X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do malego brzuszka. Ja tez mialam bardzo malutki do konca 6 miesiaca praktycznie, za to ledwo zaczal sie 7 wystrzelil tak do przodu ze juz nie ma opcji zeby go ukryc. Normalnie z dnia na dzien!

Plus slowo daje, odrazu jak sie ten trzeci trymestr zaczal to sie pojawily problemy ze spaniem (pecherz, wstaje 7+ razy w nocy), kregoslupem, zylakami, na prawde, tak jakby przekraczajac magiczna granice 3 trymestru na kupe sie wszystko zlozylo za przeproszeniem ;D A.. i napady glodu mi sie zaczely, non stop mnie w zoladku ssie.

Poza tym ja tak czytam jak mowicie ze jecie kawaleczek tego, okruszynke ciasta to az mi sie slabo robi hahah, ja dziennie jak nie opedzluje jakiegos batonika, albo przynajmniej dwa rzadki czekolady albo jakies ciacho to jest wielki smutek :P Mam straszne ciagoty na slodkie, zawsze mialam ale juz teraz to na potege. No i na produkty mleczne, jakies jogurciki etc etc a to przeciez tez jakby slodycze :}

tumblr_nxmknhEKMs1sgixyoo1_500.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 17:07

roslinka, Margaret.Se, Genshirin, Cassie 65, szarlo lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokonczylam czekolade mleczna:) czyli zjadlam cala tabliczke upsss moj jak sie dowie to OP dostane:D najlepsze jest to ze po niej super mnie przeczyscilo hehehe pychotka stare dobre czasy mi sie przypomnialy jedzac ja;)

Lenka to ja nie wiedzialam o tym ze 3trynestr sie juz tak nie tyje:) kurcze jakbym miala max 3kg przytyc to nie przekrocze 8kg hmm ale mam 3tygodnie jeszcze wiec moge cos przytyc z 1-2kg to tak jak Cassie zatrzymam sie na dyszce:) super a od razu po porodzie bedzie mniej z 10jak dzieciatko ze 3kg czyli wyjde na zero:) rewelka

Ja zrobilam chlodnik z botwinki i czekam na powieczorek to wtrabie pol gara:D

U mnie brzusio widac i to sporo bo 25cm wiecej ale tez slyszalam ze nie przytylam i ze szczuplo wygladam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 17:23

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie co to sa foodtracki?

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Cassie co to sa foodtracki?
    No takie auta z żarciem, które mogą się ustawić w różnych miejscach. Codziennie są gdzie indziemlj. A ma być tych aut z 10. Hamburgery, zapiekanki, jakieś meksykańskiej żarcie miało być, fish&chips.. O. Mamo! Owoce w czekoladzie, jakieś wymyślne paczki no masakra :D ale dobrze ze jestem żydem bo nawet jak będę miała fes ochotę to dużo se nie nakupuje :D

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja Ciebie nie chce martwić, ale w pierwszej ciąży w 3 trymestrze przybyło mi 12 kilo. D końca drugiego było tylko +5, a potem waga poszybowała.
    Moja siostra z kolei miała odwrotnie- przybierała szybko, a w trzecim trymestrze waga wyhamowała.
    Z powietrza nie przytyjesz. Plus jest taki, że końcówka ciąży przypada nam latem, apetyt w upały będzie mniejszy. Młodego rodziłam pod koniec listopada, a wieczory jesienne wiadomo jak wyglądają- film i czipsy ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam się głodna przez was ;) Nie martwcie się ja i tak najwięcej z nas wszystkich przytyję ;) Mam już +10 kg, a przedemną jeszcze 12 tygodni.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a539822ac5d.jpg

Od wczoraj wieczór boli mnie dość mocno staw kolanowy, coaz bardziej czuję się jak stara babcia...

lenka.m, Margaret.Se, szarlo, Genshirin, labamba, llallka, Chusy lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja najbardziej przytyje :p, dobrze wygladasz choc widac ze jest Ciebie wiecej, mam w pamieci Twoje ostatnie zdjecie. Chyba tez wrzuce swoja fote, bo w sumie to tylko nie akceptuje w 100% swoich tlustych ud i pupy. Gdzies wyczytalam, ze ciaza wazy srednio ok. 14kg, wiec kilka tygodni po porodzie bedzie okolo 14 kg mniej w zaleznosci ile kto przytyl. Macica po porodzie wazy 1,5kg, a normalnie chyba okolo 350g, wiadomo trzeba poczekac, az sie obkurczy. Czyli po 6 tyg.pologu nie powinno byc tak zle z waga, wiadomo ja co przytyje ok. 20kg bede dluzej gubuc zbedne kg. Organizm kobiety przygotowuje sie do przyjscia na swiat maluszka 9 miesiecy takze i 9 miesiecy potrzebne jest aby wrocil do normy z przed ciazy, oczywiscie zapewne nie we wszystkich przypadkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:04

sisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha jak można taką wiadomością uraczyć nas akurat na początek weekendu:)?:p

Chciałoby się nie przytyć, ale organizm i tak nie pyta o to:). Jakby nie patrzeć w III trymestrze dochodzi najwięcej z takiej wagi stałej - waga dziecka i innych elementów, a to ile dojjemy to już inna sprawa a biorąc pod uwagę że apetyt wzrasta raczej to i tu można liczyć na dalsze dodatkowe kg:) Raczej trudno mi uwierzyć w to że tylko 3 kg mogloby dojść- a szkoda:)

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w ten pochmurny sobotni poranek.

