X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja mialam te skurcze caly 6 miesiac praktycznie i to po kilka dziennie, a teraz juz dobry tydzien ich nie czuje i to mi sie wydaje dziwne w sumie :p

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam wozeczek!:) i tak sie ciesze jak dziecko hehe piekny jest i wyglada jak nowy:) musze go dopiescic to bedzie lsnił:)

Ja tez mam napiety brzuch w nocy ale po siku przechodzi i czasami w dzien ale tez szybko przechodzi. coraz gorzej sypiam przez ten kregoslup i dzisiaj chodzilam tiptopkami i jeczalam. Tym bardziej sie ciesze zevmam juz wozek bo nie wiem jak bedzie pozniej ehhh oby przeszlo bo zwariuje

Cassie jakos musisz przetwac kochana, jestes silna to dasz rade. U mnie we wtorek malowanie

sisi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zobaczymy jak to będzie w sumie jest nadzieja, że szybciej się skończy niż myślałam ;)

Ja nie mam skurczy żadnych na szczęście albo przynajmniej ich nie zauważam. Mam nadzieje, że tak zostanie bo wolałabym pozostać bez magnezu i nospy do końca ciąży skoro mi już tak dobrze idzie ;p

lenka.m lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie u mnie chyba też bez skurczy. Nadal nie wiem czy miałam kiedyś stawianie się macicy itp ale w sumie to nie jest aż tak istotne.

Sisi, też myślę że nie ma co się przejmować wagą. Nie wierzyłam w te historie ze np. Można nie mieć brzucha a później wyskakuje z dnia na dzień. Nie wierzyłam do czasu aż u mnie tak nie było;) Zakładam więc że podobnie może być z wagą, która powinna w dużej mierze zejść po porodzie - doświadczone mamy wiedzą co mówią;) więc muszę posłuchać.

Cassie 65, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek po siostrze, expander. Siostra nie była nim zachwycona i zachęcała mnie do kupna nowego ale stwierdziłam że nie mam głowy do wybierania wózków jak trochę na forum powiedziałam i każdy miał i wady i zalety więc stwierdziłam że skoro mam już potencjalny wózek to będę z niego korzystać a najwyżej jak będzie słaby to na szybko coś kupię. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z tym wózkiem?

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret pochwal się wózkiem:)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak widzę dużo osób odczuwa takie skurcze i każde źródło podaje, że to normalne, więc nie rozumiem po co lekarz próbuje mnie faszerować trzema nospami dziennie :P dzięki za odpowiedzi!

Ankieta tak jak mówisz każdy wózek ma swoich fanów i przeciwników. Możesz wózek po siostrze zachować jako wersję głęboką bo i tak z niej długo nie pokorzystasz, a najwyżej później jak się rzeczywiście okaże do kitu, to zainwestujesz już w dobrą spacerówkę. Sporo osób, które się zdecydowało na wózek 2w1 żałuje, że tak tego nie rozegrało (tania używana gondola a potem porządna spacerówka).

• sisi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta ja tam doświadczona póki co nie jestem, pierwsza ciąża ale zbieram informacje po rodzinie, znajomych i internetach ;)

Kurczę dziewczyny znowu mam problemy z nr 2. Wczoraj opiłam się już kefirku, a dzisiaj sok ze śliwek i czekam.... oby poskutkowało bo psuje mi to dobry humor.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czasami lepiej wziasc nospe i nie czuc bolu, bo maluch tez czuje Twoja dolegliwosc, moze o to chodzilo lekarzowi.

Sisi, ja ostatnio tez mialam mega problem z 2 ake wiem czemu, bo przez ponad pol dnua wypilam niecale pol litra wody, a pizniej pol gidziny na tronie, to bylo straszne, pij duzo wody jak sie nie dostarcza wody do organizmu to on wyciaga ja skąd moze z jelit tez. Polecam tez rano na czczo ciepla wode z cytryna pobudza jelitka i cytryna dobrze wpływa na nerki pomaga im sie oczyszczac. Moja kolezanka rodzaca w lipcu ubiegłego roku pod koniec ciąży wypijala 3 litry wody, ja ledwo 2 wypijam, nie jest lekko.

Pochwale sie, ze po piatkowej wizycie u gina moj synus rusza sie czesciej i intensywniej, az brzuch faluje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 11:07

sisi, Margaret.Se, Genshirin lubią tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    No właśnie jak widzę dużo osób odczuwa takie skurcze i każde źródło podaje, że to normalne, więc nie rozumiem po co lekarz próbuje mnie faszerować trzema nospami dziennie :P dzięki za odpowiedzi!

Ankieta tak jak mówisz każdy wózek ma swoich fanów i przeciwników. Możesz wózek po siostrze zachować jako wersję głęboką bo i tak z niej długo nie pokorzystasz, a najwyżej później jak się rzeczywiście okaże do kitu, to zainwestujesz już w dobrą spacerówkę. Sporo osób, które się zdecydowało na wózek 2w1 żałuje, że tak tego nie rozegrało (tania używana gondola a potem porządna spacerówka).

