X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam Lovele w biedronce za cos ok
    15zl. Wzielam 5 proszkow i 5 plynow. Jeden poszedl juz caly z moim kilkudniowym praniem.

Genshirin lubi tę wiadomość

zrz6i09kmg998aky.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i szyjka się bardziej nie skracała. Miejmy nadzieję, że maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku.

Ja na razie mam jeden proszek Dzidziuś i jeden płyn do prania z Loveli. Później będę kupować na bieżąco.

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jeszcze się nie zabrałam za kompletowanie wyprawki? :D Stresujecie mnie :D

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja dopiero zaczynam :) Wózek i mebelki dzisiaj przyjdą i w tedy zacznę kupować ciuszki ;) Nie jesteś sama :)

lenka.m lubi tę wiadomość

• Avika Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta dawaj znac co i jak :-*

Ja uzywam bobini proszku do prania i silan sensitive. Proszek tez mi sie juz skonczyl ale narazie juz niepotrzebny wiec pozniej dokupie :-P

atdccwa15xvoi93b.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Ankieta trzymam kciuki zeby synus jeszcze dlugo posiedzial w brzuchu i rosl zdrowo:***

Ja kupuje Lovele i mam plyn do plukania, proszek do bialego, pkyn do bialego i dwa proszki do kolorow. Kupowalam na promocji w biedrze i rosku.

U mnie dzisiaj bedzie komoda i w koncu wszystkie mebelki w kaplecie. Mam sporo wyprawki bo ciuszki na poczatek to chyba wszystkie ale apteczne rzeczy to prawie wszystko mam do zamowienia dla Lauruni i dla mnie. Kocyki bo mam zero, no i inne pierdulki gdzie licze ze z 1500zl poleci w tym miesiacu.

Neonatolog mowila tez o rozkach ze sa tak beznadziejne zeby sobie je podarowac a najgorsze te usztywniane no i ze ten rozek tak opatuli dziecko na maxa ale juz szyjki nie dlatego ona odradza. Licze na to ze jak urodze to ona bedzie miala dyzur i to wlasnie ta kobieta po 2godz od porodu bedzie badac moje malenstwo.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankieta trzymam kciuki żeby mały jeszcze posiedział w brzuszku, ale póki nie masz rozwarcia ani skurczy to może założą ci pessar na ta szyjkę i będzie dobrze, a w którym tc jesteś? Dobrze że podali sterydy na płucka w razie W .

Powiem wam dziewczyny że ja to wogóle miałam problem z tym ile pieluszek kupić i w sumie kupiłam 20 tetrowych, 10 flanelowych i 2 bambusowe te duże 120x120 (otulacze), kocyków mam 6 (2 grube, 2 średnio grube i 2 cienkie) a do wózka mam 2 zestawy minky jesień/wiosna.
    Zastanawiałam się jeszcze nad muślinowymi, ale skoro mam bambusowe to chyba dam sobie spokój.
    Ręczników jeszcze nie mam, ale jutro planuję wypad na zakupy to pewnie dokupię i chyba wezmę 4 szt 100x100.
    a i mam tylko 1 płyn do prania lovela, ale ostatnio widziałam że są jeszcze w biedronce to się zaopatrzę, mam nadzieję że cena jest dobra.

syy28iik833b36lq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta, który u Ciebie tydzień?
    Trzymajcie się tam, mam nadzieję, że zatrzymają skracanie się szyjki i wrócisz do domu. Informuj nas na bieżąco.

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta trzymam kciuki. Jestem pewna, że sytuacja się unormuje :) Mam tyko nadzieję, że nie każą Ci gnić w szpitalu za długo..

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczął się 30 tydzień czyli skonczony 28. Też mam nadzieję że nnnke za długo nie potrzymaja. Byleby z tą szyjka się uregulowalo to byłoby super

Cassie 65 lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta dawaj znac na biezaco jak u Was.

