X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to podzielone, miedzy wizytami u lekarza sa wizyty u pielegniarki (badnaie cisnienia, moczu i wazenie) problem w tym ze juz dwa razy mi cos wypadlo przy wizytach u pielegniarki i nie bylam u niej juz z trzy miesiace.
    Faktycznie dosc znienacka zaczelam puchnac ale moze poprostu taki urok trzeciego trymestru.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mi się zawsze Helenka podobała i tak miała na imię moja ukochana babcia <3 W ten sposób mogłam uhonorować pamięć o niej :)

Obudziłam się dzisiaj i przywitało mnie piękne słoneczko i zapowiedź 17 stopni. Pierwsza partia ubranek już się pierze, myślę, że dam radę z 3 pralki zrobić ;)
    Czekam też na listonosza, dzisiaj powinno dojść kilka paczek z ciuszkami na 74cm.
    Jakie macie plany na dzisiaj?

Chusy koniecznie zbadaj cisnienie bo z tym nie ma żartów, ale puchnięcie i wysoka temperatura często idą w parze.

szarlo lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dzięki za info, ja teraz chyba przestałam zwracać uwagę na te szumy, więc chwilowo zapomniałam o nich.

Chusy może Ci się też woda zatrzymywać w organizmie, podobno napar z suszu pokrzywy zmniejsza ilość wody zatrzymywanej w tkankach. Ale ciśnienie warto sprawdzić w Polsce w każdej aptece jest ciśnieniomierz, może i u Ciebie tak jest.

Sisi ja się wybieram na zakupu, choć mi się trochę nie chce bo strasznie wieje u nas, muszę kupić sobie spodnie na ćwiczenia, odebrać zamówienie z 5-10-15, i zacząć robić zakupy apteczne. Praniem zajmę się pod koniec maja.

Mam znowu problem z bólem pleców między łopatkami jak śpię, nie wiem o co chodzi, jak wstanę to jest ok. Może za długo śpię. Co ciekawe jak teraz robię sobie drzemkę w ciągu dnia to bez problemu po przebudzeniu mogę funkcjonować, przed ciążą to musiało trochę minąć nim doszłam do siebie

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oficjalnie się witam z 28tc czyli siódmego miesiąca (ale przypisywałam go sobie juz ponad tydzień) i TRZECIEGO trymestru ;p

Szarlo też tak mam teraz, że łatwiej mi się pozbierać po popołudniowej drzemce. Przed ciążą to nie było opcji. Mąż już widział, że przez godzinę od wstania ma do mnie nie mówić chyba, że sama zacznę :D Ale kurwa sama tego nie kumam jakie pokłady agresji potrafiły wtedy we mnie siedzieć aż mi samej było głupio MA SA KRA. No i w ogóle łeb mnie po takiej potrafił boleć i co ino. Nie raz po czulam się gorzej niż przed ale nic nie poradzę skoro uwielbiam drzemeczki :D

Dziś idę pierwszy raz na wizytę do mojego gina na NFZ. Będę szła w zaparte, że ma mi dziecko pomierzyć tak jak mi obiecał na ostatniej prywatnej wizycie :)
    Jestem pierwsza więc może będzie miał jeszcze dobry humor i nie będzie się tak szalenie gonił. A moja koleżanka tez jest na dziś do niego zapisana na 16:30 (ja na 15) i ona ma numerek 17. Co daje szalone 5,5min na pacjentkę :D no nie mogę...:D
    Do niego nie ma już zapisów na ten rok :D

szarlo, Margaret.Se, sisi, labamba lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    My jesteśmy wybredni jeśli chodzi o imiona i mamy problem jakie wybrać. Ja mam tak, że jak znam kogoś o danym imieniu co mi się źle kojarzy to na pewno odpada :P
    Sisi moja babcia też Helenka i braliśmy je pod uwagę, ale zdrobnienie mi się nie podoba i mężowi też... :/ Prawdopodobnie będzie Alicja, mimo że tak ma na imię moja mama ;)
    Szarlo a mój dziadek był Stanisław (mąż Heleny) więc też ładnie ;)
    Ja też już zaczęłam pranie, na razie to co dostałam po siostry dzieciach, ale spisze wszystko i zobaczę czego mi brakuje.
    Na allegro duże zamówienie już złożone, a dziś przyjechał materac i prześcieradło do łóżeczka :)

Parę dni temu pytałam Was o dobry termometr bezdotykowy, możecie jakiś polecić?

