X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi moze cos zjadlas co cie uczulilo? Jakies cytrusy czy cos w tym stylu. Mi tez cos wylazi od czasu do czasu.

Co do dretwienia bo ktos tam cos pisal u gory to mnie to strasznie denerwuje! LEdwo potrzymam reke chwile w gorze, czy nawet posiedze normalnie z myszka do komputera, a po 5 min mi reka dretwieje. Z nogami mam tak samo jak spie na boku to udo po jakims czasie zaczyna dawac o sobie znac i musze sie przekrecac na druga strone.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś kiedyś czytałam, że jak śpimy tylko na lewym boku to dziecko potem ma tendencje do obracania się w łóżeczku na lewy bok i trzeba mu podkładać coś pod plecki żeby się nie przekręcało. Nie wiem ile w tym prawdy.

20.08.2017 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Chusy, niby nic takiego nie jadłam. Chyba, że pomidory, ale w sumie już jakiś czas jem, a dopiero w zeszłym tygodniu zaczęło mnie tak wszystko swedzic...
    All4love, ciekawa ta teoria... może jakieś przyzwyczajenia zostają maluszkom z okresu prenatalnego...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży różne dziwaczne uczulenia wychodzą. Po miesiącu dostałam uczulenia chyba na złoto, najpierw krosty wyszły na palcu z obrączką, a po paru tygodniach na palcu z pierścionkiem zaręczynowym. Ściągnęłam i po miesiącu założyłam i to samo. Teraz założyłam na wyjazd do Polski ale tylko obrączkę i jest ok więc to chyba jakieś zawirowania hormonalne.

moniadi lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • labamba Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczny!
    Witam po majowkowym weekendzie.. u mnie intensywnie czas spotkan z rodzina meza...do domu wrocilismy wczoraj, ale od razu nas sasiad z coreczka odwiedzil...

Jesli chodzi o zachcianki, bo ja tez na kwasne jakos niespecjalnie.. za to na czekolade zawsze bylam lasa:p

Cherry - super, ze masz dobre wyniki!

Sisi - ja mam dostac duzo rzeczy od siostry i od szwagierki. Obydwie mocno sie obliguja,ale zadna jeszcze nawet 1 bodziaka nie dala:p wiec czekam z niecierpliwoscia hehe. Trzymam kciuki za usg!

Cassie - masz racje z tymi piosenkaami :D nie wpadlam sama na to:P:PP
    Uważaj na siebie w sród tego remontu, bo teraz o chwilowe zachwianie równowagi nie trudno!
    Ja jak leza na boku (obojetnie czy lewy czy prawy) to cierpna mi rece:( i zauwazylam,ze najlepiej wysypiam sie jednak na plecach i jakos tak najbardizej mi kregoslup wtedy odpoczywa..

Lenka - ja chyba jakas inna jestem,bo w ogole nie mam tych skurczy...

Maragert-super wozeczek, i mysle,ze masz bardzo dobre podejscie:) wspolczuje kregoslupa:(

Another - dzieki za przeklejenie tych info :) troche mnie to uspokoilo,bo sama sie zastnaawialam jak to z tym spaniem jest

Chusy - mam takie samo hobby :) kibicowalam im przez caly kwiecien :) teraz chyba zaczne juz majowki podgladac:P

Juuli - 3mam kciuki,zey drugi podejscie sie udalo!

Ja ide jutro na ta glukoze. Przy okazji robie mocz i morfologie, wiec trzymajcie kciuki! jade sama samochodem,bo maz w pracy, wiec mam nadzieje,ze dam rade dojechac do domu sama,zanim mnie zemdli, tak jak opowiadalyscie:p
    trzymajcie kciuki ;-)

sisi, Chusy, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• szarlo Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba mnie po glukozie mdlilo tylko po 1godz., po 2 bylo bardzo dobrze wez sonie jakas kanapke czy cos do jedzenia, ja sobie po basaniu zjadlam i napilam sie i nie czulam, ze wogole badanie mialam. Wiem, ze kazdy inaczej, ale moze cos Ci sie przyda z moich doswiadczen. No i cale oczekiwanie czytalam cos, albo ogladalam i zupelnie nie myslalam, ze wypilam taki slod. Odbijalo mi sie troche, ale tak dziwnie bezsmakowo :). Trzymam kciuki.