Moj Misiek ma dzisiaj urodziny i nie chce nigdzie isc bo wroci zmeczony i dosc pozno to razem sobie posiedzimy, zamowimy pizze a ja chcialam upiec ciasto ale wymyslilam pyszny deser lodowy a ze oboje wolimy lody to bedzie deser z lodami, owocami i rafaello:)

Agula i Sisi duzo macie tych kocykow i reszty a ja mysle ze trzy kocyki mi wystarcza i dwa-trzy reczniczki na poczatek

Do wozka bede kupowac zwykla posciel bo tak bardzo mi sie spodobala a potem dokupie moze druga albo minky.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 12:34

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam ciężką noc, bo najpierw nie mogłam usnąć do 2, a bo duszno, niewychodnie, siku co 20 minut. A o 6 obudził sąsiad bo zaczynał podjazd robić.
    Ale to nic bo dzisiaj zaczynam 33 tydzień i jak tylko mąż wróci z pracy to zaczynamy świętować moje urodzinki :D

Ankieta trzymam za was kciuki, oby to był fałszywy alarm &&&

Płyn do prania i do płukania mam Fairy i poszły mi już dwie wielkie butle ale poprałam do rozmiaru 68. Narazie wszystko wyprasowałam ale później już sobie podaruje.

Co do pieluch i otulaczy to skłamałam, sprawdziłam i otulacze mam rozmiar 120x120, a pieluchy 70x80. Różnica między nimi taka, że otulacze są super mięciutkie, a pieluchy takie trochę jak tetrowe. Jak kupowałamto myślałam, że wszystkie muślinowe są mieciutkie, a to nie prawda.

Genshirin, Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Wszystkiego Najlepszego kochana:* dużo szczęścia, szybkiego i szczęśliwego rozpakowania!:* urodziłaś się w tym samym dniu co mój ukochany:)

Co do kocyków to macie wszystkie bawełniane? z tego co widze to bawełniane sa z tych cieńszych a grubsze to już raczej poliester z tych co ja widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:01

sisi lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi wszystkiego najpiękniejszego i duuuzo zdrówka! !!!! :) :) :*

Dzięki dziewczyny za dobre słowo ale niestety już sama czuje ze wód przybywa. Brzuch od pępka w górę zdretwialy i momentami to czucia nie mam na nim od tego napuchniecia ... no ale nic nie poradzę, zobaczymy we wtorek !

Ankieta 3maj się dzielnie !! Może To Tylko tak straszak I wszystko sie unormuje I tego Ci zycze! Naszym dzieciaczkom się chyba nudzi i nam chcą atrakcje zapewnić! ;)

Ja mam 3 otulacze muslinowe wieksze , 5 bawełnianych pieluszek - bardzo milutkie i około 20 tetrowych pieluszek. Kocyk mam bawełniany ocieplany większy jeden i jeden taki milutki ale niestety sztuczny z pepco. Póki ciepło to będę otulaczy używać jako kocyk :)

sisi lubi tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi materac w końcu i jednak dziewczyny polecam piankowo lateksowy , piankowa strona jest twarda na pierwsze około pół roku a strona lateksowa średnio twarda na później ale super się układa ogólnie tak więc polecam :) moje łóżeczko złożone od kilku dni i niby farby specjalne użyte ale i tak brzydki zapach jest więc dobrze ze juz stoi i się wietrzy. Zastanawiam się tylko czy prześcieradło tez prac juz i założyć na materac czy za wczesnie , bo się w sumie zakurzy i tak ...

Margaret.Se lubi tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Moje kocyki to część bawełna, a część poliester. Prześcieradło założę na sam koniec albo już po porodzie. W sumie to za jakiś czas ubiorę to moje łóżeczko w cały zestaw żeby zobaczyć jak wyglada ale później ściągnę i niech czeka na przyjście małej na świat.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow a ja myslalam ze mam sporo :p mam jeszcze posciel, minky i dwa normalne kocyki jeden gruby drugi cienki. Reczniki to jeden z kapturem i dwa zwykle. Wydaje mi sie ze styka. Za to z ubrankami rodzinka stanowczo przesadzila :p naliczylam ponad 30 par bodziakow (samych 0-3) i ponad 15 sukienek.. ja kupilam jak dotad jedno body i spodenki! I wiecej nie kupie juz zdaje sie bo nastepna paczka od rodzinki jedzie :p

Ankieta trzymam kciuki, wszystko bedzie ok!

