Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam już bobasa obroconego główka do dołu w okolicach pępka ja rzadko czuje. Najczęściej po prawej stronie brzucha. Mniej więcej tam ma ręce. Przynajmniej miała tydz temu na usg. I czasami chyba czuje jak wypycha tylek jakby chciała twerki robić :p
Nalala, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Nalala, u mnie 29+6 i zdarza się, że czuję młodego nad pępkiem, ale rzadko. Najczęściej wypina dupkę, ale to właśnie w okolicy pępka jeśli jest ułożony główkowo, to może nie sięgać tak wysoko, chyba żeby nóżkami kopał. Ale to zależy pewnie od ułożenia dziecka, więc nie ma czym się martwić
Mój to wczoraj tak szalał przez cały dzień, że aż się trochę wystraszyłam... ale dziś już ma spokojniejszy dzień
Avika, a babcią się nie przejmuj. Niektóre kobiety tak mają, a już zwłaszcza starszym babciom się to często zdarza. Staraj się puszczać jej uwagi mimo uszu i ciesz się z tej ciąży, zakupów i wszystkiego
A tak w ogóle to miłej niedzieli wszystkim życzęNalala lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:To mnie uspokoilas Sisi ale chyba nie tylko po slodkim ta czkawka jest bo moja malenka miala ostatnio w nocy czkawke20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Nalala ja też czuję głównie pod pępkiem po lewej stronie, czasami po prawej przy jajniku, a u góry boli mnie pod lewym żebrem ale to już od skończonego 20 tygodnia więc chyba nie maluszek.
Nalala lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Moja mala tez ma czkawke przynajmniej kilka razy dziennie (hm.. moze dlatego ze sie obzeram slodyczami wiecznie ). Wszystko w normie : )
A czuje ja dziwnie, bo lekarka mi powiedziala juz jakis czas temu ze juz sie obrocila glowka do dolu a ja ja najczesciej czuje po dwoch stronach brzucha jednnoczesnie i sie zastanawiam jak to moze byc?? : )
-
Avika przykre ale babcia sie nie przejmuj tak jak dziewczyny piszą.
Dla Ciebie lepiej jak szybko zrozumiesz , ze mimo Wszytsko jesteś obca dla niej i rodzina nie będziesz poza papierem.
To samo będzie jak urodzisz ,ze dziecko szwagierki i tak będzie "tez takie albo lepsze " jak ten wózek czy fotelik.
Bądź miła , uspiechaj sie a troszcz sie o siebie męża i maleństwo i swoją rodzine o ile tego warta jest.
Miłego dnia
-
Staram sie olac ale ciezko, boje sie ze kiedys nie wytrzymam i cos jej powiem:-/
Nalala ja tez czuje bardzo nisko ale mala niziutko ulozona. Jak klade sie na lewy bok to czuje jakby pod ten lewy bok wsuwala raczki az czasem sie boje ze Ja przygniote -
Ja to zaczelam 29tc i tylko raz i w sumie niedawno poczulam moj skarb powyzej pepka a tak to w okolicach pepka i bok bardziej prawy no i gmeranie na samym dole.
Chusy moze szaleje raczkami i nozkami tak mocno ze czujesz po bokach brzucha
Moja kochana tak dzisiaj szalała ze az mnie zadziwilo jak bardzo brzuch mi latal:) uwielbiam tak ja czuc:)
Ja od kilku dni czuje sie strasznie zmeczona, o wiele mniej mam energii i czasami ciezko mi sie oddycha. Jakos tak przy tym wszystkim nie mam humorka i nic mi sie nie chce a tylko spac bo tak mi oczy leca od rana. Mam nadzieje ze to chwilowe i zaraz mi przejdzie bo nawet to siedzenie w domu mnie meczy. Aaaa zapomnialabym od piatku tez kluje mnie serce i nie wiem czy mam sie martwic????Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:08
-
Avika co sie martwisz najwyzej cos wypalisz i sobie ulzysz, kazdy ma swoje granice i ja mysle ze tez kiedys powiem za duzo ale trudno jak sie obraza to ich strata:) moze nastepnym razem pomysla co mowia:)
-
Margaret ja mam podobnie z oddychaniem, cos jak by mi dech zapieralo? Nie wiem nawet jak to okreslic, wydaje mi sie ze ma to cos wspolnego ze skurczami
Avika ludzie uwielbiaja tak biadolic bez sensu, nawet sobie sprawy nie zdaja z tego co mowia. Jedyne lekarstwo na to to olac i przemilczec : ) Jak wezmiesz to sobie do serca to zwyczajnie zrobisz sobie krzywde wiec zdrowiej miec na to wyrabaneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:49
-
Hej Dziewczyny,
Ja do tej pory nie odczuwam czkawek.. albo nie wiem, ze to co czuje to czkawka..ale wiem tez, ze nie wszystkie dzieci moge je miec, wiec sie nie martwie jakos specjalnie
Avika - z babciami juz tak jest. starszych ludzi sie nie zmieni...ale wcale sie nie dziwie, mnie tez byloby przykro, wkoncu chcesz sie cieszyc z tego wszystkiego a tu takie teksty:/
Sisi - oby dzisiaj sie nie potworzylo i abys jutro wstala jako nowonarodona
Chociaz ja musze przyznac,ze od 2 dni poczulam nadchodzace skrucze w nodze..
