X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ginekolog podkresla te opuchniecia i bol z prawej strony pod zebrami i wysokie cisnienie bo reszte to kazda z nas moze miec hehehehe ale super ze uciebie z rana jest ok to dobry znak:)

Roslinka dziekowac a glukoze masz super i odloz ja na bok i bez stresa. Tak bywa ze jest podobna tez tak mam ze na czczo i po jedzeniu identyczna mi wychodzi:)

No u nas bajzel a trza troche ogarnac bo jutro gosci mamy a potem moze do babci na wies pojedziemy albo bedziemy ogarniac mebelki i tego jeszcze nie wiemy.

Mnie tez ciut drazni ze mam wszystkiego po trochu a raczej nie wszystkiego bo mebelek nadal brak a najwiecej to ciuszkow ale na bank jeszcze cos musze dokupic no ale to juz na spokojnie jak reszte ogarne. Mniecto najbardziej wkurza ze mam wszystko w reklamowkach a juz bym chciala mebelki i to ogarnac

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jakie polecacie wkladki laktacyjne jednorazowe??? Ja czytalam ze jonson&jonson sa rewelacyjne ale czy na pewno hmmm a tez ze bell sa najgorsze bo przemakaja

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema dziewczyny!
    Ja wczoraj jakiś cepiaty dzień miałam. Niby mi się chciało ale do 17 przeleżałam w łóżku. Chyba o tą szyjkę moją chodzi. Miałam 4,5cm teraz mam 3.1. Niby o tym nie myślałam wczoraj i nie czytałam ale chyba gdzieś w tyle głowy siedziało. Wiem, ze norma jest 2,5cm ale miałam taka dłuuuuuugą i mi żal, że się skróciła :D Musiałabym se poleżeć ale nie mam kiedy ;p

Kasiula, zrzynam wyprawkę apteczną ;p kurde ja nie mam NIC jeszcze prócz kilku ubranek..ja pierdziele ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret coś dla Ciebie :D W smyku podobno -25% na ciuszki i buty i łączy się z innymi promo ;p

Margaret.Se lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, łączę się z Tobą w bólu, że tak powiem :) u mnie też dzisiaj jakiś taki niemrawy dzień, co prawda nie wiem, jak moja szyjka, wizytę u gina mam we wtorek dopiero, ale wczoraj miałam akcje z napinaniem się macicy i do tego odczuwałam lekki ból, więc schiza na maxa. Dziś większość dnia też spędziłam w łóżku na nygustwie, chociaż z brzuchem już ok... I wyprawkowo u mnie też tak samo :) jak czytam, ile to dziewczyny już rzeczy mają, to mnie przeraża... U mnie trochę ciuszków (ale na serio trochę :) ), pierwsze zamówienie na allegro zrobiłam, ale czekam za dostawą i tyle. A tu jeszcze te wszystkie apteczne rzeczy, wózek, łóżeczko, wyprawka szpitalna dla mnie... Ech, masakra :)

Sisi, gratuluję 30 tygodnia :) jejku, ale ten czas leci... Lada moment i będziesz rodzić :D ale póki co się nie stresuj, tylko wysypiaj się ładnie, bo niedługo już się to skończy :)

Neme, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i taka Twoja uroda, a nie żadne wielowodzie. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie tej sytuacji :*

Aa, Chusy piękna ta pościel <3

sisi lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kręgosługp też siada...
    nawet od siedzenia :p

Chusy - super,ze dobre wiesci na wizycie :) Dzieciaczki juz sie moga glowkowo ukladac,ale sa duze szanse,ze jszcze zmienia ulozenie, jeszcze nie jest za pozno...nie raz 2 tygodnie przed porodem potrafia sie jeszcze obrocic :)

Masc majerankowa to chyba na katerek pod nosek. kupilam juz w aptece. ale na opakowaniu jest napisane,ze stosowac od 1 roku zycia, wiec sprzeczne to jest z wszystkimi opiniami i radami:p

Juuli - to w sumie dobre wiesci z wiyty dla Ciebie, bo mnie sie przy porodzie nameczysz,chyba, ze planowalas z jakichs wzgledow cesarke?:>

Dziewczyny - piekne te posciele, a ja o tym w ogole nie pomyslalam, jak dlugo dzidzius moze/powinien spac w rozku,zanim sie na posciel przerzucimy?:>

ja dzis zalapalam sie na zajecia ze szkoly rodzenia (zwolnilo sie miejsce we wczesniejszej grupie). bylo o porodzie, niby godzinka, ale wydawalo sie strasznie krotko i nie zdazylismy nawet omowic natrualnych metod lagodzenia bolu. ale jeste zadowolona,bo zawsze cos mozna sie dowiedziec wiecej.
    przez nastepne tygodnie mamy zajecia z opieki nad noworodkiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 19:43

