Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiecana fotka brzuszka mojego i wydaje mi się naprawdę spory:) sory za gatki;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1991fe11913d.jpgsisi, Chusy, Genshirin, Cassie 65, szarlo, Another, labamba lubią tę wiadomość
-
Margaret pudełko super, na pewni bedzie bardzo użyteczne.
A czkawka jakby spowolnione bicie serca w brzuchu, nie da się tego przegapić, dzisiaj też będę wyczekiwać
A właśnie mój mąż się zarzeka, że jak przyłoży ucho do brzucha to słyszy bicie serduszka naszej córeczki, jakoś do końca mu nie wierzęMargaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Chusy co do tego bio-oil to pomimo, że jest polecany ja zrezygnowałam z jego zakupu ze względu na retinyl palmitate który jest na 5 miejscu w składzie, a to za sprawdką bloga www.srokao.pl i tego wpisu:
Składniki ZABRONIONE W CIĄŻY i PRZY KARMIENIU PIERSIĄ :
1. Retinoidy - kwasowe pochodne witaminy A. Są to głównie:
- retinol (wit. A, all-trans retinol)
- palmitynian retinolu (retinyl palmitate, retinal palmitate)
- retinaldehyd (retinal)
Retinoidów szukamy głównie w kremach na trądzik (np. Avene Diacneal) lub kremach przeciwzmarszczkowych (np. Eluage Creme) dostępnych w aptekach.
UWAGA! Retinoidy w kremach drogeryjnych występujące na końcu składu nie są szkodliwe. Po pierwsze jest ich tam znikoma ilość, po drugie nie jest to trwała substancja.
Margaret z tymi brzuszkami to różnie, bo na zajęciach tam gdzie chodzę jest kobietka w 36 tyg. która ma większy brzuszek niż laski w 39 tyg. i to ta w 36 tyg. wygląda jakby miała niedługo rodzić, także to różnie bywa z brzucholami . Twój brzunio ładniutki i okrąglutki napewno większy niż ten co ostatnio wrzucałaś .
edit:
czytałam gdzieś, że oliwa z oliwek jest dobra do smarowania się jako natłuszczacz i może też służyć do masażu maluszka, tylko taka lepszej jakości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 14:54
Aniołek 18.04.2016 -
Tak tak wszystko co jest z retinolem to wywalamy tzn odkładamy po porodzie;)
Szarlo czy to nie Ty chodzisz na orłowskiego do szkoły rodzenia????
tak oliwwa jest super ale ja wole olejek kokosowy, bo mam tez przyjemność wachania:) a mój Misiek mowi na mnie czasami rafaello hehhehe
Sisi to chyba raczej nie zaznałam nic takiego albo bym przeoczyła taka czkawusie hmmm albo musze jeszcze chwilke poczekać
Sisi może twój maz czuje bicie serca ale Twoje bo to czuc i słychać hmm
-
Nie no on wie jak szybko bije dziecięce serduszko bo nie raz słuchał ze mną na dopplerze.
Genshirin bardzo ładne imię wybraliście i chyba nie takie częste w tych czasachMargaret.Se, Genshirin lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Margaret ja chodze do szkoly akredytowanej przez "zoske".
Edit:
Genshirin moj szef ma na imie Konrad i jest bardzo wporzadku,takze imie dobrze mi sie kojarzy i podoba mi sie. Bedzie Kondziu czy Konradek?
Sisi wasza cora to Helenka?, bardzo mi sie podoba i tez bym tak chciala corke nazwac, ale niestety tylko mi sie podoba, bede walczyc jak kiedys trzeba bedzie o to imie.
Nasz synek to StasWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 15:42
Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Genshirin super imie i tak jak pisze Sisi teraz mniej spotykane, fajnie:) no i witamy Konrada:)
Kurcze Sisi to tylko zazdroszczę Twojemu mezowi ze tak słyszy bicie serduszka przez brzuch:)
pudełko mysle ze przyda się te na później dla niej jak przetrwa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 15:51
Genshirin lubi tę wiadomość
-
Pamietam ze były dziewczyny, które miały isc do orłowskiego do szkoły rodzenia ale uciekły i nic nie pisza co i jak tam bo ja zaczynam we czwartek:)
Tak w ogóle to zostałam usunieta z sierpniówek na FB a Wy tez?
Szarlo witamy Stasienka witamy:) uwielbiam nietypowe imiona i klasyczne:)superWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 16:14
szarlo lubi tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:Margaret.Se no dziewczyny robiły porządki z dziewczynami, króre w ogóle się tam nie udzielają. Nawoływały Cię dwa dni do odzewu ale nic.. Kilka dziewczyn też się wypisało
Hmm to chyba jakims cudem musiałam tutaj ominąć takie info, no trudno nic na siłe:)
-
No i zaczelam puchnac Sa jakies fajne sposoby na puchniecie? Strasznie u mnie goraco, pewnie przez to. Prawie nie moglam butow ubrac, ale dziwne bo czuje sie tak jakby spuchnieta nad kolanami..? Czy to normalne?
Dzieki za info o Bio oil! Nie spodziewalam sie ze taki polecany przez wszystkich olejek bedzie mial retinol : O!
Dobrze ze zamowilam sobie jeszcze jeden z ziaji na rozstepy. Ktos mial, uzywal?
-
Szarlo! Właśnie- dziś byłam na doplerze szyji w związku z tymi szumami w uszach. Wszystko ponoć mam ładnie i pięknie i lekarz, który robił mi to usg powiedział w prost żebym se w ciązy darowała te szumy w uszach tym bardziej jak miałam je już przed. Mówił jeszcze, że najwyżej mam se trzasnąć jakiś rezonans po ciąży. I w sumie to ja też ta właśnie myślałam. No jest to upierdliwe zwłaszcza weczorami jak się wyluzuje już po całym dniu ale nie żeby nie szlo przeżyć. We łbie mi się nie kręci wiec chyba faktycznie nic poważnego.
szarlo lubi tę wiadomość
-
Chusy wrote:Nie mam pojecia jak z cisnieniem bo nie bylam u pielegniarki pare miesiecy.. ALe ide do lekarki w czwartek wiec ja poprosze o zbadanie cisnienia najwyzej.
Koniecznie! Jak tak szybko zaczęłaś puchnąć, może masz za wysokie.
U mnie lekarz mierzy ciśnienie na każdej wizycie.20.08.2017