X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam microlife termometr bezdotykowy. Tez twierdzilam, ze pokazuje co chwile inna temp, ale maz mnie opr, ze nie powinno sie mierzyc co chwile, tylko raz i tyle. Potem odczekac, bo termometr wtedy wariuje :) W naszej przychodni maja te termometry wszyscy pediatrzy.

roslinka lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o apteczce jeszcze nie myslalam,poza espumisanem na kolki i czopkami glicerynowymi? w co sie warto zaopatrzyc od poczatku?

a reczniczki/okrycia kapielowe jakie duze kupujecie?
    80x80 czy wieksze od razu? chcialam takie male kupic dwa od razu ale nie wiem czy nie lepiej kupic taki jeden 80x80 a drugi na 100x100 zeby bylo na dluzej?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do apteczki jeszcze się nie zabrałam, a ręczników dostałam chyba z 5 od rodziny ale nawet nie wiem jaki rozmiar, chyba 80x80.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sabina :) Kolejna z Was poleca Microlife to chyba się skuszę ;) Taki znalazłam - http://allegro.pl/termometr-microlife-nc150-bezdotykowy-dla-dzieci-i6684169626.html

Co do apteczki też jestem zielona :P
    A ręczniki mam 80x80 - jeden nowy został od siostry, a drugi zamówiłam na allegro, oba są z kapturkami.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie : ) Dostalam szybciutkie skierowanie na glukoze bo juz pozno, lekarka mowi ze ostatni dzwonek i ze mam isc w niedziele. Takze w niedziele mi bedzie bardzo slodko :D

Mala ulozyla sie juz glowka w dol do porodu : ) Tak myslalam wlasnie bo mnie zaczela kopac w innych miejscach.

A poza tym zelazo mi spadlo znowu, trza sie suplementowac heh.

Co do recznikow to kupilam dwa zwykle reczniki z mikrofibry bez kapturkow, i jeden z kapturasem dostalam od mamy, chyba 80x80.

Labamba ja tez nie mam zielonego pojecia co tu kupic do apteczki? Jakis lek na kolke, zbicie goraczki, termometr..? Nie wiem, trzeba zapytac internety :D

roslinka, sisi, Margaret.Se, labamba lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ×aska× Znajoma

Wysłany: 11 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj byłam na glukozie nie było tak źle, wyniki raczej ok. Jutro wizyta u lekarza zobaczymy jak malutka rośnie.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

m3sxs65gcaykmh95.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, masz jakieś fajne zdjęcia?

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy gratuluję udanej wizyty, a wiesz może ile mała waży?

Aśka powodzenia na Twojej wizycie &&&

A mi chyba zaczyna kręgosłup siadać, przedwczoraj zaczął mnie pobolewać odcinek lędźwiowy i myślałam, że to takie jednorazowe ale wczoraj po ogarnięciu dołu domu i zrobieniu 3 prań ledwo się ruszałam. Podziwiam dziewczyny które nadal pracują i zajmują się dodatkowo domem i dziećmi!!!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Jak milo tu zajrzec i ze jestescie:)

Sisi mnie troche mniej ten kregoslup boli na cale szczescie ale wiem ze jeszcze dopadnie mnie skurczybyk:)

Chusy super ze po wizycie ale pisz wiecej jak kruszynka rosnie? Moja Laurunia tez ostatnia na podgladzie widzialam ze glowka w dol sie ulozyla i najczesciej ja czuje na samym dole brzucha przy lonie ale czasami przy pepku.

Ja dzisiaj piaty dzien mam okropne bole wlasnie na dole brzucha przy lonie i promieniuje mi na cala lewa strone do miednicy i potem na plecy czyli cala prawa czesc i czasami do tego bol miesiaczkowy. Nue wiem czy panikowac i uderzac do lekarza czy raczej az tak rozciaga mi sie to??? Ale z jednej strony??? Tez tak macie????

Wlasnie ja tez zielona jestem co do apteczki to mamuski niech sie odezwa i daja cynka:)
    CHerry tez miala napisane w swojej liscie wit Di K,masc majerankowa tylko nie wiem do czego to sie nada.

Termometr tez zamawiam microlife bo polecaly dziewczyny i sa dwa w aptece gemini i nie wiem ktory lepszy z nich???? Co do tej apteki to wlasnie mi kilka rzeczy przyszlo i jest super promocja na bephanten bo za 130ml 30zl wiec super cena:)

Aska powodzenia na wizycie.