Margaret - ta waga w ciaży skacze jak chce :p moje 1,2 kg z dnia na dzien tez mnie przerazilo, ale niestety nie zniknelo... i watpie zeby to jednak bylo od zjedzonych wczesniej 3 kawalkow pizzy, bo podobno trzeba zjesc 7000 kcal zeby przytyc kg...wiec od deserku jednego tez chyba nie przytytlas :p
Wg mnie to chyba dlatego ze waga tydzien wczesniej stala w miejscu i po prostu zamiast systematycznie po 0,5kg to mi skacze po 1 kg raz na 2 tygodnie :p
Nalala - ja czuje powyzej pepka pare cm. Najczescie wlasnie tam dupke swoja kochana wypina:p
Chusy - moj chlopczyk niby tez glowka do dolu, ale wydaje mi sie,ze jeszcze maja na tyle miejsca,ze sie po prostu jeszcze przekrecaja to,ze akurat wtedy na badaniu byl glowka do dolu nie daje nam gwarancji,ze nastepnego dnia tez tak bedzie:p
Dziewczyny, tegktore myslaly zeby rodzic naturalnie - bralyscie w ogole pod uwage opcje rodzenia bez znieczulenia?
Wlasnie byly dni otwarte w moim szpitalu i polozne jasno zasugerowaly, ze maja malo anestozjologow w szpitalu i ze oni sa od ratowania zycia i to jest dla nich prioriytet i zeby nie liczyc na to,ze beda na nasze zawolanie.. Rozwalil mnie taki tekst, no ale co zrobic?
No i nie wiem teraz w ogole co robic... -
Moj syn lezy glowka w dol, twarza w lewo i wlasnie po lewej na dole czuje gmeranie pewnie raczkami, po prawej obok pepka wypina mi tylek smieszny widok i uczucie, a po lewej i lekko nad pepkiem pewnie czuje nóżki, ale rzadko.
Dziec moj to chyba czkawek nie ma, bo tylko raz czulam jak mi rytmicznie brzuch podskakiwal.
Problemow z oddychaniem nie mam, ale coraz częściej sobie głośno oddechne, chyba tego potrzebuje.
Avika ciezko masz, ale musisz to olac, mnie wkurza moja a'la teściowa, ktora ciągle mi mówi o cudzych dzieciach co i kiedy zaczely robic, albo co robia i mówią jak ja odwiedzaja, srednio mnie to interesuje i nie wiem po co mi to mowi moze potrzebuje sie wygadac. Ciezko maja ludzie na emeryturze jak nie maja pasji badz hobby, nagle nie maja co robic. Ja bardzo lubie cisze i spokoj lubie byc sama i lubie się czasami nudzić.
Dobrze, ze nie mieszkacie razem i nie odwiedza Cię codziennie, ja dalabym bardzo duzo, aby widziec rodzicow mojego TZ raz na miesiac lub kilka, a nie 3x w tygodniu i tak sukces bo wcześniej to 7x w tygodniu. Mam nadzieje, ze te 3x zostanie, bo inaczej ja sie wyprowadze, staram sie byc pomimo to szczęśliwa, ale jest mi ciezko. Wiem, ze moglabym miec gorzej, bo moglabym z nimi mieszkać, ale obecna moja sytuacja jest dla mnie trudna. Co dziwne oni nie sa zli, poptostu mam przesyt ich towarzystwa.
Chcialam, chce stworzyć dom/rodzinę, ale ciągle czuje wchodzacych rodzicow TZ i to mnie stresuje.
Aniołek 18.04.2016 -
Labamba zszokowalas mnie! Co to w ogole za tekst??? W sredniowieczu zyjemy? Wybierz inny szpital w takim razie bo w tym najwyrazniej sobie jaja z czlowieka robia...