A mój plan na dziś to prasowanie i małe zakupy spożywcze bo w lodówce straszy :P A za oknem pada śnieg! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:32

szarlo lubi tę wiadomość

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka ja odnotowałam Twoje pytanie i się do niego przyłączam, bo też nie orientuję się, w który termometr warto zainwestować. U mnie też pada śnieg.. :D czuję się jakby święta nadchodziły.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no u mnie 40 stopni :P Takze rosne w szerz :D Nogi jak baloniki ;D

Kurcze mialam jechac z tesciem po mebelki ale sie wycofal w tym tygodniu : ( A wiecie jak to jest jak sie czlowiek nastawi ;( Szczegolnie ciazowy czlowiek :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUU Chusy to nie zazdroszczę :/ Może jakieś chłodne okłady przyniosą ulgę... Pewnie czeka nas to wszystkie, tylko później będzie jeszcze gorzej bo będziemy w 9 miesiącu :P

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak bedzie przez najblizsze pol roku takze i do 9 miesiaca ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, czyli zimno nie dobrze, ale gorąco wcale nie lepiej :P

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to już u nas na nic nie liczę z ta pogodą :D żeby w maju chodzić w kurtce zimowej..

0S32p2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to juz jest masakra rzeczywiscie.. czlowiek sie od kwietnia astawia juz ze wiosa idzie a tu srodek maja i snieg

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Ja tą zakichana marzanne topiłam w marcu przecież! Muszę reklamacje zrobić :D Jak tak dalej pójdzie to na prawdę będę musiała kupić te gacie ciążowe bo w samych leginsach strach wychodzić ;p

0S32p2.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - piekny burzseszk, i b. ladne to pudeleczko!
    Sis - ja tez slyszlalam juz,ze podobno juz slychac bicie serduszka przez nasz brzuch,ale moj malzon jeszcze nic nie uslyszal :p
    Szarlo - ja wlasnie uzywam takiej oliwki z hippa, jest o lejkiem migdalowym i potem maluszka mozna od 1 dni zycia tym traktowac ;-) to moj hicior, bo kosztuje tylko 15zl :)
    Chusy - to co ile musisz sie fatygowac na wizyty? co miesiac czy ze wzgledu na te pielegniarki jakos czesciej?

Jesli chodzi o imiona to u nas bedzie Kacper :)
    A pogoda tez nie rozpieszcza...ale oby za rok, jak bedziemy juz z naszymi maluszkami smigac cieplej bylo, bardziej nam sie to chyba przyda :p

Dziewczyny a jak z wakacjami w tym roku? Odpuszczacie calkiem czy cos kombinujecie?:>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 14:10

Margaret.Se, szarlo, sisi lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• labamba Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z termometrow to pamietam ze ktos kiedys microlife bezdotykowy polecal :)

ja mam jakis lidlowy, ale beznadziejny jest,bo za kazdym razem inna temp. pokazuje :p

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na poltora miesiaca mam wizyte u lekarki, a w miedzyczasie chodze do pielegiarki na te rutynowe testy.

Na wakacje sie nie wybieram bo mam tu wszystko czego potrzebuje zeby sie nawakacjowac :P Jest cieplo, niedaleko do morza, basenow itp itd. Ale mysle ze gdybym mieszkala w Polsce to juz bym sobie raczej opuscila wyjazd bo ciaza juz jest dosc zaawansowana. Chyba ze gdzies moze na tydzien dwa w gory na terenie kraju czy cus : )

Co do imion to wybralismy Sara, ale jeszcze sie moze zmienic pewnie chociaz obojgu nam sie to imie podoba : )

Margaret.Se, labamba, sisi lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę cały czas ze jeszcze nam się uda jakiś wypad na tydzień zrobić w góry. Jesteśmy ze Śląska więc nie mam jakoś mega daleko. Byłoby to koniec maja początek czerwca ale to też dużo zależy czy mąż w końcu zda prawko :)

0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba czytałam wiele opinii o tym microlife i też piszą że badziew bo różne temperatury pokazuje :/ Może inne dziewczyny jak zajrzą to coś polecą. Bo nie widzi mi się też wydawać ponad 200 zł na taki termometr, może coś tańszego i dobrego znacie to podpowiedzcie.
    My wakacje odpuszczamy na pewno - mały remont nasz czeka :/ No i ja z tych leniuchów, wolę w domu odpocząć :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie co tam pakujecie do apteczki dla maluchow? Szczerze mowiac nie myslalam o tym jeszcze..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kompletuje wszystko do wyprawki z listy, którą chyba CherryBlossom dodała :)

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