Sisi gratuluje trojeczek i wszytkiego najlepszego : )

A wlasnie, kiedy zamierzacie ubrac lozeczko juz na przyjscie maluchow? nie chce zeby sie kurzylo ale z drugiej strony to kiedy sie za to zabrac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:37

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme ja mam piankowy średnio-twardy i wydaje mi się ok bo po nacisnieciu delikatnie robi się wgłebienie.

Co do mebelków to u mnie tak samo było z łóeczkiem ze niby atestowymi fabami ale zapach jest niestety przez tydzień jakos albo ciut dłużej ale już jest ok u mnie a reszta mebelków tak samo czeka az wywietrzeje

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mam parę pytanek dotyczących wyprawki - być może gdzieś już się przewinęło, ale nie mogę nijak znaleźć, a ja mam masę pytań, po lekturze internetów jestem jeszcze głupsza; moja mama niewiele umie mi pomóc, bo moja młodsza siostra 19 lat niedługo skończy, a teściowa wspiera nas radami w stylu "a jej znajome to woziły dzieci w tych fotelikach dołączonych do wózków" czy "prać ubrania dla niemowlaka w normalnym proszku, to nie będzie miało alergii" ;) Absolutnie nie mówię, że chce źle, ale przemawia przez nią wiedza sprzed ładnych kilku lat, w dodatku wychowała czwórkę dzieci, więc pewnie pod koniec mniej się nad nimi trzęsła, niż taka świeża mamusia jak ja ;)

Więc:
    1. Fotelik - jaki? 0-18, 0-13? Czytałam, że z tych 0-13 dziedziczka mi szybko wyrośnie, ale z drugiej strony - że 0-18 słabo trzymają główkę nawet z wkładkami. Byłam wstępnie zdecydowana na Maxi Cosi Pebble, ale teraz zwątpiłam...

2. Jakaś tania internetowa apteka rzuciła Wam się w oczy? Potencjalnie taka, żeby wszystkie rzeczy dla mnie i Leny kupić na raz - bo raz, że wygodniej, dwa że po co dwa razy płacić przesyłkę? ;) Próbowałam "szukajki", ale albo ten temat nie był tu poruszany, albo nie umiem znaleźć, a nie przebrnę teraz przez 746 stron, żeby znaleźć informację, którą przeoczyłam :(

3. Jak to jest z kocykami i pościelami? Rozpakowujemy się docelowo w drugiej połowie sierpnia, około 23 (no, bo co USG, to mi się waha między 22 a 24 ;)) - wiem, że kołderki na początek nie, ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że niczym dzieciątka nie okryję. Pieluszki flanelowe/bambusowe? Powiem szczerze, że dla mnie kwestia pościeli wszelakiej to jakaś czarna magia - bo nieraz czytam, że macie kocyki, że minky, a z drugiej strony czytam też czasem, że takiego malca się nie przykrywa za bardzo, żeby się nie udusił i w ten sposób od miesiąca oglądam pościele, poszewki, kocyki na allegro i innych stronkach, a potem... zamykam stronę i czuję, że zginę marnie ;)

4. Wanienka. Na stojaku, wiaderko, zwykła z Ikei za 20zł? A może taka w promocji z Netto za 30zł? To robi jakąś różnicę Bąbelkowi, czy to tylko kwestia mojej wygody/zasobności portfela/niepotrzebne skreślić?

