Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki glukozy: 77, 75, 90 chyba dobrze, ale po godzinie jakos malo wyszlo mniej niz na czczo.
Margaret mozemy sie umawiac akurat po wyplacie
A co myslicie o wozkach Anex Sport moj chlop sie nakrecil na taki.
Cassie o sexie tez bylo i sutkach, chyba mam sklera. Nie pamietalam, ze pisalas o malinach i wiesiolku
Dzisiaj nam mowili o pologu, generalnie polecaja majty siateczkowe, bo te fizelinowe podobno nie przepuszczaja powietrza, podpaski/podklady poporodowe bawelniane bez kleju najlepsze bella mama, klej nie przepuszcza powietrza.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Melduję, że ja dzisiaj po wizycie, mała ślicznie pozowała z nogą nad głową.
Jestem strasznie zadowolona, bo jeszcze 2 miesiące temu lekarz mówił, że dzieć ma mało miejsca i muszę dużo leżeć (co dało się wyczuwać, bo nie byłam w stanie wyjść na miasto, bo mnie wszystko bolało), teraz jest o niebo lepiej, latam po sklepach, a lekarz powiedział, że miejsca ma dużo i stąd u niej te wygibasy na wszystkie strony
No i glukoza wyszła dobrze!
moniadi, Genshirin, Margaret.Se, sisi, Cassie 65, labamba lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
No i sie poryczalam:) leze w wyrku i zaczelam czuc Laureńke przylozylam reke i same lzy zaczely mi leciec bo to nie bylo pykniecie nawet mocne a poczulam wybrzuszenie:) jejka jakie uczucie cudowne:)
Szarlo nie martw sie takim minimalnym spadkiem po jedzeniu ale masz w normie a spodki to u mnie byly z 97 na 56:) pocieszylam Cie?
Jasne umowimy sie na podboj lumpa:D
Na bank czytalam cos o anexach ale teraz nie pamietam, a ktoras od nas dziewczyna chyba kupowala cos tak mi swita
Zapisuje sobie info o gaciorkach i podpaskach:) dzieki Szarlo:)szarlo, sisi, labamba lubią tę wiadomość
-
szarlo wrote:
A co myslicie o wozkach Anex Sport moj chlop sie nakrecil na taki.
.
Ja z mężem też się prawie zdecydowaliśmy na anexa, ale jak zrobiłam dokładne rozeznanie to okazało się, że wszyscy zgodnie krytykują wersję spacerową tego wózka i rzeczywiście widać to po ofertach używanych anexów - ludzie sprzedają je z praktycznie nieużywanymi spacerówkami. To jest na tyle nowy wózek na rynku, że ciężko dotrzeć do jakichś opinii ale na moje oko faktycznie coś może być nie tak ze spacerówką, poczytaj sobie komentarze albo przejedź się w sklepie taką wersją zanim się zdecydujesz my przez to zrezygnowaliśmy, a szkoda bo wózki bardzo ładne i w dosyć dobrej cenie.szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Co do spacerówek z tych zestawów 2w1 to w większości przypadków są one ledwo używane. Większość osób mówiła mi, że są one ciężkie i niewygodne i dość szybko dokupuje się mniejszą / lżejszą spacerówkę (typu parasolka). Ale jak chce kupić używkę (tak jak ja) to raczej standardem są te 2w1.
Mi zależy na lekkim wózku (2 piętro bez windy). Zwłaszcza żeby gondola była lekka, bo stelaż planuję zostawiać w samochodzie. I tak moje myśli krążą wokół Bebetto (luka) i ostatnio też wpadł nam w oko Jedo Fyn. Tak z babskiego punktu widzenia muszę powiedzieć, że podobają mi się one też wizualnie... -
Witam się w 24tc:)
Właśnie te anexy maja straszna spacerówkę tez właśnie to czytałam
Llallka tez czasami mysle żeby kupic tylko głęboki a na wiosne kupic spacerówkę ale same głębokie sa paskudne jak sa a reszta to 2w1 albo3w1 i ciagle mam metlik w głowie. U mnie to problem bo podobają mi się najbardziej te cięższe wózki bo te lekkie sa jakies takie oklepane i wszystkie wydaja mi się takie same a problem tez u mnie ze po schodach na 2p
Moje słoneczko tak szaleje od rana ze od 9 do 9:30 już miałam o wiele więcej ri=uchów niż 10 a chyba prawie 30:) -
Wiesz Margaret, najgorzej to się zafiksować o tym wiem, bo ja się tak właśnie nakręciłam na Bebetto. Wiem też, że raczej ciężko jest kupić pojedynczy wózek- wolałabym z nosidełkiem zamiast tej spacerówki- ale takie opcje to prawdziwa rzadkość. I do tego ja się jeszcze uparłam na jeden kolor- szary. Mój mąż przewraca oczami, ale szuka Z wagą niestety nie mogę odpuścić. "Macaliśmy" różne wózki i taka np 5kilowa gondola u mnie odpada. Jestem mała i muszę se jakoś radzić, choć wiem, że podobno te cięższe wózki lepiej się prowadzą, ale przy lataniu po mieście to pewnie nie ma aż takiego znaczenia.
