Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak uczucie super a do tego wew info ze jest dobrze:) jak jest cisza to mowie do niej i od razu jest odzew:) tez strasznie duzo mowie do niej a taki kontakt jest bardzo wazny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:34
sisi lubi tę wiadomość
-
Mysle ze tak zle jak w pierwszym trymestrze to nie bedzie.. do teraz na wspomnienie tych mdlosci to mi hm.. no wlasnie niedobrze pewnie wroci zmeczenie bo widze ze juz mam coraz mniej sily. A poki co zapowiada sie calkiem ok! Tym bardziej ze nie moge sie doczekac uzupelniania wyprawki, kupowania wozka u mebelkow i pakowania torby do szpitala. Jakos mnie to niemozliwie ekscytuje haha. Chociaz sam szpital to juz nie:p
-
Co do cwiczen to na szkole rodzenia polecili strone mamawformie, moze ktoras z Was skorzysta.
Polecali tez ksiazke slow sex, apropo wzmacniania miesni dna miednicy.
A ja czuje mniej ruchow, albo juz sie przyzwyczailam, a moje dziecko mocniej nie chce kopac. Czesto tez dostaje kuksance w pecherz. W czwartek glukoza, a piatek lekarz podpytam go o te ruchy.
Aniołek 18.04.2016 -
Ojjj leci czas dziewczynki i dobrze:) coraz bliżej jesteśmy przytulenia swoim szkrabków:) Ja bardziej odczuwam od kilku dni większe zmeczenie ale to chyba już wczoraj o tym pisałam heheh no i ten cholerny kręgosłup ehhh.
My przymierzamy się do farby i testujemy odcienie, ja oczywiście chciałabym tapete tez ale tak sobie mysle czy warto az tak inwestować bo nie wiemy ile tu pomieszkamy a sama farba wyjdzie najtaniej.
Chwalę się moimi zdobyczami dzisiejszymi:) tzn kupiony laktator w zestawie i dostawa pierwsza z 5.10.15:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/586ed27f44e3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dfaa3a4a6bc.jpg
Chusy, llallka, szarlo, sisi lubią tę wiadomość
-
Super wypraweczka ♡ widze ze tez zainwestowalas w laktator reczny, mysle ze na start na pierwszy raz jest ok. Nie wiem jeszcze jak moje karmienie bedzie wygladalo i szkoda mi kasy na elektryczny. A reczny na sprobowanie mysle ok
A mialam pytac, czy wy kupujecie jakies mleko modyfikowane na start w razie klopotow z karmieniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 19:37
-
Noooo te mdłości z pierwszego trymestru...nigdy tego nie zapomnę. A zmęczenia jakoś tak strasznie nie odczuwałam wtedy. Moje koleżanki spały po 16h na dobę a ja normalnie..no może zamiast po 23 czy koło północy szłam spać np. o 22. i drzemka godzinna po robocie obowiązkowo (ale przed ciążą też mi się zdarzało często ;p)
Szarlo mi się zdaję, że parę tygodni temu też czułam więcej ruchów. Mój gin straszy trochę z tymi ruchami, że jak nie czuje to zjeść coś słodkiego i jak przez 2h nic to od razu na szpital..ale czasami mnie cały dzień dziecię nie kopnie i jakoś nie wiem nie panikuje jednak bo wiem, ze w końcu kopnie. To chyba jeden z tych matczynych instynktów jednak ;p
Margaret ja se pozwoliłam na jedną rolkę tapety na wynajmowane mieszkanie bo jest śliczna nawet stary się w niej zakochał i kazał mi koniecznie zamawiwać Ale będzie tylko na małym fragmęcie ściany.
Ja chce tylko przebrnąć przez pierwszy tydzień maja bo mąż z teściem będą składać meble..duuuuuużo mebli i będą malować a później mam nadzieje wszystko wróci do normy bo na razie się bardzo źlę czuje we własnym domu a to nawet nie jest jeszcze początek ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 20:52
szarlo lubi tę wiadomość
-
Cassie no ja myslalam o jednej scianie tapety bo kawalku w tym pokoju nie widze jakos ale tez myslalam o tym i nadal kombinuje bo tez sie zakochalam w tej tapecie:) pewnie bedzie ta tapeta u was na jakiejsc wnece, kawalku wystajacej sciany lub tym podobne???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:08
-
Hej przyszłe mamusie Może komuś przyda się powiększenie garderoby dla dzidziusia w rozmiarze 56? https://www.olx.pl/oferta/37-sztuk-mega-paka-firmowych-ubranek-dla-chlopaka-blizniaki-CID88-IDlQUNe.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:23
-
Co do ruchów- staram się ogarnąć rytm dnia tej kruszynki i chyba pomału się uczę. Wiem, że bardzo aktywne jest rano (potrafi mnie obudzić tym wierceniem) i czasem szaleje do śniadania, potem idzie spać i długo nic się nie dzieje, dopiero po południu zdarzają się kopniaki i na wieczór kilka.
