Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak widzialam ciezko to nazwac relacja, raczej informuja na zasadzie: "dziewczyny rodze, 6 cm" albo cos w tym stylu
Ciekawe jak to u nas bedzie : )
Wydaje mi sie ze bede jedna z pierwszych bo mam termin na 1 sierpnia w koncu i stresuje mnie ten fakt bede przecierac szlaki :p
-
Ja też czasem podczytuje, ogólnie dziewczyny starają się to przedstawić raczej pozytywnie
Wczoraj byliśmy się przejść jakieś 7 km i czułam się super, ale na ostatni kilometr złapały mnie takie kłucia w brzuchu, że ledwo doszłam do samochodu. Na tym etapie ciąży trzeba już jednak uważać. Mój mąż przerażony myślał, że zaraz urodzę Dzisiaj czuję się jak nowo narodzona.
Mierzę się co tydzień i mimo, że wydaje mi się, że brzuch bardzo się powiększył to w centymetrach tego nie widać. Teraz poszedł bardziej w górę niż w szerz. Pod biustem przybyło mi aż 3 cm w 2 tygodnie. No i melduję, że przekroczyłam 10 kg na plusie... pocieszam się, że na lipcówkach dobijają do 15 więc nie jest ze mną tak źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 14:13
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Coś z tym przyzwyczajenirm jest:). Ja ostatnio spojrzałam w lustro i stwierdziłam że chyba piersi mi zmalały, ale jak szybko sir okazalo były to jednak zludne nadzieje. Rozwiązanie zagadki było proste- po prostu brzuch mi urosl i proporcje się zmieniły, brzuch zdecydowanie poszedł do przodu:p zostawiając moje piersi w tyle:)
sisi, Cassie 65, Another lubią tę wiadomość
-
Chusy no ja tez nie pomoge ale wiem ze jest jakas masc, tylko wez mnie zabij nie wiem. Musisz isc do swojego lekarza to cos przepisze.
U mnie dzisiaj nastapil szczyt bolu kregoslupa i jedynie co moglam przejsc to z pokoju do kuchni i kibelka i to z takim trudem ze masakra. Ja nie wiem jak to bedzie za dwa miesiace, boje sie... -
Chusy- w ciąży można stosować maść czy czopki procto-gyvenol.
A ja Ci polecam sztyft do krioterapii Criorectum. Aplikujesz go 2xdz na 8 minut (można od razu z kremem na hemoroidy).
Naprawdę działa! Obkurcza naczynia. Mi wystarczył tydzień stosowania i zwalczyłam krwawiącego dziada, który wyszedł mi po pierwszym porodzie. -
O kurcze az tak koszmarne Juuli? Nie fajnie.. mam nadzieje ze teraz ci sie uda i bedzie w miare ok!
Dzieki za rady dziewczyny, cos bede musiala z tym zrobic.
W ogole to witam sie wreszcie w trzecim trymestrze!!!Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczeta:)
Chusy super ze juz 3trymestr
Juuli przykro mi ale na bank bedziesz musiala powtorzyc glukoze z obciazeniem
Ja juz ledwo sie ruszam, masakra a jeszcze nie dotarlam do 3 trymestru ehhh bylam u rehabilitantki i troche mi pomasowala i niby pomoglo ale juz wrocilo do norma.mam skierowanie na trzy kokejne i ciekawe kiedy beda terminy, musze dryndnac. Kazala mi tez pas kupic ortopedyczny i kupilam, efekty zobaczymy. Jak mi nie pomoze to ehhh dzisiaj juz ryczalam z bolu i niemocy. -
Kurde Margaret kapa, że się tak męczysz. Mnie też tak wczoraj bolały plecy ale trochę pocwiczylam poprzyjmowalam jakieś pozycje no dziś mnie nie boli na szczęście. Mam nawet też skierowanie na masaże ale u mnie w mieście najszybsze terminy są ma wrzesień/października
-
Cassie no ja tez się rozciągam i robie koci grzbiet ale nic nie pomaga, zawsze miałam w tym miejscu problem z kręgosłupem. Rehabilitantka powiedziała, ze miednica się poszerza i niestety u mnie akurat bardzo się rozeszły te kregi i dlatego tak bardzo boli. Pochodziałam dzisiaj ponad godzine w tym pasie i musze przyznać ze ciutytenko lepiej jest, wiec może jakos podziała to. Będę chodziła w nim po godzinie albo dwie dwa razy dziennie bo cały czas to tez nie można i kurcze w końcu coraz lepiej może będzie. teraz siedze i tak się ułożyłam ze nic nie boli i od razu humorek super:) straszny jest taki ból i wiesz ze nie możesz się nafaszerować żeby sobie pomoc. Ja jak się zapisywałam na ta konsultacje rehabitacyjna to babka jak mnie rejestrowała w przychodni to tez nie było miejsc do końca ciąży mojej ale zadzwoniła i umówiła mnie bezpośrednio w przychodni dlatego tak się udało szybko. Teraz czekam na skierowanie na trzy zabiegi ale musze już się zarejestrować przez infolinie, wiec nie wiem jak to będzie ale jak nie będzie miejsca to pojade do tej przychodni i może cos wymysla. Jestes w luxie to jedz bezpośrednio do przychodni bo przez infolinie to lipa może być z terminami a tak to zobaczą ze w ciąży i może cos się znajdzie jak u mnie