-
Hej dziewuszki
Witam się z wami w 3 trymestrze i 7 miesiącu ciąży, jejku jak to poważnie brzmi Nastawiam się psychicznie na te wszystkie okropne dolegliwości, jeśli coś mnie ominie to się pozytywnie zaskoczę
All4love gratuluję wizyty. A ile Twoja malutka waży? Masz może jakieś słodkie zdjęcia?Chusy, szarlo, Genshirin, moniadi, labamba lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Llallka no u mnie problem z kolorem podobny bo ja bez chce z ewentualnymi dodatkami w innym kolorze i ja sama szukam i oglądam bo mój Misiek nie ma czasu na to niestety. Tez bym wolała głęboki i nosidełko bo nawet nie mam gdzie trzymać spacerówki a jedynie w piwnicy gdzie trochę szkoda ale nie ma wyboru hmm chyba ze do babci na wies wywieziemy hmmm
Gadałam właśnie z babka od tego wózka co dałam wczoraj fotke bezowy z kratka emmaljunga i cena jest niska bo jakas sruba wyleciała jej z koła która trzyma to koło i teraz nie wiem czy łatwo to zrobić i ile to by kosztowało czy sobie podarować hmmm -
Margaret mi podsunięto taką myśl, że teraz będzie więcej wózków bo robi się cieplej (przynajmniej teoretycznie)i dużo osób decyduje się na przesiadkę do spacerówki. No i między innymi my też z jednego wózka zrezygnowaliśmy- był w super stanie, jak nówka ale cena trochę wygórowana...
Sisi ale gnasz do przodu Z tymi dolegliwościami to nie ma co przesadzać. Mnie ciągle czymś straszą i większość jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam. Mam taką koleżankę, która wiecznie mnie dopytuje wyliczając wszystko co najgorsze- jak jej ostatnio powiedziałam, że nogi mi nie puchną i z kręgosłupem nie jest jeszcze najgorzej to miałam wrażenie, że była lekko rozczarowanasisi lubi tę wiadomość
-
×aska× wrote:Co do wózka to my kupujemy jedo miałam przy pierwszym synku i sprawdził się super zwłaszcza zimą. I ma bardzo duża gondole z regulacja oparcia, synek jeździł w niej prawie rok. Także teraz tez się decydujemy i kolorystyka tez fajna.
A który konkretnie? I ile waży gondola?
-
sisi wrote:Hej dziewuszki
Witam się z wami w 3 trymestrze i 7 miesiącu ciąży, jejku jak to poważnie brzmi Nastawiam się psychicznie na te wszystkie okropne dolegliwości, jeśli coś mnie ominie to się pozytywnie zaskoczę
All4love gratuluję wizyty. A ile Twoja malutka waży? Masz może jakieś słodkie zdjęcia?
3. trymestr?! Gratuluję! Nie wszystkim wracają dolegliwości, więc może nie będzie źle chociaż też się tego boję...
Co do małej - mam ciążę cały czas o tydzień młodszą z racji na moje szalone cykle, ale mała waży pól kilo zdjęcie też mam, może potem wrzucę na grupęsisi, szarlo, moniadi, Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
×aska× wrote:My akurat decydujemy się na bartatine bo nie chcemy skretnych kolek, ale fyn tez jest super. Nie wiem jak sama gondola ale wózek jest dość ciężki całość ok 15kg waży ze stalazem.
Mi te klasyczne strasznie się podobają, ale lecę na wygodę xD20.08.2017 -
Sisi super!!! jejka ja się ciesze ze tak tez czas zapieprza:)
Ja zauważyłam ze pojawiają mi się mdłości znowu ale nie takie jak miała a przez jakiś czas i znikają, zazwyczaj pod wieczór mnie łapie, kto wie może to początek a rozkręci się w IIItrymestrze hmm jak tak będzie musiało być to trudno ale licze na ulge;)
Mi akurat Jedo się nie podobają i nie skusze się na bank:)
Llallka masz racje, dobrze ktoś podpowiedział, ze ludzie będą sprzedawac wózki. Dzwoniłam do serwisu gdzie naprawiają koła i bardzo miły starszy pan mi tłumaczył z tym kołem ale jakos średnio to rozumiem hahahah mowi ze da się to zrobić bez problemu ale koszt może być od około 60ł do 250 w zaleznosci co tam jest do zrobienia. Ehh i sama już nie wiem czy sobie podarować ten wózek emmajliunga ale cholera jestem pewna ze wozki sa bardzo dobre i solidne. Po wielu latach wygladaja jak nowe -
Co do skretnych kół to sa plusy i minusy, mnie chyba tez by denerwowało to ze chce gdzie wjechać na krawężnik a mi by skrecały sobie kiedy by chcaiały a stabilne koła nie skretne to mogą czasami tez dawac utrudnienie ale jak pamiętam kiedyś jeździłam wózkami wieloma z bratankami i wiele dzieciaczków woziłam dawno temu bo uwielbiałam na spacery chodzic itp. to odpowiadały mi te zwykłe koła jak pamiętam i chyba tez bym się zdecydowała na takie zwykłe nie skretne czyli z klasycznego wózka a mysle ze takie na sniegu tez się lepiej mogą sprawdzić hmm tak mysle