labamba lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mi dzisiaj niezbyt dbrze jest bo prawie pawik poleciał i wczoraj tak samo, nie wiem skad teraz te mdłości hmm do tego brak energii

Sisi jak po wizycie??? dawaj znaka:)

Dziewczynki prałyscie już swoje wózki, to czym??? proszkiem dla kruszynek czy zwykłymi srdkami??? pytanie do tych co kupiły używany:)

Labamba jak tam glukoza?

Ja to spie teraz raczej na lewym ale tez się przekręcam na prawy bok, natomiast bol ledzwiowy z prawej strony nie pozwala mi na polegiwanie na tym boku a o lezeniu i spaniu na plecach mogę zapomnieć no chyba ze 5minut max

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 11:24

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi poszła dzisiaj w góre a tak się martwiłam heheh 0,7kg czyli sporo no wyszły moje słodkości heheh

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie ale nie wazylam sie juz z 4 miesiace bo mi sie waga popsula... :P Bede miala szok stulecia jak wejde na wage :D

sisi, lenka.m lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja juz po usg, z mała wszystko dobrze, ułożyła się główką w dół i dlatego czuję ją ostatnio inaczej. Wcześniej czułam mocne kopy, a od kilku dni delikatnie na dole i mrowienie pod żebrami ( mam łożysko na górze macicy które amortyzuje kopniaczki). Wymiary główki i brzuszka idealne do wieku tylko kość udowa o tydzień mniejsza, 49.5mm co odpowiada 26t5d. Usg robiła mi jakaś studentka i liczę na to, że machnęła się o ten milimenr czy dwa. Waga 1133g. Zdjęcia nie mam, usg trwało może z 2 minuty i sprawdzili tylko te 3 wymiary, lożysko i ilość wód płodowych. Następna wizyta 15 czerwca w 34 tygodniu.

Genshirin, moniadi, labamba, Margaret.Se, szarlo, roslinka, llallka, Another lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi super wieści :) Możliwe, że studentka się machnęła ;)

Mnie od wczoraj gardło boli :( i do tego kaszel i po nim mnie całe gardło naparza. Idę do lekarza na 17:50. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Pewnie doktorka wypisze L4.

Miłego dnia wszystkim :)

• labamba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo - chyba przeszłam to badanie tak jak i Ty :D

Margaret - oj wspolczuje! mam nadzieje,ze to sie juz nie powtorzy i to taki wypadek przy pracy:p

Sisi - jesli lekarz mowi,ze wszystko ok to na pewno jest wszystko ok :)

Chusy - jakby mi waga nie działała to pewnie bym sie na maksa obżerała:p a tak przynajmniej mam jakąs kontrolę :p podziwiam:D

Genshirin - mnie na gardlo pomoglo tantum verde do psikania do gardla,oby to nic powazniejszego!

Ja tez przezylam dzisiaj jakos ten test glukozy. Nawet sie zdziwiłam, że wcale nie było to takie dla mnie ciężkie do wypicia chociaż nie mogłam dodać cytryny. Wyniki dziś wieczorem. Przy okazji trzasnęłam sobie mocz,morfologie i toksoplazmoze, bo i tak w systemie miałam skierowania. Także jestem zadowolona, że mi się udalo nie zwrócić tego dziadostwa :p

Genshirin, Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Dzisiaj widziałam dużo kobietek czekających na badanie glukozy ale tutaj zamiast specjalnej mikstury dostaje się zwykły napój w puszce "Lucozade" który jest energy drinkiem ;) Takie dziwy w tej Anglii.