Jak dla mnie nie ma opcji ze bez znieczulenia. Jak juz ktos tam napisal wczeniej bede sie drzec o znieczulenie zanim jeszcze prog przestapie
Szarlo wiekszosc przerabia takie dramaty niestety... Nam sie udalo wyprowadzic od tesciowej jakies pare miesiecy temu i dopiero poczulam ze zyje. Za to moja wlasna cudowna mame i tate mam w Polsce i widuje ich bardzo rzadko na zywo, tylko na skypie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 18:44
-
Labamba ja chce rodzić bez znieczulenia, w sensie zewnątrzoponowego bo np. gaz ok. Może jestem szalona ale jakoś tak mama i ciocia nastawiły mnie pozytywnie do porodu, mówiły że wcale nie jest to ból nie do zniesienia, a licze że bez znieczulenia może pójdzie szybciej i mama miała kilka zabiegów z takim znieczuleniem, jak patrzyłam jak ją dopada zespół popunkcyjny (czyli przede wszystkim okropne bóle głowy na które standardowe leki przeciwbólowe nie pomagają) i trzyma tydzień-dwa to doszłam do wniosku że wole przecierpieć kilka godzin niż męczyć się tyle czasu... Oczywiście to nie reguła i nie każdego dopada, ale ja już się zdecydowałam na porod bez znieczulenia
Emilka 10tc [*] -
Doskwiera mi giga bol plecow w odcinku piersiowym po nocy, czy ma ktoras z Was taki problem? Ew.jakieś rady jak sobie z tym radzić? Spie na boku raz na jednym raz na drugim, czasami na plecach. Nad ranem to juz ulezec nie moge z bolu, jak wstane bol mija zupelnie. Jak robie sobie drzemki to nie mam takiego problemu, a potrafię drzenac 2h na jednym boku. Zasypiam o 22 wstaje na siku 2-3 razy i rano spac nie moge bo plecy bolą, wiec wstaje o 7 czasami wczesniej.
Aniołek 18.04.2016 -
Chusy, my nie mieszkamy z tesciami tylko mamy domek po babci mamie tesciowej, i ona wrecz nie rozumie czego od niej chcemy proszac, aby przychodzila rzadziej dodam, ze ma swoj pokoj w którym może sobie przebywac i nie siedziec mi na głowie. Nawet rzucila tekstem, ze zabraniamy jej do rodzinnego dom przychodzic, wszystko zaczelo sie gdy stracila prace, bo gdyby pracowala 11-18 to nie ma opcji, aby przychodzila codziennie, moglaby sobie znalezc jakieś zajecie. Tesc pracuje wiec tylko w week przychodzi pozatym dużo pomaga w pracach remontowo-budowlanych mojemu TZ, ale nie wiem co będzie jak pojdzie na emeryture. Co do tesciowej to deszcz czy mroz nie odstraszaly ja. Czasami żałuję ze tu mieszkamy, a nie w jakimś mieszkaniu po 2 stronie miasta, albo w innym miescie. Teraz to jest takm ze tesciowie czuja sie swobodniej niz ja, a chyba piwinno byc odwrotnie.
Uff lzej mi troche
Labamba ja chce rodzic bez znudczulenia, zdam sie w 100% na nature, bede sie naturalnie lagodzic w bolu, przynajmniej taki mam plan, a zycie zweryfikuje czy zechce rodzic kolejny raz bez zzo.
U mnie na szkole mowily ze czasami same proponuja zzo jak widza, ze moze pomoc, bo czasami pomaga. Dziwny nasz ten szpital, napewno masz prawo do zzo i jesli zechhcesz to napewno Ci podadzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 19:08
Aniołek 18.04.2016 -
Chusy no ja czuje ze gorzej oddycham i do tego kłuje mnie w klatce ale to raczej serce i martw mnie to, mysle ze te objawy mogą być spowodowane zwiekszona iloscia krwi w III trymestrze tylko te bole w sercu mam coraz częstsze bo cały prawie cały dzień mnie boli.
najgorsze co może być to wpieprzanie się rodziny w nasze zycie, to tylko szkodzi związkowi i niestety mało która rodzina to rozumie. Nam tez dyktują co mamy a czego nie kupic itp. dotyczy wszystkiego i mowie o dziadkach mojego Miska bo matke mojego to tylko jej kot ja interesuje a reszte ma w dupie. Pewnie jak zobaczą dla Laury tyle mebelków to za głowe się złapia bo babcia bbyła zdziwiona po co nam szafa i był już komentarz ze komoda wystarczy ehhhh
Ja tez chce znieczulenie chociaż kto wie jaki będę miała bol. Ostatnio moja kolezanka roniła po tabletkach a rodziła ponad rok temu i ona uznała ze poronienie było dla niej bardziej bolesne. To jeżeli dla mnie tez poronienie będzie bardziej bolesne to na bank dałabym rade bez znieczulenia i szczerze to chce taki poród bo był to koszmar ale jeżeli miałabym dostać zaraz moja wymarzona kruszynke to pikus się robi:)
Szarlo ten ból dziwny jest Twój i szczerze to nie mam pojęcia co tobie doradzić. -
Labamba ja właśnie dlatego wybrałam inny szpital niż ten , w którym pracuje moja lekarka. Na stronie tego szpitala było, że oni nie robią w ogóle zzo, a ja jednak chciałabym mieć wybór nawet jak miałabym nie skorzystać
Ja jak na razie mam w planie jednak spróbować naturalnie, ale oczywiście jak będzie wyjdzie w praniu
U nas szafa i komoda/przewijak już złożone jeszcze tylko łóżeczko
Avika zgadzam się z dziewczynami niestety zostaje tylko puszczać mimo uszu takie uwagi albo po prostu powiedzieć, że nie życzysz sobie takich tekstów.
Sisi, Szarlo, Margaret życzę ustąpienia waszych dolegliwości.szarlo lubi tę wiadomość