Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam mocno kciuki za wszystkie najbliższe wizyty
Ja do lekarza póki co się nie wybieram, nie wiem czy dopiero nie po świętach... W pierwszej ciąży USG miałam dopiero w 12 tygodniu i naprawdę oszczędziło mi to wiele stresów. Ale wtedy to była ciąża z zaskoczenia i tuż po ślubie, pytanie czy teraz jak już jestem wszystkiego świadoma to tyle wytrzymam póki co muli mnie mocno więc mam nadzieję, że to dobry znak.
Dzisiaj byłam za to na badaniach krwi. Zrobiłam TSH bo w pierwszej ciąży miałam na poziomie 3,0 i później do końca brałam euthyrox 25. Ciekawa jestem jak jest teraz. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem.
Niestety będąc na badaniach nie wytrzymałam i zrobiłam też betę wynik około 18.
Fajnie, że dużo nas tutaj cieszę się, że jest sporo mam z drugimi lub trzecimi dzieciaczkami, zawsze to raźniej trzymam mocno kciuki, żebyśmy spędziły całe 9 miesięcy w tym samym gronie.
-
Jestem już po wizycie. Było spore opóźnienie. Trochę niezadowolona jestem, bo ta moja ginka jest strasznie roztrzepana i nie zmierzyła mi dzieciaczka, ani jego tętna , a ja z tych nerwów nie przypomniałam jej o tym. Ogólnie powiedziała, że wszystko wygląda dobrze, że zarodek ani za mały ani za duży i pokazała, że plamka pulsuje i że to znaczy że 'płód jest żywy'. Czuję jakiś niedosyt, wizyta była mega szybka, ale najważniejsze że jest serce.
Kolejna wizyta 28 grudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 15:01
Karola555, BrumBrum, Ruda Paskuda, Gaduaaa, Kasiula09, neme, Another, itakasia, sisi, Tova33, Uszko lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
Cherry ja kładąc się na kozetce zasłoniłam oczy ręką i powiedziałam, że ginka ma mi dać znać jak już coś znajdzie, żebym się nie denerwowała
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 15:05
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
2 Aniołki -
Witam
Chciałabym dołączyć do Was
mój termin z OM to 22 sierpnia.
beta w 9 dpo to 6 a w 10 dpo to 25, jutro powtarzam, ale jestem dobrej myśli. do tego oczywiście cała góra testów
Pozdrawiaminaa, Karola555, Asiaczek, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Otka wrote:Jestem już po wizycie. Było spore opóźnienie. Trochę niezadowolona jestem, bo ta moja ginka jest strasznie roztrzepana i nie zmierzyła mi dzieciaczka, ani jego tętna , a ja z tych nerwów nie przypomniałam jej o tym. Ogólnie powiedziała, że wszystko wygląda dobrze, że zarodek ani za mały ani za duży i pokazała, że plamka pulsuje i że to znaczy że 'płód jest żywy'. Czuję jakiś niedosyt, wizyta była mega szybka, ale najważniejsze że jest serce.
Kolejna wizyta 28 grudnia.
Otka super foto, ale Ci zazdroszcze Ja mam wizyte dopiero na 7 stycznia i do tego u lekarza rodzinnego... mieszkam na stale w DK i tutaj ginekolog nie prowadzi ciazy tylko lekarz rodzinny i polozna. Szkoda ze nie bede miala takiego zdjecia, bo pierwsze usg dopiero w 12 tygodniu Na szczescie bede w PL na poczatku stycznia i wtedy na pewno wybiore sie do ginaOtka lubi tę wiadomość
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Otka wrote:Jestem już po wizycie. Było spore opóźnienie. Trochę niezadowolona jestem, bo ta moja ginka jest strasznie roztrzepana i nie zmierzyła mi dzieciaczka, ani jego tętna , a ja z tych nerwów nie przypomniałam jej o tym. Ogólnie powiedziała, że wszystko wygląda dobrze, że zarodek ani za mały ani za duży i pokazała, że plamka pulsuje i że to znaczy że 'płód jest żywy'. Czuję jakiś niedosyt, wizyta była mega szybka, ale najważniejsze że jest serce.
Kolejna wizyta 28 grudnia.
Super wiadomościOtka lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
itakasia wrote:Witam
Chciałabym dołączyć do Was
mój termin z OM to 22 sierpnia.
beta w 9 dpo to 6 a w 10 dpo to 25, jutro powtarzam, ale jestem dobrej myśli. do tego oczywiście cała góra testów
Pozdrawiam
Witaj z namiitakasia lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
witam się z Wami dziś. Strasznie poźno ale mój dzien dziś tragiczny. Najpierw termin w jednym urzędzie, potem w drugim czekałam ponad 2h ;o
W między czasie miałam pierwsze spotkanie z kibelkiem. oby jednorazowe (bądź me dziecie łaskawe dla matki ) -
awangarda wrote:Kochana chyba nie ma 11-13 mm chyba za dużo. Na początku tygodnia ma ok 4 mm i powoli rośnie. Lepiej poczytaj na parenting bo możesz się zdziwił przy wizycie i nastresowac
Chyba że się mylę.
Ja dziś zobaczę ile ma milimetrow -
Uszko wrote:Marjotka ja bylam w zeszla srode na wizycie,maluszek mial 5,4mm A wiek ciazy 6+2
BrumBrum lubi tę wiadomość