Ja mam taki plan. Mam dostać gondole od przyjaciółki. Pamiętam, że ten wózek był OGROMY ale zamierzam nim pojeździć do wiosny właśnie a później kupić jakąś konkret spacerówkę. Dlatego temat wózka mam jeszcze z głowy na ok. rok :D

0S32p2.png
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Właśnie się połapałam, że do tej pory nie podałam informacji na pierwszą stronę ;) A więc lat mam 25, mieszkam we Wrocławiu, a dzidzia wstępnie będzie córeczką Lenką (bo mnie wszyscy straszą, że lekarz się mógł pomylić ;))
    Podczytuję Was od czasu do czasu, tylko z pisaniem gorzej :D

sisi lubi tę wiadomość

16udugpjjujddjxo.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Troche już lepiej u mnie ale miałam poł nocy nieprzespane przez kręgosłup a do tego taki sen ze ryczałam po nim, a jak się obudziałam rano to czułam się jakos dziwnie brrr

Sisi na 2 to może tez zacznij jesc więcej warzyw codziennie jeżeli nie jesz, fakt u mnie zdarza się problem ale bardziej twardy niż jego brak ale ogólnie mam przemianę rewelacyjna bo nawet zdarza mi się dwa razy dziennie, jem tyle warzyw ze nigdy w zyciu nie widziała w swoim domu tyle hehehhe i dużo wody pije, widocznie działa to swietnie na przemianę.

Ja jestem zadowolona na maxa z wózka a jeżeli cos mi nie podpasuje ze spacerówka to sprzedam i kupie inna:)gondole mam wielką wiec wystarczy mi na bank do wiosny:) gdybym kupiła nowy wózek 3w1 i jakby spacerówka mnie zawiodła to bym zła była a tak to nie mam czego załowac:) tylko torbe musze dokupić bo kobitka gdzies zapodziała i nie było w komplecie
    To chwale się wózkiem:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ec5cc70fe23.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd3299e9d9d2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 13:08

sisi, Genshirin, Chusy, szarlo, Cassie 65, Mania_Leo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny wózeczek, taki klasyczny.

Zgłaszam, że 2 porcje kefirku i śliweczki dały radę :) Zbieramy sie na spontaniczny wypad nad morze tylko żeby wiatr nam głów nie urwał ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozeczek fantastyczny Margaret ♡!
    Ja dzisiaj przegladnelam chyba z 20 stronek izraelskich z wozkami i wszystkie takie same.. nie ma do wyboru takich wlasnie glebokich, masywnych z ladnym designem.
    Wszystkie wygladaja podobnie do tego co wyslalam wczesniej mamas & papas. Zaczynam sie sklaniac w kierunku uzywanych gondoli wlasnie chociaz upieralam sie mocno przy nowym wozku 2w1. Teraz w ogole chce odpuscic 2w1.

Cherry ostatnio ci chyba umknal moj post o updatcie : ) u mnie bedzie dziewczynka, a kolejna wizyte mam na 11.05 : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 14:20

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret całkiem przyjemna ta bryczka :D ile za nią dałaś? :)

Dziewczyny szarpnęłam się dziś i pozwoliłam se na kawkę bo coś czułam, że słabe ciśnienie mam. Czuje się teraz jakbym miała lekka cope :D Wspaniałe uczucie i wspomnień czar :D
    Pamiętam moje ostatnie upojenie alkoholowe..6.12.2016 :D a zaraz później zrobiłam test ciążowy :D

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki:)
    Cassie mysle ze nie ma jak szwedzkie fury sa najlepsze:D i mam nadzieje ze wózek tez w 100% dołączy u nas do tego grona:) zapłaciliśmy 900zł:)

Chusy mam podobne zdanie na temat wózków jak Ty, tez uważam ze te nowoczesne sa takie same i niczym się nie różnią tylko kolorami a te maja dusze i klase:) do tego dla moje Laurunki taki jasny pięknie się wkomponuje i już ja widze w nim:) mam nadzieje ze uda Ci się kupic cos fajnego ale mysle ze ten mamas&papas tez jest oryginalny i nawet te nanowsze emmaljungi niektóre podobne sa do tego własnie.

Sisi super ze się udało pozbyć zbędnego balastu;) zazdroszczę tego wypadu nas morze, kocham morze i jestem przecie urodzona nadmorska laską;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 18:35

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tc :D ale ten czas zasuwa.

Miłego dnia wszystkim :)

szarlo, Margaret.Se, sisi, moniadi lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dobijam do 3 trymestru jeszcze jeden dzien :D brzuch mi urosl kosmicznie nawet nie wiem kiedy! A przeciez przegladam sie w lustrze codziennie a i tak mialam zaskoczenie :p
    Mam nowe hobby ostatnio, wchodze na fora kwietniowek albo wczesniejszych dziewczyn i czytam "opowiesci rozpakowanych" haha ;D

sisi, Mania_Leo lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy też tak robię :D ostatnio jedna kwietniowka prowadziła relacje live z porodu

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin super i ja zaraz dołacze do Ciebie;)

Chusy brzmi to poważniej:) ale coraz bliżej końca:)ja to mam wrazenie ze mam mniejszy brzuszek jak patrze z góry na niego i się zaczynam denerwować lece do lustra i patrze ze taki sam, mysle ze przyzwyczajam się do wielkości jego i dlatego reakcja ze mniejszy:)

Kurcze może ja zzaczne podczytywać kwietniówki ale żebym się nie przestraszyła ehheheh

Dzisiaj tak mnie boli kręgosłup ze ledwo się ruszam. Cieszy mnie to ze od tygodnia waga stoi w miejscu:)

Genshirin lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