Reczniczki mysle ze jeden zamowie 80x80 a ze dwa 100x100

My na wakacje na bank nie pojedziemy bo brak czasu tzn u mojego Miska a poza tym to kasa. Na wyjazd tygodniowy to minimum 2tys trzeba a przeciez wydatki ciagle sie nie koncza teraz a jeszcze musielismy cos zrobic w samochodzie i jeszcze jedna rzecz zostala wiec koszta duze.

Nie wiem czy cos omibelam co pisalyscie ale jak cos to nadrobie:)

Jestem ciekawa jak dzisiaj w szkole rodzenia hmm:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 12:34

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa dwa termometry w gemini

https://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-100-bezkontaktowy.html

https://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html
    Mysle ze może ten drugi byłby lepszy co??? Roslinka tez właśnie ten pokazałaś i właśnie ku niemu się skłaniam własnie

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjecia niestety z tego USG. Nie wiem rowniez ile wazy dopiero wyslala mnie lekarka na UsG techniczne na ktorym wszystko dokladnie juz mierza w 30 tygodniu.

Powodzenia na waszych wizytach i trzymajcie kciuki za moja niedziele :P

Czy jesli mala ustawila sie tak wczesnie glowkowo, to znaczy ze ciaza jest bardziej zaawansowana wiekiem czy tak poprostu juz ma i koniec?

Heh Sisi wiem co mowisz... Tez mam problemy z tym odcinkiem ledzwiowym, sapie jak stara babcia jak sie podnosze a jak sie schylam to na kucaka :D
    Tez nie wiem jak babki to robia ze zajmuja sie malymi dziecmi i domomem i jeszcze pracuja do tego wszystkiego, pelen podziw!

Margaret co do tych boli tez mam takie, u mnie promieniuja na prawa strone, jakby mi ktos igle wbijaj w jajnik :P I "miesiaczkowe" od czasu do czasu tez. To chyba norma, tak mysle. W koncu wszystko tam dziala nan przyspieszonych obrotach : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 12:54

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie mala pieknie rosnie, ale jak to lekarz powiedzial raczej bedzie malutka, waga 700g. Glukozy nie musze powtarzać, ale mam sie kontrolowac. Szyjka 5cm wiec porod przedwczesny tez mi nie grozi, ogolnie wszystko dobrze. A po wizycie mialam szczepienie synka, tragedia gorzej to przezywam od niego;(

roslinka, Chusy, sisi, Margaret.Se, szarlo, labamba lubią tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret ja też mam czasem takie bóle, ale zazwyczaj jak się namęczę i wtedy też kłuje mnie w krzyżu jakby ktoś igły wbijał :/
    A ten drugi termometr to chyba po prostu nowszy model, nie mam pojęcia czym się różnią, może tylko wyglądem. Ja chyba go wezmę na allegro to zamówie przy okazji kilka innych rzeczy od jednego sprzedawcy.
    Chusy a może się jeszcze przekręci? Nie mam pojęcia od czego to zależy ;)
    Ja też nie wiem jak kobiety to ogarniają, ale na pewno łatwo nie jest, ważne aby mieć wsparcie jakieś głównie w mężu czy mamusi :D

• Chusy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z tego co czytalam to juz jak sie przekrecila teraz to juz tak zostanie, bo ma za malo miejsca zeby sie cala przewrocic.

Juuli to fajnie ze badania poszly dobrze, a ze ksiezniczka jest malutka to tym lepiej bedzie ci latwiej przy porodzie : ) Wlasnie z tego powodu nie chcialabym przenosic ciazy, boje sie ze dzieciatko urosnie duze i bede miala problem. A tak jak jest malutkie to a pewno ma to wplyw na porod.

Znacie jakies dobre kanaly na yt/blogi/strony internetowe przygotowujace do opieki nad niemowleciem? Chyba juz ogladnelam wszystko co moglam hehe :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy a to nie wiem, ale to dobrze że tak ułożona to masz pewność, że masz możliwość porodu naturalnego. Ja mam macicę dwurożną i mała może mieć mniej miejsca i nie zdąży się przekręcić i ułożyć główkowo, a wtedy czeka mnie cesarka :/ Także chyba bym wolała, żeby też się szybciej ułożyła główką w dół ;)
    Juuli najważniejsze, że zdrowa, moja gwiazdeczka też pewnie będzie mniejsza, za tydzień mam wizytę to zobaczę jak urosła :)
    Chusy mam tak samo, wolałabym urodzić na początku sierpnia nawet, a termin mam na 25. Dziecko już gotowe do przyjścia na świat od 38tc więc na co ma czekać ;)
    Ja jeszcze nawet za oglądanie się nie zabrałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:40