5.To będzie najbardziej naiwne pytanie ever, ale macie przed sobą osobę, która ostatni raz leżała w szpitalu na kilka dni po swoich narodzinach :P Widzę, że niektóre z Was zaczynają pakować torby, ja pewnie też zacznę w najbliższym czasie (jak już znajdę tanią aptekę i zrobię zamówienie, kupię szafkę na dziecięce ciuszki żeby mieć je gdzie włożyć po wypraniu i wyprasowaniu, znajdę fotelik, żeby mieć w czym dzieckę przywieźć, zdecyduję się wreszcie na jakąś koszulę nocną dla siebie i w ogóle podejmę trudną decyzję, czy ja chcę rodzić, czy jednak decydujemy się na nauczanie indywidualne w łonie matki ;)) - głównie słyszę o dwóch torbach, dla siebie i dzieciątka. Więc jak to jest - te rzeczy rzeczywiście mają być rozłożone na dwie torby, czy jak się zmieszczę do jednej większej, to też ok? Czy może Lenkowa torba wędruje gdzie indziej (no nie wiem, do dzieckowej przechowalni), albo przychodzi do szpitala dopiero jak tatuś do spółki z doktorem podejmą decyzję, że chyba już są gotowi na zabranie nas do domu?

Ufff. Wybaczcie ilość pytań i stopień ich zawiłości, ale powiem tak: biorąc szynszyle, miałam wrażenie, że ilość tematów i ich zawiłość jest nie do ogarnięcia. Potem kupiliśmy piesełkę i okazało się, że ilość tego, co powinnam wiedzieć na temat psiej karmy przerasta cały zasób wiedzy na temat żywienia i pielęgnacji szynszyli. Teraz czekamy na Małą Rozrabiarę-Pęcherzokoparę i czuję, że właściwie te psie karmy to był całkiem prosty i wąski temat w porównaniu z niemowlakiem w domu ;)

16udugpjjujddjxo.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze,ze nie tylko ja tak lajtowo podchodze do tego liczenia ruchow :)

Margaret - sama nie mam pojecia z ta iloscia pieluch :)
    Tetrowych drukowanych mam z 10, 2 flanelowe, 1 bambusowa... muslinowych nie posiadam... warto?
    Tez myslalam o tym,zeby prasowanko zrobic tylko tych pierwszych ciuszkow, a potem jak nie bedzie takiej koniecznosci, to sobie odpuscic;-)

Myslicie,ze bambusowa 75*75 tez spelni role otulacza?

Sisi - tez mam problem z kocykami. podostawlam troche,ale w sumie same grube i nie mam takiego cienkiego na lato :p
    no i WSZYSTKIEGO NAJCUDOWNIEJSZEGO z okazji urodzin :) A przede wszystkim bezproblemowego rozwiązania :)

Ankieta - oby Maluszek chciał jeszcze w brzuszku posiedzieć! z dwoja złego dobrze,ze Cie akurat przebadali, przynajmniej jestes pod kontrola!

Agula - spore masz zapasy! przynjamniej prania nie bedziesz musiala robic tak czesto :)

Chusy - cos mi sie wydaje,ze przy takiej ilosci w niektore bodziaki, to maluszek chyba nawet nie zdazy byc ubrany, bo juz wyrosnie :p

Jesli chodzi o faby to my kupilismy to przeraobienia starej komody na przeiwjak białą farbęz dekorala z atestami i polecam, jest rewelacyjna, w ogole nie smierdzi, naprawde nic nie czuc!

Tynastka -
    - fotelik przede wszystkim musi byc bezpieczny i dopsaowany do Waszego samochodu. Polecam strone fotelikiinfo :)
    - podobno gemini wychodzi najtaniej
    - ja bede dziudziusia klasc w rozku do lozeczka, w nim sie nie rozkopie i nie przydusi
    - wanienka wg Twojej wygody :) osobiscie polecam cokolwiek, byleby na stojoaku,zeby ochraniac kregoslup
    - torby to chyba dla wygody, zeby latwiej bylo znalezc co potrzebne. Jak sie zmiescisz do jednej to tez bedzie ok :)

Tynastka, sisi lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