19/02/2021 Anielka 2860
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema siema! Dzieli za troske labamba ale my już po remoncie dzięki Bogu! Niebawem zarzuce foty bo jestem na maksa dumna :p sama się nie spodziewałam, że tak zajebiscie to wyjdzie!
    Chusy ja pisałam o tym dretwieniu nie wiem skąd to się bierze tylko w nocy w sumie mi się zdarza i to do takiego stopnia że ręki absolutnie nie czuje :p na szczęście jestem na tyle zaspana, że po prostu idę w kimke dalej.
    Co do wagi ja sie ważę tylko na wizytach u doktora bo każda waga jest inna więc jak już tam zaczęłam to przynajmniej wiem ile faktycznie jestem na plusie (ok 6kg)
    Sisi gratuluję udanej wizyty. Ja mam w środę liczę, że mój doktor zrobi mi pomiary tak jak mi ostatnio na prywatnej wizycie obiecał. A teraz idę do niego pierwszy raz na NFZ dlatego trochę się obawiam. Ale stwierdziłam że mu się nie dam jak coś. Zarządzam i koniec! :p
    Genshirin koniecznie syrop z cebuli!! Ja się śmialam, że nie możliwe ale na prawdę działa cuda!
    Teraz idę ćwiczyć bo też mi plecy coraz częściej i mocniej szfabkuja. Postanowiłam, że będę codziennie rano po śniadaniu ćwiczyć. Dziś zaczynam później bo musiałam sobie już hybrydki walnąć :D

PS. Lewandowska urodziła Klare! Zazdroszczę też bym chciała! Fajnie imię! I pierwsze co mi przyszło do głowy jak się dowiedzialam to to że chciałabym to opic :D a akurat idę na grilla dziś :D

lenka.m, sisi, Genshirin, labamba, Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania tylko na lewym boku to jest ściema i tak jak dziewczyny mówią trzeba spać tak jak jest wygodnie. Chociaż coraz trudniej znaleźć jakąkolwiek wygodną pozycję :P ale ja jutro w końcu kupuję poduszkę do spania bo jeszcze się nie dorobiłam i zobaczymy czy pomoże.
    Drętwieje mi tylko lewa noga od początku ciąży, nie wiem czemu tylko ta jedna kończyna, widocznie coś mi tam uciska regularnie na jakieś naczynie, ale jak się poruszam to jest ok. Za to wystarczy że pominę jeden dzień brania magnezu i już wracają mi te skurcze macicy więc teraz trzymam się pilnie tabletek. Poza tym coś mnie ciągnie i boli w pachwinie jak się przewracam z boku na bok ale do przeżycia. Ogólnie zauważyłam, że im więcej się zmuszam do ruchu i nie pozwalam się wyręczać w codziennych zadaniach to się lepiej trzymam.
    Chusy jestem ciekawa czy będziesz zaskoczona po wejściu na wagę, ja do połowy ciąży nic nie przytyłam a potem jak wystrzeliłam to aż muszę się teraz pilnować (mam +7kg, 27tc), postaram się już tylko z trzy kg łącznie przytyć (1kg miesięcznie mi lekarz zasugerowała).
    Najmocniej współczuję nieważnego badania glukuzy przez wymioty, ja się w przychodni modliłam do wszystkich świętych żeby mnie to nie spotkało bo tak niedobra ta glukoza mi się wydawała. Zgadzam się, że najlepiej się zagadać albo czymś zająć myśli i wtedy zlatuje czas raz dwa.
    Zdecydowałam się jaki chcę wózek, bugaboo cameleon ale kupię używaną poprzednią wersję. Byłam w sklepie przetestować prowadzenie tego wózka i jest czad. Tylko się obawiam gondoli bo jest dość nisko umiejscowiona a ja jestem raczej wysoka. Ale przeżyję.
    To tyle u mnie, trzymam kciuki za wasze kopniaki, szczupłe sylwetki, remonty, przełknięte glukozy i skompletowane wyprawki (na pocieszenie dodam, że ja nie mam praktycznie NIC bo się dopiero na koniec czerwca wprowadzam do nowego mieszkania i tam będę kompletować wszystko od zera). Miłego dnia!