• Chusy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat z ogladaniem jestem do przodu ale z wyprawka po tylach i to niezle :P Mam wylacznie ubranka, posciel (z baldachimem do lozeczka - poezja :D :

p4cz180wzorh.jpg

i reczniki. Zero kosmetykow, pieluch, mebelkow, wozka heh.. A mam chyba ten syndrom "wicia gniazda" i juz bym chciala miec wszystko porobione :P

Margaret.Se, roslinka, sisi lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie ciesze sie ze ma byc malutka, synek wazyl 3600 i bylo ciezko. Ja w sumie juz mam wiekszosc rzeczy kupiona, musze jeszcze tylko emolium dokupic i sobie jedna koszule na ramiączkach.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście moje kochane z tymi bolami. Tez mi się trochę wydawało ze tak czasami jest, bo jak wiele czytałam i nie ma plamień ani krwawień a bol mija a mi mija nawet sam bez nospy bo dzisiaj nawet nie zdazyłam dotrzeć z zakupów i już przestał bolec, wiec musi być ok.

Juuli super ze z malutka wszystko dobrze, ze jest mniejsze to się nie przejmuj bo najważniejsze ze rosnie w normie i tyle:)

Chusy super zestawik masz:) ja na początku myślałam o podobnym ale kolory mi nie do końca odpowiadają bo ubzdurałam sobie inne i takich z sowami nie ma:) Tez uwielbiamy sowy i pewnie cos będzie ale jeszcze mysle nad wystrojem:)

kurcze to nie wiedziałam ze to dobrze jak maleństwo już teraz przekręci się głowka w dół, to cieszę się bardzo ze i u mnie idzie wszystko dobrze:)

Ja tez bym wolała urodzić w 38tc niż po terminie no ale dziewczyny trzeba wcześniej odłozyc magnez i pic to wszystko co pięknie nam przyspieszy poród o ten tydzień jakos czy dwa:)

Ja tez podziwiam takie kobitki co się ogarniają ze wszystkim i jeszcze dziecko maja a o pracy już nie wspomnę. Ja mysle ze jakbym miała te dwadzieścia lat to i bym wszystko ogarnęła bo i kręgosłup z tego co wiem zdecydowanie mniej boli, chociaż u mnie mysle ze wiek nie miałby znaczenie bo od zawsze cierpie przez niego.

tak jestem ciekawa ile moja ksiezniczka teraz wazy i jak rosnie hmmm a wizyta dopiero na mierzenie hmm sama nie wiem bo u mojego gina 31maja potem mam echo serduszka 10czerwca a wstępnie 21czerwca usg kontrolne i cholera strasznie pozno:( może na echo serca mi zmierza dzieciatko co??? chyba ze wkurze się i pojde gdzies prywatnie na pomiary...

Cherry proszę o terminy:
    31 maj wizyta gin
    10maj echo serduszka

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie tam kolorki ci sie zamarzyly? :P

Widzialam szare jeszcze, niebieskie i mietowo-brazowe, wszystko z sowkami. Tez uwielbiam sowki wlasnie, sa przeslodkie :D

Moja gin nie mierzy tylko wysyla mnie na rozne techniczne usg :P Ostatnie mierzenie bylo na polowkowym, wtedy mi powiedzieli ze "jest taka jaka powinna byc w tym momencie ciazy". Jakze enigmatyczie, ale przynajmniej rozumiem ze wszystko ok poki co. Na tym USG z pomiarami na ktore teraz bede szla (30-32 tydzien) to juz bedzie chyba ostatnie..? Mala juz nie rosnie tylko obrasta tluszczykiem z tego co zrozumialam z roznych ciazowych opisow

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOje a raczej dla Lauruni kolorki to szarość, jasny róz, mieta i biel i trzymam się tego jak poreczy nad przepascia hehehe pudełecko co kupiłam to ma moje kolorki i do tego kropeczki które pokochałam:) Już mam wizje ale jak na razie chyba w 50% bo jeszcze musze sporo przemyslec:)

ja to na bank będę musiała mieć jeszcze usg ze względu na moja niby cukrzyce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 15:04

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