Po mnie w ogóle nie widać, że jestem w ciąży. Nie mam wagi w domu więc nie wiem aktualnie ile mam na +, ale 2 tyg. temu miałam +3kg, za 2 tyg się dowiem ile mi przybyło ;) Mam nadzieje, że nie za dużo ;)

Miłego weekendu wszystkim :)

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja was dziewczyny pociesze w pierwszej ciazy 24h po porodzie mialam juz wagę sprzed ciazy:) ja wlasnie siedze w poczekalni do endokrynologa.

sisi, Genshirin lubią tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się chyba przewidzieć kto ile na prawdę przytyje do końca ciąży. Moja mama dobiła do 20, a nie jadła bardzo dużo i była aktywna prawie do samego końca. Koleżanka z nadwagą po hormonach wręcz chudła do końca 2 trymestru i skończyła na +3, a inna znajoma chudzinka dobiła do +30 ale obżerała się kebabami i innymi smakowitościami aż do porodu ;)

19/02/2021 Anielka 2860
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No santoocha co Ty to polecisz?! :D

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)

My dobilysmy z moja kruszynka do pieknego dnia bo dzisiaj przekraczamy granice przezywalnosci plodu:) snila mi sie ta granica jakos miesiac temu, jakis pulpit a na nim jakies liczby i cos tam jeszcze co mowilo ze pieknie przekroczylismy ta granice:)

Dzisiaj sie zmierzylam w brzuszku i mam kolejny cm wiecej:) cieszy mnie to ze rosnie mi powolutku a nie wywala raptem:) czyli juz dobijam do setki w pasie:) jeszcze tylko centymetr hehe

Mam ksiazke "ksiega ciazy" i tam pieknie jest napisane ile co wazy: powiekszona macica 1kg, lozysko 0,7kg, wody plodowe 1kg, powiekszone piersi 1kg, woda zatrzymana w organizmie i zwiekszona ilosc krwi 3,5kg i to daje nam 7,2 kg do tego dodajmy dzieciatko od 3do4kg, to mamy 10,2-11,2 kg ktore praktycznie od razu z nas wychodzi a co reszta to juz tluszczyk:)
    Ja tak na prawde nie wiem ile mam na plusie bo ja zaczelam sie wazyc w 12tc a ile bylo przed to nie wiem bo skakalam z nia. Wiem jedno ze sie mierze w biodrach i udach ale ... w biodrach to moze byc przeklamane bo miednica sie poszerza ale w udach mam 2cm na plusie wiec mysle ze jest ok. Zreszta dziewczynki jak sie karmi dzieciatko to sie nie objadamy wszystkim a dieta na maxa to schudniemy szybko z tych dodatkowych kg:)

sisi, Chusy lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - probowlam tych batonow,ale jakos mi nie wchodza:p
    Sisi - nie jestes sama :p ja CIe gonie :p 9,5kg na plusie :p

Poza tym dziś bardzo mało czuje swojego Maluszka:( tez tak czasem macie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e8be0573c03.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b02f1e2eb24.jpg

Cassie 65, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba mały ten Twój brzusio :) Zgrabna piłeczka.
    Też mam takie dni, że mała rusza się mniej i zaczynam się martwić, a szczególnie jak się przekręciła głową w dół. Ale zauważyłam, że jeden dzień rusza się mniej i nadrabia następnego. Najważniesze, że w czasie aktywności jest więcej niż 10 ruchów na godzinę. Weszło mi już w krew liczenie jej kopniaczków kilka razy dziennie.

labamba lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba jaki malutki ten brzuszek! Albo Cię wywali z dnia na dzień, albo bedziesz z tych u których prawie nie widać ciąży, nie mają rozstępów, mieszczą się w normalne ciuchy i w ogóle :P

Co do ruchów- nie liczę :( Wiem, że jak coś zjem to mała mi tak napiernicza, że czasem próbuję ją uspokoić. Nie ważne, czy to schabowe, czy gruszki - daje czadu :D potem się uspokaja ale łapię ją na wypinaniu dupki albo nogi, bo robi się twarda kulka, która po chwili znika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 20:27

sisi, labamba lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi mam bardzo podobna figure do twojej : )
    W ogole sliczne pileczki macie dziewczynki!

Ja wreszcie sie zaopatrzylam w wage dzisiaj.. jest 7 kg na plusie :P takze do przezycia mysle. No i zwazylam sie tez po calym dniu obzarstwa :D Skontroluje jeszcze jutro rano i bede wiedziala wszystko.
    Gorzej bo zaczelam miec naprawde potezne napady glodu, w zasadzie caly dzien chce cos ciamkac.

Labamba, zdarzalo mi sie ze czulam mala slabiej albo mialam nawet wrazenie ze w ogole sie nie rusza caly dzien, ale to zludne wrazenie, poprostu gdzies byla tak ustawiona do srodka ze jej nie czulam, badz miala taki dzien ospaly i leniwiec nie chcial dac znac o sobie. Teraz juz mi sie to nie zdarza, czuje ja codziennie glosno i wyraznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 23:53

sisi, labamba lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +8 i obawiam się że nie będzie jedna z tych szczupłych w ciąży :-)
    Piękny brzusio !

labamba lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Awangarda, widze ze tez juz trzeci trymestr u ciebie, czemu sie nie chwalisz :D Gratulacje : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zaraz każda będzie miała 3 :-)
    A ruchów nie.licxe bo bylyby w dziesiątkach. Wystarczy że die ułożenie tak,że młody ma ciasno a już mnie kopie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