Chusy, sisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie mnie :D! Do konca 6 miesiaca prawie moj brzuch byl niezbyt widoczny a teraz z dnia na dzien zrobila sie taka pilka ogromna. Ruszam sie jak kaczka. Nie wiem jak to sie na wage przeklada. W czwartym miesiacu, gdzies w polowie wazylam sie chyba po raz ostatni i bylo 64. Czyli 5 kg na plusie. A teraz nie wiem.. strzelam ze jest +7-8. Mam nadzieje ze nie wiecej bo zalamka :D Wszystkie slodycze do kosza!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie i jak zobaczyłam botwinkę to mi oczy wyszły do tego slina poleciała na ziemie i tak zakupiłam dwie paczki i jutro będę pichcić:) tylko się zastanawiam czy zrobić chłodnik czy zupke na ciepło i cholera nie mogę się zdecydować:) od dawna marze o młodych warzywach i zapewne będę jadła ich o niebo więcej nic jem, wiec będzie to ogrom no i owoców sezonowych:)

Co do drętwienia konczyn to mam od wieki wieków to cholerstwo ale teraz coraz mniej i rzadzej bo nauczyłam się inaczej spac tzn nie trzymam reki w górze a tak żeby była na płasko. Kiedys się budziała i nie czułam nog! wyobrazcie sobie jakie to uczucie, masakra jakby mi ktoś obciał je i z ledwością zwaliłam je na podłogę i krew zaczęła napływac. To było dawno temu i potem zdarzało się ale to reka lub jedna noga. Moja reakcja w nocy jak cos takiego mnie spotyka to nie tak jak Cassie ze zasypia a wydzieram się na maxa zmieniam pozycje konczyny i zasypiam, taka reakcja nocna:)

Mierzyłam dzisiaj brzuszek i jest 3cm większy:) miałam w planach ogolenie sie na dole ale nie ma takiej opcji bo nic nie widze hahahha

Cassie to czekam na fotki pokoiku:) u mnie tez jutro malowanie i powoli mebelki kupujemy i mój będzie składał ale tyle pracuje ze po pracy jakos tego nie widze ze on to zrobi a tylko w dni wole, wiec może to potrwać i oby sie wyrobił do porodu:D

Cassie ja tez myślałam żeby pocwiczyc na ten kręgosłup ale robie tylko koci grzbiet bo tak mnie boli ze boje sie cokolwiek innego zrobić i sama nie wiem jakie ćwiczenia.

Sisi super ze kruszynka rosnie zdrowo!:) Moja Laurunia tak samo ostatnio sie ułożyła ze buzia i brzuszkiem do dołu, dlatego może czuje ja na samym dole. Na połówkowym jak lekarz badał Laure to idelanie do wieku ciąży miała brzuszek, natomiast głowke mniejsza ( po mamausi małą:) ) a nozki i raczke wyprzedzała o tydzień. Pytała lekarza o ta rozbierznosc i lekarz powiedział ze nie ma takieo dziecko co wszystko rosnie zgodnie z wiekiem ciąży a to jest normalne ze o tydzień czy kilka dni rózni sie a najważniejsze ze miesci sie w normie jak było pokazane u mnie na wykresie, natomiast dodanie tego wszystkiego daje termin idealny, wiec jest dobrze i tak mowiło mi dwóch lekarzy:)

Labamba takie mdłosci i lekkie wymioty znowu mi wróciły i mam ze dwa razy w tygodniu, nie wiem czy mój skarbek nacicka mi może na zoładek czy jak, albo taka uroda ciazowa u mnie heheh. Super ze masz ju za sobą ta glukozę:)

Genshirin syrop z cebuli jak cassie pisze a na wieczór, ciepłe mleko z czosnkiem i miodem i pod kołderke:)

Lenka daj fotke wózka, z tego co zerkałam to fajne te wózki bo takie inne nie oklepane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:25

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrszcie znalazlam swoj wymarzony wozek ktory jest u nas dostepny, jupi!

6a3911f46688928c45098583f2b45e32.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:35

sisi, Cassie 65, roslinka, Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Nie uwierzycie ale nie wazylam sie juz z 4 miesiace bo mi sie waga popsula... :P Bede miala szok stulecia jak wejde na wage :D

Lekarz Cię nie waży na wizycie?

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko raz zważyli w 10 tygodniu i od tamtej pory ani razu.

19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