Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupilam wozeczek! i tak sie ciesze jak dziecko hehe piekny jest i wyglada jak nowy:) musze go dopiescic to bedzie lsnił
Ja tez mam napiety brzuch w nocy ale po siku przechodzi i czasami w dzien ale tez szybko przechodzi. coraz gorzej sypiam przez ten kregoslup i dzisiaj chodzilam tiptopkami i jeczalam. Tym bardziej sie ciesze zevmam juz wozek bo nie wiem jak bedzie pozniej ehhh oby przeszlo bo zwariuje
Cassie jakos musisz przetwac kochana, jestes silna to dasz rade. U mnie we wtorek malowaniesisi lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Zobaczymy jak to będzie w sumie jest nadzieja, że szybciej się skończy niż myślałam
Ja nie mam skurczy żadnych na szczęście albo przynajmniej ich nie zauważam. Mam nadzieje, że tak zostanie bo wolałabym pozostać bez magnezu i nospy do końca ciąży skoro mi już tak dobrze idzie ;plenka.m lubi tę wiadomość
-
Cassie u mnie chyba też bez skurczy. Nadal nie wiem czy miałam kiedyś stawianie się macicy itp ale w sumie to nie jest aż tak istotne.
Sisi, też myślę że nie ma co się przejmować wagą. Nie wierzyłam w te historie ze np. Można nie mieć brzucha a później wyskakuje z dnia na dzień. Nie wierzyłam do czasu aż u mnie tak nie było;) Zakładam więc że podobnie może być z wagą, która powinna w dużej mierze zejść po porodzie - doświadczone mamy wiedzą co mówią więc muszę posłuchać.
Cassie 65, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Ja mam wózek po siostrze, expander. Siostra nie była nim zachwycona i zachęcała mnie do kupna nowego ale stwierdziłam że nie mam głowy do wybierania wózków jak trochę na forum powiedziałam i każdy miał i wady i zalety więc stwierdziłam że skoro mam już potencjalny wózek to będę z niego korzystać a najwyżej jak będzie słaby to na szybko coś kupię. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z tym wózkiem?
-
No właśnie jak widzę dużo osób odczuwa takie skurcze i każde źródło podaje, że to normalne, więc nie rozumiem po co lekarz próbuje mnie faszerować trzema nospami dziennie dzięki za odpowiedzi!
Ankieta tak jak mówisz każdy wózek ma swoich fanów i przeciwników. Możesz wózek po siostrze zachować jako wersję głęboką bo i tak z niej długo nie pokorzystasz, a najwyżej później jak się rzeczywiście okaże do kitu, to zainwestujesz już w dobrą spacerówkę. Sporo osób, które się zdecydowało na wózek 2w1 żałuje, że tak tego nie rozegrało (tania używana gondola a potem porządna spacerówka). -
Ankieta ja tam doświadczona póki co nie jestem, pierwsza ciąża ale zbieram informacje po rodzinie, znajomych i internetach
Kurczę dziewczyny znowu mam problemy z nr 2. Wczoraj opiłam się już kefirku, a dzisiaj sok ze śliwek i czekam.... oby poskutkowało bo psuje mi to dobry humor.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Lenka czasami lepiej wziasc nospe i nie czuc bolu, bo maluch tez czuje Twoja dolegliwosc, moze o to chodzilo lekarzowi.
Sisi, ja ostatnio tez mialam mega problem z 2 ake wiem czemu, bo przez ponad pol dnua wypilam niecale pol litra wody, a pizniej pol gidziny na tronie, to bylo straszne, pij duzo wody jak sie nie dostarcza wody do organizmu to on wyciaga ja skąd moze z jelit tez. Polecam tez rano na czczo ciepla wode z cytryna pobudza jelitka i cytryna dobrze wpływa na nerki pomaga im sie oczyszczac. Moja kolezanka rodzaca w lipcu ubiegłego roku pod koniec ciąży wypijala 3 litry wody, ja ledwo 2 wypijam, nie jest lekko.
Pochwale sie, ze po piatkowej wizycie u gina moj synus rusza sie czesciej i intensywniej, az brzuch faluje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 11:07
sisi, Margaret.Se, Genshirin lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
lenka.m wrote:No właśnie jak widzę dużo osób odczuwa takie skurcze i każde źródło podaje, że to normalne, więc nie rozumiem po co lekarz próbuje mnie faszerować trzema nospami dziennie dzięki za odpowiedzi!
Ankieta tak jak mówisz każdy wózek ma swoich fanów i przeciwników. Możesz wózek po siostrze zachować jako wersję głęboką bo i tak z niej długo nie pokorzystasz, a najwyżej później jak się rzeczywiście okaże do kitu, to zainwestujesz już w dobrą spacerówkę. Sporo osób, które się zdecydowało na wózek 2w1 żałuje, że tak tego nie rozegrało (tania używana gondola a potem porządna spacerówka).