Jak się bardzo martwię zjadałam coś słodkiego, ewentualnie zimnego żeby dała znać co u niej.
Chusy ja mleka nie kupuję, w szpitalach jak jest problem z laktacją to mają zapas, a mąż też po drodze do szpitala może gdzieś kupić.szarlo lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Margaret nie tak. Będzie nad łóżkiem i łóżeczkiem. Tylko nad łóżkiem będzie tez pawlacz a obok łóżeczka od razu pierdutna szafa za którą nie dajemy już tapety i na którą właśnie czekamy. Ta szafa taka do sufitu w sumie można powiedzieć, że przez to umeblowanie na tej ścianie zrobi się jakby taka wnęka. Pokaże wam finalny efekt
A tapeta taka: http://pieknetapety.pl/img/kolekcje/newengland/3.jpg tylko u nas będzie klejona w poziomie to będzie dosłownie 2mx2m gdzieś tak więc jedna rolka mi starczyła. -
Cassie, dzieki za wsparcie, choc dzis troche sie rusza nawet jak krzatam sie w kuchni. Nie wiem czy to taki okres, ale zupelnie zmienil nawyki, zawsze czulam go rano, a od 2 dni pojedyncze pykniecia, wieczorem tez zmniejszyl aktywnosc, a w dzien tak jak bylo dotychczas czyli rozrabia. Czytalam, ze maluszki wlasnie w tym okresie maja stale pory aktywnisci, moze moj chlopiec teraz zmienil swoje piry aktywnosci.
Zaczyna mi doskwierac coraz wieksza skleroza, mysle o czyms i za chwile juz nie pamuetam o czym, dziwne to.
Aniołek 18.04.2016 -
Cassie to u mnie calkowicie odwrotnie bo meble beda niskie i delikatne, licze ze jeszcze cos kreatywnego wpadnie mi do lba bo malowanie teraz w weekend. Ja tez sie pochwale swoim efektem koncowym wystroju dla Laury:)
Nie moge wejsc w linka ale moze dlatego ze siedze w telefonie.jutro obadam:)
Co do ruchow to ciezko jeszcze ocenic bo moja kruszynka roznie daje znaki. Od kilku dni od samego rana ja czuje a bywalo tak ze nawet po sniadaniu sie nie odzywala.dopiero wieke godzin pozniej. Moze teraz zacznie sie normowac to i bede spokojniejsza bo nie raz zawylam jak bylo dlugo cicho. -
Eve prosze napisz mi cos wiecej o tych Twoich bolach plecow i cos lekarz juz stwierdzil??? Masz wyniki moczu???
Mnie zmrozilo dzisiaj bo bol nie przechodzi a poczulam ze promieniuje mi ten bol na bok miecnicy i udo. Dzisiaj mam wizyte u mojego gina i zobaczymy co on powie -
Czesc dziewczyny, czytam Was regularnie, ale jakos ostatnio nie mialam weny do pisania...
Co do ruchow, to chyba teraz taki czas tych naszych dzieciaczkow, ze jednego dnia caly dzien szaleja, a innego leniuchuja. Ja mam lozysko na przedniej scianie, wiec w ogole slabo czuje, ale w sobote sie zmartwilam, bo od poludnia az do 22 (kiedy jest czas zabawy) moj synek sie nie ruszal, nawet czekolada nie dala rady, ale potem juz szalal az do polnocy.
Chcialam Was podpytac, czy ktoras miala problem z podwyzszonymi leukocytami w krwi? Odebralam wczoraj morfologie i ostatnio mialam 12,5 a teraz 16,5. Mocz wyszedl ok, zeby zdrowe bo bylam tydzien temu u dentysty, nos mi sie jedynie zapycha ale tak jest od poczatku ciazy. Wizyte mam dopiero jutro, wiec tak sie troche martwie...Cudzie trwaj...
-
U mnie w 24-25 tyg ruchy byly nie rgularne, czasami mialam wrazenie ze mala caly dzien spi i sie zamartwialam czy wszytko ok po czym na drugi dzien w tych samych godzinach skakala jak szalona. Teraz dopiero czuje ze pomalu ma swoje pory i sie to stabilizuje, takze nie denerwujcie sie dziewczynki : ).
moniadi, szarlo lubią tę wiadomość