Margaret.Se lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniadi wrote:
    Cassie, łączę się z Tobą w bólu, że tak powiem :) u mnie też dzisiaj jakiś taki niemrawy dzień, co prawda nie wiem, jak moja szyjka, wizytę u gina mam we wtorek dopiero, ale wczoraj miałam akcje z napinaniem się macicy i do tego odczuwałam lekki ból, więc schiza na maxa. Dziś większość dnia też spędziłam w łóżku na nygustwie, chociaż z brzuchem już ok... I wyprawkowo u mnie też tak samo :) jak czytam, ile to dziewczyny już rzeczy mają, to mnie przeraża... U mnie trochę ciuszków (ale na serio trochę :) ), pierwsze zamówienie na allegro zrobiłam, ale czekam za dostawą i tyle. A tu jeszcze te wszystkie apteczne rzeczy, wózek, łóżeczko, wyprawka szpitalna dla mnie... Ech, masakra :)
    Nie peniaj ja też nic nie mam :D prócz tak jak Ty trochę ciuszków i obiecanki Ci, mi wózek dają tamci coś i w koncu zgupłam bo nie wiem co kupowac co nie. Zamówie apteczne faktycznie musze chyba zrobić. Musze pozbierac to po ludziach co mi poobiecywali no i wtedy bede wiedziała co i jak.

moniadi lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też miałam wszystkiego po trochu i nadal nie uporządkowane do końca. Dzisiaj zrobiłam część zakupów kosmetykowych ale nie dostałam wszystkiego i jutro jedziemy dokupić resztę.

Chusy ja wiecznie walę kolanem w stolik do kawy albo w kant łóżka...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała ten miesiąc zamknąć ze skończoną wyprawką. Potem już tylko spokojnie czekać i ewentualnie wymyślać co by tu jeszcze się przydało :)

moniadi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Juuli - to w sumie dobre wiesci z wiyty dla Ciebie, bo mnie sie przy porodzie nameczysz,chyba, ze planowalas z jakichs wzgledow cesarke?:>
    [/QUOTE]

Dla mnie bardzo dobrze, tylko zeby malenstwo mialo chciaz te 3kg. A cesarki nie planuje, pierwszy porod byl straszny ale naturalny, i chciala bym zeby drugi tez tak sie zakonczyl tylko zeby tym razem bylo latwiej:)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą pochmurną sobotę :)

Powiedzcie mi dziewczyny jakie wy macie podejście do znieczulenia przy porodzie? Ja właśnie się zastanawiam.

• sisi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prosić, a raczej żądać już od samego wejścia do szpitala ;)

Genshirin lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Witam się w tą pochmurną sobotę :)

Powiedzcie mi dziewczyny jakie wy macie podejście do znieczulenia przy porodzie? Ja właśnie się zastanawiam.

Ja też koniecznie znieczulenie. Na początku naczytałam się bzdet w necie na temat zzo i byłam PRZERAŻONA a na szkole rodzenia nam wszystko wytłumaczyla położna jak to jest i byłabym głupia (oczywiście bez urazy jeśli któraś dziewczyna chce rodzic bez znieczulenia. Po prostu wiecie o co mi chodzi) gdybym nie chciała skorzystać. Zdaje sobie sprawę, że może nie w każdym szpitalu to może wyglądać tak samo ale u nas podobno dawkuja tak zzo żeby kobieta jednak czuła skurcze i przede wszystkim można wstawać i rodzic w jakiej pozycji ma się ochotę.
    Genshirin wybrałaś już szpital w którym chcesz rodzic? Może brałas nasza Myslowicka porodowka pod uwagę? Na prawdę polecam Ci ją chociaż odwiedzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 11:56

0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę chciała znieczulenie. Bzdur w internecie nie czytam, bo już się naczytałam o glukozie, która wg internetu jest nie do przebrnięcia.

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już nie czytam (zwłaszcza po amniopunkcji mam nauczke) a o zzo czytałam chyba w 10tc czy nawet wcześniej i wtedy się przerasilam. Jakieś bzdury właśnie typu paraliże, to że z łóżka nie można wstać, że poród wydłużony o nie wiadomo ile.. Dramat :/ na szczęście położna na serio nam to wszystko wytłumaczyla :)

0S32p2.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie nastawiam czy bede brala znieczulenie czy nie, bo polozna powiedziala mi ze niestety rzeczywistosc wyglada tak, ze w wiekszosci przypadkow kiedy rodzaca chce znieczulenie to i tak jest niemozliwe zeby jej to podac - zazwyczaj anestezjolog jest obecny przy jakims zabiegu i nie moze przyjsc, albo jest nieodpowiednia faza porodu (np juz za pozno i to nie ma sensu), albo rodzaca nie jest w stanie usiasc nieruchomo miedzy skurczami zeby sie jej wkluli i wtedy tez nie ryzykuja ze jej sie wbija nie tak jak trzeba. Dlatego nie nastawiam sie na nic, jesli poprosze o znieczulenie i nie bede mogla go dostac to i tak nic nie poradze. A co do skutkow ubocznych to moga sie przytrafic jak po kazdym innym leku i tez nie wplyniemy na to czy akurat nas nie dotkna.

Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam filmik na facebooku jak dziewczyna urodziła dziecko w samochodzie w drodze do szpitala. Sczerze powiedziawszy gdybym miała wybierać 15 godzin w szpitalu czy 45 w samochodzie to wybieram samochód :)

Genshirin, ewe_a85, Margaret.Se lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia tylko do cc, ale ja corke urodzilam bez to i teraz dam rade

lenka.m, Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość

age.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas jakby musiała to by wytrzymała ale jak oglądam filmiki z porodu i widzę ten ból na twarzach kobiet to robi mi się słabo i mojemu mężowi też. On chyba boi się mojego bólu bardziej ode mnie ;)

lenka.m, Cassie 65, Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie lubie powtarzac, ze tyle milionow kobiet przed nami dalo rade ze czemu my mamy nie dac rady :D

sisi, Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