Ja mam taki plan. Mam dostać gondole od przyjaciółki. Pamiętam, że ten wózek był OGROMY ale zamierzam nim pojeździć do wiosny właśnie a później kupić jakąś konkret spacerówkę. Dlatego temat wózka mam jeszcze z głowy na ok. rok -
Hej Właśnie się połapałam, że do tej pory nie podałam informacji na pierwszą stronę A więc lat mam 25, mieszkam we Wrocławiu, a dzidzia wstępnie będzie córeczką Lenką (bo mnie wszyscy straszą, że lekarz się mógł pomylić )
Podczytuję Was od czasu do czasu, tylko z pisaniem gorzejsisi lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki:)
Troche już lepiej u mnie ale miałam poł nocy nieprzespane przez kręgosłup a do tego taki sen ze ryczałam po nim, a jak się obudziałam rano to czułam się jakos dziwnie brrr
Sisi na 2 to może tez zacznij jesc więcej warzyw codziennie jeżeli nie jesz, fakt u mnie zdarza się problem ale bardziej twardy niż jego brak ale ogólnie mam przemianę rewelacyjna bo nawet zdarza mi się dwa razy dziennie, jem tyle warzyw ze nigdy w zyciu nie widziała w swoim domu tyle hehehhe i dużo wody pije, widocznie działa to swietnie na przemianę.
Ja jestem zadowolona na maxa z wózka a jeżeli cos mi nie podpasuje ze spacerówka to sprzedam i kupie inna:)gondole mam wielką wiec wystarczy mi na bank do wiosny:) gdybym kupiła nowy wózek 3w1 i jakby spacerówka mnie zawiodła to bym zła była a tak to nie mam czego załowac:) tylko torbe musze dokupić bo kobitka gdzies zapodziała i nie było w komplecie
To chwale się wózkiem:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ec5cc70fe23.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd3299e9d9d2.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 13:08
sisi, Genshirin, Chusy, szarlo, Cassie 65, Mania_Leo lubią tę wiadomość
-
Bardzo ładny wózeczek, taki klasyczny.
Zgłaszam, że 2 porcje kefirku i śliweczki dały radę Zbieramy sie na spontaniczny wypad nad morze tylko żeby wiatr nam głów nie urwałMargaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Wozeczek fantastyczny Margaret ♡!
Ja dzisiaj przegladnelam chyba z 20 stronek izraelskich z wozkami i wszystkie takie same.. nie ma do wyboru takich wlasnie glebokich, masywnych z ladnym designem.
Wszystkie wygladaja podobnie do tego co wyslalam wczesniej mamas & papas. Zaczynam sie sklaniac w kierunku uzywanych gondoli wlasnie chociaz upieralam sie mocno przy nowym wozku 2w1. Teraz w ogole chce odpuscic 2w1.
Cherry ostatnio ci chyba umknal moj post o updatcie : ) u mnie bedzie dziewczynka, a kolejna wizyte mam na 11.05 : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 14:20
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret całkiem przyjemna ta bryczka ile za nią dałaś?
Dziewczyny szarpnęłam się dziś i pozwoliłam se na kawkę bo coś czułam, że słabe ciśnienie mam. Czuje się teraz jakbym miała lekka cope Wspaniałe uczucie i wspomnień czar
Pamiętam moje ostatnie upojenie alkoholowe..6.12.2016 a zaraz później zrobiłam test ciążowyMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczynki:)
Cassie mysle ze nie ma jak szwedzkie fury sa najlepsze:D i mam nadzieje ze wózek tez w 100% dołączy u nas do tego grona:) zapłaciliśmy 900zł
Chusy mam podobne zdanie na temat wózków jak Ty, tez uważam ze te nowoczesne sa takie same i niczym się nie różnią tylko kolorami a te maja dusze i klase:) do tego dla moje Laurunki taki jasny pięknie się wkomponuje i już ja widze w nim:) mam nadzieje ze uda Ci się kupic cos fajnego ale mysle ze ten mamas&papas tez jest oryginalny i nawet te nanowsze emmaljungi niektóre podobne sa do tego własnie.
Sisi super ze się udało pozbyć zbędnego balastu;) zazdroszczę tego wypadu nas morze, kocham morze i jestem przecie urodzona nadmorska laskąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 18:35
-
Ja juz dobijam do 3 trymestru jeszcze jeden dzien brzuch mi urosl kosmicznie nawet nie wiem kiedy! A przeciez przegladam sie w lustrze codziennie a i tak mialam zaskoczenie :p
Mam nowe hobby ostatnio, wchodze na fora kwietniowek albo wczesniejszych dziewczyn i czytam "opowiesci rozpakowanych" hahasisi, Mania_Leo lubią tę wiadomość
-
Genshirin super i ja zaraz dołacze do Ciebie;)
Chusy brzmi to poważniej:) ale coraz bliżej końca:)ja to mam wrazenie ze mam mniejszy brzuszek jak patrze z góry na niego i się zaczynam denerwować lece do lustra i patrze ze taki sam, mysle ze przyzwyczajam się do wielkości jego i dlatego reakcja ze mniejszy:)
Kurcze może ja zzaczne podczytywać kwietniówki ale żebym się nie przestraszyła ehheheh
Dzisiaj tak mnie boli kręgosłup ze ledwo się ruszam. Cieszy mnie to ze od tygodnia waga stoi w miejscu:)Genshirin lubi tę wiadomość