego 35t 6d) można łykać ojej z wiesiołka np. oeparol 3x2 i pić napar z liści malin 1 łyżka 3xdziennie.

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co myślicie o wózku Emmaljunga smart duo combi????? z tych co oglądałam to ma najlepsze opinie ale jest minus jedne ze ciezki i z tego co wyczytałam to jedne minus hmmm

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam upatrzony wozeczek dosyc fajny : )

3w1 Mamas&Papas Sola

mamaspapas_sola2_sgf_cabrio_17_d.jpg

Cene ma przyzwoita, jest lekki i zwrotny, fajna sprawa.

Ale zaraz obczajam ten twoj model bo jestem ciekawa

sisi, szarlo lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmaljunga super! Podoba mi sie design ♡ moze go znajde tutaj u nas

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo u mnie też było o tym wiesiołku i naparze z liści malin. To pisałam już o tym tutaj ;p
    No i jeszcze seksy te sutki..tak się uparli na te sutki :D 20min dziennie 2min masować i się tam nimi zabawiać i 2 min przerwy :D

sisi, Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały tych postów :)

Labamba -najważniejsze, że mąż się opamiętał i przeprosił. Tak to jest, że w nerwach czasem człowiek głupio coś palnie.
    A co do zajęć w szkole rodzenia, myślę, że są duże szanse, że dotrwasz :) także na spokojnie :)

Ankieta -Szymon bardzo ładne imię :) też mi się kiedyś podobało, do czasy, gdy zaczęłam pracować w szkole i trafiłam na kilku Szymonów-gagatków :) wtedy powiedziałam sobie, że jednak nie dam tak dziecku na imię :D

Margaret, nieźle poszalałaś w tym sklepie :) Ja ostatnio właśnie zaszalałam na zakupach używanych ciuszków online. I jakość bardzo dobra, o dziwo. Ale jeszcze parę rzeczy muszę dokupić. No i z pozostałą wyprawką jest kiepsko, muszę w końcu coś kupić. Wózek i łóżeczko, to u mnie jeszcze daleeeeekie plany :)

Super Szarlo, że już po glukozie. Nie taki diabeł straszny jak go malują, nie :)? Teraz pozostaje czekać za wynikami :)

Ja to się boję, że u mnie nie trzeba będzie żadnych metod na przyspieszenie porodu stosować i mały wcześniej wyskoczy... Nie wiem, jakoś tak nie mogę się pozbyć tej myśli...

Noo, to by było chyba na tyle :)

szarlo lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na odwrot, mam wrazenie ze mloda sobie posiedzi wygodnie i urodze po czasie :p

moniadi lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to myślę, że przekonamy się w wakacje :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo super ze masz już za zoba ta glukozę, tez uważałam ze nie taka straszna ona jest. Wynik kiedy będziesz miała?

Liczac czyli wychodzi od początku 37tc zaczynamy pic napar z lisci malin hehehhe u babci pełno malinek jest będę jadła a do tego piła napar:)

Chusy bardzo fajny wózeczek:) ale jakos te Emmaljunga wydaja się solidne i same dobre opinie maja z malutkimi wyjątkami ale to norma heheh taki używany jest do sprzedania
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bff4f03e83b.jpg
    i kolejny bebecar
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e3fe3bfc67.jpg
    Ja nie lubie brazu ale ten jakos mi się spodobał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:21

moniadi, szarlo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo ciuszek jest kolo mnie na Bielanach blisko lasku bielanskiego. Wydaje mi sie ze teraz to juz tam nic nie ma za bardzo ale mozemy sie umowic na 18maja na otwarcie chyba o 10tej i poszalec:)

szarlo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